”Tuli sellaisesta taikurilaatikosta että morjens” – Bojanin haamuheitto pelasti Korihait

Kuva: Kuvankaappaus Ruudusta – Bojan Sarcevicin haamuheitto lähti tästä.

Korihait oli hukannut kotikentällään suuren johtonsa Korisliigan kärkipaikan jakavaa BC Nokiaa vastaan. Näädät tulivat tasoihin reilu minuutti ennen loppua ja uusikaupunkilaisten tilanne näytti tukalalta, kunnes kapteeni Bojan Sarcevic kaivoi syvältä temppuvalikoimastaan kauden hurjimman haamuheiton.

Korihait – BC Nokia 94-91
Ottelun tilastot

Korihait-legenda Bojan Sarcevic oli jäädä jumiin pallon kanssa omalle kenttäpuoliskolleen, kun Nokian Kahron Ross oli tasoittanut ottelun. Juuri ennen kuin tuomariston olisi täytynyt viheltää kahdeksan sekunnin rike, Sarcevic vain kiskaisi pallon johonkin suurin piirtein hyökkäyskorin suuntaan pari-kolme metriä keskiviivan takaa.

Ja sinnehän se täytenä pullistelleen Pohitullin kotiyleisön mieliksi meni keskelle koria, ja Korihait siirtyi takaisin kolmen pisteen johtoon, josta se ei enää luopunut. Isäntien sentteri Mikael Aalto kommentoi Ruudun tv-haastattelussa kapteeninsa hurjaa vetoa.

– Meillä ei ole itse asiassa sellaisia heittoskaboja pelipäivän aamuna. Toi tuli sellaisesta taikurilaatikosta että morjens.

Erinomaista kautta pelaava ja nyt kaikki neljä ylemmän jatkosarjan otteluaan voittanut Korihait oli niskan päällä ottelun lopussa, kunnes yhtä lailla vahvaa kautta pelaava vierasjoukkue BC Nokia kiri viime minuuteilla toden teolla.

Korihaiden 13 pisteen johto kutistui tasatilanteeksi noin kahdessa ja puolessa minuutissa. Puolelta toisella aaltoillut ottelu sai huikean loppuratkaisun, missä voittajaa saatiin jännittää loppusummerin soittoon asti.

– Emme pelanneet omaa peliämme melkein koko ottelun aikana missään kohtaa. Pieniä pätkiä oli, mutta sitten taas annoimme sen pois.

– Olimme ehkä liian passiivisia ja alkuun vähän itsekkäitä. Pallo ei liikkunut niin hyvin kuin normaalisti, hyökkääminen oli aika staattista, BC Nokialle yhdeksässä minuutissa kymmenen pistettä tehnyt Hugo Boman harmitteli.

– Ylös ja alas, ylös ja alas. Lopussa olisimme voineet saada tehtyä isomman eron, mutta meille tuli joitain virheitä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, ja annoimme heidän tulla mukaan peliin, Korihaiden valmentaja Darko Mihajlovic kertoi Ruudun tv-haastattelussa.

Sarjakolmoseksi nyt nousseen Korihaiden koko ulkomaalaisnelikko pelasi mainion ottelun, Aallon säestäessä hyvin. Sarcevic oli ennen uskomatonta ratkaisukoriaan pussittanut vain yhden kymmenestä heitostaan, mutta kuten tiedetään: heittäjät heittää.

Korihailla on monien sarjataulukon pahnan pohjilla kärsittyjen kausien jälkeen erinomainen meno – niin kentällä kuin katsomossa.

– Pelaajani nauttivat toistensa kanssa pelaamisesta, ja ovat tehneet niin koko kauden. Tuloksetkin ovat seurausta siitä, Mihajlovic sanoi.

– Tammikuu oli vaikeaa. Se on jännä, kun voittoja ei tule, se alkaa vähän surettamaan. Ei tämä ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, Aalto kertoi.

– Mutta me keräsimme itsemme ja otimme pari vinstiä. Nyt pelaaminen on todella hauskaa ja nautimme siitä ja pelataan kovaa, Korihait-sentteri päätti.

BC Nokia ei pystynyt vielä ohittamaan perjantaina Salon Vilppaalle hävinnyttä Helsinki Seagullsia ylemmän jatkosarjan piikkipaikalla. Nokialaiset haastoivat uusikaupunkilaisisäntiä hyvin, mutta mainittu epätasaisuus näkyi pelissä.

Välillä Näädät oli lähes ylivertainen, kuten lopun hurjan kirin ollessa käynnissä, ja väliin taas ei kyennyt samalle tasolle Korihaiden kanssa. Nokialaisten ykkösonnistujat olivat kapteeni Niko Mattila ja Both Gach.

Ylemmän jatkosarjan ottelu jatkuvat molempien osalta keskiviikkona, kun BC Nokia isännöi kärkikamppailussa Seagullsia ja Korihait hakee voittoa Kauhajoelta.