Koripallo.com

Susijengi Montpellierissä 2015

Viestejä
1 434
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Koriukko sanoi:
Ei liene kovin merkittävä kvalifikaatio jos pottuilee "Susijengi-huuman pyörryttämistä satunnaisista korisfaneista" ja esittelee perusteena, että on tehnyt itse sitä jo kokonaiset kaksi vuotta!

Se oli vitsi.

Oikeasti olen seurannut koripalloa jo vuoden 2011 EM-kisoistä lähtien.
 
Viestejä
70
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

JOEN SUU sanoi:
Saakohan sanoa ettei tuomittaisi, mutta Rannikkoahan tuo nyt kaipaisi......

En tuomitse, mutta palautetaanpa mieleen Bilbaon statsit Teemun osalta:

Minuutteja 15,0, kakkoset 1/6, kolkit 3/17, vaparit 14/17, levarit 1,0, syötöt 3,2, menetykset 2,2, riistot 0,4 ja piste ka. 5,0

Hyvin olis siis näiden perusteella tämän päivän rosteriin sopinut.

Huomenna tutumpi vastus ja varmasti aikamoiset näyttöhalut. Ehtivät pojat vähän nukkuakin nyt. Hyvä siitä tulee.
 
Viestejä
7 517
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Lamppu23 sanoi:
Ei se ole sattumaa. Se vain tarkoittaa että Loimaan jumppasalissa heitetyt kolmoset ei vastaa EM/MM-kisoissa heitettyjä kolmosia, ja ettei kyseessä ole hyvä heittäjä. Jos viivalta pääsee vaihtomiehenä mittaamaan kisoista toiseen eikä osu edes vahingossa, niin kyllä se on ihan rehellisesti sanottuna heittotaidon puutetta. Noilla minuuteilla ei kyse ole ainakaan väsymyksestä.

Nyt en tarkoita pelkästään koivaria. Samalla tavalla (nyt heitän ulkomuistista) Koponen tai Huff on heittänyt arvokisoissa usein melko heikosti. Tota selitystä, että "jos joukkue heittäisi tasollaan, niin oltaisi voitettu" kun lukee aika usein tällä palstalla ja en usko että huono sihti johtuu vain kv pelitemmosta vaan myös jalat hapoille vievästä pelitavasta...
 

M3

Viestejä
660
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Toivottavasti Kanervo pysyy ehjänä tulevan kauden ja ottaa Koiviston paikan rosterissa. Kanervo ei olisi puolustuspäässä pelkkä pujottelukeppi. Junnu on kai vaan vähän flegu luonteeltaan. Tappajanvaisto puuttuu. Murphy on isoista ainoa soturi.
 
Viestejä
1 939
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Hilguma sanoi:
Joukkueessa on kolme tai neljä pelaajaa, jotka edes jollain lailla pärjäävät tämän tason karkeloissa: Koponen, Salin, Murphy ja varauksella Wilson.

Koponen, Salin ja Murphyhan ne ovat, jotka ovat pelanneet kovissa jengeissä ja liigoissa melko isoissa tai isoissa rooleissa koko uransa, eli ei liene sattumaa, että pärjäävät (Wilsonista en tiedä). Muuthan ovat vähän niinkuin B-divaritasoa, tosin esim. Huff ja Lee hyvää sellaista.

Onneksi junnuista on nousemassa muutama hyvä pelaaja näiden oikeasti kovien rinnalle.

Silti, keljuttaa kyllä aika kybällä se, että Ranskaa vastaan intensiteetti ja keskittyminen olivat korkealla tasolla ja tänään ei. Näkyi vapareissakin. Kotti ja Lee nyt tiedetään, mutta silti WTF????
 
Viestejä
264
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Israel otti tänään voiton Suomen omilla vahvuuksilla. Paljon stoppeja, joista ylivoimahyökkäyksellä pallo nopeasti Suomen koriin. Toisaalta joukkue pelasi omilla vahvuuksilla palloa korin alle ja sieltä kliinistä viimeistelyä. Koriero karkasi turhan suureksi lopussa, jos viimeisten pelien jälkeen joudutaan laskemaan muutakin kuin voitettuja otteluita. Kolme alkulohkoon peliä jäljellä, jotka kaikki on voitettavissa. Vaatii toki paljon parannusta susijengiltä. Tänään kiitosta saa vain Erik. Hyvä peli häneltä.

edt. nimi
 

cab

Viestejä
65
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Joku jo mainitsikin sen peliälyn; emme pärjää puolustuksessa 1 vs 1 korin alla -> tuplaus ja kaveri nakkaa kollin tai hyvän leikkauksen päätteeksi and onen. Tämä susipakki on jo skoutattu.

Suomelta puuttuu 2-3 isoja korinalusmörköjä molempiin päihin. Siihen kun lisää huonon asenteen ja väsyn, on tulos sama kuin tänään. Tahtoa ei näkynyt. Eilisenkaltaisella pelillä tulosta olisi voinut tullakin.

Harmi fanien puolesta jotka ovat parasta A-luokkaa ainakin paikan päällä. Katsomossa huokaillaan jo nyt kun tietyt pelaajat saavat pallon tai marssivat vapariviivalle. Vielä ei usko lopu mutta bisoshofen alkaa kiinnostaa nytkohta enemmän kuin matsit. Terveisiä kotiin!

Ps. Järjestelyt ovat täällä sysipaskoja. Yks vitun iso sitikka.
 
Viestejä
1 434
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Israel-pelin arvosanat:

KOPONEN 5
Jalat painoivat pahasti. Ei saanut mitään aikaan, eikä näyttänyt itsekään uskovan heittoonsa. Vielä harjoituskaudella Koponen väläytteli korille ajaessaan ihan hyvin toimivaa floateria, mutta nyt kaikki 1-1 -tilanteet päättyivät pitkiin step back -hypäreihin, jotka paukkuivat laakana takarautaan. Israel kiitti kauniisti näistä ratkaisuista ja kirsikkana kakun päälle teki usein heti nopeasta kaksi pinnaa.

Koposen ongelma maajoukkueessa tuntuu olevan se, ettei mies loppujen lopuksi ole ihan tarpeeksi monipuolinen pystyäkseen reagoimaan puolustuksiin, jotka on viritetty erityisesti pysäyttämään hänet. Petterin pelistä puuttuu huipputason takamieheksi yllättävän monta osa-aluetta melkein kokonaan. Ajouhka on tällä tasolla surkea, varsinkin kun Koponen ei millään näytä saavan floateriaan käyttökuntoon. Tämä on aika traagista, kun ajattelee, että nuorena mies tunnettiin nimenomaan kovana ajajana.

SALIN 7
Kaikki tietävät, että floppaukset ovat oleellinen osa Sasun työkalupakkia puolustajana, mutta nyt ne kostautuivat aika nololla tavalla. Muuten hyvää difua, ja hyökkäyksessä ei päätä taaskaan huimannut. Jotkut heitonvalinnat täysin järjettömiä, mutta toistaiseksi näissä kisoissa on silti pudonnut ihan kivasti. Vaikea sanoa, miten paljon selkä vaivaa, mutta ihan normaalisti Sasu ei mielestäni edelleenkään kentällä liiku. Vähän pelottava vaiva tuo on noin nuorelle pelaajalle.

KAUNISTO 5
Kyllä se vaan on niin, että vastustajat ovat näissä kisoissa Kaunistolle liian nopeita, vahvoja ja ilkeitä. Koko valinta EM-miehistöön näyttää koko ajan älyttömämmältä, koska Suomen pitää joka tapauksessa tehdä sukupolvenvaihdos lähivuosina. Kun Kauniston panos kerran on plus miinus nolla, mukaan olisi yhtä hyvin voinut ottaa jonkun opintomatkalaisen, ei uransa loppumetreillä olevaa elämäntaiteilijaa.

LEE 5
Tuskien taival jatkuu. Junnulla on selvästi liikaa painoa, eikä kunto muutenkaan ole sitä, mitä pitäisi. Aseeton kummassakin päässä aisaparinsa Kotin tavoin. Ei pitäisi olla enää automaattinen valinta maajoukkueeseen näiden kisojen jälkeen, jos kondis ja/tai motivaatio ei parane.

AHONEN 5
Turisti. Ei enää arvokisoihin, kiitos.

KOIVISTO 4
Kts. Ahonen. On jotenkin karmealla tavalla huvittavaa, että odotamme edelleen "La Bomba" -lempinimeä kantavan miehen ensimmäistä onnistunutta kolmosta. Koiviston ura miesten maajoukkueessa jäänee käsittämättömyydessään suomalaisen koripallon aikakirjoihin.

MURPHY 9
On täysi mysteeri, miksei Murphy ole näissä kisoissa Suomen ykkösoptio hyökkäyksessä. Jos kyse on miehen omasta taipumuksesta passiivisuuteen ja surffailuun, syyttävä sormi osoittaa myös Dettmannia. Päävalmentajan tehtävä kun on saada pelaajiensa mielentila oikeaan asentoon keinolla millä hyvänsä. Murphy pitää saada ymmärtämään, että Suomi ei pärjää, jos hän ei ota suurta vastuuta korinteosta heti alusta alkaen. Taustalle ei voi nyt unohtua.

WILSON 6
Putosi ryminällä pilvistä tolkuttoman Ranska-ottelun jälkeen. Otti kaarella käyttöön hassuimmat katukorismuuvinsa, mutta Israelin puolustajat lähinnä tuijottivat miestä kyllästyneenä. Jammu onnistui tänään heittäytymään mahalleen jopa kolmen pisteen heiton jälkeen.

HUFF 7
Korintekouhkaa enää vain avopaikoissa. Repii, raastaa ja taistelee, mutta minkäs teet kun nopeus ja terävyys jäivät vuoteen 2013.

KOTTI 4
Olisiko viimeinen maajoukkuekeikka Kotille? Bensa täysin loppu. Enää varjo siitä miehestä, joka pelasi MM-kisoissa - ja se mies oli jo varjo siitä, joka oli Suomen tukipilareita Liettuassa 2011.
 
Viestejä
1 122
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Välikisat.

Kohta teoreettinenkin mahdollisuus mennyt.

Kysymys:
Tulevaisuudessa 1-3 (ehkäjopa4) paikan pelaajia on hyvin tarjolla, mutta miten ne 5et?
Niitä ei ole eikä tule? Voiko arvokisoissa ja KARSINNOISSA pärjätä ilman sentteriä?
Nyt kuitenkaan ei ole eikä ole tulossa Splash Brothersseja eikä Green / Iggy tasoisia yleismiehiä..
 
Viestejä
254
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Jos joku osaa perustella mulle Leen alotusviisikon paikan, niin tehköön sen. Tällä hetkellä kaikki muut vaihtoehdot tuntuvat kannattavammalta.
 
Viestejä
1 547
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Koposta ei - eikä Wilsonia - voi yksin tuomita siitä, että he eivät pystyneet murtamaan Israelin tuplausta kolmosviivan takana. Koko joukkueen piti keksiä siihen keinot eli muuttaa suunnitelmia radikaalisti.
Siihen ei pystytty, joten miinusta erityisesti Dettmanille.
 
Viestejä
1 939
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Tän voevottelun väliin pistäisin kuitenkin sen huomion, että Suomi kaatui eilen erityisesti huonoon alkuun. Susipuolustus oli unohtunut useammalta, mm. Lee pariin otteeseen unohti apunsa jne. Dettmies otti aikalisän muistuttaakseen joukkuettaan tästä; vähän kuin junnuille pitäisi muistuttaa, että korin jälkeenkin pitää palata puolustamaan.

Sieltä keskittymiskuopasta oli eilisen rasittamilla aivoilla ja jaloilla turhan jyrkkä mäki nousta.

Israelin transition oli nopea ja tehokas, muilla osa-alueillahan pärjättiin. Vapareissa ja erityisesti kolkeissa keskittymisvaikeudet näkyvät heti.
 
Viestejä
278
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

No joo...

Nyt kun täällä on haukuttu kaikki pelaajat paskoiksi, niin pitäis muistaa Suomen oikea taso. Ihmisillä tuntuu olevan väärä, median luoma ylistyskuva "susijengistä". Niinkuin ihmisillä on väärä kuva Suomen urheilumenestyksestä kv-tasolla eri lajeissa. Media vääristelee Suomen kv-tasoa urheilussa ja luodaan odotuksia aivan liian yläkanttiin. Lätkässäkin tulee mm-kultaa joka vuosi 8]

Millä jengillä Suomi sitten pelais paremmin?
Oman puutteellisen näkemyksen mukaan nämä herrat pysyvät kv-vauhdissa jollain tapaa mukana, ennen kun bensa loppuu: Murphy, Salin, Koponen, nämä varauksella (Wilson ja Nuutinen)

Sitten kysymys palstalaisille: "kuka muu muka?" Kuka olis kv-tason korvaaja pelaajille: Koivisto, Huff, Lee, Kotti, Kaunisto, Caven, Ahonen? ja olisiko menestys sitten parempaa?
http://www.eurobasket2015.org/en/pageID_sjYngeE7G,EaeD6EPgPrB3.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2015.roundID_9322.teamID_281.html
 
Viestejä
1 434
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Mammutti sanoi:
Sitten kysymys palstalaisille: "kuka muu muka?" Kuka olis kv-tason korvaaja pelaajille: Koivisto, Huff, Lee, Kotti, Kaunisto, Caven, Ahonen? ja olisiko menestys sitten parempaa?

Ei kyse ole siitä. Suomi on lykännyt joukkueen radikaalia sukupolvenvaihdosta jo liian pitkään - ilmeisesti juuri siksi, ettei haluttu tahrata susijengihuumaa. Ja haluttiin ottaa vanhan kaartin medianäkyvyydestä rahat pois.

Kylmä fakta on, että jo MM-kisoissa oli nähtävissä, että mennään höyryillä. Seuraavia arvokisoja ei enää Huffilla, Leellä, Kotilla ja kumppaneilla pelata.

Nyt pitää alkaa ajaa joukkueeseen aggressiivisesti nuoria sisään ja unohtaa menestys hetkeksi, niin kitkerältä kuin se tuntuukin. Jos Dettmann ei halua rebuild-vaihetta johtaa, häipyköön sitten muihin hommiin. Näin ei ainakaan voi jatkaa.
 
Viestejä
278
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Pyynikin Toivoton sanoi:
Nyt pitää alkaa ajaa joukkueeseen aggressiivisesti nuoria sisään ja unohtaa menestys hetkeksi, niin kitkerältä kuin se tuntuukin. Jos Dettmann ei halua rebuild-vaihetta johtaa, häipyköön sitten muihin hommiin. Näin ei ainakaan voi jatkaa.

Tätähän mä just kysyin...tavallaan. Kenen siellä kisoissa pitäis pelata, kun siellä nyt on paskaa...? Pitäiskö tulla menestystä vai mitä haetaan? Lytätäänkö sit seuraavaks next generation susijengistä, kun tulee turpaan 8] What?
 
Viestejä
1 434
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Haukka-45 sanoi:
Koposta ei - eikä Wilsonia - voi yksin tuomita siitä, että he eivät pystyneet murtamaan Israelin tuplausta kolmosviivan takana. Koko joukkueen piti keksiä siihen keinot eli muuttaa suunnitelmia radikaalisti.
Siihen ei pystytty, joten miinusta erityisesti Dettmanille.

Näin.
 
Viestejä
592
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Pyynikin Toivoton sanoi:
Ei kyse ole siitä. Suomi on lykännyt joukkueen radikaalia sukupolvenvaihdosta jo liian pitkään - ilmeisesti juuri siksi, ettei haluttu tahrata susijengihuumaa. Ja haluttiin ottaa vanhan kaartin medianäkyvyydestä rahat pois.

Kylmä fakta on, että jo MM-kisoissa oli nähtävissä, että mennään höyryillä. Seuraavia arvokisoja ei enää Huffilla, Leellä, Kotilla ja kumppaneilla pelata.

Nyt pitää alkaa ajaa joukkueeseen aggressiivisesti nuoria sisään ja unohtaa menestys hetkeksi, niin kitkerältä kuin se tuntuukin. Jos Dettmann ei halua rebuild-vaihetta johtaa, häipyköön sitten muihin hommiin. Näin ei ainakaan voi jatkaa.

Kyllä nykyisen ja viimekertaisen Susijengin suurin menestystekijä on pitkäaikainen yhdessäolo ja kokemus. Lähes kaikki susihuuman miesten maajoukkueessa kokeneet pelaajat ovat olleet nuorten maajoukkueissa jo ennen kuin yhteistä susilinjaa on ollut olemassakaan, mutta pitkällä yhdessäolollaan ovat muokkautuneet Joukkueeksi. Ei siihen vaadittu yhteistä pelitapaa nuorten maajoukkueessa, kaikilla oli valmius pelata. Sasu taitaa olla sitä ikäluokkaa joka on käynyt koko uuden susiputken läpi.
HD mainitsi haastattelussa ettei meidän pelitapa tule enää kenellekään yllätyksenä. Olisiko siitä ennustettavissa että jonkinlaisia muutoksiakin voisi pelitapaan olla jossain vaiheessa tulossa. Esimerkiksi tuo poustin tuplaus päädystä ei yllätä enää ketään, kaikki on sen scoutannut.
 
Viestejä
148
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Eiköhän näissä kisoissa mennä vielä 16 joukkoon, mutta ongelma on sitten seuraavat arvokisa(karsinna)t. Mistä nuoria senttereitä? Muille paikoille riittää bensaa vielä 2017 hyvin.
 
Viestejä
26
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

JOEN SUU sanoi:
Mistä helkkarin energiatasosta ja sen tippumisesta hoohkataan koko ajan. Eikös sillä Israelillakin ollut peli eilen?

Israel ei käsittääkseni pelannut lauantaina jatkoaikapeliä. Lisäksi niillä oli liki 4 tuntia enemmän palautumisaikaa edellisestä pelistä.
 
Viestejä
3
Vs: Susijengi Montpellierissä 2015

Kyllä suomen pelikirjasta puuttuu tällä hetkelllä yksi suuri aiempien kisojen vahvuus eli kolmosuhka. Aiemmissa kisoissa koko vaihtopenkiltä tuleva viisikko pystyi olemaan uhka kaarelta ja levittämään kenttää. Viisikosta Möttölä-Muurinen-Haanpää-Koivisto-Rannikko kaikki pystyivät heittämään kaukaa, kun nyt samanlaista uhkaa antaa penkiltä vain Nuutinen. Tällä hetkellä penkiltä tulevat isot miehet eivät myöskään ole uhkia hyökkäyspäässä, jolloin tilaa kaarelle jää entistä vähemmän. Kun vielä Huff, Koponen ja Koivisto ovat kivittäneet heitot seinille niin ei ihme että homma näyttää vaikealta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös