Karhubasket painoi kaasun pohjaan ja nousi mukaan finaalisarjaan

Erinomainen avauspuoliaika, täydellinen toisen puoliajan alku ja murskavoitto oli Karhubasketin saldo kotiyleisönsä edessä Korisliigan kolmannessa finaalissa. 14 pisteen puoliaikajohto ryöpsähti parhaimmillaan jo 35 pisteeseen ja finaalisarjan tilanne näyttää täysin toisenlaiselta kuin ennen ottelua.

Karhubasket – Seagulls 96-72
Ottelun tilastot

Karhubasket dominoi kotikenttäänsä Kauhajoen uudella areenalla. Lähes vastaantulijalta kaksi ensimmäistä ottelua näyttänyt Pohjanmaan dynastia kykeni kääntämään ottelun suunnan totaalisesti.

– Karhu oli tänään puhtaasti parempi ja me tehtiin paljon virheitä. Ei se ole kyse mistään lataustilasta tai henkisestä kantista. Sellainen on ihan paskapuhetta, Seagullsin valmentaja Jussi Laakso kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Isäntien suoritus oli avauspuoliajalla erittäin hyvä ja Karhubasketilta nähtiin sitä kokonaisvaltaista peliä, mihin tällä kaudella oltiin totuttu ja joka loisti poissaolollaan kaksi ensimmäistä finaalipeliä.

Tuo erinomainen kaksikymmenminuuttinenkin jäi kuitenkin täysin varjoon ja unohduksiin, kun Karhubasket painoi kaasun pohjaan toisen puoliajan alussa. Oranssipaitojen peli oli täydellistä nuo kolmannen erän ensimmäiset minuutit. Kaikki onnistui, jokainen heitto tuntui putoavan koriin ja Seagulls oli täysi vastaantulija.

– Teimme ekalla puoliskolla kaikki mahdolliset virheet, mitä meidän pelisuunnitelmassa oli. Kaveri sai hengen päälle, ja kolmannessa erässä tuntui sitten, että he eivät saa ohi mistään. Meiltä aika heikko esitys tänään, Laakso sanoi.

Karhubasketin huima kuusiminuuttinen sinetöi voiton

Kuuden minuutin jälkeen Karhubasketin etumatka oli humahtanut jo 35 pisteeseen ja luvut IKH Areenan tulostaululla olivat 74-39. Sen jälkeen voittajasta ei ollut enää pienintäkään epäselvyyttä.

– Tyydyttävä esitys. Korinteon tehokkuus aika paljon parempaa. Teimme avausviisikkoon muutoksen ja saimme pienemmällä viisikolla hyökkäyspelimme paremmin rullaamaan. Olimme intensiivisempiä, Seagulls ei ollut niin fokusoitunut.

– Kun kaukoheittopeli on parempaa, hyökkäys näyttää paremmalta. Tänään meni sellaisia heittoja sisään, mitkä eivät kahdessa aiemmassa menneet, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi.

Kun mitään menetettävää ei enää ollut, Laakso tyhjensi vaihtopenkkinsä kentälle ja Seagullsin kotimainen nuoriso-osasto pelasikin omat minuuttinsa mallikkaasti. Lokkien kakkosketju otti kolmannen erän loppuun 10-0-kirin ja kavensi parhaimmillaan eron ”vain” 20 pisteeseen. Tämä toki oli vain kosmetiikkaa, eikä voiton jäämisestä Kauhajoelle ollut epävarmuutta.

– Lopussa nuoret pelaajat tulivat kentälle ja tekivät asioita sovitulla tavalla, ja saimme muutaman korinkin tehtyä, Laakso sanoi.

Ottelun paras pistemies oli vaihtopenkiltä aloittanut isäntien Severi Kaukiainen (21p). Karhubasket sai kauden aikana totuttuun tapaan onnistumisia laajalta rintamalta, kun pisteitä tehtailivat ja yhtä lailla puolustuspelaamisessa onnistuivat Henri Kantonen (14p), Daniel Dolenc (17p), Jaye Crockett (14/8) kuin Lee Skinner (14/11).

Seagullsin vaisuus oli lähes yhtä täydellistä kuin oranssien ylivoima. Lokit hävisi levypallot 31-44 ja joukkueella oli neljä menetystä Karhubasketia enemmän. Tuloksena oli selvästi vähemmän heittoja ja nekin olivat kauttaaltaan vaikeampia korintekopaikkoja.

Finaalisarja jatkuu Töölön Kisahallissa torstaina klo 18.30 Seagullsin kotiottelulla, kun Karhubasket yrittää tasoittaa finaalisarjan voittoja Helsingissä.