Koripallo.com

NCAA 2020-2021

Viestejä
1 258
Nyt oli kova debyytti Kotkan pojalta. Amzil laittoi ensimmäisessä virallisessa ottelussaan Daytona paidassa tehot 22/7 Lasallea vastaan 36 minuutissa.


Highlightseissa pehmeät tassut, nätti kääntöhypäri ja kaunis floater.


Odotettavissa tiukempaa puolustusta varmasti tästä eteenpäin, mutta tuossakin scorasi jo tuplauksia vastaan.

Pehko muuten aikamoinen! Uusi tyyli näyttää toimivan.

Espnplayerissa näyttää olevan tulossa ainakin 8.1. matsi Davidsonia vastaan. Jos nyt ylipäätään pelaavat.
 
Viestejä
1 717
Daytonilla on jo 6kpl pelattuja pelejä ja niitä pitää olla vähintään 13kpl pelattuna. Dayton tarvitsee siis 7kpl noita pelejä lisää, kun niitä on kalenterissa 17kpl vielä tulossa. Otteluja tullaan sen viruspandemian takia perumaan, mutta toivottavasti ei kuitenkaan liian monta.

Noista rankingeista on vaikea sanoa mitään, kun se uusi NET-ranking ei toimi näin pienellä ottelumäärällä. Vanha RPI-ranking mukaan Dayton ja La Salle ovat TOP100-joukkueita eli eilen pelattiin kova ottelu.

Minulla on vähän hajua minkälaisia junioreja on suomelle tulossa, mutta kyllä tämä Amzilin avausottelun tilastot ovat hyviä, kun niitä verrataan aiempiin suomalaisiin pelaajiin.

1.11.2016 Markkanen 8p, 10lev
2.11.2009 Murphy 9,p, 6lev
27.10.2006 Lee 5p, 2lev
xx.xx.1996 Möttölä ?, ?

Oma muistokuva Hannon pelistä, jonka ensimmäisenä näin (ei varmaankaan ollut eka) oli Hannon poistuminen vaihtoon Utahin pelipaita vedettynä päänsä yli ja Utahin kannattajat huusivat hänelle "ammu itsesi"....

Amzilin sisko on mykistävä pelaaja ja hän on minun mielestä pelannut 20-vuotiaiden maajoukkueessa todella hyvin. Toivottavasti pikku-veli jatkaa vielä hyviä otteita NCAA-sarjassa ja saisi vielä näytönpaikan miesten maajoukkueessa.....

Muistinko jo haukkua urheilutoimittajia? Onneksi on sentään tämä palsta olemassa! Minulta olisi mennyt tuo Amzilin avausottelu muuten ohi kokonaan.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 258
Pitkä juttu paikallislehdessä Amzilin debyytistä. Googlen kautta pitäis olla luettavissa:


Oli tosiaan yhden kymmenen minuutin stintin ainoa joukkueestaan joka onnistui skoraamaan. Todella jännää seurata miten jatkuu.

Toisen pelin jo ehti pelata, huikea rivi 15/6/4/3s 35 minuutissa voitossa George Masonia vastaan. Wau.
 
Viestejä
1 717
Lahtisen Georgia Tech hävisi niukasti Notre Damelle. Lahtinen 11p, 7lev. Lahtisen rooli on nyt kaventunut, kun joukkueen tähti Fletcher 19p on palannut. Fletcher on vielä puolikuntoinen eli häneltä voi odottaa vielä tason nostoa. Lahtisella oli vaikea peli kolmoset 1/6 ja muutama paha harhasyöttö.

Georgia Tech haluaisi pelata italialaisen korinaluspelaajan Cubajin kautta. Edellisellä kerralla Cubaj teki 18p Notre Damea vastaan. Tällä kertaa Notre Dame puolusti Cubajin 6p korin alla pimentoon.

Selostajat ihmettelivät miten 170cm pitkä Lahtinen on niin kova levypallopelaaja. Minun mielestä Lahtisella on tapana seisoskella siellä mihin se ohiheitto tulee mikä selittää Lahtisen korkeita levypallotehoja. Lisäksi jostain syystä ennen levypalloa Lahtisen ympärillä on runsaasti tyhjää tilaa...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
273
Highlightseissa pehmeät tassut, nätti kääntöhypäri ja kaunis floater.


Odotettavissa tiukempaa puolustusta varmasti tästä eteenpäin, mutta tuossakin scorasi jo tuplauksia vastaan.

Pehko muuten aikamoinen! Uusi tyyli näyttää toimivan.

Espnplayerissa näyttää olevan tulossa ainakin 8.1. matsi Davidsonia vastaan. Jos nyt ylipäätään pelaavat.

On se taitava! Mahtavaa, että meillä on tämmöinen talentti taas yliopistopeleissä.

Yksi kysymys herää NBA toiveita ajatellen. Onko samanlaisella vartalomallilla, kuin Amzililla, NBA:ssa olemassa esimerkkiä? Pitkä ylävartalo, selkä yliryhdissä (alaselkä notkolla ei tee hyvää hyppylajissa) lyhyet jalat (ei vipuvoimaa ylöspäin ja painopiste ylhäällä) sekä lyhyehkön kädet. En siis väitä etteikö mittasuhteiltaan koripalloilullista ihanne vartalomallia (a'la James) vastaan voisi pärjätä, mutta fyysiset tosiasiat tuottavat enemmän työtä tavoitteen eteen. Pärjäähän Kawhikin verrattain suomalaisella, länkisäärisellä "persjalka" vartalotyypillä ihan hienosti, tosin kädet kompensoi paljon!

No, nää on tämmösiä oddsien hakua fyysisistä geeniperimän "lahjoista".
 
Viestejä
1 717
Lahtinen teki tänään 15p. Hän loukkasi polvensa tuossa pelissä, mutta pystyi jatkamaan vielä pelaamista. Ottelun lopussa hän puski kaksi kertaa korille ja sai molemmilla kerroilla hyökkääjän virheen. Ensimmäisellä kerralla hän sai sen kolhun polveen.

Georgia Tech voitti siis Clemsonin. Georgia Tech oli alussa köysissä 2-10. Clemson hyökkäsi hyvin korin alla ja prässäsi Georgia Techiä todella hyvin. Clemson ylipuolusti kolmosen kaaren ja korin alla Bennett oli kova heiton torjuntauhka.

Georgia Tech meni kilpikonnapuolustukseen mikä toimi. Lisäksi he saivat hyökkäyksen solmut avattua. Georgia Techin korinaluspelaaja Cubaj teki 14p ja otti 20 levaria tänään.

ACC-konferenssi on yksi koko NCAA-sarjan parhaista (tai paras) konferenssi. Georgia Tech pystyi pitämään tärkeillä hetkillä jopa kaikki kolme pelinrakentajaa vaihdossa. Clemson hirvittävää prässiä vastaan pelinrakentajan hommia hoiti "pyyhkeenheiluttaja". Bates pelasi hyvin….todella hyvin ja hän osoitti ansainneensa yli 30min peliaikansa. Bates on kurinalainen roolipelaaja, joka osaa heittää ja syöttää. Georgia Techillä on mielenkiintoinen nippu kasassa.

Georgia Tech on nyt pelannut 8kpl pelejä, kun vähimmäismäärä mitä koronakautena vaaditaan on 13kpl. Toivotaan, että Georgia Techin kausi sujuisi hyvin ja että he pääsisivät mukaan NCAA-lopputurnaukseen.
 
Viestejä
1 717
Utah hävisi täpärästi Oregonille, mutta Jantusella kovat 20/7. Taisi olla tähänastisen NCAA-uran kovin pistelukema.
Onko nyt suomalaisilla menossa niin hyvä vuosi, että sekä miehissä (Amzil, Jantunen) että naisissa (Korpinen, Lahtinen) on ollut kummassakin jo parilla pelaajalla yli 20p pelejä?
 
Viestejä
1 258
Onko nyt suomalaisilla menossa niin hyvä vuosi, että sekä miehissä (Amzil, Jantunen) että naisissa (Korpinen, Lahtinen) on ollut kummassakin jo parilla pelaajalla yli 20p pelejä?
Etenkin kun puhutaan pelaajista jotka ovat päässeet ns. paremmin sijoitettuihin kouluihin pelaamaan kovien pelaajien kanssa kärkipään jengejä vastaan.
 
Viestejä
1 717
Lahtinen teki tänään 17p, kun Georgia Tech kaatoi kotonaan Virginia Techin. Tämän hetken tietojen mukaan Georgia Techin tiellä pääsyssä NCAA-lopputurnaukseen oli eniten juuri Virginia Tech. Tämän ottelun tiedettiin etukäteen olevan tasainen ja sen panos oli tavallista isompi.

Georgia Tech oli aivan pulassa toisessa erässä, kun Virgia Tech puolusti kovaa. Virginia Tech pääsi yli 10p karkumatkalle ja säilytti sen viimeiseen erään asti. Sitten kävi kuten aiemminkin tällä kaudella eli Georgia Techin vastustaja ajautuu virhevaikeuksiin ja Georgia Tech menee lopussa ohi.

Lahtinen taikoi puolustuspäässä stoppeja ottelun lopussa. Georgia Tech sai lopulta pallon Lahtisen pitkän puolustusnäytöksen jälkeen, kun aikaa oli enää 3s. Pallo pelattiin tasatilanteessa korin alle, jossa Cubajta rikottiin ja voitto tuli vapareilla Georgia Techille.

Georgia Techillä on eräs hellyyttävä "zero to hero" tarina. Bates 175cm on noussut kolmantena vuotenaan penkin kuluttajasta aloitusviisikkoon. Hämmästyttävää asiassa on, että hänen peliaikansa on koko joukkueen toiseksi suurin 32min/ottelu! Syy miksi Bates on "huonompi" kuin muut joukkueen takamiehet on levypallopeli. Hänen saamansa korkea peliaika selittyy hänen korkealla suoritustasolla muilla osa-alueilla. Valmentaja Fortner näemmä palkitsee hyvästä kurinalaisesta työstä. Luultavasti juuri sen takia Lahtisella on Georgia Techin korkein peliaika 36min/ottelu.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 717
NET-ranking:
3. Tennesee (Nkamhoua)
31. Georgia Tech (Lahtinen)
46. Florida St. (Bejedi)
106. Utah (Jantunen)
107. Maine (Kahelin)
113. Liberty (Lindström)
118. Dayton (Amzil)
126. Grand Canyon (Varis)
128. Bradley (Tahvanainen)
140. Vermont (Murphy)
176. UTEP (Arike)
192. San Francisco (Vaalavirta)

Tämän hetken rankingin mukaan NCAA-lopputurnauksessa saatetaan nähdä myöhemmin keväällä muutama suomalaispeluri.

EDIT:
ESPN-urheilukanavan viime viikon listalla (Bubble Watch) olivat mukana Bejedin, Kahelinin, Lahtisen, Lindströmin, Nkamhouan ja Variksen edustamat joukkueet.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 717
Bejedin edustama Florida St. ja Lahtisen edustama Georgia Tech pelaavat ACC-konferenssista, josta tavallisesti 6-7 parasta joukkuetta pääsee NCAA-lopputurnaukseen. Joukkueilta edellytetään vähintään 13kpl pelattua ottelua D1-tason vastustajaa vastaan. ACC-konferenssissa pelaa 15kpl joukkueita ja nyt jo tiedetään, että osa joukkueista ei saavuta tuota vaadittua ottelumäärää. Duke ilmoitti jo luovuttavansa ja lopettavansa kauden kesken.

ACC-konferenssissa on 11kpl joukkueita, jotka ovat jo pelanneet 9kpl D1-pelejä tai enemmän. Esimerkiksi Georgia Techin kalenterissa oli kolmelle seuraavalle viikolle aikataulutettu 6kpl otteluja, joista puolet on joko peruttu tai siirretty Koronapandemian takia. Georgia Techillä on jo 9kpl pelattuja otteluita ja sovittuja runkosarjan otteluja on vielä jäljellä 11kpl (plus mahdolliset ottelusiirrot).

Bejedin edustamalla Florida St:lla on tukalampi tilanne, koska he ovat pelanneet vasta 5kpl D1-pelejä.

NET-ranking (13.1.2021)
33. Georgia Tech
46. Florida St.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 717
Katselin aamiaisella Georgia Techin vierasottelua Wake Forestia vastaan. Lahtinen pelasi huonosti ekalla puoliajalla ja teki tosi pahoja pallonmenetyksiä. Minulla meni kahvit väärän kurkkuun, kun ESPN:n asiantuntija esitti arvionsa Lahtisesta: "best player in the league".... Mukavalta kuulostaa, kun suomalaista pelaajaa kehutaan, mutta nyt taisi arvioinnit mennä jo pahasti hehkutuksen puolelle..... Valmentaja Fortner päästikin Lahtisen pitkäksi aikaa vaihtoon ensimmäisellä puoliajalla.
 
Viestejä
500
Katselin aamiaisella Georgia Techin vierasottelua Wake Forestia vastaan. Lahtinen pelasi huonosti ekalla puoliajalla ja teki tosi pahoja pallonmenetyksiä. Minulla meni kahvit väärän kurkkuun, kun ESPN:n asiantuntija esitti arvionsa Lahtisesta: "best player in the league".... Mukavalta kuulostaa, kun suomalaista pelaajaa kehutaan, mutta nyt taisi arvioinnit mennä jo pahasti hehkutuksen puolelle..... Valmentaja Fortner päästikin Lahtisen pitkäksi aikaa vaihtoon ensimmäisellä puoliajalla.
Miksi Lotta-Maj ei voisi olla paras pelaaja. Oli ainakin Basketin mukaan tuossa ottelussa. Tuntuu vähän siltä, että Keegon arviot eivät pohjaudu suorituksiin, vaan tuntemuksiin. Lotta-Maj Lahtinen parketin ykkönen Georgia Techin voitossa
 
Viestejä
1 717
Miksi Lotta-Maj ei voisi olla paras pelaaja. Oli ainakin Basketin mukaan tuossa ottelussa. Tuntuu vähän siltä, että Keegon arviot eivät pohjaudu suorituksiin, vaan tuntemuksiin. Lotta-Maj Lahtinen parketin ykkönen Georgia Techin voitossa
Taisit lukea kirjoituksena väärin...
"Best player in the league" = paras yliopistopelaaja koko maailmassa.....

Tämänlaista arviota en ole elämäni aikana kuullut kenenkään esittävän yhdestäkään suomalaisesta pelaajasta.. Kyseessä ei tainut olla vakavissaan esitetty arvio, mutta se on silti iso tunnustus...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
500
Taisit lukea kirjoituksena väärin...
"Best player in the league" = paras yliopistopelaaja koko maailmassa.....

Tämänlaista arviota en ole elämäni aikana kuullut kenenkään esittävän yhdestäkään suomalaisesta pelaajasta.. Kyseessä ei tainut olla vakavissaan esitetty arvio, mutta se on silti iso tunnustus...
Itse luen tuon kyllä, että on siis arvioitu oman konferenssinsa parhaaksi, joka sekin on aika kova. Mutta ei tuossa tosiaan koko NCAA-sarjasta puhuta, koska se ei ole yksi league.
 
Viestejä
1 717
Itse luen tuon kyllä, että on siis arvioitu oman konferenssinsa parhaaksi, joka sekin on aika kova. Mutta ei tuossa tosiaan koko NCAA-sarjasta puhuta, koska se ei ole yksi league.
Missä konferenssissa sinun mielestä pelaavat koko NCAA-sarjan parhaat pelaajat?
 
Viestejä
500
Missä konferenssissa sinun mielestä pelaavat koko NCAA-sarjan parhaat pelaajat?
Enpä osaa tuohon sanoa mitään. Varmaan parhaissa konferensseissa. Listausta vaikka täältä:
Paras pelaaja on aika suhteellinen käsite, voihan sitä joku olla tosi hyvä, vaikka pelaa heikommassa joukkueessa. Toisaalta itse olen taipuvainen ajattelemaan, että jos on "paras" pelaaja, niin myös joukkue silloin pärjää. Huonossa joukkueessa on joskus helpompi olla esillä.
 
Viestejä
1 717
Enpä osaa tuohon sanoa mitään. Varmaan parhaissa konferensseissa. Listausta vaikka täältä:
Paras pelaaja on aika suhteellinen käsite, voihan sitä joku olla tosi hyvä, vaikka pelaa heikommassa joukkueessa. Toisaalta itse olen taipuvainen ajattelemaan, että jos on "paras" pelaaja, niin myös joukkue silloin pärjää. Huonossa joukkueessa on joskus helpompi olla esillä.
NCAA:ssa on siirrytty käyttämään NET-ranking järjestelmää. ACC-konferenssin paras pelaaja on Louisvillen takamies Dana Evans 18.8p (kolmoset 40%, vaparit 90%), 2.3lev ja 4.6s. Lahtinen 19.4p, 6.1lev, 3.9s. Evans on Lahtista tarkempi heittäjä. Toisaalta Lahtinen on tehnyt pelitilannekoreja 51% tarkkuudella ja Evans 47% tarkkuudella. Evans menee WNBA:han hyvän heittotaitonsa takia. Asiantuntijat ovat kuitenkin alkaneet huomoida, että Lahtisella on tällä hetkellä hyvät tehot.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös