NBA

Valmentajalta rajua kritiikkiä Lauri Markkaselle huippupelistä huolimatta

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Will Hardy Lauri Markkanen Utah Jazz

Utah Jazzin tähtipelaaja Lauri Markkanen pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan, kun suomalainen oli taas kokoonpanossa Jazzin 105-115-tappioon Dallas Mavericksia vastaan päättyneessä kotiottelussa.

Lauri Markkanen pussitti ottelussa 34 pistettä ja nappasi seitsemän levypalloa. Edellisen pelin huilannut suomalainen oli tarkassa vireessä, kun kolmen pisteen heitoista koriin meni 6/9 ja Markkanen onnistui kaikissa kahdeksassa vapaaheitossaan.

Lisäksi Markkanen pelasi mainiosti puolustuspäässä, vaikka joutui päätöserässä kovaan paikkaan, kun Jazz-valmennus käski 213-senttisen miehen vartioimaan NBA:n parasta korintekijää Luka Doncicia.

Markkanen sai ottelussa myös ison rajapyykin rikottua, kun hän onnistui NBA-uransa 1000:ssa kolmen pisteen heitossa.

Tästä huolimatta Jazzin valmentaja Will Hardy antoi Markkaselle ottelun jälkeen kovaa kriitikkiä.

– Haluan Laurin olevan todella paljon näkyvämpi, kun hän saa pienemmän puolustajan vastaansa. Puhuimme siitä puoliajalla. Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli yksi hyökkäys, missä pick & roll –pelin jälkeen Lauri sai Kyrie Irvingin vastaansa, ja hän antoi Keyonten [George] ottaa epäröivän kolmen pisteen heiton siinä tilanteessa.

– Haluan Laurin olevan näkyvä niissä tilanteissa, kun vastustajat pelaavat usein vaihtopuolustusta häntä vastaan. Kun peli hidastuu, on tärkeää, että hän pystyy menemään alueille vapaaheittoviivan ympärillä ja tekemään pisteitä, Jazzin päävalmentaja Hardy sanoi.

Markkanen on parhaimmillaan liikkeessä ollessaan ja pallon silloin saadessaan sekä suoraan syötöstä lähtevissä kolmen pisteen heitoissa, joissa suomalainen on yksi NBA:n ylivoimaisesti tarkimmista heittäjistä.

Nyt Markkaselta halutaan ja odotetaan myös omien heittopaikkojensa luomista ja pisteiden tekemistä, kun joukkue tähteänsä eniten kaipaa. Mavericks-ottelun kolmannessa erässä Markkanen muutamaan otteeseen sai pallon tällaisissa staattisissa tilanteissa, mutta onnistui vain kerran kolmesta yrityksestä.

Ratkaisevassa päätöserässä suomalainen taas otti vain yhden heiton ja pelin viimeisten viiden minuutin aikana hänelle ei kirjattu yhtäkään tilastomerkintää, ja Markkanen hiipuikin ratkaisuhetkillä seinäruusuksi.

– Kolmannessa erässä pelasimme palloa useaan kertaan hänelle sovitusti, kun Dallasilla oli joukkuevirheet täynnä. Silloin kun peli on kutsuttu häntä varten, Lauri tietää, että nyt on hänen aikansa tehdä oma ratkaisu ensisijaisesti ja vasta sitten katsoa joukkuekavereita.

– Seuraava askel hänen pelinsä kehittymisessä on tunnistaa ne hetket, kun vastustajalla on pienempi pelaaja häntä vartioimassa ja vaatia palloa silloin, Hardy kertoi.

Näitä tilanteita Mavericksia vastaan tosiaan olisi riittänyt, mutta Markkanen antoi suosiolla muiden pelaajien ottaa ratkaisut. Samalla erittäin tasainen ottelu kääntyi viimeisessä erässä vierasjoukkueen voitoksi.

Jazz teki neljännessä erässä vain 17 pistettä ja Mavs pystyi 10 pistettä parempaan saldoon. Markkaseen Jazzin ykköstähtenä kohdistuvat suuret odotukset, eikä kolme hyvää erää riitä, jos ratkaisuhetkillä ei ole valmis ottamaan ohjia omiin käsiinsä.

Utahilaisten seuraava ottelu pelataan keskiviikon ja torstain välisenä yönä kotikentällä San Antonio Spursia vastaan.

Katso Markkasen kaikki suoritukset Mavericks-ottelussa