Vilpas varasti superjännärin pisteet − ”Kauden hienoin peli kokonaisuutena”

Toistamiseen viikon sisään Joensuun Kataja kadotti kotijohtonsa ottelun loppusekunneilla. Tällä kertaa hyötyjänä oli sarjajohtaja Salon Vilpas, joka nappasi voiton tuplajatkoajan jälkeen.

Kataja – Vilpas 121-128 2ja.
Ottelun tilastot

Ottelussa nähtiin huimia juonenkäänteitä, jotka huipentuivat varsinaisen peliajan loppuhetkillä. Vilpas johti peliä vielä kolmannessa erässä, Kataja pitkään päätösneljänneksellä, mutta jälleen kerran joensuulaiset kadottivat otteensa pelistä.

Pelissä nähtiin todella huimia yksilösuorituksia ja myös joukkuepelaamista. Katajan Vincent Simpson pommitti yhteensä 43 pistettä ja näytti varsinaisen peliajan lopulla kääntävän ottelun vaikka yksinään isännille.

Toista mieltä oli taas Vilpas, jota johdatti Teemu Rannikko 18 koriinjohtaneella syötöllään (+ 20 pisteellään) sekä ulkolaisvahvistukset Jamie Skeen (25/10), Brandon Taylor (31/9) ja Antonio Ballard (19/9).

Katajan johto suli pelin lopussa samoin kuin se tapahtui Tampereen Pyrintöä vastaan viime lauantaina. Harhasyötöt ja epäonnistuneet vapaaheitot kostautuivat, kun Ballard naputti heittoja sisään ja lopulta ottelun tasoittaneet vaparit.

Katajan Tommi Huolilaa rikottiin räikeästi hyökkäyslevypallossa Aatu Kivimäen toimesta, mutta tästä tuomareiden pilli ei soinut. Sen sijaan virhe tuomittiin oikein, kun Ballard kellon umpeutuessa otti pallon käsiinsä ja oli yrittämässä puolenkentän heittoa. Ilari Seppälä yritti rikkoa salolaispelaajaa tarkoituksellisesti, mutta myöhästyi juuri ratkaisevasti.

Ensimmäisellä jatkoajallakin Kataja oli niskan päällä, mutta ei saanut ratkaistua ottelua. Toisella jatkoajalla taas isäntien pelistä katosi puhti ja peli-ilo ja Vilpas pääsi varastamaan voiton monimutkaisten käänteiden kautta.

− Yleisöystävällinen peli ainakin, 250 pinnaa on aika paljon. Tiukkaa vääntöä läpi pelin. Kolmannella neljänneksellä menimme 10 pinnaa johtoon, mutta he tekivät kolmesta peräkkäisestä hyökkäyslevystä korit. Se miten pääsimme jatkoajalle, siinä oli Katajan puolelta huonoa tuuriakin, Vilppaan Rannikko kertoi.

− Nousimme sellaisesta kuopasta, mistä ei yleensä enää tulla ylös. Niin kauan kuin kellossa on aikaa, vielä on mahdollisuus voittaa, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo kertoi.

− Ehkä kauden hienoin peli kokonaisuutena. Molemmat joukkueet toteuttavat omaa konseptiaan hyvin. Kun molemmilla joukkueilla on hyviä pelaajia ja paljon onnistujia, tulee tällaisia pelejä, Iisalo summasi.

− Pelasimme ok-pelin viimeisen neljänneksen loppuun. Sitten tapahtui sama kuin Pyrintö-ottelussa. Meidän täytyy keskittyä enemmän, laittaa vapaaheittomme sisään ja kontrolloida peliä. Tämän ei olisi pitänyt koskaan mennä jatkoajalle. Meidän täytyy oppia virheistämme, Katajan Simpson kertoi.

− Niin pahalta tuntuu hävitä näin. Siinä oli taas kaiken näköistä viimeisellä minuutilla. Pitää varmaan kiduttaa itseään illalla ja katsoa se videolta, Katajan päävalmentaja Juha Sten kertoi.

− Lopussa meiltä usko latistui. Kun emme pystyneet ensimmäistä jatkoaikaa voittamaan, meiltä loppuivat paukut, Sten veti yhteen.

Simpsonin 43 pistettä oli Katajan seuran paras saavutus yli 35 vuoteen. Rannikon syöttösaldo oli kovin suoritus Korisliigassa 19 vuoteen ja ottelun kokonaispistemäärä korkein lukema sitten vuoden 1996.

Muissa Korisliigan keskiviikon otteluissa Korihait voitti Kobrat häntäpään taistelussa tiukimmalla mahdollisella erolla 79-78. Marius van Andringa pussitti vapaaheittonsa alle puoli minuuttia ennen loppua ja Kobrien Larry Andersonin voittoheitto ei osunut koriin loppusekunneilla.

Kouvolassa kotijoukkue puolestaan voitti Seagullsin 89-86. Kouvot oli erityisen vahva levypalloissa ja pystyi pitämään etumatkastaan kiinni, vaikka helsinkiläiset kirivätkin lähelle viimeisellä neljänneksellä.