Vs: Korisliigan tulevaisuus
jukkyos sanoi:
Sorry, mutta nyt sulla on väärät lähtöluvut. Tällä kaudella pelattiin 40 runkosarjaottelua noin 27 viikossa eli keskiarvo on aika tasan 1,5 peliä/viikko. Jos joukkue harjoittelee/pelaa viikon aikana 10 kertaa niin kahden viikon jaksossa itse peleihin menee 3, valmistavia esim. 2 krt X 3 ottelua = 6 treeniä, palauttavia 3 = ottelun jälkeinen iltatreeni, aamulla ei treenata. Jäljelle jää joka kahden viikon jaksoon kahdeksan kehittävää harjoitusta, kauden (30-48 vkoa) aikana näin laskettuna 240 - 384.
Mielestäni lähinnä kyse on seuraavasta:
1) kuinka ison osan tuosta jäljelle jääneestä käytämme joukkuepelin kehittämiseen ja kuinka paljon yksilöiden
2) annammeko päähuomion/vastuuta (treeneissä & peleissä) kaikille vai ainoastaan osalle esim."luottopelaajille"
3) mikä on seurajohtajien tuki valmentajille, jotka ovat valmiita kehittämään nuoria, kokemattomia pelaajia - miten käy jos tulee tästä syystä vaikka pari "turhaa" tappiota, onko valmentajan työpaikka uhattuna vai onko seurajohto tukemassa
Matematiikka ja tilastot ovat siitä hauskoja alueita, että niillä voi todistaa melkein mitä vaan.
Kyöstilä on oikeassa tuossa vertauksessaan 40 ottelua kauden mittaan, jos asiaa ajatellaan sarjan huonoimpien joukkueiden kannalta.
Biisonit on kuitenkin pelannut jo yli 80 ja still going. Pyrintö, Kotka ja Kataja myös yli 60 ja Kataja still going. Alkuperäisessä Europotin viestissä mainitut 2-3 peliä viikossa on noiden kv-joukkueiden kohdalla melko osuva kuvaus (matemaattisesti tarkka olisi kai 2,05-2,65).
Eli molemmat kirjoittajat pystyvät matemaattisesti todistamaan olemansa suunnilleen oikeassa.
Kyöstilä puolustaa sarjan heikomman pään joukkueiden tilannetta, niiden kausiohjelma on kuitenkin ihan erilainen kuin niiden suomalaisten joukkueiden, jotka haluavat olla mukana kv-toiminnassa. Ja vielä muutama vuosi sitten, silloin kun Kyöstilä itse oli isossa roolissa Kouvoissa, Kouvojen ilmoille tuotu strateginen visio oli olla muutaman vuoden kuluttua kv-joukkue. Eli juuri nyt.
Ehkä tuo Kyöstilän visio on nyt muuttunut.
On aika mahdotonta rakentaa järjestelmää, joka palvelisi ihan kaikkia liigajoukkueita tasapuolisesti. Kysymys lienee kai lähinnä siitä, että kehitetäänkö sarjaa liigan huonoimpien joukkueiden ehdoilla vai kansainvälisyyteen pyrkivien, tällä hetkellä sarjan kärjessä olevien joukkueiden ehdoilla.
PS. Kyöstilän laskema 240-384 tehokasta harjoitusta / kausi on muuten ihan matemaattinen laskuvirhe: yhteen vuoteen ei vaan mahdu 30-48 kpl kahden viikon harjoitusjaksoja.
Ihan mielenkiinnosta - lähes kaikki Euroopan paremman puolen sarjajoukkueet, jotka eivät osallistu kv peleihin (luulisin määrän olevan noin 2/3 kaikista joukkueista) pelaavat kauden mittaan kerran viikossa, esim. Huffin Ludvigsburg ja Leen Murcia. Tuolla järjestelmällä viikottainen tehokkaiden harjoitusten määrä voi olla 6-7 ja silloin voidaan päästä jo noihin Kyöstilän mainitsemiin lukuihin. Suomen järjestelmässä peräpään joukkueiden kertamäärät ovat siis noin puolta pienemmät, kärkijoukkueilla paljon pienemmät.
Toisaalta harjoituskertojen vertaaminen ei ole järkevää, aika moni ammattilaisjoukkue Euroopassakin on siirtynyt yhteen päivittäiseen harjoituskertaan, tosin pitempään ja monipuolisempaan. Joidenkin mukaan fyysinen ja henkinen palautiminen on siten helpompaa.
Kyllä matematiikka on ihmeellistä.