NBA

Näin äänestät Lauri Markkasta NBA:n All Star –otteluun – vaikka joka päivä

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

NBA:n All Star –ottelun yleisöäänestys on jälleen alkanut ja on käynnissä seuraavan kuukauden ajan. Ensi kertaa NBA-urallaan tähdistöotteluun viime kaudella päässyt suomalaistähtemme Lauri Markkanen kaipaa jälleen ääniämme.

All Star –ottelun yleisöäänestys löytyy NBA:n sivuilta. Äänestäminen vaatii tunnuksen luomista, mutta se on täysin ilmaista.

Ääniä on mahdollista antaa kerran vuorokaudessa, joten Markkasen puolesta jokainen ehtii antamaan ainakin 30 ääntä. Lisäksi kuutena päivänä annetut äänet lasketaan kolminkertaisena, jolloin äänimäärää voi kasvattaa vielä päivittäisestä saldosta.

Nämä triplauspäivät ovat joulupäivä, uudenvuodenpäivä sekä 5., 12., 15. ja 19. tammikuuta. Kaikkien osalta vuorokausi lasketaan Yhdysvaltojen itärannikon ajan mukaan, mikä on seitsemän tuntia Suomen aikaa jäljessä.

NBA:n All Star –ottelu pelataan ensi vuonna Indianapoliksessa 18. helmikuuta.

Markkanen valittiin viime kaudella ensimmäistä kertaa mukaan tähdistöotteluun. Suomalainen sai yleisöäänestyksessä yhteensä 1 348 243 ääntä, sijoittuen Läntisen konferenssin pelaajista sijalle 12 ja etukentän pelaajista sijalle 7.

Vielä korkeammalle suomalaisen arvostivat pelaajat ja media, sillä pelaajien äänestyksessä Markkanen oli Lännen etukentän pelaajista peräti sijalla 4 ja median valintana 5. Yleisöäänten painoarvo on 50 %, pelaajien ja median 25 % kummankin.

Lopulta Markkanen nousi kotipaikkakunnallaan Salt Lake Cityssä pelatussa tähdistöottelussa peräti avausviisikkoon asti, kun muita Lännen valittuja pelaajia jäi pois pelistä.

Tähdistöottelun formaatti muuttuu tälle kaudelle, sillä aiemmin käytössä ollut kapteenien huutojako poistuu ja vastakkain ovat taas Itäisen ja Läntisen konferenssin joukkueet.

Muista siis äänestää Markkanen mukaan All Star –otteluun myös tällä kaudella! Kun ääniä voi antaa aina vuorokauden välein, kannattaa tästä tehdä esimerkiksi kalenterimuistutus joka päivälle.

Tästä äänestämään NBA:n sivuilla