Topias Palmille yllätyssiirto Italian huippusarjaan

Korisliigan Joensuun Katajassa loistavan kauden pelannut ja Susijengin kokoonpanoon murtautunut Topias Palmi on tehnyt sopimuksen Italian Serie A:n Vanoli Cremonan kanssa.

Palmin sopimuksessa Katajan kanssa oli pykälä, mikä mahdollisti sopimuksen purkamisen ulkomaille siirtymisen yhteydessä. 24-vuotiaan suomalaisen sopimus italialaisen huippuseuran kanssa on kolmevuotinen.

Tampereen Pyrinnön kasvatti siirtyi päättyneeksi kaudeksi Katajaan, missä Palmi pelasi nappikauden. Hänet valittiin Korisliigan parhaaksi suomalaispelaajaksi ja hän keräsi runkosarjassa keskimäärin 17,3 pistettä ja 5,6 levypalloa.

Palmin kauteen mahtui myös erinomaisia otteita Suomen maajoukkueen paidassa, kun hän teki läpimurtonsa myös Susijengissä.

Vanoli Cremona on pienestä, vain noin 70 000 asukkaan Cremonan kaupungista, mutta joukkue sijoittui Serie A:n runkosarjassa viime kaudella toiseksi. Seuran tie nousi pystyyn välierissä, missä Vanoli Cremona hävisi ratkaisevassa ottelussa Venetsialle.

− Olin hyvin otettu Vanolin Cremonan kaltaisen seuran tarjouksesta, enkä epäröinyt hetkeäkään käyttää tätä tilaisuutta. Olen valmis tähän uuteen seikkailuun ja odotan innolla ensi kautta.

− Haluan auttaa joukkuetta omilla ominaisuuksillani, korintekijänä ja heittäjänä, tuoda paljon energiaa kentälle ja parantaa omaa peliäni kaikilla pelin osa-alueilla, Palmi kertoi seuran tiedotteessa.

− Topias on nuori mies, jolla on rohkeutta, persoonallisuutta ja älykkyyttä. Hän on taistelija, joka on hyvä korintekijä ja kehittynyt paljon.

− Ensi kauden taistelussa mestaruudesta tarvitsemme vain kovia miehiä, joille seuramme tarjoaa paikan kehittyä. Palmi vastaa kaikkiin näihin ominaisuuksiin, Cremonan urheilujohtaja Gianmaria Vacirca kertoi.