Koripallo.com

NCAA 2019-2020

Viestejä
2 534
Toi kuitti ei ihan osu kohdilleen. Varis on ollut hyvä heittäjä useamman vuoden ajan. Varsinkaan Helmen aikoina hänestä ei saatu irti sitä mihin oli aineksia. Oliko sitten kiinni valmentajasta vai jostain muusta?
Laadukkaat syötöt parantavat heittotarkkuutta, koska nappiin osuneesta syötöstä saadaan pallo nopeammin ilmaan. Tavallaan ongelmana on valmentaja, joka ei pidä yllä riittävän korkeita standardeja koskien syöttämistä.
 
Viestejä
2 534
Yöllä Lahtisen edustama Georgia Tech saanee suuri numeroisen selkäsaunan, kun vastaan asettuu TOP10-joukkue Florida State. Vastassa on joukkue, joka pystyy parhaimmillaan yli 50% heittotarkkuuteen. Georgia Tech ei voi tällä kertaa levittää punaista mattoa heittäjille vaan puolustusta on edellisestä pelistä tiivistettävä. Lahtisella on nyt vastassa kaiken kokeneita ja menestyneitä pelaajia, joita on todennäköisesti todella vaikea häiritä. Ottelun jälkeinen tilasto kertonee miten Lahtinen yöllä pärjäsi...
 
Viestejä
676
Yöllä Lahtisen edustama Georgia Tech saanee suuri numeroisen selkäsaunan, kun vastaan asettuu TOP10-joukkue Florida State. Vastassa on joukkue, joka pystyy parhaimmillaan yli 50% heittotarkkuuteen. Georgia Tech ei voi tällä kertaa levittää punaista mattoa heittäjille vaan puolustusta on edellisestä pelistä tiivistettävä. Lahtisella on nyt vastassa kaiken kokeneita ja menestyneitä pelaajia, joita on todennäköisesti todella vaikea häiritä. Ottelun jälkeinen tilasto kertonee miten Lahtinen yöllä pärjäsi...
Vaan kuinkas kävikään?
1578643599081.png
 
Viestejä
279
Tässä voidaan huomata ,miten paljon kotimainen SM-sarja on kpvempi kuin heikkomnat NCAA -konfrenssit, kun 2.5 pinnan keskiarvopelaajasta tulee hetkessä huippuheittäjä.
On tämä GCU kelvannut myös kahdelle Espanjan WU19 maju pelaajalle eli eikai ranking nyt aina kaikkea kerro joukkueen tasosta. Sinulla kun nyt tuntuu olevan parempaa tietoa ja silmää niin voisit tehdä vertailun miten SM joukkueet sijoittuisivat NCAA maailmassa? Laita myös perustelut niin saadaan keskustelua aikaan.
 
Viestejä
2 534
Georgia Tech ei ollut koskaan aiemmin yliopiston historian aikana voittanut vieraskentällä (RPI=11) vastustajaa. Florida Staten hyökkäys oli jauhanut 85p/ottelu ja Georgia Techin hyökkäys on yskinyt ja tuottanut ainoastaan 65p/ottelu. Florida Statella oli kotikentällään edessä hienot juhlat, koska Woolfolkin odotettiin rikkovan 1000 pisteen rajapyykki NCAA-urallaan.

Odotin, että Woolfolk pommittaa kaaren takaa Lahtisen yli ja ainoa asia mitä Lahtinen pystyy tekemään on "nostaa kädet ilmaan antautumisen merkiksi". Yön pelissä Georgia Techin scout-raportti näytti onnistuneen hienosti. Huonon vasurin pelaajaa, joka tykkää tehdä koreja keskeltä pakotettiin sinne vasemmalle jne. TV-kuvassa päävalmentaja Nell Fortnerin nähtiin keskustelevan legendaarisen Mickie DeMossin kanssa. Ottelu ratkesi lopulta Georgia Techin eduksi Florida Staten pallonmenetysten takia, joita Florida Statella oli peräti 12kpl enemmän kuin Georgia Techillä. Tämä johtui ennen kaikkea Georgia Techin tiivistä, järkevästä sekä kurinalaisesta puolustamisesta. Georgia Tech ja Lahtinen myös syöttivät tänään napakasti ja tarkasti.

Kotiyleisö sai haluamansa herkun toisen erän alussa, kun Lahtinen kalasteli hyökkääjän virhettä Woolfolkille, mutta Lahtiselle tuomittiin virhe ja Woolfolk pääsi vaapaheittoviivalle ja rikkoi 1000p rajan. Törmäyksellä oli hintansa, koska Woolfolk nilkutti loppuottelun ajan ja oli silminnähden hitaampi. Woolfolk kuitenkin pelasi 38min, mutta Lahtinen ajautui virhevaikeuksiin ja pelasi ainoastaan puolet ottelusta. En ole ikinä nähnyt yleisöä, joka buuaa tuomareille noin äänekkäästi. Kotiyleisö kävi ottelun toisella puoliskolla kuumana kuin "saunan lamppu" ja eli vahvasti mukana pelin tapahtumissa.

Georgia Tech pääsi edellisen kerran NCAA-lopputurnaukseen vuonna 2014. Viime vuonna Georgia Tech (silloin RPI=73) ei riittänyt NCAA-lopputurauspaikkaan "Selection Monday" kauneuskilpailussa, joka pidetään tänä vuonna maanantaina 16.3.2020. Voitot huippujoukkueita vastaan parantavat Georgia Tech mahdollisuuksia tulla valituksi 64-joukkueen NCAA-lopputurnaukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Lahtinen pelaa kovassa ACC-konfenssissa, jonka paras pelaaja on kolmannen vuoden pelinrakentaja Dana Evans 168cm Louisville (RPI=1). Tämän Evansin pelaajapolku kohti WNBA:ta on sellainen, jota toivoisi myös Sara Bejedille. Ekana vuonna Evansin kolmostarkkuus oli 22%. Nyt Evans heittää kolmoset 44% tarkkuudella ja vapaaheitot 90% tarkkuudella. Bejedi pelaa tulokaskauttaan Arizona Statessa (RPI=43). Bejedi on tehnyt 6p/ottelu ja heittänyt kolmoset 25% tarkkuudella.
 
Viestejä
2 534
Bejedin edustaman Arizona Staten (RPI=34) tuoreet voitot TOP20-joukkueista Oregonista ja Oregon statesta saattavat olla ratkaisevassa osassa, kun viimeisiä paikkoja jaetaan NCAA-lopputurnaukseen ma 16.3.2020.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 928
Morot tänne! Tsekkailin tuossa mistä vois katsella esim. Jantusen ja Utahin matseja on demand... aiemmin pac-12:lla on ollut international-kanava netissä, jossa on onnistunut vod, mut nyt on vain livestreamia lähettävä tuubitili. Onko vinkkejä tähän?
 
Viestejä
2 534
Lahtisen edustama Georgia Tech tarvitsee arviolta 10kpl voittoja ACC-runkosarjassa selviytyäkseen NCAA-lopputurnaukseen eli Georgia Tech todennäköisesti tarvitsee vielä 6kpl voittoja lisää, kun 13kpl runkosarjapelejä on enää jäljellä (niistä kotipelejä on 6kpl).

Georgia Tech pelaa torstain ja perjantain välisenä yönä vieraissa Syracusea (RPI=67) vastaan. Ottelu pelataan yliopiston alueella vuonna 1980 rakennetussa The Carrier Domessa, jonka kapasiteetti on 33 000 katsojaa. Miesten otteluja käy käsittääkseni katsomassa yli 20 000 katsojaa, mutta naisten otteluissa on ollut paljon vähemmän yleisöä (esim. 5.1.2020 vs Notre Dame yleisöä oli yli 4000).

Syracuse (RPI=67) on ollut 7 vuotena peräkkäin mukana NCAA-lopputurnauksessa. Tällä hetkellä ACC-konferenssissa Georgia Techillä on voittoja 4kpl ja Syracusella niitä on 2kpl, mutta tilanne elää (10 voittoa riittänee). Vierasvoitto Syracusesta olisi tärkeä näyttö, kun viimeisiä paikkoja jaetaan NCAA-lopputurnaukseen ma 16.3.2020.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 333
Olen yleensä ottanut March Madnessin ajaksi ESPN Player -tilauksen.
Suositeltava taktiikka. Jos on oikein nuuka, niin ottaa sen tarkkaan laskien vain siksi yhdeksi kuukaudeksi niin, että loppuu just final four -viikonloppuun. Oon itse useana vuonna ottanut sen kahdeksi kuukaudeksi. Ei maksa työssäkäyvän budjetissa kauheasti ja pääsee vähän tunnelmaan jo helmikuussa.

Jos joku ei huomannut, niin Basket.fi:ssä oli erinomainen juttu NCAA:n miespelaajien edesottamuksista tällä kaudella Hanno Möttölän kommentein.

Miehemme Atlantin takana: katsaus miesten NCAA:n suomalaispelaajiin kaudella 2019-20

Selvästikin NCAA:ssa on nyt menossa paras suomalaiskausi useampaan vuoteen. Ei ehkä mikään kaikkien mahdollisten toiveiden täyttymys, mutta varsin hyvä kuitenkin. Eritoten ensimmäisen ja toisen vuoden pelaajilla tuntuu olevan kaikki avaimet käsissään valoisaan tulevaisuuteen: suomalaisten peliminuuttien keskiarvot taitaa olla korkeimmat pitkiin aikoihin ja avauksessakin (melko) säännöllisesti muutama pelaaja.

Kriittinen henkilö tietty huomauttaa, että harva suomalainen pelaa top-64 jengeissä, mutta ei noi suomalaisten joukkueet keskimäärin ihan pahnanpohjimmaisiakaan ole. Että jotenkin hyvillä mielin voinee olla tästä kaudesta tähän mennessä...
 
Viestejä
4 028
Juu, useammalla suomalaisen joukkueella on saumat March Madnessiin. Tahvanaisen tehot Bradleyssa eivät ehkä ole ihan sama asia kuin Jantusen Utahissa, mutta molemmilla ollut mukavasti näyttöjä.
 
Viestejä
2 534
Juu, useammalla suomalaisen joukkueella on saumat March Madnessiin. Tahvanaisen tehot Bradleyssa eivät ehkä ole ihan sama asia kuin Jantusen Utahissa, mutta molemmilla ollut mukavasti näyttöjä.
Vehka-Aho pelaa TOP200-joukkueessa (Florida Atlantic) mikä on ollut tyypillistä suomalaisille pelaajille. Hän on minun mielestä kuitenkin suoriutunut siinä tilanteessa ihan hyvin. Vehka-aho on tulokaskaudella ollut jokaisessa ottelussa aloituksessa, pelannut keskimäärin 33min ja heittänyt vapaaheitot 90% tarkkuudella.

Joo Vehka-aho pelaa naisten sarjassa ja keskitasoa hieman heikommassa koulussa. Siitä huolimatta 90% vapaaheittotaso osoittaa minun mielestä ammattilaisen osaamista (siis jos tuollaiseksi se taso vakiintuu).
 
Viestejä
2 534
Minulla on tapana innostua liikaa ja kirjoittaa koripallosta turhankin värikkäästi. No niin ….

Lahtisen pelien seuraaminen alkaa muistuttaa Marvelin sarjakuvien lukemista. Katsojan kannattaa pitää tiukasti penkistä kiinni. Enkä minä ole suinkaan ainoa. Lajilegenda Micky DeMoss ei malta tarkkailijan roolissaan kentän laidalla millään istua tuolissaan ja hänkin tarvitsisi turvavyötä!

Lahtinen tuhosi Syracusen ensimmäisellä puoliajalla tekemällä 17p. Vastustajan miesvalmentajalta valui kyynel silmästä tai sitten hänellä oli ainoastaan roska silmässä. Syracusen valmentaja Quentin Hillsman on kerännyt koripallovalmennuksella arviolta jo yli 20 miljoonan omaisuuden eli hän kyllä pärjää, jos eilinen tappio aiheuttaa hänelle potkut...

Lahtinen vei hyökkäyslevypalloja pitkien Syracusen pelaajien keskeltä ja punnersi korin alta koreja. Häneltä upposi pari kolmosta, hän ajoi korille vahvasti sekä antoi laadukkaita neulansilmäsyöttöjä. Valitettavasti halli oli lähes tyhjä (alle 2000 katsojaa).

Syracusen taktiikka on heittää hyökkäyksessä yli 20kpl kolmosia ja prässätä koko kentällä oman korin jälkeen. Tällä kertaa Syracuse yritti kolmosia 15 kertaa ja prässi oli tavallista tehottomampi. Syracuse menetti parhaan pelaajansa tällä kaudella, koska hän on vakavasti sairas (ei loukkaantunut). Mangakahia saavutti nopeiten 1000 pisteen rajan Syracuse-yliopiston historiassa.

Georgia Tech on nyt voittanut 5kpl ACC-konferenssin otteluja, kun pääsyyn NCAA-lopputurnaukseen riittää arviolta 10kpl voittoja eli niitä tarvitaan vielä 5kpl lisää. Runkosarjan pelejä on jäljellä vielä 12kpl, joista puolet on kotiotteluita.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Huomenna kannattaa valita television kauko-ohjaimesta klo21 oikea kanava. Georgia Tech kohtaa Boston Collegen kotonaan. Boston tekee noin 70p otteluissaan, mutta Georgia Techin puolustus on tähän mennessä pitänyt vastustajien hyökkäyksen kurissa ja heidän vastustajat ovat tehneet tähän mennessä noin 50p ottelussa. Ottelun lopputulos määräytyy pitkälti miten Georgia Techin puolustus toimii.
 
Viestejä
342
Huomenna kannattaa valita television kauko-ohjaimesta klo21 oikea kanava. Georgia Tech kohtaa Boston Collegen kotonaan. Boston tekee noin 70p otteluissaan, mutta Georgia Techin puolustus on tähän mennessä pitänyt vastustajien hyökkäyksen kurissa ja heidän vastustajat ovat tehneet tähän mennessä noin 50p ottelussa. Ottelun lopputulos määräytyy pitkälti miten Georgia Techin puolustus toimii.
Jaksoin about 10min etsiä telkku.comista ja googlesta "oikeaa kanavaa", mutta en löytänyt niin antaa olla...
 
Viestejä
2 534
Georgia Tech kärsi tänään pahan pahan kotitappion 55-48. Ensimmäisellä puoliajalla Georgia Tech heitti kolmoset täysin puhtaasti 0/11. Boston College pystyi olettamaan puolustuksessa, että Georgia Tech ei välttämättä käytä kolmosoptiotaan ja jos käyttää niin ne kolmoset menee ohi.

Kentällä nähtiin kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, joista toinen voitti. Selostajat kuvasivat Georgia Techin hyökkäysongelmat hyvin: "näyttäisi siltä, että Georgia Techillä alkavat hyökkäysvaihtoehdot loppua kesken".

Kolmannen erän alussa Lahtinen teki päätyrajalla hyvin näyttävän harhautuksen, jota selostajat kutsuivat luullakseni nimellä "rocking the baby" eli suomeksi "keinuta kehtoa". Pitää katsoa tuo peli vielä jälkikäteen ESPN-kanavalta ja kuunnella uudestaan mitä se selostaja tarkalleen sanoi. Lahtinen teki 10p ja oli Carsonin kanssa joukkueensa paras pisteiden tekijä.

Tämä ACC-konferenssi on tosi vaikea ja sen tärkeän 10-voiton saavuttaminen ei tule olemaan Georgia Techille (5-1) helppoa. Niiden tarvittavan viiden lisävoiton ottamiseen on vielä jäljellä 11kpl runkosarjapelejä, mutta niistä ainoastaan 5kpl on enää kotipelejä.

EDIT:
Selostaja todellakin käytti Lahtisen käsittämättömän hienosta harhautuksesta ilmaisua "Rock the baby!". Käsittääkseni sitä käytetään korin alla tehdystä poikkeuksellisen vahvasta liikkeestä, jossa puolustaja jää post-asemaa puolustaessaan pahasti alakynteen.

Tietääkö kukaan paremmin tuon termin historiaa?
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2 534
Georgia Tech kohtaa To/Pe välisenä yönä kotonaan North Carolinan, joka on viimeisen 20-vuoden aikana yltänyt peräti 15-kertaa NCAA-lopputurnaukseen. Tämä ottelu on elintärkeä Georgia Techille, koska kummallakin joukkueella on 5kpl voittoja ACC-konferenssipeleistä.

Perinteisesti ACC-konferenssista on päässyt noin 6kpl joukkueita NCAA-lopputurnaukseen. Todennäköisesti sen viimeisen kuudennen paikan ottaa ma 16.3.2020 joko Georgia Tech tai North Carolina.

North Carolinan aloitusviisikon pelaajat pelaavat yli 30min kukin. Oman arvioni mukaan joukkueen vaarallisin pelaaja on kuitenkin Leah Church, joka on North Carolinan rotaatiossa vasta seitsemäs ja pelaa ainoastaan hieman yli 10min/peli.

Tätä tulevaa peliä olen kenties odottanut eniten. Olen mm. vuosien varrella kertonut omille pelaajilleni, että Church on minun mielestä esimerkillinen pelaaja. Hänellä on oikea pelinumero, hän taistelee sinnikkäästi ja voittaa kaksinkamppailut sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Churchin heitossa on minun mielestä optimoinnin varaa, koska se toki voisi olla nopeampi. Church heittää keskimäärin yhden kolmosen sisään yhdessä ottelusta, mutta hän tekee sen 45% tarkkuudella.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
2
Georgia Tech kärsi tänään pahan pahan kotitappion 55-48. Ensimmäisellä puoliajalla Georgia Tech heitti kolmoset täysin puhtaasti 0/11. Boston College pystyi olettamaan puolustuksessa, että Georgia Tech ei välttämättä käytä kolmosoptiotaan ja jos käyttää niin ne kolmoset menee ohi.

Kentällä nähtiin kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, joista toinen voitti. Selostajat kuvasivat Georgia Techin hyökkäysongelmat hyvin: "näyttäisi siltä, että Georgia Techillä alkavat hyökkäysvaihtoehdot loppua kesken".

Kolmannen erän alussa Lahtinen teki päätyrajalla hyvin näyttävän harhautuksen, jota selostajat kutsuivat luullakseni nimellä "rocking the baby" eli suomeksi "keinuta kehtoa". Pitää katsoa tuo peli vielä jälkikäteen ESPN-kanavalta ja kuunnella uudestaan mitä se selostaja tarkalleen sanoi. Lahtinen teki 10p ja oli Carsonin kanssa joukkueensa paras pisteiden tekijä.

Tämä ACC-konferenssi on tosi vaikea ja sen tärkeän 10-voiton saavuttaminen ei tule olemaan Georgia Techille (5-1) helppoa. Niiden tarvittavan viiden lisävoiton ottamiseen on vielä jäljellä 11kpl runkosarjapelejä, mutta niistä ainoastaan 5kpl on enää kotipelejä.

EDIT:
Selostaja todellakin käytti Lahtisen käsittämättömän hienosta harhautuksesta ilmaisua "Rock the baby!". Käsittääkseni sitä käytetään korin alla tehdystä poikkeuksellisen vahvasta liikkeestä, jossa puolustaja jää post-asemaa puolustaessaan pahasti alakynteen.

Tietääkö kukaan paremmin tuon termin historiaa?

Muistaakseni kuulin tuon ilmaisun "rock the baby" ensimmäistä kertaa Dr. J:n klassisessa donkissa, jossa hänellä on pallo oikeassa kädessä ja hän keinuttaa sitä oikealla puolellaan käsi suorana alhaalla ennen kuin nousee donkkiin. Ikään kuin keinuttaisi vauvaa. Donkki löytynee Dr. J:n donkkivideoista numero ykkösenä.

PS kiitos näistä NCAA naisten pelien raporteista. Muuten niitä ei tulisi seuratta lainkaan.
 
Viestejä
2 534
Lahtisen Georgia Tech hävisi todella tärkeän ottelun viime yönä jatkoajalla North Carolinaa vastaan. Lahtinen (11p) joutui pitkäksi aikaa penkille ottelun toisella puoliajalla. Joukkueen päävalmentaja halusi pidemmän viisikon kentälle, jolloin 196cm pitkä tulokaspelaaja Hermosa sai tavallista enemmän peliaikaa.

Ihailen Georgia Techin valmennushenkilökuntaa ja siksi oli sydäntä särkevää havaita, että heidän standardinsa koskien puolustukseen palaamisesta ovat kuraa. North Carolina voitti eilisen ottelun hyödyntämällä tätä Georgia Techin heikkoutta. Kotijoukkueen tehtyä korin kesti muutama sekuntti niin pallo oli jo toimitettu toiseen päähän helppoon layup-liikkeeseen. Georgia Techillä on paha tapa juosta puolustukseen aina oman korin vapaaheittoviivalle asti ja vasta sitten kääntyä ympäri. Ongelmana oli hyökkääjän ja puolustajan nopeusero vapaaheittoviivan tasolla, jossa Georgia Techin puolustaja tuli yllätetyksi kerta toisensa jälkeen. En ikinä uskonut kritisoivani valmentaja Nell Fortneria, mutta hänen olisi pitänyt opettaa pelaajiaan juoksemaan takaperin niin Georgia Techin pelaajia ei olisi yllätetty noin pahasti...

ACC-konferenssista etenee arviolta 6kpl joukkueita NCAA-lopputurnauseen. Neljä niistä paikoista on helpohko arvata, mutta kahdesta viimeisestä paikasta kilpailee Georgia Techin lisäksi peräti 5kpl joukkueita. Georgia Tech pelasi niistä North Carolinaa vastaan viime yönä ja kohtaa vielä kolme niistä Duken, Miamin ja Wake Forestin.

Georgia Tech pitää voittaa jäljellä olevista kymmenestä ottelusta vähintään puolet, joista on 4kpl enää kotiotteluita. Nuo kolme ottelua päävastustajia vastaan ovat muita otteluja tärkeämpi. Georgia Tech kohtaa Duken sunnuntaina klo21 ja Miamin to/pe välisenä yönä klo1.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös