Karhubasket kesti jatkoaikavoittoon Sarcevicin Korisliiga-ennätyksen voimin

Kauhajoella nähtiin todellinen trilleri, kun Espoo United ei tahtonut hävitä ottelua Karhubasketia vastaan sitten millään. Vieraat jaksoivat kiriä kerta toisensa jälkeen takaa tasoihin, mutta lopulta sinnikkyydestä ei taaskaan tullut palkintoa.

Ottelun tilastot

Karhubasket nappasi 107-103-voiton jatkoajalla, kun Korisliigan piste-ennätyksensä 34 pinnaa tehnyt Bojan Sarcevic kantoi kotijoukkueen voittoon. Tosin Unitedin Jeb Ivey (24p) ei paljon jäänyt jälkeen takamiesten taistelussa, mutta virhevaikeudet kaatoivat espoolaisten ohella myös Iveyn.

Kauhajokiset repivät ottelussa useaan otteeseen jo yli 10 pisteen karkumatkoja, mutta niin vain United kiipi peliin mukaan joka kerta.

− Oli paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Tulimme monta kertaa takaa hätyyttelemään ja pelasimme ihan loppuun asti voitosta. Pienestä kiinni, Espoo United Samuel Haanpää (21p) kertoi.

− He vain tuli takaisin, tuli takaisin, tuli takaisin, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso sanoi.

Karhubasketin nykäisyjä johti tuttuun tapaan Sarcevic, joka esimerkiksi jo avausneljänneksellä kuudella ensimmäisellä minuutilla kiskoi kolme kolmeen pisteen heittoa pohjaan ja antoi kolme syöttöä. Mutta niin ensimmäisenkin erän jälkeen oltiin liki tasoissa, kun United otti neljänneksen loppuun 11-0-runin.

Sama kaava toistui myös pelin toisella puoliajalla. Karhubasket iski alkuun, United kiri – ja sen jälkeen taisteltiin tasaisesti. Peli näytti jo kuitenkin kääntyvän Kauhajoen isännille, kun Sarcevic johdatti joukkojaan korintekoon viime hetkillä.

Mutta niin vain Ivey alkoi naulata kolmen pisteen heittoja keskelle korisukkaa ja helmeksi esitykselleen tasoitti ottelun lay-upilla kaksi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

− Kun katsomosta kuulee heittoja ”Ottakaa sen Iveyn heitto pois”, se ei ole muuten ihan helppo homma, Laakso muistutti.

Jo toisen jakson alkupuolelta lähtien kuumana käynyt peli vain lämpeni lisää jatkoajalla. Virhevaikeuksissa jo pitkään ollut Ivey sai viidennen virheensä ja vaihtopenkille virhetili täynnä joutui myös Babatunde Alawoya. Iveyn ulosajon jälkeen Unitedin penkille tuomittiin kaksi teknistä virhettä, mitkä osaltaan olivat sinetöimässä pelin ratkaisua Karhubasketille.

− Voimme katsoa sitä ikävää tosiasiaa, että tuossa lopussa petti hermot. Luonnollisesti sitä toivoisi, että tuollaisessa tilanteessa nämä pelit saataisiin ratkaista ihan pelaamalla, United-valmentaja Ville Neva manasi.

Niinpä kauhajokiset pääsivät marssimaan niukkaan kotivoittoon, kun kotijoukkueen pää kesti paremmin loppuhetkillä. Tosin kovin paljon kehuja ei voi jakaa ottelun tuomarikolmikolle, joka ei missään nimessä onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, ja tuomareiden haparoiva ote ja kummalliset tuomiot kiehuttivat peliä entisestään.

− Näin tiukassa pelissä niitä ratkaisuhetkiä löytyy pelin varrelta monta. Kriittisillä hetkillä, kun meinasimme repäistä, Karhu kävi hakemassa ne hyökkäyslevypallot, mistä tässä oli koko ajan toitotettu, Neva kertoi.

Ottelun hahmo oli luonnollisesti 34 pisteen lisäksi 11 syöttöä antanut Sarcevic.

− Herra Sarcevic pelasi upean ottelun. Stephen Maxwellin (22p) intensiteettiä täytyy ihailla hurjasti. Sitten tuo nuori mies Henri Kantonen (13p) vielä pelasi erinomaisen kamppailun, Neva jakoi kehuja.

− Olen tyytyväinen siihen kahteen pisteeseen, minkä saimme. Kunnioitan todella Espoon sinnikästä tekemistä, Laakso kertoi.

Murheita isäntien iltaan toi Samuli Vanttajan jalkavamma. Karhubasketin pelaaja yritti mennä Okko Järven tekemän screenin läpi ja loukkasi mahdollisesti polveaan ikävästi harmittoman näköisessä tilanteessa. Sen sijaan Rene Rougeau selvisi päävammastaan helpotuksella, kun vaivaan ei tarvittu huollon päähän sitomaa sideharsokerää suurempaa hoitoa.