Koripallo.com

Liigamanageri 21-22

Viestejä
640
Kiitokset Mokeskille! Eli mikä se huono asia olisi, jos saisi vaihtaa niin paljon kuin haluaa?
 
Viestejä
2 261
Kiitos Mokeskille!

Oma skaba "pissi" jokaisen jakson useampaan loukki poissaoloon ja/tai hätäseen tai väärään vaihtoon. Ekalla kiekalla Barnes-Lommi-Barnes sentterinä kosahti totaalisesti. Ja etenkin harmittamaan jäi toisen kierroksen Koivisto loukki, (Lillard poistui/Laine tilalle ja loukki) ja (Henttonen/Besselink). Ja vikallakin Koivisto sekä Lovett missasi matseja turhan monta.

Ja tosiaan toka kierros erityisesti kismittää isosti, kun kuitenkin onnistuin Woodin pg paikan haussa ja sieltä nasahti se 454 pojoo.

Vaihtoja kans toivoisin ehkäpä yhden-kaks enempi, ja/tai ainakin jotain sellasta systeemiä, et olis isompi pooli mistä valita eri hintaisia kavereita tilalle mikäli joku ottaa ja lähtee tai joutuu lasaretin puolelle. Nyt on ehkäpä hieman liikaa tuurilla osuutta kun ainoastaan kaks vaihtoa ja kolme vaihturia. Mikäli tosiaan usempi sattuu poistumaan rosterista tavalla tai toisella on tällä konseptilla peli aikalailla pelattu. Ja vaihturitkin kun pitää valita aikalailla "alelaarista" jotta saa laitettua kenen tahansa tilalle. Toki isot nousut ja laskut on mahdollisia ja kolmella jaksolla tuurikin toki tasoittuu. :)

Omat kierrosten sijoitukset 62/131/19.
Ja kokonais sijoitus 28
Selkeä parannus viime kauteen siis :)

Ja jätti kyllä sopivasti hampaankoloon, joten ens kaudella ehdottomasti uusiksi!


Ps. Menipä sekavaksi kun tuli lisäiltyä ja muuteltua lauseita ees sun taas. :)
 
Viestejä
5 500
Mikä se huono asia olisi, jos saisi vaihtaa niin paljon kuin haluaa?

Fantasy sportsia rapiat 20 vuotta harrastelleena osaan varmaan vastata. Huono puoli on se, että silloin parhaiten menestyvät ovat niitä, jotka säätävät joukkueensa kanssa koko ajan ja maksimoivat pelaajiensa pelimäärät. Kaikilla ei todellakaan ole siihen aikaa tai edes halukkuutta, niin tällä tavalla mukaan saadaan matalalla kynnyksellä mahdollisimman paljon osallistujia, jotka ovat kaiken lisäksi samalla viivalla.

Loukkaantumiset sotkivat omiakin kuvioita, mutta hei ne kuuluvat urheiluun. Top-kymmenikön managerit tekivät todella kovia haisteluita ja ansaitsivat ehdottomasti sijoituksensa. Oma kausi kyrvähti jo ekalla kierroksella, mutta nousu sijalta 250+ sijalle 16 oli kuitenkin ihan ok. Viime kauden tiukan voittokamppailun jälkeen olisin kyllä halunnut viedä pikkumikolta kruunun.

Ensi kaudella uudelleen!

PS. Koripalloliitto voisi vähän yrittää joskus. Heidän pitäisi napata tämä liigamanageri itselleen ja tuoda mukaan palkintoja sekä lisänäkyvyyttä.
 
Viestejä
640
Huono puoli on se, että silloin parhaiten menestyvät ovat niitä, jotka säätävät joukkueensa kanssa koko ajan ja maksimoivat pelaajiensa pelimäärät. Kaikilla ei todellakaan ole siihen aikaa tai edes halukkuutta, niin tällä tavalla mukaan saadaan matalalla kynnyksellä mahdollisimman paljon osallistujia, jotka ovat kaiken lisäksi samalla viivalla.

Nimenomaan ne, jotka säätävät joukkueen kanssa koko ajan ansaitsevat menestyä. Jos ei ole halukkuutta, niin silloin ei menesty :D Mutta ihan miten vaan, voisi kuitenkin vaihtojen määrää nostaa.
 
Viestejä
640
Lisäyksenä vielä, että noissa fantasialiigoissa juurikin kuuluu vaihtaa loukkaantuneen pelaajan tilalle joku, jotta olisi saumat menestyä. En oikein ymmärrä pointtejasi, mutta eteenpäin. Onhan tämäkin hauskaa, vaikka pysyisi samanlaisena. Kunhan ehdottelee.
 
Viestejä
1 852
En kaipaa muuta muutosta kuin sen että hankin kotiin helmitaulun.

Torolla eka jakso räväkästi käyntiin, sen jälkeen managerin oikeat kyvyt alkoi paljastumaan. Kahdesti kokosin jengin jonka budjetit ei osunut oikein kohdilleen.
1649062264220.png
 

L.S

Viestejä
826
Lisäyksenä vielä, että noissa fantasialiigoissa juurikin kuuluu vaihtaa loukkaantuneen pelaajan tilalle joku, jotta olisi saumat menestyä. En oikein ymmärrä pointtejasi, mutta eteenpäin. Onhan tämäkin hauskaa, vaikka pysyisi samanlaisena. Kunhan ehdottelee.

Itte oon kyllä Jaakon kanssa samoilla linjoilla, että rajattomat vaihdot muuttaisivat pelin luonnetta merkittävästi. Ehkä vaihtoja vois olla käytössä hieman enemmän nimenomaan loukkaantumisten/jenkkien vaihtuvuuden kannalta, mutta pääpaino tulis olla nimenomaan jakson alkua ennen tapahtuvilla oikeilla valinnoilla (oikea pelaaja sijoitettuna oikealle palipaikalle) aktiivisen vaihtoruletin sijaan.
Lisäks vähäsemmät vaihdot vähentää kuormittavuutta järjestäjälle varmaan jonkin verran (tai sitten ei, en tiedä miten systeemi on rakennettu).

Edit: Lisäks tämähän eroaa merkittävästi valtaosasta fantasyliigoja, koska sama pelaaja voi olla vaikka jokasella osallistujalla. Ihan eri asia vaihtaa jostain waiverlistalta verrattuna siihen, että jokanen vaihtaa sen jakson parhaan pelaajan omaan joukkueeseensa kiekan tai kahen jälkeen.
 
Viestejä
1 729
No niin. Aloitetaas heti alkuun vaikka julkistamalla viime kauden kisan tulokset, kun ei noita näemmä koskaan kerrottu. Onnittelut nimimerkille @Seisova paikka voitosta.

ManageriJoukkuePisteet
1SeisovaPaikkaGreg Oden's Legs3400.5
2HPBc Munkit3353.5
3verticalhopsvericalhops3351.5
4Bearpark_BombersBearpark Bombers3326.5
5MärkätimoMärkälahest3313.0
6Sitikka-MikkoHarmaakarhut3281.5
7IhmispalloRuskeat vakosamettihousut Oy3247.5
8HeksiHeksi3231.5
9RolloRollo's Team X3223.5
10myygelipaskahait3162.5

Seuraavaksi muihin aiheisiin, eli tulevan kauden kohtaloon. Tilanne on sellainen, että itsellä ei tällä hetkellä ole millään tavalla riittävästi aikaa Liigamanagerin kunnialliseen pyörittämiseen. En myöskään vetää haluaisi vetää kautta vasemmalla kädellä, missä hinnat ovat mitä sattuu ja tulevat jos tulevat, häiriöitä korjataan kerran kuussa ja aktiivisuus on minimaalista. Liigamanageri ansaitsee parempaa.

Toisaalta Liigamanageri on aina ollut ensisijaisesti epäkaupallinen ja ylpeästi kotikutoinen koripallokulttuuriteko, ja olisi sääli jos se nyt jäisi tauolle. Jos siis joku/jotkut haluavat ottaa pelin haltuunsa, olen ajatukselle avoin ja valmiina toimimaan osa-aikaisessa downshiftaaja-webmasterin roolissa. Vanha softa sinänsä hoitaa hommansa, eli lähinnä tarjoaa alustan joukkueiden valintaan ja vaihtoihin, ja laskee pisteet automaattisesti. Suurin työmäärä tulee pelaajien hinnoittelusta: kaikki pelaajat on lisättävä järjestelmään käsin, ja hinnat asetettava joka jaksoon. Tämän voi tehdä softaan admin-oikeuksilla ihan osoita-ja-klikkaa käyttöliittymää hyödyntäen. Lisäksi ketjussa olisi varmaan hyvä pitää vähän aktiivisuutta yllä, muistutella kierrosten aluista ja lopuista, luoda muuta hypeä ja sen sellaista. Jos tällaiseen on esimerkiksi joku jäsen @jaakko1-vetoinen konsortio halukas lähtemään, niin ollaan yhteyksissä.
 
Viestejä
5 500
Mä voin vaikka ottaa vetovastuun koko hinnoitteluruljanssista. Mihis pyöritellään hintoja?

Päästäänkö me sillä eteenpäin, että listaan pelaajat johonkin excel-tyyliseen taulukkoon, lyön hintaehdotukset ja jos joku haluaa tulla mukaan tsekkailemaan hintoja, niin voidaan yhdessä päivitellä. Saanko mä ne admin-tunnarit ni voin tässä jo loppuviikon aikana läntätä pelaajia sydeemiin?
 
Viestejä
3 505
Olisi sääli jos Mokeskin ansiokkaasti työstämä Liigamanari ei pyörisi ensi kaudella.
Hienoa, jos Jaakko voi hinnoitella. Vaatii kyllä melkoista osaamista hinnoitella nuo vahvistukset, joista ei ole juuri muuta tietoa kuin CV. Mutta itse innolla mukana jos joku järjestää.
 
Viestejä
5 500
Mä oon naputtelemassa viikonlopun aikana pelaajat hintoineen järjestelmään. Löytyisikö täältä foorumilta joku, joka voisi puolestaan tutkia tulevan kauden otteluohjelman ja jakaa liigamanagerikauden kolmeen ottelumäärien osalta mahdollisimman tasaiseen pätkään?
 
Viestejä
3
Mä oon naputtelemassa viikonlopun aikana pelaajat hintoineen järjestelmään. Löytyisikö täältä foorumilta joku, joka voisi puolestaan tutkia tulevan kauden otteluohjelman ja jakaa liigamanagerikauden kolmeen ottelumäärien osalta mahdollisimman tasaiseen pätkään?
Screenshot 2022-09-16 133007.png


Työstin tällaisen grafiikan avuksi.

Eli jokaisen pelipäivän kohdalla palluroiden lukemat osoittavat millaisia ottelumääriä on siihen asti eri joukkueet pelanneet.

Esim. 5.11. jälkeen olisi osa joukkeista 7 pelissä, osa 8:ssa ja osa 9:ssä.

Kaikilla joukkueilla runkosarjan aikana 22 ottelua, eli paras ottelumäärä kolmelle jaettuna olisi 7, 7 ja 8 ottelun kierrokset. Mutta kuten näkyy, niin pelimäärät ovat kaikkina ajankohtina aika erilaisia, ja lieneekö Katajan ja Kauhajoen osalta vielä eurokuviot näitä sotkevan.

Selkeät ajalliset tauot tuossa olisi marraskuun maaotteluikkuna, ja joulutauko. Mutta mahdollisimman tasaisten pelimäärien ja mahdollisimman lähellä 7-8 olevien pelimäärien osalta hyvä vaikuttaisi olevan esim. 1. jakson viimeiset ottelut 2.11., jolloin joukkueilla 7-8 ottelua pelattu, ja 2. jakson viimeiset ottelut 13.12., jolloin joukkeilla 14-15 ottelua pelattu. Kumpi näistä olisikaan kätevämpi. Tai sitten jokin ihan muu.
 
Viestejä
5 500
Työstin tällaisen grafiikan avuksi.

Jes! Juttelin tästä myös mokeskin kanssa. Molempien mielestä olisi hyvä idea jakaa kausi kolmeen jakson, eli splitata alkusarja kahteen osaan ja pitää jatkosarja kolmantena jaksona. Osaatko sä miesmann heittää tuon grafiin pohjalta sopivan ajankohdan ekan jakson päättymiselle?
 
Viestejä
1 729
Hieno kuva! Kovin montaa tasamääräistä kohtaa ei tosiaan näytä olevan. Lienee loogisinta laittaa siis kierrosten saumat kohtiin joissa peleistäkin on taukoa.

Oma ehdotus olisi ykköskierros maajoukkuetaukoon 5.11. asti, kakkoskierros runkosarjan loppuun ja jatkosarjat kolmas kierros. Toinen vaihtoehto olisi neljän kierroksen systeemi, jossa kakkoskierros jaetaan vielä kahtia joulutauon kohdalta. Molemmissa versioissa ykköskierros pysyy lyhyehkönä, mikä on hyvä, sillä ensimmäisellä kierroksella syntyy yleensä isoimmat erot ja alkukaudesta kiinnostus on korkeinta.
 
Viestejä
3
Aivan, olikin tarkoitus jakaa tuo alkusarja kahteen vaiheeseen, ymmärsin tuon vähän eri tavalla. Mutta silloin pelimäärien kannalta parhaiten tasan menisi siten, että 26.11. pelit olisi viimeinen ykköskierroksen päivä. Mutta aika "hässäkkä" tuossa voi tulla, kun sitten 27.11. olisi heti toisen kierroksen pelejä.

edit: Mutta tuossahan Mokeskilta tulikin hyvä näkemys tähän.
 
Viestejä
695
Jonkin verran muutoksia varmaankin tulossa sitten kun selviää Karhubasketin ja Katajan europelikuviot. Eli se että pelaako Kauhajoki BCL:ää vai FEC:iä ja pääseekö Kataja FEC:iin. Reilun viikon päästä ratkeaa ensimmäinen ja vähän myöhemmin toinen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös