Kobrat kasaa kotimaista runkoaan

Lapuan Kobrat on tehnyt sopimuksen kolmen kotimaisen pelaajan kanssa. Uutena miehenä Pohjanmaalla nähdään Robert Juvonen, joka siirtyy Kobriin JBA:n 1A-divisioonajoukkueesta yksivuotisella sopimuksella, johon sisältyy toinen optiovuosi.

26-vuotias pelintekijä Juvonen teki viime kaudella divarissa huimat 22 pistettä per ottelu, nappasi 5,4 levyä ja antoi keskimäärin 4,4 syöttöä. Kun pelimies valmistui Jyväskylän liikuntatieteellisestä yliopistosta, oli aika panostaa koripalloon ja siirtyä Korisliigaan.

− Opiskelujen ohessa on tullut pelattua Jyväskylässä 1-divisioonaa, mutta nyt on nälkä kova päästä pelaamaan ammattilaisena Korisliigassa ja mitata mihin rahkeet riittävät. Kobrilla oli tarjota juuri se, mitä itse olen hakemassa ja odotankin todella innoissani tulevaa kautta, Juvonen kertoi seuran tiedotteessa.

Edelliskauden joukkueesta Kobrissa jatkavat myös Jussi Turja ja Panu Peltokangas yksivuotisilla sopimuksilla. Turjan viime kausi oli miehen tuloksellisin Korisliigassa ja peliminuutteja kertyi peräti keskimäärin 28.

− Pitkästä aikaa ensimmäinen kausi, kun pystyin pelaamaan melkein täysillä tehoilla. Vielä oli ehkä pientä varovaisuutta, mutta nyt on hyvä tilanne, kun pääsin aloittamaan uuden kauden treenit terveenä ja nälkä on kova tulevalle kaudelle katsoa tosissaan mihin rahkeet riittävät, Turja kertoi tiedotteessa.

Iso mies Peltokangas oli myös isossa roolissa viime kauden Kobrissa ja sai 17 minuuttia peliaikaa.

− Viime kausi oli vähän vaikea, kun meidän valmentajalla oli omat ongelmansa, eikä itsellänikään ollut aivan helpoin vuosi. Hienoa, että Lars ja Ville [Turja] jatkavat valmennuskaksikkona myös tulevalla kaudella, Peltokangas kertoi viitaten päävalmentaja Lars Ekströmin terveydellisiin ongelmiin, joiden myötä hän joutui jättämään viime kauden kesken.