Susijengi kohtaa Liettuan teinit

Suomen koripallomaajoukkue saa vastaansa harjoitusottelussa Liettuan tiistai-iltana. Vierasjoukkue matkaa otteluun hyvin junioripitoisella joukkueella, jonka keski-ikä on alle 19 vuotta.

Liettuan varsinainen aikuisten maajoukkue ei ole vielä kokoontunut kasaan ennen tulevia MM-karsintaotteluita seurajoukkuevelvoitteiden takia, joten Susijengiä vastaan lähetettiin nuorukaisten ryhmä, joka koostuu käytännössä yhden seurajoukkueen junioreista.

Maailmanrankingissa Liettua on kuudentena, joten oikea maajoukkue olisi ollut Suomelle kova mittari. Sen sijaan tarjolla on selvästi erilainen vastus, mutta Liettuan pelaajatuotannon huomioiden myös maan juniorit ovat huipputasoa.

− Keskiviikon vastustajallamme on riveissään useita nuoremmille pelaajillemme tuttuja kavereita, vanhemmille tuntemattomampia, Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi kertoi Koripalloliiton sivuilla.

− Liettua on jokaisessa juniori-ikäluokassa Euroopan kärkeä. Useat heidän pelaajistaan pelaavat keskiviikkona ensimmäisen maaottelunsa ja mukana on varmasti heitäkin, jotka edustavat Liettuaa vielä 2030-luvulla.

Susijengi jatkaa pitkälti samalla kokoonpanolla kuin edellisessä harjoituspelissä Latviaa vastaan. Nuoret ensimmäisen maaottelunsa pelanneet Ricky Waxlax, Ville Tahvanainen ja Matias Ojala putoavat joukkueesta pois ja heidän tilalleen nousevat vakikokoonpanon miehet kapteeni Shawn Huff, Matti Nuutinen ja Alex Murphy.

− Tämän viikon otteluissa lähdemme kehittämään kollektiivista itseluottamustamme ja pyrimme saamaan koko kentän pelaamisen kuntoon molemmissa päissä, Tuovi kertoi.

Ottelu pelataan Susijengin uudessa kotiluolassa Espoon Metro Areenalla ja tv-lähetys pelistä nähdään Ylen TV2:lla klo 18.20 alkaen.