Koripallo.com

Korisliiga ja Ruutu

Viestejä
595
Näin pintapuolisesti lajia ymmärtävälle oli myös välillä vaikea seurata coach Palotien selostusta. Terminologiaa pitäisi yrittää avata katsojille enemmän jos lajia halutaan levittää Suomessa laajemmin. Selostus ei saisi olla tarkoitettu sisäpiirille (pärjäävät varmaan ilmankin) vaan sen pitäisi avata lajia myös uusille katsojille. Muutoin vaarana on menettää potentiaalisia katsojia.

Positiivista oli se, että lähetyksessä oli myös puoliajalle sisältöä. Vaikkakin se vähän häiritsi jääkaapilla käyntiä. Tuota olisi hyvä jatkaa jatkossakin. Esimerkiksi samaa klippiä voisi pyörittää jokaisessa saman kierroksen pelissä.

Hieno aloitus kaudelle.
 
Viestejä
26
Kausi käyntiin eilen ja jännä matsi nähtiin heti kärkeen. Tuotannollinen toteutus oli mielestäni ihan riittävällä tasolla, kuva välittyi laadukkaana meikäläisenkin sohvalle ja Palotien selostus kuului. Selostuksesta olen samoilla linjoilla muutaman edellisen kirjoittajan kanssa. Arvostan Palotien energiaa ja lajituntemusta todella paljon, mutta suhteellisen paljon lajijargonia sisältävä selostus saattaa olla hankalaa kuunneltavaa lajia seuraamattomalle, tai esimerkiksi ihmiselle joka yrittää vasta tutustua lajiin enemmän Korisliigaa katsomalla. Mutta nämä on näitä asioita mitä voidaan spekuloida loputtomiin, kokonaisuuteen olen tyytyväinen ja hienoa että pelataan taas!
 
Viestejä
2 156
Kohtuulliset mainoskampanjat Nelosen mainosspotteineen ja kokosivun Hesarin mainoksineen sekä jakelukanavien lisääminen & kuvauksen tason nosto kertoo, että Korisliiga on satsannut liigan näkyvyyteen - ja uusien fanien tavoittamiseen. Valitettavasti monen uuden katsojan korviin Palotien selostukset saattaa kuulostaa enemmän munkkilatinalta tai muulta salatieteeltä sen sijaan, että se avaisi katsojalle pelin tapahtumia tai syventäisi elämystä.

Plussaa Palotielle pitää kyllä antaa noista väliaikahaastatteluista. Oli Palotien överistä jenkiaksentista (luulee varmaan, että se kuulostaa hienolta) mitä mieltä tahansa, niin kieltähän mies osaa erinomaisesti ja haastattelut kulkee sujuvasti. Palotie on myös selvästi oppinut jenkkilästä kohteliaan, aktiivisen ja kohdettaan kunnioittavan haastattelun aakkoset jotka suomalaista selostajilta usein puuttuu kokonaan (ihan perusasiat siis hallussa: tervehditään, kehutaan, kysytään, toivotetaan hyvää jatkoa jne.).
 
Viestejä
7 113
Oli Palotien överistä jenkiaksentista (luulee varmaan, että se kuulostaa hienolta) mitä mieltä tahansa, niin kieltähän mies osaa erinomaisesti ja haastattelut kulkee sujuvasti.
SemiPro-Palotien aksentti ei liene tietoinen valinta, vaan seurausta siitä, että hän on asunut peruskouluikäisenä hyvin pitkään Los Angelesissa. Samasta syystä kaverilla on myös aina välillä hieman hiottavaa suomen kielen perusteissaan.
 
Viestejä
306
Vanhana tv-miehenä sanoisin, ettei selostaja saa selostaa kuvaa puhki.
Katsojille pitää jättää tilaa, oivaltaa, ymmärtää. Laitteen nimi on teliVISIO.
Hyvä selostaja ennakoi ja antaa minulle mahdollisuuden Ahaa-elämyksiin: -Noinhan se meni...

Tiivistän: Selostaja on lähetyksissä keskivertokatsojaa auttamassa, ei omaa nerouttaan tai ammattislangia esittelemässä.
 
Viestejä
583
Palotie tosiaan voisi keskittyä vain selostamiseen. Tai vaihtaa vaan asiantuntijaksi. Mutta tuo että selittää selostajana mitä tehty, ei kyllä toimi. Onhan A-J Sipilälläkin koristaustaa mutta paljon parempi tyyli selostaa eikä yritä ylianalysoida, vaan jättää ne asiantuntijalle
 
Viestejä
2 859
Minusta Palotien kuuluminen Koriliiga-ottelussa oli selvä upgrade. Varsinkin Seagulssien edelliskausien kotiotteluihin verrattuna.
Kuten joku jo totesi, tuosta saisi ehkä vieläkin paremman kokemuksen jos selostajan lisäksi mukana olisi kommentaattori, jolloin selostajan ja kommentaattorin välille syntyisi sellainen luonnollinen kommunikaatio, jossa noita erilaisia ammattitermejä voisi avata.
Kaikilla paikkakunnilla ei varmaan päästä ihan yhtä hyvään kokonaisuuteen kuin mikä tuo Helsingin avaus oli. Palotie ja Mäkynen taitavat olla lajin ainoita selostajia jotka pystyvät yksin luomaan sekä tunnelman että hieman avaamaan pelin saloja.
Hyvä kauden avaus, hyvä peli ja kokonaisuuskin toimi. Minä kyllä olisin hyvin tyytyväinen jos Palotie olisi äänessä mahdollisimman monessa pelissä.
 
Viestejä
893
Vähän vikkelämmin päivittyy tulostaulu Ruudun lähetyksissä kuin Elisalla aikoinaan. Elisalla tuntui että latenssi oli minuuttitasoa ja lukemat välillä muutenkin mitä sattuu. Nyt noi menee ihan reaaliajassa.
 
Viestejä
1 420
Vähän vikkelämmin päivittyy tulostaulu Ruudun lähetyksissä kuin Elisalla aikoinaan. Elisalla tuntui että latenssi oli minuuttitasoa ja lukemat välillä muutenkin mitä sattuu. Nyt noi menee ihan reaaliajassa.
Jep. Olisko ollut niin, et tää Ruutu on synkattu suoraan FIBA tilastoihin. Kun Elisalla oli se kameratunnistus automatiikka tulostaulusta.
 
Viestejä
532
Jep. Olisko ollut niin, et tää Ruutu on synkattu suoraan FIBA tilastoihin. Kun Elisalla oli se kameratunnistus automatiikka tulostaulusta.
Valistunut veikkaukseni ettei kumpikaan, vaan eiköhän ne ihan manuaalisesti naputella edelleen. Elisan manuaalituotannoissa ei ainakaan kamera-automatiikkaa ollut, se oli (ja on) Keemotion-automaattikameratuotannoissa. Nythän Keemotion (tai nykyisin fuusion jälkeen Synergy Sports) on lisännyt automaattikameratuotantoihin tilastoyhteyden, jolloin taukojen aikana näytetään otteita tilastoista. Näitä nähtävillä Ruudullakin naisten korisliigasta sekä miesten divareista, sitä mukaan kun saavat päivitettyä kamerajärjestelmät.
 
Viestejä
1 831
Itse tykkään kyllä Palotiestä, ainoana miinuksena jotkut väkinäiset enklish-sanonnat. Usealle niistä löytyisi suomenkielinen vastinekin.

Miksi muuten pelaaja "uhkaa menetyksellä"?
 
Viestejä
1 278
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös