Koripallo.com

18 U-maajoukkue

Viestejä
398
Besselink taisi viime kesän olla ulkomailla (NBA academy jne.) sen verran että ei ollut mahdollista osallistua maajoukkueeseen. Baltic Sea cupissa olisi tietysti voinut pelata...
No nyt Besselink pelasi BSBC2020;ssa ja hyvin palasikin, että mitäs nyt ...?
 
Viestejä
16
Lyhyt pelaajakohtainen yhteenveto Baltic Sea Cupista pelipaikoittain lajiteltuna:
katso liitettä 915
Yli 10 pisteen tehokkuuslukuihin ylsivät peleittäin:
Latvia-peli: Korkiatupa, Besselink ja Vuori,
Viro-peli: Mäntynen, Mervola ja Besselink,
Ruotsi-peli: Besselink, Mervola ja Tuomi.

Arvio pelipaikoittain:

Pelipaikat 1 2 ja 2 3:
Mervola:
- Odotetun hyvä, selkeästi ykköpaikan liideri joukkueessa.
- Olisi voinut pyrkiä ratkaisuihin hieman enemmän.
- Joukkueen toiseksi paras.
Muut:
- Eivät löytäneet oikein paikkaansa.
- Hänninen ja Gullichsen väläyttivät helpohkossa avauspelissä.
- Kenenkään tehokkuuskeskiarvo ei ollut yli 5. Näiden muiden kyseinen keskiarvo vain 2,2 (Mervola mukaan lukien 3,9).

Pelipaikat (2) 3 4:
- Besselink: Joukkuen paras, tasaisin ja monipuolisin pelaaja.
- Korkiatupa: Avausottelun kentän kunkkun, jonka jälkeen taso laski yllättävän paljon.
- Mäntynen: Positiivnen yllätys: hyvä piste-/levytilasto vaikka heikohkoilla heittoprosenteilla
- Pelipaikan tehokkuuskeskiarvo 11,9.

Pelipaikka 5 :
- Tuomi: Pelipaikan selkeä ykkösmies.
- Vuori: Hyvä Latvia-peli.
- Pelipaikan tehokkuuskeskiarvo 7,2.

Joukkueessa oli 6 lyhyttä (1 2- ja 2 3-pelipaikat) ja 5 pitkää ((2) 3 4- ja 5-pelipaikat) pelaajaa. Joka pelin avauksessa 2 kpl 1 2-pelipaikan poikaa, joista Mervola pyöritti peliä hyvin toisen ollessa lähinnä statistina. Mervolan vahvan roolin tietäen olisin laittanut avaukseenhänen rinnalle joko 2 3 tai (2) 3 4-pelipaikan kaverin.

"Lyhyistä" pelaajista ainoastaan Mervola pelasi odotusten mukaisesti, "pitkistä" taas liki jokainen. Itse muodostaisin joukkuueen seuraaviin koitoksiin 5 'lyhyestä' ja 7 'pitkästä' pelaajasta tämän turnauksen 6/5 suhteen sijaan.
 
Viestejä
7
Ihan eri näkemys peleistä ja pelaajista. Joukkuepelaaminen alkoi loppua kohden löytyä, sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Takamiehen tehtävä olisi luoda pelejä ja paikkoja muille eikä ensisijaisesti hakea omia ratkaisuja. Kun tämä toteutuu, ei muut pelaajat näytä huonoilta!!!!
 
Viestejä
16
Ihan eri näkemys peleistä ja pelaajista. Joukkuepelaaminen alkoi loppua kohden löytyä, sekä hyökkäys että puolustuspäässä. Takamiehen tehtävä olisi luoda pelejä ja paikkoja muille eikä ensisijaisesti hakea omia ratkaisuja. Kun tämä toteutuu, ei muut pelaajat näytä huonoilta!!!!
Oma yhteenvetoni ei käsitellyt joukkueen pelejä/pelaamista, vaan tein ainoastaan yhteenvedon pelaajista pelipaikoittain.

Olen kanssasi samaa mieltä, että 1/2-paikkojen pelaajien tärkein tehtävä on pelinjohtaminen, jonka lisäksi olisi hyvä kyetä myös omiin ratkaisuihin silloin tällöin. Tämä tekee pelaajasta huomattavasti vaarallisemman vastustajalle. Mervola onnistui tässä hyvin ja tarkoitin, että hänen loistavilla prosenteilla olisi voinut käyttää omaa heittoa/ajoa vielä enemmän. Syöttöjä ottelua kohden hänellä 3,7 ja pelitilanneheittoja 4,8 osumatarkkuuden ollessa peräti 64,3 %. Muilla saman pelipaikan pelaajilla vastaavat keskiarvot olivat 1,1 syöttöä ja 3,0 heittoa (29,6 %). Näiden lukemien perusteella voi päätellä kuinka hyvin niitä apuja tuli muille pelaajille.
 
Viestejä
16
Pelien arvioille pelkkien tilastojen avulla on epämääräistä numeroiden pyörittelyä. Toivotaan ettei valmentajat sorru tähän.
Kyllä pelaajan tehokkuuslukema kertoo aika paljon kuinka peli on mennyt kultakin pelaajalta. Toiset tuijottaa tehtyjä pisteitä mutta teholukemasta näet kokonaisuuden. Jos teet esim. 20 pistettä ja teholukema on 4, niin jossain on joku asia mättänyt pahemman kerran.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös