Korisliiga-kauden paras ottelu – Cameron Jones kantoi Karhubasketin voiton päähän mestaruudesta

Karhubasketin Cameron Jones teki joukkueensa kaikki pisteet Korisliigan neljännen finaalin viimeisten viiden minuutin aikana. Jonesin 13 pistettä ja kaksi järkyttävän kovaa kolmen pisteen heittoa toi vieraille voiton ottelussa, jossa se johti Vilpasta parhaimmillaan jo 24 pisteellä.

Vilpas – Karhubasket 82-85
Ottelun tilastot

Salon Vilpas näytti jo romahtavan surkeaan tappioon ja oli antanut kauhajokisten karata peräti 24 pisteen päähän. Päätöserässä joukkueet olivat kuitenkin täysin tasaväkiset ja johto vaihteli puolelta toiselle.

Viimeisten minuuttien ja hyökkäysten aikana ratkaisija viitan kuitenkin hamusi harteilleen Jones. Hän vastasi Karhubasketin kaikista koreista ja upotti huimat kolmosensa sisään. Jälkimmäinen varmistin vieraiden voiton, kun Vilppaan Juho Nenosen tasoitusyritys viuhui ohi korista summerin soidessa.

– Teimme tarvittavan voittoon. Kovassa paikassa pystyimme suorittamaan.

– Meillä on ollut näitä pelaajia. Kun tulee iso peli, he eivät pakene näitä hetkiä. Voitetaan joskus, hävitään joskus, mutta ei väistetä vastuuta, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kertoi tv-haastattelussa.

Jones oli ottelun paras pistemies 23 pinnan saldollaan. Vilppaan yllättäjä ottelussa oli kauden parhaan ottelunsa tärkeimpään paikkaan pelannut kokenut takamies Roope Ahonen (16/3/5s).

– Minulla oli itseluottamus kohdillaan. Nämä olivat tärkeimmät pisteet, joita olen tehnyt Euroopassa pelatessani, Jones sanoi.

Näytti jo ensimmäisen 15 minuutin kohdalla, että neljännestä finaalista ei juuri jää jälkipuolille kerrottavaa ja Karhubasket nappaa helpon voiton. Sitten pelin kuva kääntyi kuitenkin täysin ja ottelusta muodostui koko Korisliiga-kauden paras ottelu ja huipputrilleri.

– Ensimmäisellä puoliajalla meidän ekan kympin hyökkääminen oli täysin luokatonta. Siitä johtuen meillä oli koko ajan kiire puolustamaan, Vilppaan valmentaja Sami Toiviainen sanoi.

– Emme olleet välttämättä puolustuksellisesti niin hyviä, mutta meidän heitot menivät sisään. Sitten meillä oli puolustuksessa heikko jakso, Koskimies kertoi.

Vilppaan kiri oli huima avauspuoliajan lopussa ja kotiryhmä onnistui kaventamaan kauhajokisten etumatkaa peräti 16 pisteellä. Tästä lisävirtaa saaneena salolaiset olivat niskan päällä suurimman osan toisesta puoliajasta ja johtivat ottelua useaan otteeseen.

Sitten tuli Jones. Silti Toiviainen yhä uskoo Vilppaan mahdollisuuksiin.

– Totta kai se on mahdollista. Tämä näytti kääntyvän meille jo. Sitten tuli Cameron Jones -niminen herra. Nyt olemme selkä seinää vasten, ei ole mitään hävittävää. He olivat tämän verran parempia ja meidän pitää olla sen verran parempia keskiviikkona.

Yli 2100 katsojan edessä Salohallissa pelannut Vilpas laittoi ottelussa kaikkensa peliin. Virheitä tuli kuitenkin liikaa joukkueelle, jolla ei niihin ole varaa sarjan parasta joukkuetta vastaan. Vaikka Bryan Griffin (17/7) paikkasikin hyvin, ei esimerkiksi Jeremiah Wood (10/4) voi pelata yhtä keskinkertaisesti ja joutua virhevaikeuksiin sekä lopulta viidellä virheellä penkille ratkaisuhetkiltä.

Karhubasketia käskytti tuttu kaksikko Jones ja Rene Rougeau (16/5). Kokeneet pelimiehet pystyvät ottamaan ottelun haltuunsa missä vaiheessa tahansa.

Mestaruus on katkolla Karhubasketille keskiviikkona Kauhajoella seuran kotikentällä.