Koripallo.com

2015 NBA Draft

Viestejä
1 228
Vs: 2015 NBA Draft

Perinteinen ensivaikutelmakatsaus varaustilaisuuden satoon. Aloitetaan itäisestä konferenssista ja läntinen seuraa perässä "kohtapuoliin".



Alkuun muutama yleisen tason linjaus varaustilaisuudesta yleensä. Nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että kärkikymmenikössä saa melko varmasti aloitusviisikkokaliiberin pelaajan sekä varauksilla 10-20 joko korkean potentiaalin ja riskin pelaajan tai hyvän roolipelaajan. Sen jälkeen meneekin jo melkoiseksi lottoamiseksi ja suurimmasta osasta kakkoskierroksen varauksia ei kuulla enää koskaan varaustilaisuuden jälkeen. Lisäksi pelaajien, jotka ovat "heti valmiita pelaamaan" varaaminen lupaavampien tyyppien kustannuksella on pääsääntöisesti melkoisen pöhköä kahdesta syystä: ensinnäkin yksikään NCAA- tai europelaaja ei ole heti valmis NBA-korikseen ja toiseksikin Helon HetiValmiit eivät tuppaa ajan kanssakaan kehittymään profiilipelaajiksi, joten aukko kokoonpanossa säilyy varauksesta huolimatta. Poikkeuksiakin toki on, mutta ne ovat nimenomaan poikkeuksia.

Tässä tarkastella pelaajien sopivuutta joukkueisiinsa pääosin ominaisuuksien perusteella, sillä en voi väittää tuntevani tulokasvuosikertaa niin hyvin, että lähtisin kovin varmalla kädellä maalaamaan tulevaa urakehitystä.



Atlanta Hawks (Marcus Eriksson, Dimitrios Agravanis)

Atlantan ykköskierroksen varaus vaihtui Tim Hardaway Jr:iin, jonka pitäisi ilmeisesti olla vakuutus DeMarre Carrollin lähdön varalta. Junior vaan sopii heikosti 3D-miehen rooliin, koska ei osaa puolustaa ja heittääkin mieluummin kuin hyvin. Carrollin jatkaessa Hardawaykin istuisi luontevampaan kakkosviisikon rooliin, mutta joka tapauksessa kauppa saa raapimaan päätään, sillä lupaavia 3D-miehiä olisi ollut Atlantan varauksella saatavissa. Erikssonille plussaa ruotsalaisuudesta ja heittovoimasta, mutta jää nähtäväksi, riittävätkö muut ominaisuudet NBA:han asti. Agravaniksen NBA-näkymistä ei juuri kukaan tunnu osaavan sanoa juuri mitään, joten en yritä minäkään.

Atlantan terassikauden varsinainen fokus tulee olemaan siinä, mitä tehdään omien vapaaherrojen Carrollin, Paul Millsapin sekä Pero Anticin kanssa, mutta varaustilaisuus ei juurikaan onnistunut kuromaan Clevelandin etumatkaa kiinni.

Boston Celtics (Terry Rozier, R.J. Hunter, Jordan Mickey, Marcus Thornton)

Rozier tuntuu sopivan Celticsin suosimaan pelaajatyyppiin: iso ja fyysinen takamies, joka loistaa puolustuspäässä, mutta ei kolmosen kaaren takana. Samoilla sanoilla voisi kuvailla myös Marcus Smartia ja Avery Bradleyta - sekä Evan Turneriakin, jos puolustus jätetään pois. Kun palettiin lisätään erinomaisen heittäjän maineessa kulkeva Hunter sekä viime vuoden ykköskierroksen varaus James Young, alkaa takakentän rotaatio olla kasassa. Etukentän osalta on palaset pahemmin sekaisin, mutta siltä osin käännettäneen katse vapaaherramarkkinoille. DeAndre Jordan ja Kevin Love näyttäisivät esimerkiksi hyvältä Celtics-vihreissä - kuten lähes kaikkialla muuallakin.

Mickey on alimittainen nelospaikan korivahti ja Thornton kuulostaa hyvin samanlaiselta pelaajatyypiltä kuin kaimansakin - joka valitettavasti ei palloile enää Celticsissä. Korivahdeista ja heittotaidosta on Bostonissa ollut pulaa, joten molemmat täydentävät ainakin paperilla ihan hyvin Celtics-miehistöä.

Brooklyn Nets (Rondae Hollis-Jefferson, Chris McCullough, Juan Vaulet)

Lisäksi Brooklyn luopui Mason Plumleesta ja sai paluupostissa Steve Blaken. Hollis-Jefferson on ylettyvä ja urheilullinen yleispelaaja, joka tekee kaikkea muuta kuin tukuittain pisteitä. McCullough on riski, joka Brooklynin (jonka ensi vuoden ykköskierroksen varaus menee Bostoniin) ehdottomasti kannatti ottaa: huippulahjakas nelospaikan pelaaja, joka terveenä olisi hätyytellyt kärkikymmenikköä. McCullough on ensi kauden varmuudella sivussa. Vaulet on urheilullinen argentiinalainen ilman heiton kantamaa, eikä todennäköisesti palloile Nets-paidassa ainakaan vielä ensi kaudella.

Hollis-Jefferson ja McCullough muodostavat ihan kivan rungon yhdessä Bojan Bogdanovicin ja Brook Lopezin (mikäli jatkaa Netsissä) kanssa, mutta apuvoimia saadaan odottaa vielä tovi. Vapaaherroihin on varaa vasta kesällä 2017, kun Joe Johnsonin sekä Deron Williamsin sopimukset ovat päättyneet ja oma ykköskierroksen varaus on seuraavan kerran käytössä 2019.

Charlotte Hornets (Frank "The Tank" Kaminsky)

Charlotten lupaava nousu katkesi Josh McBobin poistumiseen ja Lancen sisääntuloon. Lance on nyt Clippersissä ja McBobin jättämää aukkoa täyttämään varattiin Kaminskyn. Kaminsky istuu hyvänä heittäjän hyvin sentterin paikalle MKG:n ja Al Jeffersonin miehittämään viisikkoon. Bismack Biyombo, Cody Zeller ja Spencer Hawes täydentävät mielenkiintoisen ison pään rotaation.

Kemba Walker, MKG ja Nicolas Batum muodostavat hyvin toisiaan täydentävän ja idässä laadukkaan takakentän, jonka takana on potentiaaliset ikuiset lupaukset P.J. Hairston ja Jeremy Lamb. Ensi kaudella Charlotte kivunnee pudotuspeleihin, mutta se kaipaa kipeästi tähtipelaajaa ottaakseen seuraavan askeleen.

Chicago Bulls (Bobby Portis)

Portisissa Chicago sai monipuolisen nelospaikan työhevosen, joka istuu kokoonpanoon kuin sormi hanuriin. Chicagon etukentän rotaatiossa päät kolisivat yhteen jo viime kaudella, joten pelaajakauppa on todennäköisesti edessä. Taj Gibson lienee todennäköisin lähtijä ja jopa Joakim Noahin kauppaamisesta on huhuttu.

Mikäli Mike Dunleavy saadaan kirjattua jatkosopimukseen, Dougie McBucketsista saadaan jotain irti ja Derrick Rose sekä Noah pysyvät terveinä, on Chicagolla edellytykset aina finaaleihin asti. Joka tapauksessa, Jimmy Butler, McDermott, Tony Snell, Portis ja Nikola Mirotic ovat ihan mielenkiintoinen nuori runko.

Cleveland Cavaliers (Cedi Osman, Rakeem Christmas, Sir'Dominic Pointer)

Ilmeisesti Clevelandin rekososasto innostui finaalien tapahtumista liikaakiin, sillä se varasi LBJ:n ympärille kolme pelaajaa, jotka pelaavat kovaa, mutta ovat hyökkäyspäässä rajoitteisia. Osman syrjäyttää toivottavasti James Jonesin ja Mike Millerin laiturien rotaatiosta, mutta Christmas jää valitettavasti nelospaikalla LBJ:n, Kevin Loven ja Tristan Thompsonin taakse. Pointer jäänee parhaassakin tapauksessa puhtaaksi puolustuspään roolipelaajaksi. Tyus Jones olisi ehkä kuitenkin kannattanut pitää itsellään, sillä Kyrie Irvingin loukkaantumisherkkyys jää tuskin taustapeiliin.

Clevelandin isoimmat haasteet ovat vapaaherramarkkinoilla, sillä viime kauden runkopelaajista Kevin Love, Tristan Thompson, J.R. Smith ja Iman Shumpert ovat kaikki vapaalla jalalla. Vaikka kaikki nostaisivatkin kytkintä, ei Cavsille aukea merkittävästi ullakkotilaa, joten käytännössä ei lähtijöitä on hyvin vaikea korvata. Lisäkierteen heittää vielä sekin, että LBJ:n odotetaan jättävän optiovuotensa käyttämättä ja painostavan Cavsin mieleisiinsä liikkeisiin.

Detroit Pistons (Stanley Johnson, Darrun Hilliard)

Detroit etsi hyvin puolustavaa ja heittävää kolmospaikan pelaajaa ja saikin hyvin fyysisesn sellaisen Johnsonissa. Hilliard puolestaan on korintekotaitoinen kakkospaikan pelaaja, jolle lienee eniten käyttöä kakkosviisikossa Reggie Jacksonin tai Brandon Jenningsin rinnalla levittämässä kenttää.

On selvää, että Stan Van rakentaa joukkuetta Andre Drummondin ympärille. Ersan Ilyasovan hankkiminen kaarineloseksi oli luontevaa samoin kuin Johnsonin istuttaminen 3D-rooliin. Jackson ja Jennings ei ole kumpikaan optimaalinen pointti permanenttiin, mutta Jackson kirjattaneen silti rahakkaaseen jatkosopimukseen. Toinen iso kysymysmerkki on Greg Monroe, joka olisi kallis ylellisyystuote, mutta toisaalta pelimerkeistä ei pitäisi luopua ilmaiseksikaan. Löytyisikö kumppania kirjakauppaan?

Indiana Pacers (Myles Turner, Joseph Young)

Roy Hibbert ei sovi enää Indianan suunnitelmiin, joten sentterille oli selvä tarve. Bird olisi ilmeisesti halunnut Cauley-Steinin, mutta Turner omaa enemmän kahden suunnan potentiaalia aina All-Star-tasolle asti. Aikaakin kehittymiseen on, sillä Hibbertin sopimus kattaa vielä ensi kauden. Young on kova korintekijä - erityisesti heittäjä - ja sellaista Indiana kaipaakin kipeästi.

Vuoden takaisen finaaliehdokas Pacersin joukkue on romahtanut kasaan huomattavan nopeasti, sillä avainmiehistä on jäljellä Hibbertin lisäksi enää Paul George ja George Hill. Mikäli Rodney Stuckeya ei kirjata jatkosopimukseen, on rahaa käytettävissä jo tänä kesänä, mutta se lienee pääosin korvamerkitty tyhjyyttään ammottavalle nelospaikalle. Indianassa on edessään välivuosi tai pari ja tulevaisuuden joukkuetta lähdetään rakentamaan Georgen ja Turnerin ympärille.

Miami Heat (Justice Winslow, Josh Richardson)

Winslow on fyysinen jokapaikan höylä, joka oli analyytikkojen mukaan Miamille todellinen kaappaus - ja joka tapauksessa tuikitarpeellinen korvaaja Luol Dengille. Winslowsta ei ehkä ole koskaan joukkueensa ykkös- tai kakkosoptiosta, mutta Miamissa häneltä ei sitä vaaditakaan, joten kyse on parhaasta mahdollisesta paikasta. Richardson on urheilullinen kahden suunnan kombo-takamies, joka istuu sopivassa roolissa joukkueeseen kuin joukkueeseen.

Mikäli Goran Dragic (jolle ei aiota tarjota maksimisopimusta) jatkaa Miamissa ja Dwyane Wade toipuu PMS-oireistaan, on Miamin aloitusviisikko Dragic-Wade-Winslow-Bosh-Whiteside idässä eliittiluokkaa. Vaihtopenkki on kaiken kaikkiaan kysymysmerkki ja Waden pitkän aikavälin korvaajan etsintä on korkealla tärkeysjärjestyksessä.

Miliwakee Bucks (Rashad Vaughn)

Vaughn'n varaamisen lisäksi Bucks vaihtoi Ersan Ilyasovan heivattavaan Caron Butleriin, hankki Greivis Vasquezin sekä suunnitteli uusiksi peliasut ja kentän. Vaughn on monipuolinen korintekijä ja erinomainen heittäjä, joka sopii erinomaisesti MCW:n rinnalle.

Miliwakeen suoritustaso Kiddin alaisuudessa yllätti viime kaudella KP.comin asiantuntijat ja joukkue on nyt vuotta kokeneempi. MCW, Jerryd Bayless, O.J. Mayo, Vaughn ja Vasquez muodostavat pätevän takakentän sekä Giannis, Jabari Parker, John Henson, Jared Dudley, Khris Middleton, Zaza Pachulia ja Miles Plumlee etukentän rotaation. Urheilullisuutta ja ylettyvyyttä riittää vaikka muille jakaa. Oikeastaan vain korivahti puuttuu ja sellaiseen riittäisivät rahat jo tänä kesänä Middletonin kirjaamisenkin jälkeen.

New York Knicks (Kristaps Porzingis, Jerian Grant, Guillermo Hernangomez)

Zingis oli vuosikerran äärimmäinen riski/potentiaali-pelaaja. Kilpaa vakuutellaan, että kaikki puhuisi Zingiksen menestyksen puolesta, mutta Darko-takaumilta ei voi millään välttyä. Joka tapauksessa, kyseessä on pelaaja, jonka ympärille voittava joukkue voidaan rakentaa kaiken loksahtaessa kohdilleen. Grantilla on kaikki edellytykset kasvaa Jose Calderonin rinnalla pitkän aikavälin ratkaisuksi. Grant ei ole toki chrispaul- tai kyrieirving-kaliiberin lupaus, mutta hyvän tason aloittavaksi pointiksi kehittymiseen on kaikki edellytykset. Hernangomez taas on taitava ja jykevä sentteri, mutta korivahtia hänestä tuskin saadaan tehtyä.

Knicks on katastrofi, mutta tunnelin päästä pilkottaa valoa. Grant, Langston Galloway, Cleanthony Early, Porzingis ja Hernangomez ovat kelvollinen runko, mutta Carmelo Anthonyn loppu-uran pelastajiksi heistä ei ole.

Orlando Magic (Mario Hezonja, Tyler Harvey)

Hezonjaa on tituleerattu vuoroin Euroopan Kobeksi ja Euroopan J.R. Smithiksi. Totuus lienee jotain siltä väliltä, mutta kovalla itseluottamuksella varustetusta korintekijästä on kyse joka tapauksessa. Ja Orlandon atleettikokoelma kaipaa juurikin sellaista riveihinsä. Harvey tunnetaan puolestaan erinomaisesti heittävänä kombo-takamiehenä.

Orlandolla on edessään valinta Nikola Vucevicin ja Tobias Harriksen kanssa, jotka molemmat voivat käydä melkoisen kalliiksi. Siltikin rahaa pitäisi jäädä merkittävän vapaaherran hankkimiseen ja - erityisesti jos Vucevic tai Harris päästetään lähtemään - jopa maksimisopimuksen verran. Hezonjan, Harvey, Vucevicin ja Harriksen ympärille kuin lisää Elfrid Paytonin, Victor Oladipon, Evan Fournierin, Mo Harklessin, Aaron Gordonin, Andrew Nicholsonin ja Channing Fryen, saa erittäin mielenkiintoisen, mutta kehnosti yhteensopivan kokoelman talenttia.

Philadelphia 76ers (Jahlil Okafor, Richaun Holmes, Arturas Gudaitis, J.P. Tokoto, Luka Mitrovic)

Philadelphia on esimerkki siitä, että vaikka tekisi kaikkensa rakentaakseen joukkueen varaustilaisuuden kautta, onnistumisen todennäköisyys ei ole silti korkealla. Haaviin ei ole tarttunut vielä yhtään todellisen tähtipotentiaalin omaavaa pelaajaa ja lisäksi ne kaikki pelaavat samoja pelipaikkoja. D'Angelo Russell olisi ollut juurikin sitä, mitä Sixers olisi kaivannut, mutta Okafor oli paras saatavilla oleva pelaaja ja siten valinta oli uskollinen Hinkien strategialle.

Okafor sopii yhteen Nerlens Noelin ja Dario Saricin kanssa ja ehkä myös EMBIIDin kanssa, mutta neljä hyvää isoa miestä on yksinkertaisesti liikaa rotaatioon. Jonkun on jossain vaiheessa lähdettävä, mutta kenen? Muut varatut pelaajat - kuten myös loppukokoonpano - auttaa Phillyn pääasiassa mahdollisimman korkealle ensi vuoden varaustilaisuudessakin.

Toronto Raptors (Delon Wright, Norman Powell)

Wright on monipuolinen ja isokokoinen pointti, josta voi kehittyä rikkaan miehen Greivis Vasquez. Vasquez vastaavasti vaihdettiin varaukseen, jolla napattiin Powell, kova urheilija, mutta ei - ainakaan vielä - paljon muuta.

Toronton merkittävät vapaaherrat ovat Amir Johnson ja Lou Williams, jotka pelasivat viime kaudella isossa roolissa. Muuten on Vasquezia lukuunottamatta vanha pumppu kasassa. Raptors, kuten monet muutkin, on välimallin joukkue: sillä on kasassa tasapainoinen kokoonpano, joka on riittävän hyvä, ettei se pääse varaamaan huipputalentteja, muttei niin hyvä, että se tekisi tuhoja pudotuspeleissä. Mielenkiintoista nähdä, mitä liikkeitä Masai Ujirilta löytyy takataskusta.

Washington Wizards (Kelly Oubre, Aaron White)

Oubre tuntuu jakavan mielipiteitä: toisaalta on kaikki edellytykset kehittyä eliittiluokan 3D-pelaajaksi, toisaalta peliäly on tasoa Nick Young. Joka tapauksessa Paul Pierce nostaa kytkintä ja Wizardsille jää aukko kolmospaikalle. Whitella puolestaan on edellytyket kehittyä liikkuvaksi kaarineloseksi. Kaksi kovan potentiaalin ja kovan riskin pelaajaa - Wizardsia ei voi ainakaan syyttää pelkuruudesta.

Piercea lukuunottamatta käytännössä koko viime kauden joukkue jatkaa ja maailmanluokan Wall-Beal-takakentän johdolla sillä on kaikki mahdollisuudet mennä pudotuspeleissä pitkälle. Otto Porter osoitti elonmerkkejä loppukaudesta ja Gortat on Gortat, mutta muutoin etukenttä kaipaisi kipeästi lisäpotkua. Sen kanssa on odoteltava kuitenkin ensi kesään, jolloin palkkakatto nousee kohisten ja Nenen sopimus päättyy.
 
Viestejä
7 419
Vs: 2015 NBA Draft

Sal-serkku sanoi:
[ 14618 merkkiä pitkä teksti (ml. kp.comin tekstinmuokkaus-tägit) ]

Kauhean pitkä teksti. Koeta tiivistää Läntinen konferenssi 140 merkkiin, jooko?

Beantown sanoi:
Nyt tuli Sal-Serkulta pelkkää asiaa. Pistä blogi pystyyn?
Ei nyt kannusteta yhtä harvoista kp.com-aktiiveista oman bloginsa pariin, eihän?
 
Viestejä
9 123
Vs: 2015 NBA Draft

Erillisiä Twitter-vastauksia:

Justise Winslow

Bostonilla on siellä kai joku Isaiah Thomaskin.

Cavs tuskin rakentaa mitään näiden kakkoskierroksen pickien varaan ja Jonesista luovuttiin rahasyistä + rookieilla ei katsota olevan tekoa mestaruudesta pelattaessa. En näe Osmania missään roolissa ainakaan ensi kaudella.

Indiana ei kai ihan vielä ole David Westiä menettänyt, vaikka se todennäköiseltä vaikuttaakin. Samoin Miamikin voi kai Dengin kanssa tehdä sopimuksen, jolloin penkillä saattaisi olla esim. McBob-Winslow-Chalmers kolmikko. Ihan decent.

Hezonjan numerovalinta 23 laittoi kyllä myhäilemään. Kaverin itseluottamus tuntuu olevan rajaton.
 
Viestejä
1 729
Vs: 2015 NBA Draft

Sal-serkku sanoi:
Orlandolla on edessään valinta Nikola Vucevicin ja Tobias Harriksen kanssa, jotka molemmat voivat käydä melkoisen kalliiksi. Siltikin rahaa pitäisi jäädä merkittävän vapaaherran hankkimiseen ja - erityisesti jos Vucevic tai Harris päästetään lähtemään - jopa maksimisopimuksen verran. Hezonjan, Harvey, Vucevicin ja Harriksen ympärille kuin lisää Elfrid Paytonin, Victor Oladipon, Evan Fournierin, Mo Harklessin, Aaron Gordonin, Andrew Nicholsonin ja Channing Fryen, saa erittäin mielenkiintoisen, mutta kehnosti yhteensopivan kokoelman talenttia.

Vucevicin kohdallahan valinta on jo tehty - 4 vuotta ja 53 miljoonaa dollaria. Harris taas vaikuttaisi olevan matkalla muualle, luulisin.

Välillä tuntuu, että varausten sopivuuteen tai sopimattomuuteen juuri nykyiseen kokoonpanoon kiinnitetään liikaa huomiota: aniharvat tulokkaista ovat kuitenkaan valmiita pelaamaan merkityksellisessä roolissa ensimmäisenä vuonna, ja kun aika on viimein kypsä pelihommiin, saattaa koko muu rosteri olla vaihtunut jo välissä. Varsinkin nyt, kun pelaajasopimukset ovat lyhyempiä ja varmaan 95% liigasta on vapaa-agentti viimeistään kesällä 2017.

Esim. Bobby Portis näyttää tavallaan oudolta valinnalta Bullsiin, mutta toisaalta kaikkien Chicagon isojen sopimukset ovat katkolla viimeistään kahden kauden päästä, joten jos Portis vain on riittävän hyvä, niin kyllä tonttia pitäisi yllättävän nopeastikin löytyä. Henkilökohtaisesti en koe Bullsilla olevan edes mitään tarvetta lähteä kaupittelemaan ketään isoistaan - en tiedä olisinko valmis lähtemään kauteen esimerkiksi vain Noahilla, Gasolilla ja Miroticilla sekä jollain virheällä rookiella ottaen huomioon sekä Gasolin että varsinkin Noahin loukkaantumishistoriat. Ja sen, että Noah kipeine kinttuineen ei vältämättä edes ole enää kovin kaksinen pelaaja.

Orlandon kohdalla sopivuuden määrittely nykyrosterista on kuitenkin toki soveliasta, sillä kaikkien keskeisten pelaajien olettaisi olevan myös pitkän tähtäimen suunnitelmissa ja siihen Hezonja sopii tosiaan teoreettisesti loistavasti.
 
Viestejä
889
Vs: 2015 NBA Draft

Mokeski sanoi:
Esim. Bobby Portis näyttää tavallaan oudolta valinnalta Bullsiin, mutta toisaalta kaikkien Chicagon isojen sopimukset ovat katkolla viimeistään kahden kauden päästä, joten jos Portis vain on riittävän hyvä, niin kyllä tonttia pitäisi yllättävän nopeastikin löytyä. Henkilökohtaisesti en koe Bullsilla olevan edes mitään tarvetta lähteä kaupittelemaan ketään isoistaan - en tiedä olisinko valmis lähtemään kauteen esimerkiksi vain Noahilla, Gasolilla ja Miroticilla sekä jollain virheällä rookiella ottaen huomioon sekä Gasolin että varsinkin Noahin loukkaantumishistoriat. Ja sen, että Noah kipeine kinttuineen ei vältämättä edes ole enää kovin kaksinen pelaaja.

Käsittääkseni Bullsin tähtäimessä oli ihan muita miehiä lähinnä tyhjääkin tyhjemmän takakentän täytteeksi, mutta parhaat palat oli tuossa vaiheessa jo viety, joten Chicago otti parhaan pelaajan mitä oli jäljellä. Portishan ei edes käynyt Bullsin workoutissa, mistä voi kokeilla vetää erilaisia johtopäätöksiä: esim. joko kukaan ei odottanut Portisin valuvan noin alas, tai sitten etukentälle ei vaan haluttu ketään koska ketään ei aiota treidata. Oli miten oli, ainakin Bulls-foorumeilla ollaan oltu tästä pickistä varovaisen innostuneita, sillä Portis vaikuttaa ainakin potentiaaliltaan "isommalta ja paremmalta" Taj Gibsonilta.

Mitä treideihin tulee, niin Portisin draftaaminen ei itsessään tietenkään tarkoita että muita isoja oltaisiin kauppaamassa pois. Siltikin, jos Miroticista halutaan tulevaisuuden tähti niin jostain niitä peliminuutteja pitää löytyä. Itse pitäisin edelleen mahdollisena ja jopa toivottavana että Noah tai Gasol (mieluummin Noah) treidattaisiin ulos, jotta rahaa jäisi kolmospaikan täyttämiseen. Etukentälle voisi sitten kirjata jonkun veteraaniletkun pikkurahalla, jotta Portis ei joutuisi heti liian isoon rooliin.
 
Viestejä
1 228
Vs: 2015 NBA Draft

Pet Shop Boysin sanoin: "Go West""



Dallas Mavericks (Justin Anderson, Satnam Singh Bhamara)

Anderson on fyysinen takamies-laituri, joka heitti viimeisellä yliopistokaudellaan niin hyvin, että sen uskotaan olevan sattumaa. Paljon mahdullisuuksia todistella heittotaitoa on tiedossa jo heti tulokaskaudella Monta Elliksen lähdön myötä. Satnam Style puolestaan on valtava intialainen (muidenkin kuin Kolumbuksen mielestä), jonka pitäisi myydä miljoonittain fanipaitoja.

Dirkillä on vielä monta hyvää vuotta jäljellä rikkaan miehen Sam Perkinsinä, mutta ajat hyökkäyspään tukipilarina alkavat olla ohi. Chandler Parsons, Devin Harris, Raymond Felton ja nyt Justin Anderson muodostavat tällä hetkellä koko loppukokoonpanon. Kaksi isointa puutetta on korivahtiva sentteri ja mitat täyttävä aloittava sentteri. DeAndre Jordan on tiettävästi Dallasin ykköskohde vapaaherramarkkinoilla ja täyttäisi ensimmäisen roolin. Toiseen paras vaihtoehto taitaa olla Petteri Koponen. Pidemmällä aikavälillä Dallas tarvitsee pesunkestävän tähtipelaajan Dirkin saappaita täyttämään.

Denver Nuggets (Emmanuel Mudiay, Nikola Radicevic)

Mudiay on vuosikerran kovimman potentiaalin omaava takamies, jolle Ty Lawson saa tehdä tilaa - kun vain sopiva kauppa tulee vastaan. Mudiay on iso, taitava ja urheilullinen, mutta heittäjänä vielä raakile. Radicevic on myös iso takamies, mutta selvästi vaatimattomampi urheilija ja tuskin tulossa NBA:han ihan lähivuosina.

Lawson ja Kenneth Faried ovat Denverin tärkeimmät pelaajat ja molempia yritetään kaupitella ympäri liigaa. Runkopelaajista myös Winston Chandler ja Danilo Gallinari ovat lähtökuopissa. Pariin seuraavaan vuoteen ei Nuggetsilta kannata odottaa ihmeitä ja tulevaisuuden joukkuetta rakennetaan Mudiayn, Gary Harrisin, Jusuf Nurkicin sekä kaiken sen, mitä pelaajakaupoilla saadaan, ympärille.

Golden State Warrios (Kevon Looney)

Looney on monipuolinen nelospaikan pelaaja, joka olisi terveenä mennyt ykköskierroksen kärkipuoliskolla. Ensi kausi saattaa mennä kokonaisuudessaan toipuessa, mutta sen jälkeen Looney istuu luontevasti David Leen ja Mo Speightsin rooliin Draymond Greenin huilauttajana, kun molemmilla on vielä vuosi sopimusta jäljellä.

Mikäli Green saadaan pidettyä, lähtee Warriors puolustamaan mestaruuttaan käytännössä samalla joukkueella. Lee, jolle ei meinannut löytyä oikein mitään roolia, yritetään dumpata jonnekin ja säästää 50 miljoonaa Lacobien rahaa. Muilta osin Oaklandissa on odotettavissa tapahtumaköyhä terassikausi - ja hyvä niin.

Houston Rockets (Sam Dekker, Montrezl Harrell)

Rocketsia oltiin tiukasti yhdistämässä johonkin vuosikerran pointeista, mutta Morey kuuluu tiukasti paras saatavilla oleva pelaaja -koulukuntaan. Ja hyvät pelaajat Morey löysikin. Dekker on vuosikerran potentiaalisimpia 3D-miehiä, jolla on kaikki tarvittavat työkalut. Trevor Arizalla on vielä kolme vuotta sopimusta jäljellä, mutta jossain vaiheessa jalka alkaa hidastua ja molemmat voivat hyvin pelata yhdessäkin. Harrell on alimittainen, mutta hurjan ulottuva ja urheilullinen nelospaikan pelaaja, joka joutuu taistelemaan peliajasta Terrence Jonesin, Donata Motiejunaksen sekä Clint Capelan kanssa.

Rockets on James Hardenin joukkue ja parran ympärille yritetään kerätä ennen kaikkea kovia urheilijoita. Houstonin huhuttiin yrittävän raivata palkkakattonsa alle tilaa yhdelle tähtipelaajalle lisää, mutta ilmeisesti merkittävä osa siitä käytettäneen Patrick Beverleyn korvaamiseen Sergio Llullilla.

Los Angeles Clippers (Branden Dawson)

Dawson on urheilullinen, mutta raaka laituri, joka ei ainakaan heikennä Clippersin vaihtopenkkiä. Ennen varaustilaisuutta Clippers vaihtoi Spencer Hawesin ja Matt Barnesin Lance Stephensoniin. Hawes floppasi Clippersissä totaalisesti, joten kauppa vahvistaa Clippersiä selvästi, mikäli Lance palaa Indiana-vuosien tasolle. Lisäksi se säästää tukun rahaa.

Clippersin tärkein prioriteetti tällä terassikaudella on DeAndre Jordanin kirjaaminen, jonka myötä olisi koko vanha jengi taas kasassa. Sitten Clippersin finaaliehdokkuus olisi vain kompetentin vaihtopenkin päässä.

Los Angeles Lakers (D'Angelo Russell, Larry Nance Jr., Anthony Brown)

Russell on vuosikerran paras takamies ja potentiaalinen tähti, Nance Jr. urheilullinen ja monipuolinen nelospaikan pelaaja sekä Brown kakkospaikan heittäjä, josta uumoiltiin jo Koben korvaajaa. Lakers oli siinä mielessä kiitollisessa tilanteessa, ettei se ollut varaustilaisuudessa sidottu mihinkään tiettyyn pelipaikkaan, koska sillä ei ollut oikeastaan millään paikalla pitkän aikavälin ratkaisua paikallaan.

Lakersilla on jäljellä vuosi Kobea sekä nyt varatun kolmikon lisäksi Jordan Clarkson ja Julius Randle, jonka NBA-potentiaali on vielä hämärän peitossa. Lisäksi Lakersilla on rutkasti rahaa käytössä tänä ja ensi kesänä, ja se onkin yhdistetty todennäköisesti kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin vapaaherroihin. Onko Lakersin hohto pelaajien silmissä kuitenkin haalistumassa?

Memphis Grizzlies (Jarell Martin)

Martin on urheilullinen ja taidoiltaan raakile kombo-laituri - toivottavasti siis aikanaan parempi versio Jeff Greenistä. Lisäksi Grizzlies vaihtoi Luke Ridnourin Matt Barnes, joka saattaa vihdoinkin olla se kauan etsitty ratkaisu kolmospaikalle.

Grizzliesin terassikausi kulminoituu Marc Gasolin vapaaherruuteen. Kaikki puhuu sen puolesta, että Gasol jatkaisi Memphisissä, mutta erityisesti Spurs aiheuttanee Grizzliesin rekososastolle unettomia öitä. Ensi kausi mentäneen joka tapauksessa samalla konseptilla sekä miehistöllä ja isommat valinnat tulevat vastaan seuraavina terassikausina.

Minnesota Timberwolves (Karl-Anthony Towns, Tyus Jones)

Keskustelua voidaan käydä siitä, onko Towns vuosikerran paras lupaus, mutta ainakin hän on sopivin Nikola Pekovicin tai Gorgui Diengin rinnalle. Muutaman vuoden kuluttua Wiggins ja Towns voivat hyvinkin olla liigan kovin laiturikaksikko. Jones puolestaan on heti valmis Ricky Rubion lomittaja ja tullee pelaamaan Rubion rinnallakin jonkin verran.

Anthony Bennett alkaa olla jo menetetty lupaus, mutta siltikin Wolvesilla alkaa olla kasassa yksi liigan mielenkiintoisimmista miehistöistä. Rubio, Jones, Zach LaVine, Shabazz Muhammad, Wiggins, Towns ja Dieng ovat talenttia pursuava nuori runko, jonka lisäksi Wolvesilla on kauppatavaraa ja ullakkotilaa sopivien veteraanien hankkimiseen. Näkyviä tuloksia ei tosin kannata odotella vielä ainakaan ensi kaudella.

New Orleans Pelicans (Ei varauksia)

Pelicans käytti tämän vuoden ykköskierroksen varauksensa viime kesänä Ömer Asikin hankkimiseen.

Anthony Davisin myötä Pelicansin tulevaisuus on valoisa, mutta vielä on epäselvää, onko taustabändin perustuksetkaan vielä paikallaan.

Oklahoma City Thunder (Cameron Payne, Dakari Johnson)

Paynella on potentiaalia seurata James Hardenin ja Reggie Jacksonin jalanjäljissä OKC:n kakkosviisikon dynamona ja ratkaisuhetkillä Russell Westbrookin aisaparina. Johnson on mitat täyttävä perussentteri, jonka pitäisi pystyä raivaamaan itselleen peliaikaa Serge Ibakan, Steven Adamsin, Nick Collisonin, Mitch McGaryn ja mahdollisesti Enes Kanterin takaa. Varausten lisäksi OKC vaihtoi Jeremy Lambin Luke Ridnouriin rahansäästöoperaatiossa.

Mikäli Westbrook, Durant ja Ibaka pysyvät terveinä, OKC on vahvimpia mestarisuosikkeja ensi kaudella. Yksi aukko OKC:n miehistössä kuitenkin on ja pysyy: pelaaja, joka pystyy puolustamaan vastustajan parasta ulkopelaajaa ja upottamaan vapaat kolmoset.

Phoenix Suns (Devin Booker, Andrew Harrison)

Mokeski on tarkastellut Phoenix varaustilaisuutta ansiokkaasti täällä. Lisäyksenä siihen todettakoon, ettei Phoenix taaskaan malttanut pysyä loitolla, kun veljekset olivat varattavissa.

Viime kauden takamiesruletti sai epäilemään, onko Phoenixilla lainkaan suunnitelmaa, mutta lupaava runko sillä on edelleen kasassa: Eric Bledsoe, Brandon Knight, Archie Goodwin, Booker, Morrisin veljekset ja Alex Len. Lisäksi rahaa riittänee maksimipalkkaiseen vapaaherraan tänä ja ensi kesänä.

Portland Trail Blazers (Pat Connaughton)

Connaughton on monet analyytikot hurmannut 3D-prospekti, mutta sivujuonne Portlandin muutosten kesässä. LaMarcus Aldridge nostanee kytkintä, kuten Wes Matthews ja Robin Lopezkin. Nicolas Batum ja Steve Blake lähetettiin Charlotteen ja tilalle tuli Gerald Henderson ja Noah Vonleh. Ykköskierroksen varaus vaihdettiin Mason Plumleehen.

Damian Lillard, C.J. McCollum, Connaughton, Henderson, Vonleh, Plumlee ja Meyers Leonard ovat hyvä alku ja lisäksi rahaa on käytettävissä mihin tahansa vapaaherraan. Blazers on huhujen mukaan kiinnostunut erityisesti oregonilaislähtöisestä Kevin Lovesta, joka sopisikin miehistöön mainiosti.

Sacramento Kings (Willie Cauley-Stein)

Cauley-Stein on kokoisekseen hämmentävä urheilija ja moderniin puolustuspeliin täydellisesti sopiva iso pelaaja. Juurikin sellainen, jota Kings kaipaa Boogie Cousinsia suojelemaan. Mutta näkeekö Boogie kauden alkua Sacramentossa?

Muutenkin Sacramenton joukkuetta on järjetön arvioida tässä vaiheessa, koska kaikki ovat kaupan ja lupaavatkin nuorukaiset onnistutaan tuhoamaan.

San Antonio Spurs (Nikola Milutinov, Cady Lalanne)

Milutinov on urheilullinen ja taitava sentteriprospekti, joka on tarkoitus jättää vanhalle mantereelle korkoa kasvamaan. Lalanne on urheilullinen nelospaikan korivahti, eikä paljon muuta.

Spursilla on pari kompastuskiveä terassikaudella. Duncan ja Ginobili saattavat lyödä tossut naulaan, eikä Spurs ole vielä valmis jälleenrakennukseen. Lisäksi Spurs pystyy raivaamaan tilaa maksimisopimukselle, mutta se vaatii tarkkaa sopimusten ajoitusta: Duncan ja Ginobili on kirjattava halvempiin sopimuksiin tai heivattava, kuten muutkin pidettävät veteraanit. Danny Greenin ja Kawhi Leonardin on puolestaan maltettava mielensä jatkosopimusten osalta, kunnes iso kala on naarattu veneeseen. Texasilaislähtöinen LaMarcus Aldridge on yleisesti yhdistetty Spursiin ja Marc Gasolistakin on huhuttu.

Utah Jazz (Trey Lyles, Olivier Hanlan, Daniel Diez)

Lyles on ylettyvä, liikkuva ja taitava nelospaikan pelaaja, jolla on potentiaalia lisätä arsenaaliinsa kaukoheittokin. Lyles istunee hyvin isojen miesten rotaatioon Derrick Favorsin ja Rudy Gobertin kanssa. Hanlan on heittohakuinen takamies tuuraamaan Exumia ja Diez on urheilullisrajoitteinen heittäjä, jota tuskin tullaan ihan heti näkemään NBA:ssa.

Enes Kanterin kauppaamisen jälkeen Utah oli liigan parhaita puolustusjoukkueita, joten se on nyt läpimurron partaalla. Exum, Hanlan, Alec Burks, Trey Burke, Rodney Hood, Gordon Hayward, Lyles, Favors ja Gobert kestää vertailun minkä tahansa joukkueen nuoren rungon kanssa ja silläkin on rahaa käytettävissä tänä kesänä.
 
Viestejä
1 228
Vs: 2015 NBA Draft

Mokeski sanoi:
Vucevicin kohdallahan valinta on jo tehty - 4 vuotta ja 53 miljoonaa dollaria. Harris taas vaikuttaisi olevan matkalla muualle, luulisin.

Sen siitä saa, kun ei käy tarkistamassa Basketball Referencen sopimustietoja muualta, vaikka tietää niiden laahaavan jäljessä.

Mokeski sanoi:
Välillä tuntuu, että varausten sopivuuteen tai sopimattomuuteen juuri nykyiseen kokoonpanoon kiinnitetään liikaa huomiota: aniharvat tulokkaista ovat kuitenkaan valmiita pelaamaan merkityksellisessä roolissa ensimmäisenä vuonna, ja kun aika on viimein kypsä pelihommiin, saattaa koko muu rosteri olla vaihtunut jo välissä. Varsinkin nyt, kun pelaajasopimukset ovat lyhyempiä ja varmaan 95% liigasta on vapaa-agentti viimeistään kesällä 2017.

Tästä olen täysin samaa mieltä. Erityisen turhaa se on kakkoskierroksen varausten osalta, joista yllättävän moni ei tule koskaan pelaamaan yhtään merkityksellistä minuuttia NBA:ssa ja vain aniharva onnistuu murtautumaan pelaavaan rotaatioon.

Siltikin, tämä on sitä aikaa vuodesta, jolloin kaikki on vielä mahdollista ja on hemmetin hauska pohtia, miltä mikäkin joukkue näyttää, jos uunituoreet tulokkaat tekevät menestyksekkäästi niitä asioita, joista draftexpressit ja espn:t kirjoittavat.

Mokeski sanoi:
Esim. Bobby Portis näyttää tavallaan oudolta valinnalta Bullsiin, mutta toisaalta kaikkien Chicagon isojen sopimukset ovat katkolla viimeistään kahden kauden päästä, joten jos Portis vain on riittävän hyvä, niin kyllä tonttia pitäisi yllättävän nopeastikin löytyä. Henkilökohtaisesti en koe Bullsilla olevan edes mitään tarvetta lähteä kaupittelemaan ketään isoistaan - en tiedä olisinko valmis lähtemään kauteen esimerkiksi vain Noahilla, Gasolilla ja Miroticilla sekä jollain virheällä rookiella ottaen huomioon sekä Gasolin että varsinkin Noahin loukkaantumishistoriat. Ja sen, että Noah kipeine kinttuineen ei vältämättä edes ole enää kovin kaksinen pelaaja.

Kyllä ja ei. Portista ei päästä oikein edes kokeilemaan tulokaskaudella, jos edessä on Mirotic, Gibson, Gasol ja Noah. Pelkästään tuon nelikon tyytyväisenä pitäminen tulee olemaan haasteellista. Lisäksi, onko Chicagolla varaa tällaiseen ylellisyyteen, jos se yhden kauppaamaalla saisi pumpattua lisää virtaa ulkopelaajien rotaatioon?

Mokeski sanoi:
Orlandon kohdalla sopivuuden määrittely nykyrosterista on kuitenkin toki soveliasta, sillä kaikkien keskeisten pelaajien olettaisi olevan myös pitkän tähtäimen suunnitelmissa ja siihen Hezonja sopii tosiaan teoreettisesti loistavasti.

Vastaavasti Bostonin osalta olisi pitänyt vielä mainita, ettei pelaajien samankaltaisuus olekaan niin fataalia, sillä Ainge kerää moreymaisesti täkyjä, tarkoituksena vaihtaa ne myöhemmin todelliseen tähtipelaajaan. Kaikki eivät siten kuulukaan Bostonin pitkän aikavälin suunnitelmiin.
 
Viestejä
3 106
Vs: 2015 NBA Draft

Sal-serkku sanoi:
Detroit Pistons (Stanley Johnson, Darrun Hilliard)

Detroit etsi hyvin puolustavaa ja heittävää kolmospaikan pelaajaa ja saikin hyvin fyysisesn sellaisen Johnsonissa. Hilliard puolestaan on korintekotaitoinen kakkospaikan pelaaja, jolle lienee eniten käyttöä kakkosviisikossa Reggie Jacksonin tai Brandon Jenningsin rinnalla levittämässä kenttää.

On selvää, että Stan Van rakentaa joukkuetta Andre Drummondin ympärille. Ersan Ilyasovan hankkiminen kaarineloseksi oli luontevaa samoin kuin Johnsonin istuttaminen 3D-rooliin. Jackson ja Jennings ei ole kumpikaan optimaalinen pointti permanenttiin, mutta Jackson kirjattaneen silti rahakkaaseen jatkosopimukseen. Toinen iso kysymysmerkki on Greg Monroe, joka olisi kallis ylellisyystuote, mutta toisaalta pelimerkeistä ei pitäisi luopua ilmaiseksikaan. Löytyisikö kumppania kirjakauppaan?

Detroitin tätäkin draftia jää varjostamaan yhden ennakkoon kaavaillun nimen ohittaminen. Winslow'n laskettiin etukäteen olevan kovempi prospekti kuin Johnsonin, joten kaikkea Johnsonin tekemistä vertaillaan Winslowiin. Täytyy vain toivoa, että SVG ja kätyrit katsoivat filmiä oikein ja Johnson on sopivampi mies Detroitiin. (2013 draftissahan Detroit skippasi Trey Burken ja otti KCP:n. Burken katsottiin Michiganin miehenä olevan takuuvarma Mäntä. Voi ehkä jo varovasti sanoa, että hyvin kävi)

Hilliard osannee heittää. Saas nähdä, osaako tarpeeksi. Tulee mieleen eräs Kim English, joka tuli Detroitiin samankaltaisella profiililla (kokenut yliopistopelaaja, hyvä heittäjä jne.), mutta pelaa nyt Venezuelassa.

Sal-serkku sanoi:
Sacramento Kings (Willie Cauley-Stein)

Cauley-Stein on kokoisekseen hämmentävä urheilija ja moderniin puolustuspeliin täydellisesti sopiva iso pelaaja. Juurikin sellainen, jota Kings kaipaa Boogie Cousinsia suojelemaan. Mutta näkeekö Boogie kauden alkua Sacramentossa?

Muutenkin Sacramenton joukkuetta on järjetön arvioida tässä vaiheessa, koska kaikki ovat kaupan ja lupaavatkin nuorukaiset onnistutaan tuhoamaan.

Divac muuten sanoi, ettei osannut päättää Mudiayn varaamisesta, koska tämä ei tullut Sacramentoon näytille. Aika konservatiivista päätöksentekoa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös