Dettmann hiilenä, Susijengi joutuu silti Bulgariaa vastaan ilman Koposta ja Salinia

Susijengi kohtaa MM-karsinnoissa Bulgarian sunnuntaina klo 18.30 Helsingissä. Suomi joutuu otteluun ilman Euroliigan tähtiään Petteri Koposta ja Sasu Salinia, mikä sai joukkueen päävalmentajan Henrik Dettmannin avautumaan tulisesti.

Dettmannia kismitti ennen ottelua myös se, että Koposen seurajoukkuetta Barcelonaa edustava Aleksandar Vezenkov kyllä sai luvan liittyä maajoukkueen mukaan otteluun.

– He ovat molemmat tällä hetkellä poliittisen sodan panttivankeina. Siinä ei ole mitään järkeä. Siinä häviävät kaikki: erityisesti suomalainen koripallo, mutta myös eurooppalainen koripallo sekä koripallo ylipäätään, Dettmann kertoi hiiltyneenä Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kyllä tämä kiusanteko on ollut hyvin johdonmukaista ja pitkäaikaista. Olemme osanneet varautua tähän asiaan. Olemme tietenkin tehneet kaiken työn, jotta saisimme heidät pelaamaan.

– Se, että Vezenkov pääsee oman maajoukkueensa mukaan, kuvastaa asiaa hyvin. Se kertoo päätöksiä tekevistä ihmisistä kaiken.

Islannille perjantaina tappion kärsinyt Susijengi on tiukan paikan edessä Bulgariaa vastaan, jopa pakkovoiton. Suomi lähtee otteluun samalla kokoonpanolla kuin perjantaina. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ylen TV2:lla ja Viaplayn kautta.

Osallistu keskusteluun Susijengin otteluista Koripallo.comin foorumilla