Tuplamestaruus Kauhajoelle, Karhubasket venyi ratkaisevaan voittoon

Kauhajoen Karhubasket juhlii toista vuotta perätysten Korisliigan mestaruutta, kun kokenut joukkue oli ratkaisevilla hetkillä karvan verran Kouvoja edellä.

Karhubasket − Kouvot 90-84
Ottelun tilastot

Edellisessä pelissä murskatappioon romahtanut Kouvot oli kerännyt itsensä kasaan viidenteen finaaliin. Vieraat tulivat peliin vahvasti, laittoivat kaikkensa likoon ja taistelivat voitosta viimeiselle minuutille asti.

Karhubasketin väkivahva avausviisikko oli kuitenkin jälleen kerran liian kova vastus. Läpi pudotuspelien tärkeitä koreja tehnyt Cameron Jones (20/4/8s) jatkoi mainioita otteitaan ja Chris McKnight (20/8) paimensi ensin puolustuspäässä Kouvojen loistavaa sentteriä Thomas Gipsonia (24/7) ja onnistui myös hyökkäyksessä.

Rene Rougeau (20/8/5s) oli avauspuoliajalla virhevaikeuksissa, mutta oli siitä huolimatta Karhubasketin järkkymätön peruskivi. Kapteeni Bojan Sarcevic ei tämän kevään pudotuspeleissä juhlinut kovilla tilastoriveillä, mutta oli silti kauhajokisten pelin sielu edellisvuoden tapaan.

Kouvot pystyi haastamaan kuitenkin Karhubasketin Kauhajoella ja kotijoukkue joutui kaivamaan viimeisetkin hikipisaransa voittoa varten. Vieraat johtivat ottelua vielä useaan otteeseen päätösneljänneksellä, mutta aivan viimeiset minuutit menivät Karhubasketin nimiin.

Hopealle jääneestä Kouvojen joukkueesta Jeremy Morgan (24/8) päätti ensimmäisen ammattilaiskautensa huippupelillä. Edeltävän ottelun tapaan Kouvojen olisi pitänyt heittää kolmen pisteen yrityksensä paremmin ja muuten hyvät pudotuspelit pelannut Tuomas Hirvonen oli tältä osin heikoimmalla tähtäyksellä liikkeellä (1/8).

Ottelu jäi Ville Kauniston uran viimeiseksi Korisliigassa, kun veteraani keskittyy jatkossa kansanedustajan vähintään yhtä vaativiin tehtäviin.

Kauhajoella juhlitaan jälleen mestaruutta, kun seurahistorian ensimmäisiä kultamitaleja seuraavat heti perään toiset. Joukkueen kauteen mahtui paljon erilaisia vaiheita, kun aivan alkusyksyn Mestareiden liigan karsintahuumasta tultiin hetkellisesti alas marras-joulukuun jopa synkkiin tunnelmiin.

Ulkomaalaispelaajien vaihdot joulun ympärillä kuitenkin muuttivat ryhmän täysin ja tammikuusta lähtien Karhubasket näytti jyräävän aivan minimissään mitalipeleihin ja mahdollisesti myös mestaruuteen. Pudotuspeleissä taas kokemus oli voimaa ja takasi Pantteri-patsaan paluun Pohjanmaalle.