Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2021-22

Viestejä
1 187
Sanoiko tapsa jotain Lawsonista? Aloitin lähetyksen katselun vasta juuri ennen peliä niin ei ehtinyt kuulla.
 
Viestejä
1 187
Ja taas on tämänkin pelin jälkeen basketin sivuilla ja Helsingin sanomissa yms. otsikoissa "Seagullsille yllätystappio kauhajoelta" yms. paskaa. Voisi mediatkin sen ymmärtää että Seagullsista ei ole eikä tule tällä kaudella mitään. Ei ole myöskään vaikea ennustaa, miten näissä tulevissa uutisissa selitellään, kuinka Lawson puuttui. Kauhajoeltahan ei puuttunut yhtä suomen parasta takamiestä tai yhtä sarjan parhaista laitureista. Niin on erinäköistä pelaaminen Karhulla silti että huhhuh. Järkyttävää katsella Seagullsin "tähtisikermää" jossa hyvä kun pelaajat jaksaa edes hyökkäyspäähän juosta.
 
Viestejä
1 633
Nykyseagulls ei ole voittava joukkue juuri nyt.
Tappioputki rassaa mut siitä yleensä noustaan kuten pyrintö on näyttänyt.
Toki draamaa lawsonin suhteen mutta avauksesta vain yks pois, karhubasketilta kaksi.
Ottelu ruuhkasta johtuen bensa vaan loppui.

Mutta Joko 4.s korille ajava jenkki tai manigault vaihtuu kahteen niin joukkue on keväällä paha vastus kaikille. Gullvik avaa kassakaappia vähän niin homma selvä...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 937
No nnniiin. Kun Gullsit on nyt sarjan 8. ”parhaalla” recordilla viimeisestä kymmenestä pelistä, niin jokohan ois aika tehdä jotain peliliikkeitä pelaajarintamalla? Vai luovutetaanko suosiolla?

Toivottavasti Lawson toipuu pelikuntoon, mut hän nyt ei ole se ratkaiseva tekijä tässä.

Petsku ois vielä loistava asset, jos pelaisi kunnon ajouhan omaavan ykkösen rinnalla. Nikkarinen ei taida olla siihen hommaan ihan vielä valmis, ei päätyyn asti. Manigaultilla on ajouhkaa, mut ei ole kykyä pelintekijäksi.

Joku tässä Laakson hommassa vuodesta toiseen mättää, kun kehitys tyssää tässä kohtaa vuotta. Toisaalta, jengin ikärakenne on pielessä myös. Kokeneelle osastolle lasketaan liikaa ratkaisijan viittaa? Nää kokeneet jermut on liiaksi roolipelaajia kyetäkseen kannattelemaan joukkuetta illasta toiseen. Petskukin on liikkeen hidastuttua nyt tätä kategoriaa. Pelikirjan pitäisi toimia helkkarin hyvin ja sen pitäis olla helkkarin paksu, että koriksessa menis päätyyn asti ilman omiin ratkaisuihin kykeneviä pelaajia. Jotka Suomessa on yleensä ameriikanapuja. Hyvin tunnetuista syistä.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 511
Ehkä nyt ei tarvita tähän enää mitään koronaspekulaatioita lisää.
 
Viestejä
70
Itse näen lokkien konseptin aikalailla samana, kuin mitä se viime vuonna oli. Nyt tietosti erona se, että McCollumin roolia hoitaa Nikkarinen ja Wayne Martinin roolia Lawson ja viime vuoden tapaan, kummallekkaan ei ole back uppeja.

Mielestäni lokkien perusidea on kokoajan ollut vahvasti vikkelän takurin ja hyvin scoraavan ison miehen ympärillä pelaaminen samalla, kun lopuista kolmesta pelaajasta ei voi auttaa. Pahimmillaan tämä oli viime vuonna line upeilla McCollum, Martin, Kanervo, Heinonen ja Huff.

Nyt heillä noita 2-4 paikkojen tarkasti heittäviä kentän levittäjiä löytyy vielä enempi (Darko-Kelly, Koponen, Huff, Kanervo, Heinonen). Sanotaan että siitäkin porukasta olisi varmaan tarvittaessa varaa ainakin yksi karsia.

Itse ihmettelen ehkä eniten Manigaultin roolia tässä kaikessa. Jonkinlaista ajo uhkaa on, mutta siitä nyt ei varsinaisesti ole hyötyä jos ei pysty Nikkarinen/McCollum roolia täyttämään niiden scriinien käyttäjänä. Jos ei ole niitä hyödyntämässä, niin heitto uhkaa melkeinpä pitäisi löytyä, mutta sitä mies ei taasen taida juuri omata. Puolustuksesssa löytyy toki yhdet liigan parhaimmista käsistä, mutta se ei nyt mitenkään erikoisesti ole se mitä seagulls epätoivoisesti tarvitsisi.

Jos jotain käytännön ratkaisuja tuohon miettii, niin Nikkarinen tuskin olisi kovin innoissaan joutumisesta suoraan back up pointin rooliin, joten ideaali tilanteessa voisi Manigaultin kenties paikata jollain pelaajalla, joka pystyy pelaamaan ilman palloa Nikkarisen ollessa kentällä, mutta täyttämään tuon Nikkarismaisen roolin, kun hän on vaihdossa ja myöskin vaatimuksena pystyä puolustamaan kakkosia. Joskin tässä on ehkä osittain kyse siitä, että Koponen ja Darko-Kelly taisivat molemmat olla pelaajia joilta ehkä vähän toivottiin tälläistä combo guard kykyä. Valitettavasti Darko-Kellyn syöttötaidot eivät taida ihan olla vaadittavalla tasolla ja Koposelta taas puuttuu se jo aiemmin mainittu ajo uhka.

Cameron Jones lienee ainoa pelaaja muista joukkueista joka tulee mieleen tälläisen profiilin omaavana. Tietty tämmöiset 1-2 ajo/heitto/syöttö taidon omaavat pelaajat joilla on riittävästi kokoa puolustumaan kakkosia taitavat olla aika harvassa ja kalliita.

Jos jotain muuta hätävara ratkaisua etsii, niin kenties joku 3-4 paikan hyvin heittävä lupaavilla puolustus ominaisuuksilla voisi olla jonkinlainen ratkaisu. Vähän jotain tyyliä LaBan Myer viime kaudelta. Tämä nyt ei tietysti auta juuri siihen, että Gulls olisi edelleen täysin Nikkarisen ja Lawsonin varassa. Joka tapauksessa jos jotain pelaajia olisi vaihdettava, niin itse lähtisin Manigaultista, sillä en juurikaan näe hänen rooliaan tässä hommassa. Ei voi pelata pois pallosta, kun hänestä voidaan auttaa, mutta ei pysty pallollisena käyttämään skriinejä vaadittavalla tasolla.
 
Viestejä
1 846
9789520437480_frontcover_original.jpeg


Jaahas, pari viikkoa sitten ostin Suomalaisesta jollain kolmella eurolla sen Malmin jääräpään (lainasin ja luin silloin kun ilmesty, mutta kyllähän tuon koristeelsi hyllyyn voi hankkia ja samalla säälistä tukea köyhää kirjailijaa). Tuo uudistettu painos näyttäs olevan tulossa myyntin 10€ hintaan, ei huono. Voisin kyllä kuunnella äänikirjana ne lisätyt jutut kun kerta Raiko Häyrinen lukijana (sitten joskus kun tulee TODELLA hyvä tarjous Suplasta).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös