NBA

Vaatimus Lauri Markkaselle: ”Haluamme hänen pysäyttävän koko muun pelimme ja menevän sinne tukkeeksi”

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Jazzin päävalmentaja Will Hardy kertoi lisää siitä, mitä hän odottaa ja vaatii joukkueen suomalaistähdeltä Lauri Markkaselta.

Will Hardy antoi Lauri Markkaselle yllättävän kovaakin kritiikkiä aiemmin viikolla, kun Jazz oli hävinnyt Dallas Mavericksille. Markkanen teki ottelussa 34 pistettä, mutta katosi kuvasta täysin pelin päätöserässä.

Keskiviikkona Jazz hävisi seitsemännen peräkkäisen ottelunsa, kun vastassa oli San Antonio Spurs. Valmentaja Hardy kertoi medialle tarkemmin ennen ottelua antamissaan kommenteissa, mitä hän Markkaselta vaatii ja mihin kritiikki kohdistui.

Markkanen oli tuttuun tapaan vahva Spursia vastaan päästessään liikkeeseen ja kolmen pisteen heitoissa, mutta valmentajan suunnalta odotukset kohdistuvat staattisiin hetkiin puolenkentän hyökkäyksissä.

– Hän on kehittynyt ihan varmasti viimeisen puolentoista vuoden aikana pisteidenteossa niissä tilanteissa, vaikka viime aikoina tilastot eivät olekaan olleet niin hyviä.

– Mutta se asia, missä hänen täytyy kehittyä ja missä vaadin häneltä enemmän, on niiden tilanteiden tunnistaminen lennosta ja itsensä tunkeminen niihin paikkoihin. Kun kutsumme sellaisen pelin ennakolta tai sanon Laurille, että jos he vaihtavat pienemmän puolustajan, vie se vapariviivalle, niissä hetkissä hän on loistava ja pelaa itseluottamuksella.

Hardy haluaa suomalaisen ottavan enemmän vastuuta ja jopa pistävänsä Jazzin hyökkäyksen uusiksi tarvittaessa. Erinomaisena joukkuepelaajana tunnettu Markkanen ei ole omimmillaan, kun hänen pitäisi tähän tapaan rikkoa joukkueen hyökkäyspeliä ottaakseen puhtaasti yksilöratkaisuja.

– Se osa-alue, missä vaadin häneltä enemmän, on pelin tuoksinassa, kun hän huomaa saaneensa pienemmän puolustajan itseensä. Laurin pitää lähes laittaa itsensä tukkimaan pelimme. Kun Lauri on niin hyvä tyyppi ja joukkuekaveri, niissä paikoissa ”naulaan” [vapaaheittoviivan kulmille] meneminen on ikään kuin itsensä työntäminen kaikkien muiden tielle. Silloin ei voi hyökkäyksessä oikein tapahtua mitään muuta.

– Hänelle pitää olla luontevampaa ymmärtää, että hän on joukkueemme paras pelaaja, ja kun häntä vartioi pienempi puolustaja, meidän on pakko hyödyntää sitä. Kaikki muu on kentällä hänelle vaikeaa. Kaikki vastustajat suunnittelevat puolustuksensa Lauria vastaan ja ovat todella fyysisiä.

Moni pelaaja ei saisi yhtä vapaita käsiä toteuttaa itseään NBA-joukkueen hyökkäyspelissä, kuin mihin Markkaselle olisi tarjolla nyt mahdollisuus. Valo palaa kirkkaan vihreänä ja suomalaistähdellä on täysi valmentajansa lupa rikkoa Jazzin hyökkäyspelin konsepti koska vain hän näkee siihen tilaisuuden.

– Kun tulee paikka, että hänellä on pienempi pelaaja vastassa, haluamme hänen pysäyttävän koko muun pelimme ja menevän sinne tukkeeksi.

– Mutta hän menee oikeaan suuntaan, Hardy päätti.