Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2020-21

Viestejä
672
Kaikki 4 välierä-valmentajaa vahvoja ehdokkaita. Hyvin veti myös Kipsoni Nokialla jos ottaa huomioon olosuhteet?
 
Viestejä
5 354
Kaikki 4 välierä-valmentajaa vahvoja ehdokkaita. Hyvin veti myös Kipsoni Nokialla jos ottaa huomioon olosuhteet?
Rannikolle soisi tittelin, mikäli Salo voittaa mestaruuden.
 
Viestejä
40
En ymmärrä miksi sitä miespuolustusta ei voi kokeilla. Ihan kun Sopasella olisi joku veto tässä menossa. "Pystytkö pelaamaan koko kauden paikkaa". Se miespuolustus ei voi olla niin vieras käsite pelaajille. Etteikö se voisi toimia paremmin kuin tämä paikka. Tässä paikassa vastustaja saa joka hyökkäyksessä vapaan kolmen pisteen heiton.
 
Viestejä
8 784
Do diin...

Pyrinnölle kaikki kunnia siitä miten saivat miehistöstään absoluuttisesti kaiken irti tällä kaudella. Loistava saavutus hävitä kausi vasta välierissä.

Mutta...

Miten tämän kauden menestys tuolla pelityylillä ja noin ohuella hyökkäyspään pelikirjalla voi olla vuonna 2021 enää mahdollista? Olen katsonut Pyrinnöltä tältä kaudelta loistavan Ruutu-palvelun johdosta yli 20 ottelua ja en ole KOSKAAN nähnyt yhtä yksiulotteista porukkaa parketilla. En koskaan. Verrokkina voisi toimia meidän paskasarjajengi, jossa naulasin jumppasalin puolapuihin tulevan kauden teesit:

1) Juostaan, kova tempo
2) Paikkapuolustus sähkötysasenteella
3) Hyökkäyspäässä ainoa hyväksytyt heitot ovat layup tai kolmonen, ellet kuulu jengin Top3 pelaajiin.

Ja hankin pari vahvistusta jengiin ottamaan yli puolet heitoista.

Tällä sapluunalla pärjättiin ihan hyvin, aikaisemmilta kymppisijoilta noustiin Pyrinnön lailla välieriin. Se ero Pyrintöön kuitenkin oli, että hyökkäyspäässä syöteltiin enemmän ja välillä vedettiin sukan varresta myös ihan hyvin toimiva miespuolustus. Naureskellen kutsuinkin meidän paikkapuolustusta "gimmick pakiksi", jonka suurin ansio oli hämmentää vastustajaa.

Pyrinnöllä tämä gimmick kantoi jostain käsittämättömästä syystä runkosarjan kärkisijoille ja aina välieriin saakka. Täysin käsittämätöntä. Korona varmaan selittää osan jengeistä konttaamiset, mutta ei tarpeeksi. Karhu teki sitten vihdoin ne todella helpot ja yksinkertaiset toimet, joilla Pyrintö naulattiin parkettiin pysyvästi. Ihan niillä samoilla lääkkeillä meidän paskamahajengikin tappiopeleissä kaatui.

Annetaan nyt kuitenkin vielä propseja lisää eli skouttaus toimi tälle kaudella hyvin. Gonzalves on hieman done jo, mutta sopivassa roolissa tässä joukkueessa. Lewis oli huikea (ja varmaan suurin syy miksi tämä gimmick lopulta toimi) ja Skeens oli korivahtina todella paljon parempi kuin etukäteen oli lupa olettaa. Spekuloitavaa toki jäi Marlonin osalta. Thomas onnistui ihan ok paikkaamaan, mutta ei ollut tietenkään samanlainen onnistuminen kuin nämä muut.

Sopaselle ja Damonille toki myös ansiot siitä, että onnistuivat ROOLITTAMISESSA todella hyvin. Olen itse saman koulukunnan valmentaja eli X:t ja O:t voi heittää vittuun, pääasia on minttiin vedetty roolitus ja yhteishengen luominen. Tässä jampat onnistuivat erinomaiset. Eräs leijonalegenda voisi jopa sanoa notta "keep it simple stupid" - take my word!
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös