Salon Vilpas lasketteli MM-karsintatauolle reilussa sarjajohdossa

Sunnuntain Korisliiga-kierroksella vakuuttavimmasta voitosta vastasi tuttuun tapaan sarjajohtaja Salon Vilpas, joka haki varman voiton Kotkasta. Karhu voitti toistamiseen samana viikonloppuna Kobrat ja otti tukevan otteen Pohjanmaan korisherruudesta.

Joensuun Katajan heikko vire jatkui, eikä Pirkanmaan reissulta tullut voittoa myöskään Nokialta. Uudessakaupungissa Espoo United juhli voittoa jatkoajan jälkeen. Kotkassa tunteita kuohutti yhden KTP:n pelaajan itsekäs avautuminen peliminuuteista ottelun jälkeen.

KTP – Vilpas 84-98

Ottelun tilastot

Korisliigaa johtava Salon Vilpas hurjasteli karkuun KTP:ltä heti ottelun alusta lähtien. Ensimmäisellä puoliajalla Vilppaan pelistä ei montaa heikkoa asiaa löytynyt, vaan kuviot toimivat niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

Puoliajalla vierasjoukkue johti peliä jo 32 pisteellä, mutta toisella puoliajalla Vilppaan pelaajien ajatukset karkasivat itse pelistä. Lopulta voittomarginaaliksi jäi ”vain” 14 pistettä, kun Vilppaan ote katosi pelin kääntyessä loppua kohden.

– Eka puoliaika pelattiin erittäin hyvää koripalloa molemmissa päissä kenttää. Kaikki kunnia KTP:lle miten he jaksoivat pelata ja taistella toisella puoliajalla, mutta me emme olleet oikein enää läsnä tuossa pelissä. Kävi sääliksi päävalmentajaa, eihän se ole kivaa katsoa tuota, konkari Teemu Rannikko harmitteli.

– Yritetään olla tuijottamatta sarjataulukkoa. Kun pudotuspelit alkavat, se on ihan eri tilanne. Näitä pelejä täytyisi käyttää hyväksi, ja tänään toisella puoliajalla emme sitä tehneet. Tyytyväisiä tietysti olemme voittoon, mutta emme lähde kuitenkaan hymyssä suin täältä, Rannikko kertoi.

– Olen tyytyväinen kahteen asiaan: voittoon ja ensimmäisen puoliajan esitykseen. Kun johdimme 36 pisteellä kolmannen neljänneksen alussa, meistä tuli sen jälkeen huono joukkue. Pää ei pysynyt mukana, hävisimme jokaisen 50/50-pallon ja 1-1-tilanteen, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo totesi ytimekkäästi.

”Mä voin lähteä täältä helvettiin, jos sä et peluuta mua”

Kotkalaisten riveistä ei sitä vähäistäkään hymynkaretta löytynyt pelin jälkeen. Turpaan tuli ja lujaa, ja kaiken huipuksi päävalmentaja Ray Ailuksella oli kovaa kerrottavaa yhden pelaajansa itsekkäistä kommenteista ottelun jälkeen.

– En osaa sanoa miksi pelasimme ensimmäisellä puoliajalla noin. Vilpasta vastaan täytyy pelata täydellisesti koko 40 minuuttia, ja tänään emme sitä tehneet. Toisella puoliajalla olimme hieman nopeampia, mutta peli oli silti Vilppaan hallussa, KTP:n pelaajista Manuel Barnes mietti.

– Emme olleet valmiita, ja liian kova vastus, niin silloin se kostautuu välittömästi. Se olisi voinut olla vielä kamalampi lopputulos, Ailus summasi pelin lyhyesti.

Lehdistötilaisuuden lopuksi KTP-luotsi otti oma-aloitteisesti esille ottelun jälkeiset tapahtumat.

– Kun peli loppui, yksi pelaaja tuli minun luokseni sanomaan ”Mä voin lähteä täältä helvettiin, jos sä et peluuta mua. Sä et voi tehdä tätä mulle näin, törkeää nolata mua.” En tiedä miten reagoida tuollaiseen. Tää on joukkuepeliä. Muut äijät vetää loppuverryttelyä ja tää yksi äijä tulee tivaamaan samaa asiaa.

– Se on väärin minua kohtaan, se on väärin joukkuetta kohtaan. Tämä on joukkuepeliä.

Ailus myös lupasi, että joukkueeseen olisi liittymässä uusi ulkomaalainen takapelaaja hyvin pian.

Karhu – Kobrat 89-75

Ottelun tilastot

Pohjanmaan Korisliiga-joukkueet ottivat toistamiseen mittaa toisistaan vuorokauden sisään. Jälleen paremmaksi selviytyi Karhu, joka otti rutiinivoiton lapualaisista. Kotijoukkue karkasi ensimmäisellä puoliajalla 17 pisteen johtoon, eikä siitä enää luopunut.

– Nämä paikallispelit ovat sellaisia, että niissä ei kannata sarjataulukkoa tuijottaa. Kobrat pelasi loppuun asti, mutta onneksi saimme pelimme kuntoon aikalisän jälkeen, totesi KarhuBasketin päävalmentaja Jussi Laakso.

Korihait – Espoo United 105-113

Ottelun tilastot

Uudessakaupungissa MM-karsintatauolle lähdettiin pitkän kaavan kautta, kun ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta. Espoo United haki voiton lopulta Jeb Iveyn (33p) ja Omar Calhounin (28p) koreilla.

– Pettymys tämä on, taistelimme kuitenkin kovaa. Espoolla vaan riitti lopussa energia, kun meitä alkoi väsyttää, Korihaiden valmentaja Matt Gibson harmitteli.

– Olimme parin pompun verran parempia pelissä, jossa molemmilla oli melkoinen tunnelataus. Välillä puolustuksemme tökki, mutta hyökkäys rullasi ja välillä kävi päinvastoin, eli puolustus piti, mutta hyökkäys kangerteli, niputti United-luotsi Ville Neva.

BC Nokia – Kataja 98-76

Ottelun tilastot

Katajan Pirkanmaan reissun saldoksi jäi pyöreä nolla, kun lauantaina tuli tappio Pyrintöä vastaan ja sunnuntaina pisteitä ei herunut myöskään Nokialta. BC Nokia karkasi jo ensimmäisellä neljänneksellä 31-15-johtoon, eikä sieltä Kataja noussut enää mukaan taisteluun – kotijoukkueen voiton marginaaliksi jäi peräti 22 pistettä.