Koripallo.com

Lahti Basketball 2018-2019

Viestejä
457
Onko mitään huhuja Lahden ensi kaudesta? VeMä kuulema harkitsee jatkamista. Vaikka on pelillisesti hidastunut jne niin olisi kyllä johtajana erinomaisen arvokas joukkueelle.
Ikävalko taisi jo valmistua? Voisi kuvitella että Korisliiga kiinnostaisi etenkin hyvän kauden jälkeen ja Lahti olisi varmaan helppo paikka jatkaa

Bymanilla taitaa olla sopimus jo muutenkin?
 
Viestejä
463
Kiva ois tosiaan kuulla mitä suunnitellaan! Hiljaista on ollut sitten voitonjuhlien - nettisivujen ja somenkin päivitys loppui kuin seinään. Varmaan seurajohto puurtaa rahoja budjettia ja liigahakemusta sisään ja vasta sen jälkeen alkaa aktiivisempi tiedotus?

Edelleen uskon pariin kotimaiseen vahvistukseen, 4 jenkkiin joista joku jollain tavalla tuttu sekä divari B farmijengiin.
 
Viestejä
12
Saarijärvi ei ilmeisesti jatka Kouvolassa, mutta olisiko oikeasti vahvistus LaBalle ja onko kiinnostusta? Paha sanoa.

Perttu vahvistus? Huolila selvästi olisi!

Pöllä voisi kyllä tehdä Maxhunit ja varmaan kannattaiskin noilla minuuteilla!

Tuskin LaBa ensi kaudella URA baskettia tekee eli kyntää ja kyntää, mutta silti itse järkeillyt samoin eli että Aapeli haluaa selvästi voittavaan jengiin (Jos Katajaa sellaiseksi voidaan kutsua! :)). Lahdessa rooli olisi pitkälti sama kuin Nokialla kivireen vedossa. No, aina voi silti unelmoida!

Jotta kuitenkaan ei tule URA basketin kohtaloa, niin jotain kotimaisia varmasti tulee, mutta ketä ja mihin paikoille olisi kovin tarve?

Point: Aholan täytyy jatkaa ja uskon, että Ikävalko lähtee taas kokeilemaan liigaan myös. Lampen kasvamassa, mutta 1-2 tarvitaan uutta, joista toinen jenkki. Kustannukset ei paljoa lisäänny, koska Vuori ei varmasti ollut halpa.

Laituri: Täällä on aika tyhjää. Byman pystyy jämäminsoja pelaamaan ja kehittymään. Tähän tarvitaan 2 lisää. Yksi jenkki ja yksi kotimainen esim. Saarijärvi?

Isot miehet: VeMä jatkanee. Aalto pystyy jämäminsoille ja pelaamaan omaa rooliaan. Tän lisäks 2 jenkkiä + yksi kotimainen.

Eli yhteenveto:
jenkit: 2 isoa, yksi laituri ja yksi pointti. Uskon, että ainakin toinen kaksikosta Jones/Pwono jatkaa.
kotimaiset: yksi pointti, yksi laituri ja yksi iso.
Jos aatellaan, että 2 jenkkiä oli jo ja Vuori osan kautta mukana, niin määrällisesti tulee 4 pelaajaa lisää (2 kotimaista ja 2 jenkkiä), vaikka kaikki 7 olisivatkin uusia.

Haluan itsekin pysyä positiivisena, mutta epäilen lähes kaikkien päättyneellä kaudella pelanneiden suomalaisten kykyä pelata uskottavia minuutteja korisliigatasolla. Ajatusleikkinä voi vertailla korisliigarostereiden penkinlämmittäjiä LaBan suomalaispelaajiin. Tai miettiä, että Lahden suomalaispelaajien pitäisi pystyä voittamaan tilanteita (ainakin silloin tällöin) korisliigajenkkejä vastaan molemmissa päissä kenttää.

1-2 paikat: Pidän Ali Aholasta pelaajana todella paljon. Ikävalkolla on liigakokemusta ja korintekotaitoa. Molemmat ovat kuitenkin tämän hetken korisliigassa korkeintaan kakkospointin roolissa operoivia rotaatiopelaajia.
Lampenille toivon kaikkea hyvää, mutta tämän hetken taso ei riitä korisliigassa edes penkinlämmittäjäksi. Kehitystä tapahtuu vielä varmasti. Vielä jonain päivänä...

3-4 paikat: Bymanilla on vielä potentiaalia kehittyä, kun taas Aalto lähestyy ikänsä puolesta koripalloilijan primea. Tällä hetkellä kummankaan taidot ja ominaisuudet eivät ole liigalaiturin tasoa.

5 paikka/ isot pelaajat: VeMä on päättyneen kauden suomalaispelaajista ainoa selkeä korisliigajyrä. Kroppa valitettavasti tuskin kestää kokonaista liigakautta. Aalto kuulunee taitojensa puolesta tälle paikalle, mutta voimassa ja koossa jääkin jälkeen.

Inventaarion tuloksena siis kaksi vakirotaation takuria, yksi kehityskelpoinen laituri 10. pelaajaksi käyttämään virheitä ja yksi kotipelit pelaava sentteri. Loput pyyhettä heiluttamaan.

Jenkkejä on helpompi hankkia kuin suomalaisia, joten aloitetaan lisäämällä Amerikan miehet nykyisten kotimaisten sekaan. Tämän hetken tiedoilla optimaalinen amerikkalaispelaajien yhdistelmä taitaa olla:
- Pallo käsittelevä ja skoraava takamies
- Urheilullinen, kaarelta hyökkäävä laituri
- Isompi laitapelaaja, joka pystyy tarvittaessa puolustamaan sisäpelaajia ja hyökkäämään postista
- Valtava sentteri

Potentiaaliset suomalaisnimet:
- Alanen on mielestäni (jenkit mukaanlukien) korisliigan kärkeä omalla pelipaikallaan. Erittäin tervetullut Lahteen.
- Saarijärven voisi kuvitella jo kyllästyneen Kouvojen luukkumiehen rooliin, enkä keksi mitään koripallon ulkopuolista syytä viettää aikaa Kouvolassa.
- "Sit joku iso vielä siihe..."
 
Viestejä
463
Jotta Karvonen olisi ollut vahvistus LaBalle tai jollekin muulle korisliigajengille niin otteet pitäisi olla koko kauden läpi tommoisia kun ne oli divarin pleijareissa. Toivotaan Villelle ensi kaudesta tasaisempaa Loimaalla ja toivotaan samalla että tuo johtajuus mitä vikoissa peleissä oli nähtävissä ottaisi vielä yhden askeleen eteenpäin!
LaBa tarvitsee kovempia nimiä kuin Ville - toivottavasti niitä alkaa kohta putkahtelemaan!
 
Viestejä
96
Eivät Karvoset tai muutkaan entiset Lahden pelaajat välttämättä ole tarkemman tutkailun arvoisia. On katsottava laajemmin ja yritettävä saada rinkiin todellisia tekijämiehiä, joilla on kokemusta pääsarjatasolta. Liigatasolla ei enää kasvateta tulevia tähtiä, vaan kentälle halutaan valmiita pelaajia. Oli Lahtitaustaa tai ei.
 
Viestejä
532
Seurajohto tahtoi olla vahvasti Lahtelainen myös pelaajistoltaan. Toivottavasti saa tälläisen nipun parketille.
 
Viestejä
297
Ketäs niitä Lahtelais-taustaisia liiga-tason pelaajia on ilman sopimusta...jotka kenties voisivat pelata Labassa. ???
Sitäpaitsi ei Lahti ole viellä päättänyt liigaan menosta. Toivotaan kuitenkin että saavat rahotuksen kuntoon....n. 380.000e kuulemma riittää liigaan....
VeMä, Ali Ahola , Ikävalko kenties A-divari Labasta liiga-joukkueeseen......
Varauksella Byman ja Aalto.....
Karvonen jatkaa Loimaalla.....Alanen ?
Saarijärvi ? Vesa Heinonen ( Saksa).
Taitaa Laba olla pakotettu etsimään joukkueeseen ei-Lahtelaistaustaisia pelaajia 1-2 kpl.
3-4 vahvistusta tuohon lisää.......
 
Viestejä
3 524
Ketäs niitä Lahtelais-taustaisia liiga-tason pelaajia on ilman sopimusta...jotka kenties voisivat pelata Labassa. ???
Sitäpaitsi ei Lahti ole viellä päättänyt liigaan menosta. Toivotaan kuitenkin että saavat rahotuksen kuntoon....n. 380.000e kuulemma riittää liigaan....
VeMä, Ali Ahola , Ikävalko kenties A-divari Labasta liiga-joukkueeseen......
Varauksella Byman ja Aalto.....
Karvonen jatkaa Loimaalla.....Alanen ?
Saarijärvi ? Vesa Heinonen ( Saksa).
Taitaa Laba olla pakotettu etsimään joukkueeseen ei-Lahtelaistaustaisia pelaajia 1-2 kpl.
3-4 vahvistusta tuohon lisää.......

Lahti voisi hankkia jonkun NCAA:sta palaavan pelaajan. Maxhuni ja Hopkins nyt varmasti lopettaneet siellä, en muista onko joku muukin palaamassa ison veden takaa.
 
Viestejä
297
Jaahas.....Reilu viikko aikaa tehdä kova päätös...Liigaan vai ei ?
Toivotaan että on saatu mukavasti sponsoreita (ja rahaa) lähtemään mukaan ensi kauteen, jotta liiga-paikka voidaan lunastaa.
 
Viestejä
2 270
Jaahas.....Reilu viikko aikaa tehdä kova päätös...Liigaan vai ei ?
Toivotaan että on saatu mukavasti sponsoreita (ja rahaa) lähtemään mukaan ensi kauteen, jotta liiga-paikka voidaan lunastaa.

Westerholmi tais ekan finaalin yhteydessä todeta, että ensikaudella Korisliigassa pelaa 12 joukkuetta, mikäli lisenssi käsittelyissä ei ketään "reputa" ja kaikki pääsevät läpi puhtain paperein. Tulkitsen nuo Westerholmin sanat siis niin, että Lahti jo ilmoittanut liitolle pelaavansa pääsarjaa.
 
Viestejä
463
Mitään ei kuulu. Ei liigahakemuksesta, eikä pelaajista. Toki ymmärrettävää ettei pelaajista tiedoteta ennenkun sarjataso on selvä. Mut someen kun tykitetään kauden aikana koko ajan tavaraa, niin tuntuu oudolta ettei sinne mestaruus juhlien jälkeen ole tullut käytännössä mitään.
 
Viestejä
299
Ehkä "Räyhä-Virtanen" paskansi pystyyn koko touhun. Ei joukkuetta, ei sponsseja, ei faneja, ei mitään...
No joo, oudoltahan tuo hieman tuntuu, ettei mitään kerrottavaa löydy tässä vaiheessa. Se nyt olisi kohtalaiset pohjat jos liigahakemuksen vaateet ei täyttyisi.
Toivotaan, ettei kyse ole tuosta, kun menitte perkele ja meidät voititte.
Liigaan Lahen revohka kuuluu.
 
Viestejä
297
Kohta kk vaihtuu ja kansa odottaa malttamattomana Laban ilmoitusta ; Liigaan vai A-divariin.....
Itse uskon kyllä liigaan vahvasti......
Muutama kova kotimainen ilman sopparia.....Nikkarinen Skamo......
Muita?....Vesa Heinonen Saksa ?
Joku olis saatava Lahteen.....
 
Viestejä
463
ei voi kuin ihmetellä tiedottamista. "Mestaruuteen" loppui käytännössä kaikki sometus. Edes vikan finaalin highlightseja ei oo saatu nettiin. Ois ollu kiva kuulla, miten hanke "korisliiga" etenee. Kaippa siellä seurajohto tietää mitä tekee, mutta tuntus että vahvistuksia tarvitaan myös toimiston puolelle.
Mitä tulee noihin nimiin Heinonen, Skamo, Nikkarinen niin en usko heistä yhteenkään. Heinonen ei näyttäny Easterissä korisliigapelaajalta, Nikkarinen ja Ikävalko tuskin sopii samaan jengiin varsinkin jos jenkkipointti hankitaan ja tämän lisäksi Alin kasvua täytyy ruokkia jatkossakin. Skamolla on Lahti taustaa, mutta oliko kummoinen Urassa viime kaudella ja olisiko todellinen vahvistus? Saarijärveen uskon. Ketä muita - hyvä kysymys? Vuoren liksa kun tavallaan vapautui viime kauden budjetista niin johonkin hyvään kotimaiseen pitäs olla varaa. Ois kiva avata ketju 19-20 Korisliigan puolelle!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös