Hopeamitalisti-Kouvot vahvisti joukkuettaan Nuolivirralla ja Gonzalvezin jatkosopimuksella

Kouvolan Kouvot on tehnyt sopimukset huipputakamiehensä David Gonzalvezin kanssa ja uutena miehenä seuraan siirtyvän sentteri Mika Nuolivirran kanssa.

Molempien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia ja Korihaista Kouvolaan siirtyvän Nuolivirran sopimukseen sisältyy optio toisesta kaudesta.

Gonzalvez aloittaa kolmannen kautensa Kouvolassa, ja kun yhdysvaltalainen on Kouvojen takamiehenä palloa pussittanut, on seura myös menestynyt. Viime kausi päättyi hopeamitaleihin ja keväällä 2016 Kouvot otti kultaa.

Viime kaudella 31-vuotias Gonzalvez teki 14,7 pistettä ottelua kohden, otti 2.6 levypalloa ja antoi 2,8 syöttöä.

− Hienoa saada Dave jatkamaan Kouvolassa. Hän tuo johtajuutta ja kokemusta joukkueeseen ja tulee varmasti tulevallakin kaudella olemaan sarjan parhaita pelaajia. Dave on erittäin pidetty persoona Kouvolassa ja hänen jatkonsa tuo myös kotiyleisölle jatkuvuutta, Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja kertoi seuran tiedotteessa.

Gonzalvez toivotti itsensä tervetulleeksi takaisin Kouvolaan räppivideolla.

Neljä kautta Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa pelannut 24-vuotias Nuolivirta pelasi viime kaudella ensimmäisen vuotensa Korisliigassa Uudessakaupungissa. 212-senttinen sentteri sai peliaikaa 16 minuuttia ja teki keskimäärin 6,9 pistettä ja otti 2,8 levypalloa.

− Tulen Kouvoihin ja Kouvolaan innokkaana ja hyvillä fiiliksillä. Kouvoilla on hyvä maine ja on ilo olla osa tätä organisaatiota. Hallilla on aina ollut hyvä tunnelma ja vierasjoukkueena siellä on ollut vaikea voittaa, Nuolivirta kertoi.

− Omat odotukseni tulevalle kaudelle ovat optimistiset. Odotan olevani tehokkaampi ja parantavani viime kaudesta, etenkin levypallopelissä pitää olla vahvempi. Tavoitteeni on päästä ammattilaisena mahdollisimman korkealle tasolle, mahdollisesti ulkomaille ja olla pelipaikallani yksi Suomen parhaita, sentteri sanoi.

− Mika on monipuolinen iso pelaaja, joka pystyy pelaamaan pelipaikoilla 4-5. Tämä tuo selvää joustavuutta peluutukseen ja mahdollistaa erilaisten viisikkojen käytön. Mikalla on vahva halu kehittyä pelaajana ja uskomme molemmat, että hän voi ottaa seuraavat askeleet urallaan Kouvolassa, valmentaja Oja kertoi.

Lisäksi Kouvot ilmoitti tehneensä sopimukset nuorten pelaajien Henri Permannon ja Oscar Storgårdin kanssa, ja kaksikko nähdään parketilla ensisijaisesti Korikouvojen joukkueessa.