Koripallo.com

Korona & Korisliiga

Viestejä
939
Tilanne on nyt kuitenkin se, ettei ennen kesäkuuta voida järjestää Korisliigaottelua. Somessa leviää ajatus katsojamäärän rajoittamisesta 499:än, mutta toivon että kaikki ymmärtää täällä kuinka typerä ajatus se on.

Oma ehdotukseni on, että sarja ratkaistaan kesäkuussa Final Fourilla. Ottelusarjat paras kolmesta.
Hallitus suosittelee tapahtumien peruuttamista toukokuun loppuun asti. Jaksan uskoa, että toukokuun loppuun saakka tämä suositus ei kestä, eikä tiukennustakaan tuohon tule.

Eri asia sit mitä viikossa tapahtuu ja miten niillä, silloin olemassa olevilla tiedoilla, koripalloliitto päätöksiään tekee.
 
Viestejä
588
Minä puolestani veikkaan, että jos pleijarit pelataan, ne pelataan kesäkuun alusta alkaen heti normaaliin tapaan n.kk sisällä, eli kesäkuun aika selviää mestari. Jos loput runkosarjasta pelataan, ne pelataan suljetuin ovin tai sitten rajoitetaan se katsojamäärä alle 500 (esim.kausikorttilaiset sisään, muut ei).

Tai sitten, ehkäpä todennäköisin vaihtoehto tässä on, että siirretään nyt pelaamatta jäävät runkosarjan ottelut tulevalle kaudelle muokaten uusittua sarjajärjestelmää, joka on ensi kaudelle tulossa. Aloitetaan aiemmin esim. tämä kompensoi ainakin nyt jäämättä tuloja. Saa nähdä.


Siitä huolimatta jytkyllään eteenpäin, ja sitten varsinkin taas kun jälleen pelataan. Mutta, hieman ylimitoitettua kyllä tämä koko hössötys, kun miettii normia influenssaa. Itellä oli aikanaan sikainfluenssa, eikä ollut edes tavallisen influenssan veroinen.

Ylläolevaan viestiin viitaten, niin uskon samaa, ettei toukokuun loppuun asti tämä karanteeni pidä.
 
Viestejä
476
Jossain muussa lajissa kesäkuun pudotuspelit ehkä voitaisiinkin pelata, mutta neljän jenkin Korisliigassa se on käytännössä mahdotonta. Seuroilta juuri ja juuri löytyy ne muut viisi miestä kentälle laittaa, mutta yhtään ei riitä vaihtopenkille ja ne viisikin pelaajaa eivät kyllä muodosta Korisliiga-tasoista joukkuetta.

Eikä ensi kaudelle siirretä yhtään mitään kyllä.
 
Viestejä
681
Siitä huolimatta jytkyllään eteenpäin, ja sitten varsinkin taas kun jälleen pelataan. Mutta, hieman ylimitoitettua kyllä tämä koko hössötys, kun miettii normia influenssaa. Itellä oli aikanaan sikainfluenssa, eikä ollut edes tavallisen influenssan veroinen.

Ylläolevaan viestiin viitaten, niin uskon samaa, ettei toukokuun loppuun asti tämä karanteeni pidä.
Juu mut ei tämä ole tavallinen influenssa. Eikä yhden ihmisen kokemus jostain muutenkaan ole yhtään mikään yleinen mittari millekään. Vähän kuin se kun keskustellaan röökin polttamisen terveysvaikutuksista. Aina löytyy joku, jonka sukulainen on elänyt 90-vuotiaaksi vaikka on vetänyt karvapersenorttia kaksi toppaa päivässä 10-vuotiaasta lähtien. Silti löytyy loputtomasti tieteellisesti päteviä tutkimuksia siitä, että röökinpoltto on yleisesti ottaen suuri riski terveydelle vaikka joidenkin elinikää se ei lyhennäkään.

Vanhukset, syöpäsairaat ynnä muut vastustuskyvyltään heikot ovat nyt suuressa riskissä koronaviruksen takia, eikä heille ole voitu antaa rokotetta tätä tautia vastaan kun rokotetta ei ole. Kausi-influenssaa vastaan rokote kumminkin on ja se annetaan kaikille riskiryhmiin kuuluville. Ja mitä laajemmalle korona leviää sitä suurempi riski on, että joku riskiryhmään kuuluva sen sairauden saa ja seuraukset voivat olla hyvin vakavat.
 
Viestejä
281
Vanhukset, syöpäsairaat ynnä muut vastustuskyvyltään heikot ovat nyt suuressa riskissä koronaviruksen takia, eikä heille ole voitu antaa rokotetta tätä tautia vastaan kun rokotetta ei ole. Kausi-influenssaa vastaan rokote kumminkin on ja se annetaan kaikille riskiryhmiin kuuluville.
Tämä pitää luultavasti paikkaansa. Ammattiurheilijat harvemmit kuuluvat tuohon ryhmään ja tuskin 38,5 asteen kuumeessa oleva fanikaan jaksaa lähteä katsomaan pompottelua.
Itse olen n.10 vuotta sitten ottanut kausi-influenssarokotteen, enkä varmaan ole ikinä ollut niin kipeä, kuin sen jälkeiset pari päivää. Mielummin otan influenssan vastaan. Tuossa kaupassa käydessä oli muuten jännä huomata, kun sittarin vessapaperihyllyt olivat tyhjiä. Noin joka kolmannella asiakkaalla oli kärryt täynnä paperia. Eivät olleet tarjouksessa, mutta jos nyt pitää jäädä kotiin evakkoon, niin hyvä se on paskapaperia olla kaiken varalta :D
Lopetetaan urheilu. Sairaudet loppuu siihen.
Tai sitten pelataan joku Final Four-turnaus Ugissa, kun siellä ei ikinä ole lähellekkään 500 katsojaa.
 
Viestejä
1 986
Kiitokset kaikille tolkullisille ihmisille kommenteistanne. Yhtään vähättelemättä tilanteen vakavuutta eritoten ikäihmisten ja monisairaiden kohdalla, niin kyllähän tässä ihmisten panikoinnissa on kyseessä myrsky vesilasissa - ja lähinnä iltapäivälehtien (kansainvälisesti isojen mediatalojen) rahanansaintalogiikan vuoksi porukka vetää herneitä nenäänsä enemmän kuin terve järki suosittelisi.

Varovaisuus sinänsä tällaisessa hiukan tuntemattomassa tilanteessa on ihan järkevää enkä osaa moittia vaikkapa koripalloliittoa hallituksen suositusten vaarin otosta. Mutta onhan se nyt iso harmi jos ei pantteripatsasta saada tällä kaudella jakoon.

Noin puolivakavissaan tulee kyllä mieleen, että Korisliigan sarjataulukko on aika yksiselitteinen: Vilpas, Seagulls ja Karhu on jotakuinkin tasapisteissä (Karhu vähän kahden tasoissa olevan takana, mutta vain vähän), loput jengit on jääneet merkittävästi taakse, lähes kahdenkymmenen pisteen päähän Karhusta.

Että saataisiinko aikaiseksi jonkinlainen "Final Three"-turnaus kun nää rajoitukset vähän höltyy toukokuussa? Kaikki kaikkia vastaan (kerran tai kaksi) ja sitten kaksi parasta pelaa finaalin/t? Ei varmaan toteudu, mutta ainahan sitä saa unelmoida...

Vähintään voitaisiin pelata Vilpas - Seagulls finaalimatsi. Tosin jos jenkit on lähteneet kotiin, niin onhan se sitten vähän erikoinen tilanne.

Sinänsä Vilpas ja Seagulls lienevät Korisliigassa ne kaksi jengiä jotka voisivat pelata ihan kohtuu hyvää korista puhtaasti kotimaisella miehistöllä?
 
Viestejä
808
Mielestäni tämä out-of-box -ajattelu on todella kiinnostavaa, ja täällä on monella hyviä ajatuksia. Lienee kuitenkin suhteellisen selvää, ettei kautta voida pelata loppuun suunnitellusti.

Tilanne päivittynee koko ajan, ja Liiton on pysyttävä ajan tasalla. Mielestäni keskustelut seurojen kanssa pitäisi aloittaa välittömästi, ja selvittää seurojen tahtotila jatkon suhteen, heillä lienee paras tieto taloutensa suhteen.

Olisi hyvä luoda vaikka kolme skenaariota, perustuen rajoitteen pituuteen. Korihaiden, Kobrien, Kouvojen, Lahden jne. osalta lienee turha keskustella sarjan pelaamisesta enää kesäkuussa, mutta mikäli rajoitteet todella jostain syystä katoaisi ennen toukokuun loppua, voisi heilläkin olla sanansa sanottavana.

Olen kuitenkin nähnyt ainoastaan sellaisia asiantuntijoiden lausuntoja, joissa uskotaan epidemian jylläävän Pohjoismaissa pahiten juuri kesällä. Uskon siis, että tämä oli tässä ja tästä kaudesta tulee siltä osin varsin historiallinen.

Onnittelut Seagullsille Suomen Cupista, eli kauden ainoasta parhaalle joukkueelle jaettavasta tittelistä.
 
Viestejä
5 027
Kyllä minun mielestäni kausi on nyt tässä ja jatketaan uusilla peleillä ensi syksynä. Me emme montaa viikkoa katsele, vaan lähetämme vahvistukset koteihinsa
GM Pirhonen, Nokian Uutiset 12.3.2020
 
Viestejä
281
Pitääkö se jotenkin vielä perustella, että kaksi eri taudinaiheuttajaa on kaksi eri taudinaiheuttajaa?
Hyvin löysit asian ytimen! Jos et noin pätevänä virologian asiantuntijana halunnut ymmärtää, tai et muuten vaan ymmärtänyt, niin antaa olla. Tää on ihan hiekkalaatikkokamaa, enkä viitsi edes yrittää perustella sulle.
 
Viestejä
1 178

Juttu itsessään on liiton tiedote sisällöltään, olisiko otsikko kuitenkin harkitusti ja tieten laitettu tuohon muotoon?
 
Viestejä
112
Mielenkiinnolla odotetaan minkä korisliiga joukkueen talous pettää ensin? On selvää että tietyt joukkueet jotka ovat budjetoinneet play off lipputuloille puolet tai vähintäänkin 1/3 palkoista jää nyt iso luu käteen. Ja etenkin joukkueet jotka maksavat jokaiselle kotimaiselle maltaita uskon olevan tiukat hetket edessä.. Koska jokainen pelaaja on täytynyt ostaa toisilta paikkakunnilta, vähintään kohtuullisilla palkoilla. Joten rahaa on palanut. Ja nyt jää jäähalli pelit, ja muut velaksi suunnitellut pleijarit jää pelaamatta.
 
Viestejä
2 563
Totta on että ne joukkueet jotka ovat budjetoineet isot playofftulot, ovat oikeasti kusessa. 1500 katsojaa per peli x esim. 20 € x esim 5 kotiottelua on jo 150,000 €.
Toivotaan ettei yksikään joukkue ollut budjetoinut tulojaan noin.
 
Viestejä
681
Hyvin löysit asian ytimen! Jos et noin pätevänä virologian asiantuntijana halunnut ymmärtää, tai et muuten vaan ymmärtänyt, niin antaa olla. Tää on ihan hiekkalaatikkokamaa, enkä viitsi edes yrittää perustella sulle.
Räksyti räksyti. Jos luit siteeraamasi viestini ihan kokonaan ja luettua ymmärtäen oli pointtini tämä: se että joku on sairastanut sikainfluenssan vuonna x ja kokenut että oli lievä tauti, ei sillä ole mitään merkitystä COVID-19 aiheuttaman sairauden vakavuuden arvioimisessa kyseisen yksilön itsensä tai suuremman yleisön kannalta. Minä olen sairastanut influenssan enkä kolmeen päivään päässyt sängystä ylös kuin kuumetta alentavaa lääkettä ottamalla, jolloin kuume laski 38 asteeseen ja pystyin käymään suihkussa. Silläkään ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, koska kyseessä on eri sairaus ja lisäksi pelkkä yksilökokemus eli anekdootti.

Ja toistetaan nyt vielä sitten se että nyt tähän koronaan ei kenelläkään ole minkäänlaista luontaista vastustuskykyä eikä riskiryhmiä, joille sairaus voi olla vakava, ole voitu rokottaa. Siinä yksi ero influenssaan noin niinku sairauden mahdollisten vakavien seurausten kannalta. Toinen on nopea leviämistahti. Lombardiassa teho-osastot on täynnä. Lähde Yleisradio, googlaa itse. Sellaista ei kai influenssaepidemoiden aikana ole koettu.

Ja kyllä omasta mielestäni korona herättää peruskansalaisissa vähän liikaakin hysteriaa siihen nähden, että ei ole vielä merkkejä siitä että tämä sairaus olisi perusterveille erityisen vakava.
 
Viestejä
681
No jos ei ole koskaan päässyt näkemään, millaista elämä on sellaiselle ihan melko nuorellekin ihmiselle jolle se tavallinen influenssakin voi olla tappava, nii ehkä se tuntuu ihan järkevältä pointilta että "sairastin sikainfluenssan 2009 eikä ollut paha, ei koronakaan voi paha olla". Itse olen nähnyt kun sellainenkin tuttavapiirissä on, niin ei ihan leikiten tee mieli suhtautua sairauteen jonka käyttäytymisestä ei vielä paljoa tiedetä ja jota ei voi mitenkään hoitaa tai tehokkaasti estää ennalta.
 
Viestejä
808
Salon Seudun Sanomien erinomainen urheilutoimittaja Juha Tuuna uumoilee syksyyn mennessä 1-3 Korisliigaseuran olevan konkurssissa. En lähde spekuloimaan seurojen nimillä, mutta kolme seuraa konkurssiin tarkoittaisi käytännössä todella isoa muutosta sarjaan. Kolmea Korisliigatason nousijaa ei ykkösestä olisi tulossa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös