Koripallo.com

BC Nokia 2023-24 - Harjuniitty ilman Majuria

Viestejä
1 633
Harjuniityn pyöröovissa vauhtia ihan kunnolla nyt. Tästä se korisliiga kausi vasta kunnolla alkaa.
 
Viestejä
6 444
Thornton lähti jo reilu viikko sitten, oli asenne- ja aikatauluongelmia.

Lairya kuulemma vaivasi koti-ikävä, mikä varmaan heijastui myös kentälle.

Synttärisankari Ross ei yhtään huono valinta tähän väliin.
 
Viestejä
6 444
Kelpaa.

InShot_20231007_211243036.jpg
 
Viestejä
6 444
Nokialta harvinainen voitto Kauhajoelta lauantaina. Nokian viime kausi alkoi kolmella voitolla (Salo, Gulls, Honka), joten ei paukutella liikaa henkseleitä, mutta IKH Areenalla Nokian peli, erityisesti puolustaminen, näytti harvinaisen hyvältä ollakseen lokakuun alun peliä.

Väittäisin, että nyt meillä alkaa olla aika hyvä vahvistusnelikko kasassa. Tapelta kaivataan vielä pientä tason nostamista, mutta esimerkiksi Rossin esitys Karhua vastaan oli jäätävän hyvä ottaen huomioon, että mies saapui Nokialle torstai-iltana. Joukkueen sisältä kuului lauantaina huhuja, että Kahron omaksui reilussa vuorokaudessa sen, mitä Lairylle oltiin tankattu kuukauden päivät, joten tämän perusteella vaihto näyttää ihan onnistuneelta ja perustellulta.

Lauantain matsista erityismaininnat myös Both Gachille, joka saattaa olla nopein pallollinen pelaaja, mitä Nokialla on nähty ja Fiifille, jolle pari ulkomaan kautta ovat tehneet todella hyvää.

Lauantain matsissa kuitenkin eniten positiivista oli se, että meillä vaikuttaisi olevan ainakin kahdeksan miestä, joita pystytään kierrättämään rotaatiossa aggressiivisen puolustuksen juurikaan kärsimättä. Koska viimeksi Karhu on jäänyt kotonaan ekan 30 minuutin aikana 39 pisteeseen tai Korisliigan kotiottelussaan 67 pisteeseen? Ei hetkeen?

Lopuksi muistutetaan siitä, että lauantaina meillä oli vastassa ns. kriisijoukkue ja vaikka ylläpito oli täällä lauantaina tomerana huomautuksia jaellut, niin ainakin IKH Areenan lauantai-illassa Karhu-kannattajien keskimääräinen resepti oli rahan lyöminen tiskiin ja vahvistusten vaihtaminen. No, Fortsonhan sieltä nyt on jo tulossa.

IKH Areenasta pakko antaa sen verran palautetta, että onhan se hieno. Katsomot ovat myös lähempänä kenttää kuin mitä televisiokuva antaa ymmärtää, tämä tuli itselleni yllätyksenä.

Huomenna sitten vuorossa liigan kärkikamppailua.
 
Viestejä
6 444
Viime kauden finaaleissa, 54 pinnaa 40min jälkeen. Kuluttajan muisti on lyhyt.
Joo, tätä en muistanut.

Mutta pointtina toki oli se, että kovin usein Karhu ei noihin pisteisiin kotona jää. Viime kevään finaaleja edeltänyt alle 67 pinnan kotiottelu löytyi marraskuulta 2017, melkein kuuden vuoden takaa. Ellei sellaisena halua pitää korona-ajan nollamatsia.
 
Viestejä
159
Joo, tätä en muistanut.

Mutta pointtina toki oli se, että kovin usein Karhu ei noihin pisteisiin kotona jää. Viime kevään finaaleja edeltänyt alle 67 pinnan kotiottelu löytyi marraskuulta 2017, melkein kuuden vuoden takaa. Ellei sellaisena halua pitää korona-ajan nollamatsia.
Joo kyllä, nyt sitä valmennuksen ammattitaitoa ja fasiliteettejä mitataan oikeasti.

Nokialla kyllä paras nippu aikoihin
 
Viestejä
266
Joo kyllä, nyt sitä valmennuksen ammattitaitoa ja fasiliteettejä mitataan oikeasti.

Nokialla kyllä paras nippu aikoihin
Hyvännäköinen nippu on nytkin. Mutta toisaalta ei siitä ole kuin 12 kuukautta kun Nokia aloitti Korisliigan kolmen voiton putkella, jossa se voitti mm. kauden suosikkeihin kuuluneen Vilppaan ja tulevan mestarin Seagullsin. Hyvän alun jälkeen homma tasaantui ja tuloksena sarjan 7. sija. Kausi on siis todella nuori vielä. Ihan rauhassa kannattaa vielä muutama viikko hengitellä sekä sisään että ulos ennen kuin aletaan sarjan kärkisijoja jakaa.
 
Viestejä
3 508
Aidoo ja Mattila on kyllä poikkeuksellinen kaksikko takamiespuolustukseen. Molemmat erittäin hyväjalkaisia ja hirvittävän ulottuvia pitkine käsineen. Vähänkin varovaisesti palloa käsittelevä joukkue on vaikeuksissa.
Ja Murphy on erittäin hyvä hankinta suomalaiseksi, erinomainen puolustuspään levypallopelaaja.
Jos Fiifi jatkaa samaan tapaan hyökkäyspäässä, Nokia tulee olemaan top 6 jengi kevyesti.
 
Viestejä
1 633
Fiifin pelaamista on kyllä mielenkiintoista katsoa. Miehen on ja off tilan välinen ero ainakin näyttää todella isolta molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyksessä pallon tuleminen setin ulkopuolelta käsiin melkein säikäyttää ja pakissa offBall tilanteissa näyttää välillä myös olevan jonkun sortin virransäästötila päällä. Toivottavasti vaan tuntuman puutetta ja askelia otetaan eteenpäin taas kauden kuluessa.
 
Viestejä
6 444
Yllättävän tiukillehan se liigan kärkiottelu meni.

Alussa taisi olla vähän ylilatausta ja Tuckerin virhepenkitys sekoitti pakkaa. Ross oli tänään kovassa heitossa, mutta pakissa on vielä parannettavaa muuhun kärkirotaatioon verrattuna.
 
Viestejä
1 212
Fiifi taas joukkueen paras +- vaikka vain 4 pistettä. Murphy tuntui jäävän aika pahasti pieneksi Aalto vastaan, vaikeat minuutit hänellä. Tässä kuitenkin selkeästi tämän hetken top2 joukkue Seagullsin kanssa. 3 viikon päästä sitten nämä kaksi vastakkain
 
Viestejä
669
Eilen aika kaksijakoinen peli. Nopeat hyökkäykset ja riistot tuottivat tukuittain pisteitä, mutta staattisemmassa hyökkäyksessä Nokia oli loppua kohti kyllä pulassa, koska korin alla hävittiin ja heitto ei pudonnut mitenkään erityisen hyvin. Hailla on kyllä aika hyvä etukenttä Aallossa ja Ogunyemissä. Bojan sai Rossin hankaluuksiin puolustamalla voimakkaasti oikean käden puolelta.

Nokian joukkueessa on kyllä nyt leveyttä enemmän kuin moneen vuoteen, joten siinä mielessä pullat on hyvin uunissa. Vääntöä riittää ja yksittäisen pelaajan virhevaikeudet eivät tee rotaatiosta liian pientä. Eilenkin pärjättiin sitten lopulta hustlessa riittävän hyvin ja kairattiin se voitto, osin myös Korihaiden lopussa epäonnistuneen hyökkäyspelin (ja mahdollisesti Nokian onnistuneen puolustuspelin) ansiosta. Mutta kuten haastatteluissakin tuli esille, niin puolustusorientoituneeksi joukkueeksi aika paljon tuli pisteitä omaan päähän.

Jenkkien osalta saattaa käydä niin, että kauden mittaa Tucker on se, josta on tasaisimmin iloa pelistä toiseen. Muutama hölmö syöttö kyllä sattui eiliseen peliin. Ross:n puolustus ei tuottanut Bojanille isommin hankaluuksia ja Gach:n tehot saattavat myös hiukan laskea, kun vastustajat oppivat horjuttamaan hyökkäyspeliä. Tapé on ihan ok sentteri, muttei mikään sateen tekijä. Kokonaisuudessaan kuitenkin ainakin alkukauden perusteella ihan varteenotettava vahvistusnelikko.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös