NBA

Bulls hankki Markkasen rinnalle Otto Porterin

Ennen keskiviikon otteluaan Pelicansia vastaan Chicago Bulls kauppasi joukkueestaan Bobby Portisin ja Jabari Parkerin ja sai vaihdossa Washington Wizardsilta kolmospaikan hyökkääjän Otto Porterin.

25-vuotias Porter pelasi edelliskaudella parhaan vuotensa 14,7 pisteen keskiarvolla, mutta tällä kaudella miehen kehitys on ottanut hieman takapakkia. Enää Porter ei ole ollut avausviisikossa kaikissa otteluissa, peliminuutit ovat tippuneet alle puolen tunnin ja pisteitä on keskimäärin kertynyt 12,6.

Porterilla on kova sopimus, minkä Bulls kaupassa ottaa vastaan. Tällä kaudella hyökkääjän palkka on 26 miljoonaa dollaria, ensi kaudelle se nousee 27,2 miljoonaan ja kaudesta 2020-21 Porterilla on 28,4 miljoonan pelaajaoptio.

Kun Bulls kauppasi Portisin ja Parkerin, se ei joutunut luopumaan paljosta. Portisin sopimus päättyy tähän kauteen ja hänelle täytyisi ensi kesänä maksaa huomattavasti kovempaa liksaa. Tällä kaudella Portis on pääosin vaihtomiehenä tehnyt 14,1 pistettä per ottelu.

Parker taas oli Bullsin viime kesän harhalaukaus siirtomarkkinoilla, kun miehelle annettiin 20 miljoonan sopimus ja suuren osan otteluista hyökkääjä on istunut penkillä, katsomossa tai ollut pienemmässä sivuroolissa kentällä.

Parkerin sopimuksessa on seuraoptio ensi kaudesta samalla summalla, mutta sitä ei ollut käyttämässä Bulls, eikä myöskään varmasti Wizards. Bulls lähettää Washingtoniin osana kauppaa myös vuoden 2023 varaustilaisuuden toisen kierroksen varauksensa.

– Tämä on perseestä. Opin tosin jo aikaisin urallani NBA:ssa, että jotkut parhaista ystävistäni kaupataan. Bobby oli joukkueen yhteenkokoava voima, iso ääni joukkueessamme. Ja Jabarin kohdalla hän ei saanut reilua kohtelua, eikä päässyt näyttämään, miten hän olisi Chicagossa halunnut pelata, Bullsin Zach LaVine kertoi Chicago Sun-Timesille.

– Olemme innoissamme, kun saamme Otto Porterin joukkueeseemme. Vaikka hän pelaa jo kuudetta kauttaan NBA:ssa, hän on vasta 25-vuotias ja sellainen pelaaja, joka istuu joukkueeseemme hyvin tulevaisuudessa, Bullsin GM Gar Forman kertoi seuran tiedotteessa.