Koripallo.com

Tampereen Pyrintö 2024-2025

Viestejä
3 035
Ohhoh. Tampereella ollaan tosiaan poikkeuksellisen aikaisin liikenteessä ja panostusta pelaajahankintoihin on myös poikkeuksellisen paljon. Saa nähdä, mihin tämä riittää.
Kyllä. Vaikuttaa siltä, että Klingendahlin toimistolla ollaan havahduttu siihen, että taistelua käydään pian olemassaolosta, mikäli ei panoksia koroteta. Saatan itsekin piipahtaa peleissä tulevalla kaudella.
 
Viestejä
368
Laineen hankinnassa ehkä parasta on se, että voisi tuoda mukanaan kokemusta voittamisen kulttuurista.
 
Viestejä
1 509
Kieltämättä mielenkiintoinen muutos perinteiseen Pyrintö-tekemiseen joukkueen kasauksessa. Lienee helppo sanoa, että ainakin tässä näkyy Vasellin kädenjälki. Päättyneellä kaudella saatiin jo tästä esimakua Niemen ja Toikkasen liityttyä joukkueeseen kesken kauden.

Niemi yrittänee taas pelipaikkaa ulkomailta, mutta ehkä tuohon voisi vielä yrittää naarata jonkun Pyrintö-taustaisen konkarin. Haaviin ei varmaan tähtitason kotimaisia tartu, mutta Laine ja Toikkanen ovat hyviä Korisliiga-jyriä. Mervolalla on paikka näyttää nyt onko taso Saksan reissulla parantunut niin, että ykköspointin paikka liigassa olisi selviö. Aika näyttää, mutta varmasti tilaisuutensa saa. Chukulle voisi vielä jatkon sorvata.

Osku on statsien perusteella pelannut Italian A2-tasolla hyvin, pisteitä mukavasti ja Oskun tapaan hyvillä tarkkuuksilla. Toki joukkue sarjan häntäpäässä, mutta Heinosen tultua mukaan, on voittoja tullut enemmän. Saanee siis halutessaan vielä jonkin diilin ulkomaille.
 
Viestejä
486
Kaikki merkit viittaa siihen, että Pyrintö iskee ensi kaudella lujaa takaisin ja osoittaa, että tämä kausi 23-24 oli vain harvinainen lipsahdus. Suomikoriksen perinteinen suurseura palaa tosissaan mitalipeleihin.
 
Viestejä
368
Tarkoittaakohan tämä samalla sitä, että Justus ripustaa kengät naulaan?
Vaikka Laine on vasta 26v niin on pelannut jo hyvän määrän pelejä. Tuo myös joukkueen "nuorisolle" hyvä vastustajan kesän treeneihin.
 
Viestejä
1 367
Hyvä hankinta, Laine on ihan hyvä perustason Korisliiga-pelaaja. Erityisen kipeä menetys tämä on Vilppaalle. Sitä en silti osta, että Mervola ja Laine olisivat isoja panostuksia. En odota heidän olevan avauksen pelaajia.
 
Viestejä
368
En odota heidän olevan avauksen pelaajia
Nyt kautensa päättäneissä joukkueista ei varmaan kovinkaan montaa avauksen tasoista kotimaista ole tarjolla. Pari varmaan suunta katseensa ensisijaisesti ulkomaille. Sopimustilanteista ym en sitten tiedä.
 
Viestejä
1 367
Nyt kautensa päättäneissä joukkueista ei varmaan kovinkaan montaa avauksen tasoista kotimaista ole tarjolla. Pari varmaan suunta katseensa ensisijaisesti ulkomaille. Sopimustilanteista ym en sitten tiedä.
Joo ei, etenkin kun joukkueet pelaavat neljällä jenkillä. Avauksen pelaajan pitää olla hyvän pelaajan lisäksi yhden tietyn roolin/pelipaikan pelaaja.
 
Viestejä
18
Ajattelin raapustella hyvin aikaiset analyysit kaikista ensi kauden joukkueista, aloitetaan Pyrinnöstä.

Lähtökohdat:

Syksyn pohjakosketuksen jälkeen Pyrintö kasasi itsensä ja nousi lopulta taistelemaan jopa pudotuspelipaikasta. Apuvalmentajana viime kauden aloittanut ja päävalmentajana kurssin kääntänyt Tero Vasell jatkaa apunaan Santeri Liljeberg ja Erkko Ojala. Kotimainen runko on jo hyvällä mallilla kun Lehto, Toikkanen ja Williams jatkavat, uusina pelaajina Valtteri Mervola ja Riku Laine. Realistinen tavoite lienee ylempi jatkosarja.

Key success factors:
  1. Kotimaisen rungon terävyys. Antero Lehto tuo kokemusta, mutta ei enää näillä kilometreillä tehoja. Toikkanen, Williams, Mervola ja Laine ovat ”ihan ok mutta aika meh” -kamaa, ainakin jos mitalit kiinnostelevat. Löytyisikö pelaajamarkkinoilta profiilitason kotimaista vai luotetaanko, että C-kategorian duunarijampat kasvavat isompaan rooliin? Pelillisesti Toikkanen ja Laine sopivat ainakin poliisisetä Vasellin identiteettiin, jossa prioriteettina on vetää täysiä, vastaanottaa mustelmia ja rukoilla että vahvistukset duunaavat riittävät pisteet.
  2. Skoraavat vahvistukset. Oletetaan huvin vuoksi, että kotimaiset kärkinimet on jo listattuna yllä. Ei tarvitse olla kummoinen koristietämys (vähän Valavuorta korkeampi riittää) todetakseen, että ohutta on skorausrintamalla. Skorausvoimainen vahvistus, mielellään useampi, on pakko löytää jos viime kauden sekoilu halutaan välttää. Jos joku agentti tätä foorumia lukee niin tässä ilmainen vinkki: nyt olisi hyvä tsäänssi saada pelaaja seuraan, jossa on lupa pistää palloa kiertoradalle ilman omantunnontuskia ja laittaa ns. ”statsit kuntoon”. Hyvällä tsägällä voi kauden jälkeen olla ihan jees kondiksessakin Vasellin armeijarääkin jälkeen.

Ennustus: Syksyllä Pyrintö on vakuuttava ja varma, mutta riittääkö laatu kuitenkaan taistelemaan mitaleista? Ehkä, jos vahvistukset osuvat. Todennäköisesti Pyrintö kuitenkin taistelee keskikastissa vahvistusten ottaen oman ennustemallini mukaan noin 87% joukkueen heitoista.
 
Viestejä
486
Itse odottelin Oskun ja /tai Hopkinsin tuloa takaisin Pyrintöön, mutta taannoisessa Aamulehden jutussa 26.4. annettiin jo vähän sellaista kuvaa, että suomalaisten osalta joukkue saattaisi olla valmis. "Olemme avoimia markkinoilla, mutta pitää muistaa, että olemme tehneet tietyt lupaukset jo hankituille pelaajille. Ylimiehittää ei kannata."
 
Viestejä
661
Aika epäreilua Mervolasta kirjoitella, koska eihän sitä voi tietää miten on kehittynyt Saksassa.
 
Viestejä
368
Kyllähän kaikki kulminoituu siihen, että minkälaiset jenkit tulee. Aamulehden haastiksessa Ranniko sanoi, että Nokia on onnistunut erinomaisesti omien Jenkkien roolituksessa ja tässä on tulos.
Voiko Mervola olla Aidoon tasoinen pelaaja? Mattila vs Lehto ja Peltonen vs Toikkanen. Itse en näe suuria eroja näissä eli aika paljon on niiden jenkkien varassa. Menneellä kaudella oli kaksi mielestäni erinomaista ja kaksi aikaa huonoa.
Nyt pitää onnistua heti paremmin.

Mitä Hopkinsiin tulee, niin itse veikkaan Nokiaa ennen Pyrintöä. Voi olla, että Osku vielä yhden mahdollisuuden Italiasta saa, mutta toivotaan sen jälkeen paluuta Pyrintöön.
 
Viestejä
1 037
Joko olisi aika alkaa puhua koko joukkueen rooleista huolimatta mikä on kansallisuus. Siitähän joukkuepelissä on kysymys.
 
Viestejä
486
Kyllähän kaikki kulminoituu siihen, että minkälaiset jenkit tulee. Aamulehden haastiksessa Ranniko sanoi, että Nokia on onnistunut erinomaisesti omien Jenkkien roolituksessa ja tässä on tulos.

Noinhan Rannikko ei sanonut siinä haastattelussa, vaan että "Jokainen pelaaja on ostanut täysin sen roolin, mikä hänellä on joukkueessa."

Mitä Hopkinsiin tulee, niin itse veikkaan Nokiaa ennen Pyrintöä.

Tässä vaan on se ongelma, että Gibson on tehnyt Nokian kanssa jatkosopimuksen ja viimeksi Hopkins ei tainnut ihan ostaa sitä roolia mikä oli Gibsonilta tarjolla.
 
Viestejä
1 269
Voiko Mervola olla Aidoon tasoinen pelaaja? Mattila vs Lehto ja Peltonen vs Toikkanen. Itse en näe suuria eroja näissä eli aika paljon on niiden jenkkien varassa.
Hyökkäyspäässä ehkä samaa tasoa, mutta Mattila + Aidoo varmaan Nikkarisen jälkeen sarjan parhaat kaaripuolustajat. Eihän näitä nyt mitenkään voi tosissaan verrata vuoden 2024 Lehtoon ja Mervolaan. Ja kun Nokian identiteetti nimenomaan kova pallonpaine ja sitä kautta nopeiden juokseminen. En näe että näillä Pyrinnön kotimaisilla voisivat olla lähelläkään tämän kauden Nokiaa vaikka millainen jenkkinelikko olisi.
 
Viestejä
3 534
Aika epäreilua Mervolasta kirjoitella, koska eihän sitä voi tietää miten on kehittynyt Saksassa.
Täytyy kuitenkin muistaa että Mervola pelasi Saksan 1B-tasolla joka on lähempänä suomalaista divaria kuin Korisliigaa. Ja joukkueensa oli tuossa sarjassa 28 joukkueen seassa sijalla 24.
Melkoisella varmuudella sanoisin että Kataja on aivan eri tason joukkue. Voi tietysti olla että kehittymisen kannalta oli hyvä siirto.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös