NBA

Pelicans yllätti viime vuoden mestarin Anthony Davisin uroteoilla

New Orleans Pelicans nappasi selvän voiton Golden State Warriorsista ottelusarjan kolmannessa pelissä, kun Pelicansin supertähti Anthony Davis oli pysäyttämättömässä vedossa.

Pelicans – Warriors 119-100
Ottelun tilastot

Warriors oli voittanut molemmat kotiottelunsa, mutta kolmannessa pelissä Pelicans ei antanut missään kohdin mahdollisuutta puolustaville mestareille. Kotiryhmä nykäisi eron jo avauserässä, kasvatti marginaalin turvalliseksi ja piti etumatkastaan kiinni.

Pelicansin voittopelin takuumiehinä olivat odotetut nimet, kun Davis iski tulostaululle 33 pistettä ja 18 levypalloa ja pelintekijä Rajon Rondo jakoi hurjat 21 koriinjohtanutta syöttöä. Hyvää taustatukea tähtikaksikolle antoivat Jrue Holiday (21p) ja Nikola Mirotic (16/13).

− Hän oli tänään aggressiivinen heti alusta lähtien. Hän asetti meille tahdin molemmissa päissä kenttää ja hyökkäsi korille vahvasti tänään, Rondo kommentoi Davisin huippupeliä.

New Orleansin valmentaja Alvin Gentry kommentoi pelin jälkeen, että hänen luottonsa oman joukkueensa voittoon oli kovalla tasolla, kun Davis aikalisän aikana totesi pontevasti ”Me emme häviä tätä peliä”.

− Ajatusmaailmamme on mennä kentälle pelaamaan, tehdä mitä meidän pitääkin tehdä, noudattaa pelisuunnitelmaa ja tulokset seuraavat sen myötä. Noudatimme suunnitelmaamme pilkulleen, Davis sanoi.

Warriorsin kaatuminen ei itsessään ollut niin massiivinen yllätys, mutta jokseenkin poikkeuksellista oli, että mestariryhmä ei ollut missään vaiheessa tosissaan mukana taistelussa voitosta. Valmentaja Steve Kerr oli tehnyt muutoksia kokoonpanoonsa, jotka osaltaan vaikuttivat varmasti ryhmän totuttua heikompaan alkuun.

Nilkkavammastaan toipunut ja edellisessä ottelussa loistanut Stephen Curry oli taas avauksessa mukana, mutta jäi 19 pisteeseen. Myös avausviisikossa olleelta JaVale McGeeltä Warriors ei yhdeksän peliminuutin aikana saanut kovin montaa positiivista suoritusta.

− Suurimman osan tästä voi laittaa Pelicansin piikkiin, heidän puolustuksensa oli erinomaista. He olivat aggressiivisia ja toivat tarvittavan voiman kotikentällään peliin. Näin tämä peli aaltoilee pudotuspeleissä, Kerr kommentoi.

Ottelusarjan neljäs ottelu nähdään sunnuntaina iltapäiväpelinä, joten se on myös Suomen aikaan koriskansan katsottavissa. Warriorsin pitää löytää Curryn paluun jälkeen oikea pelirytminsä ja rotaationsa, kun taas Pelicans kaipaa Davisilta ja Rondolta samanlaisia huippupelejä, mikäli joukkue haluaa mestarit tosissaan haastaa sarjassa.