Koripallo.com

1A-divisioona

Viestejä
310
Rojas leipoi tupla-tuplan eka puoliaikaan. Mistä, millä ja miten näitä päätyy Kipinään eikä liigaan ?
 
Viestejä
7 441
Viime kaudella oli nähtävästi Serie C:n pistekuningas, toki hieman ehkä vapaampaa ja enemmän avaimet käteen -meininkiä kuin mitä Hongassa tulee olemaan, mutta halutessaan varmasti sarjan parhaita pelaajia.


Todella, todella mielenkiintoinen kohokohtakooste -- joskaan ei ehkä niistä ihan perinteisistä syistä.

Koosteen ekassa suorituksessa ei ole päätä eikä häntää: koosteen päähenkilö kuljettaa tuplattuna itsensä kolkin nupista nurkkaan ja kiskaisee äärimmäisen vaikean kolmosen kentän ulkopuolelle feidaten aivan keskelle rengasta. Vaikuttavaa, mutta myös aivan päätöntä.

Tämän jälkeen kaveri kiskoo telemark-kolkkia aivan keskelle koria uudestaan ja uudestaan. Liikkeet ovat toinen toistaan haastavampia (jopa dončićmaisia sivu- ja takaloikkia), mutta jokainen heitto on aivan samalla tavalla aivan keskellä ja heiton kaari on jokaisessa heitossa kuvankaunis. Tarina ei kerro, millä prosentilla nuo heitot ovat uponneet, mutta vaativuuskerrointa onnistumisissa olisi ollut vaikka muillekin jakaa. (En myöskään nopealla googlauksella löytänyt sarjan tilastoja, jotka olisivat kertoneet jotain onnistumisprosenteista.)

Kolmosten lomassa on pari ajoakin, mutta pääasiassa lähes seitsemänminuuttinen video on saman kauniin telemark-kolmosen toistamista.

Päähenkilön edustama seura vaihtuu selittämättömästi kesken koosteen. Katsojana olisin kaivannut jotain lisäinfoa tästä, jotta sporttifilmiin olisi saatu lisää syvyyttä.

Koosteeseen on väkistetty myös joitain assisteja, mutta niissäkin oma jännä twistinsä. Ensimmäinen "assisti" on oikeasti syöttö korin alle, ohiheitto ja sisääntippaus, jossa kohokohtakoosteen päähenkilö kerkeää puolessa kentässä vetäistä pienet kilarit tuosta ekasta missistä. Koriinjohtavien syöttöjen joukkoon on editoitu myös pari tavallista syöttöä, jotka on leikattu poikki ennen kuin video paljastaa noston menneen ohi. Varsinkin koko koosteen päättävä suoritus on taiteellisena ratkaisuna vaikuttava: video katkeaa ennen heiton lopullisen tuloksen ratkeamista ja katsoja jää tuijottamaan mustaa ruutua miettien, menikö se oikeasti sisään.

Tästä kokonaisuudesta puuttuu vain Werner Herzogin kertojaääni.

edit. Videolla oli kolmosten seassa myös yksi levypallokin. En nähnyt tilanteessa mitään ihmeellistä, mutta joku ilkeämielisempi olisi saattanut epäillä sen olleen kauden ainokainen?
 
Viestejä
7
Todella kiva nähdä Elias takaisin Suomessa. Kaveria seurannut juniori ajoista asti ja olen fani. Mikäli on samalla tasolla kuin viimeksi Suomessa(Erityisesti Topon stintillä miestä seurasin) ollessaan niin tuo tässä sarjassa atleettisuudellaan jo paljon joukkueelle, vaikka tilastot ei päätä huimaisikaan. Mielelläni olisin kaverin takaisin Munkkaankin ottanut.

Tsemppiä Eliakselle
 
Viestejä
103
Divari A:n pudotuspelit lähestyvät ja sijat ovat jo paria paria vaille jaettu. Pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä. Isoja yllätyksiä runkosarja ei tuottanut mutta jotain kuitenkin. Varmuudella voi ennakoida, että voittaja on neljän kauppa mutta näiden neljän välillä voikin olla aika tiukkaa. Yleisesti eteenpäin on menty eli divarissa ei ihan junnujoukkueilla enää tunnuta yleisesti ottaen pärjäävän (paitsi JBA).

TuNMKY (12):

Turun tie ainakin pelaamalla päättyi tällä erää 1A:ssa. Kausi oli kyllä tasapaksun heikko eikä peli mihinkään kehittynyt. Varmaan tällä joukkueella oikea paikka onkin pelata 1B:ssä niin niitä onnistumisen kokemuksiakin voisi tulla. Toivottavasti Turun seutu kuitenkin saa pian joukkueen 1A-dirreen kun junioritoiminta on kuitenkin varsin hyvälaatuista.

HBA (11):

Heikoin HBA alkukauden osalta ainakin minun muistini mukaan. Kuitenkin peli ja pelaajat kehittyivät tuttuun tapaan kauden mittaan ja loppukaudesta jo samankaltaisia nuorisojoukkueita vastaan hyviä esityksiä. Yksittäisistä pelaajista onkin ollut jo keskustelua toisaalla mutta tässä vaiheessa 1A oli suurimmalle osalle, oikeastaan kaikille, ihan oikea sarja. Mielenkiintoista nähdä minkälaiseksi HBA:n konsepti jatkossa muotoutuu, kun kilpailijoita nuorista toivoista samassa hiekkalaatikossa telmii.

HNMKY (9-10):

Joukkue aika nuorisopainotteinen mutta runko kuitenkin jo aika pitkään yhdessä ja mukana nuorisomaajoukkueissakin esiintyneitä pelaajia. Farmipelaajia mukana myös Lokeista mutta siihen nähden kyllä tulos oli aika iso pettymys. Kausi ei todennäköisesti juurikaan toiminut yksittäisille pelaajille näyteikkunana korisliigaseuroihin, joten ehkä ensi kausi on sitten jo tuloksellisesti parempi.

Oulu (9-10)

Totuttua Oulua eli pudotuspeliviivan tuntumassa, tällä kertaa sen alapuolella. Nuoret kotimaiset ovat vakiintuneet pikkuhiljaa divarijyriksi mikä tuonee toimintaan jatkuvuutta. Parilla jenkillä on perinteisesti menty ja jos omat pohjoisen pojat pysyvät paikkakunnalla niin ihan hyvältä toiminnan jatko vaikuttaa.

Pyrintö A (8)

Myös nuorisojoukkue, käytännössä runko noin parikymppisistä ja siitä alle. Ajoittain ihan kivaa korista mutta joukkue taitaa toimia toisaalta omille junnuille miesten pelien alustana ja toisaalta korisliigarosteripelaajien harjoituspaikkana missä voi treenailla tarvittavia juttuja. Ajoittain tämä näkyi aika selvästi peleissä. Tällä konseptilla pleijareihin mikä on nuorelta joukkueelta ihan hyvä saavutus. Hatunnosto sille, että korisliigasta tällä kertaa ei taukojen yhteydessä tuotu vahvistuksia tähän joukkueeseen.

Huima (6-7)

Perinteisellä konseptilla eli vähän varttuneempia pelimiehiä runkona höystettynä muutamalla jenkillä ja parilla jenkkivahvistuksella. Jyväskylän seutu on noussut erityisesti divarikoriksessa jonkinlaiseksi keskittymäksi ja pelaajia tuntuu kuitenkin aina löytyvän eli konsepti tuntuu toimivalta. Pari vahvistusta ihan ok ja mukavaa kalistelua Kipinän kanssa. Toi divariin vähän paikallissäpinää.

Raiders (6-7)

Melkoinen muukalaislegioona. Pelaajia rinnakkaislisensseillä ainakin Kouvoista, HyPosta ja EBT:stä. Perinteiseen tapaan hyvä alkukausi missä toki iso rooli alkukauden divarin parhaalla pelaajalla. Kun peli ei kehity niin sitten menee vähän tuskaiseksi ja vahvistuskin alettiin saamaan kuriin. Radanvarressa on sinällään ihan omanlainen konsepti mikä elää pääkaupunkiseudun runsaasta pelaajatuotannosta. Joka vuosi joukkue kasataan uudelleen.

RaPY (5)

Kauden superyllättäjä. Nousijajoukkue sai pari kelpo pelimiestä lisää mutta ainakaan itse en odottanut, että yltäisi näin korkealle. Erikoismaininta että pärjää melkein kotimaisin voimin ilman jenkkivahvistuksia näin hyvin. Pelannut aika laajalla rosterilla ja kokeneet pelimiehet, nuo harmaat pantterit, ovat näyttäneet, että kokemuksella, voimalla ja taidolla pärjää aika pitkälle. Hienoa, että nousijajoukkue otti näin paikkansa 1A:ssa ja toi Tesoman koripallokartalle.

Kipinä (4)

Kipinä tulee ihan tosissaan kisaamaan Divarin voitosta. Todella laadukas avausviisikko tälle tasolle ja rosteristakin löytyy vielä kelpo pelimiehiä. Kauden aikana oli varaa päästää yksi vahvistus korisliigaan, mutta rooli saatiin kohtuudella täytettyä. Eli ilmiselvästi ihan tositarkoituksella ollaan liikkeellä. Honkaa ei onnistunut runkosarjassa voittamaan. Ainoana kauden aikaisena kauneusvirheenä tappio Turulle. Kunniamaininta kannustusjoukoille: vieraspeleissäkin on kaikunut rytmikäs KI-PI-NÄ -kannatushuuto.

ToPo (3)

Hyvin koottu joukkue. Sopivasti nuorta ja varttuneempaa pelimiestä sekä nopeutta, kokoa ja heittovoimaa. Kapellimestarina häärii vanha kettu, jonka peliliikkeet ovat välillä yllätyksellisyydessään ja näennäisessä vaivattomuudessaan suorastaan häikäiseviä. Ne piirtävät, joilla on liitua. Ikävä vastus pudotuspeleissä kenelle tahansa, kun takataskusta löytyy vielä vanhaa (kunnon) äijämäistä pelaamista. Kaikkea ei vielä runkosarjassa ole nähty ja viimeisellä kierroksella Honkaa vastaan mahdollisesti jo tanner tömisee. Mielestäni joukkue on parempi kuin pari vuotta sitten siinä kuuluisassa melkeinnousussa.

JBA (1-2)

Toinen kauden positiivinen yllättäjä. JBA on kuitenkin menettänyt vuosittain hyviä pelimiehiä mutta taas on valmennus onnistunut kokoamaan hyvän ja tasapainoisen joukkueen nuorista pelaajista. Varmaan maju-valmentajan status houkuttaa pelaajia jonkun verran mutta hyvää valmennustyötä siellä on myös tehty. Liikkuvaa korista joka runkosarjassa voi vielä viedä piikkipaikalle. Vähän veikkaan, että välierissä voi jäädä vähän pieneksi ja kevyeksi mutta toisaalta on jo nyt yllättänyt niin positiivisesti, että olen mielelläni väärässä.

Honka (1-2)

Tositarkoituksella kohti nousua. Jo edellisen nousun aikaan taisin kirjoitella, että omille junnuille ei liigassa paljoa peliaikaa liikene. No nyt ei liikene muita kuin istumapaikkoja nousujunassakaan. En olisi laittanut ropojani kuitenkaan nousun puolesta ennen viimeisintä paluumuuttajavahvistusta. Se kuinkin levensi Hongan pelintekijäosastoa ja kaukoheittovoimaa sen verran, että taitaa Honka kuitenkin olla ennakkosuosikki nousijaksi. Kolmoskarkkia siis taidetaan jakaa Liikuntahallilla ihan loppuun asti.

Kunnolla kilpailulliset pelit alkavat vasta välierävaiheessa (vai yllättäisikö RaPy). Viimeisellä kierroksella Honka ja ToPo voivat vielä pelata sopivista välieräpareista. Jotenkin tuntuisi siltä, että kumpikaan joukkueista ei mielellään kohtaisi toisiaan jo välierissä eli ottelu päättyisi Hongan voittoon. Näin saataisiin kunnon koriskevään huipennus pääkaupunkiseudulle.

Onnea matkaan kaikille pudotuspeleihin!
 
Viestejä
27
Olisi voinnut KorisTV I-div pudotuspeleihin jonkin katselupaketin arpoa.
6.9€/ottelu. Jos lempijoukkue menee päätyyn saakka pitkällä kaavalla, tulee jo jonkun verran hintaa autokamera lähetyksille.
No Hongalla ja RaPylla on sentään selostus kaupanpäälle.
 
Viestejä
155
Mitä Espoossa käynyt?
Näin kertoo Flashscore
Näyttökuva 2024-03-28 193140.png
 
Viestejä
35
Ilmeisesti Kion Williams ja Carl Lindbom ovat loukkaantuneet kyseisessä tilanteessa?
Pelkästään Williams, hyppäsi pakkina ajotilanteessa, kontakti jalkaan ja siitä aika villin näköisesti lattiaan pää edellä.
Päähän tuli vekki ja siitä näytti vuotaneen verta aika reippaasti. Toivottavasti ei mitään pahempaa!
 
Viestejä
103
Isompia yllätyksiä ei tämä pudotuspelien ensimmäinen kierros tarjoillut. Hongan osakkeet pörssissä hieman nousivat kun näyttäisi siltä, että sieltä pystytään laittamaan kaksi varsin hyvää kentällistä tuleen. Viime hetken vahvistus on varsin hyvä korintekijä mikäli puolustuspäässä pystyy virheitä välttämään. Viime vuoden 1B-nousijajoukkueen kantava voima alkoi myös nyt pelaamaan ihan tosissaan. Edelleen odotusarvona olisi finaaliin Honka-Topo.

Mutta sitten vähän off-topic. Tämä KorisTV/Solidsport -kuvio on kyllä aivan "haista paska" -tasoa. Miten voidaan tehdä tällainen karhunpalvelus kuitenkin suomalaispelaajien näkökulmasta mielenkiintoisimmalle sarjalle. Olettaisin, että nyt jää myös Finaaleista pois monikameratuotanto ja mennään heilurikameralla tai sitten jonkun talkoolaisen kännykällä.

Tuotannon laatuun nähden yksittäiset ottelut ovat aika kivasti ylihinnoiteltuja. Lisäksi aina vähän arpapeliä toimiiko striimi ja kun Solidsporttiin laittaa viestiä niin automaattivastaus sieltä tulee. Niitä on jo 1A ja 1B osalta ihan kivasti postilaatikossa. Ehkä tämä toimii hyvänä esimerkkinä siitä että kun jollekin toimijalle pedataan monopoli niin sen jälkeen laadulla ei ole väliä ja hinta nostetaan sille tasolle kun kuluttajat ovat juuri ja juuri valmiita maksamaan. Mitään muuttuvia kuluja ei käsittääkseni SolidSportille tästä "tuotannosta" aiheudu eli ne voivat nostaa näitä hintoja ihan siihen rajaan asti kun kuluttajat ovat tästä laadusta valmiita maksamaan.

Tämä on vähän niin kuin aikanaan olivat koulukuvajärjestelyt, otetaan yksi toimija koululle ja sitten jätetään kuluttaja ja palveluntarjoaja keskenään asioimaan. Jotain pientä kivaa sitten tämä yksi toimija saattoi tarjota "järjestelypalkkiona". No tämä on kaiketi loppunut siellä, mutta miten täällä.

No, markkinatalouden mukaan kun mennään niin ainakin itselläni ei SolidSportin suuntaan yksikään euro enää tänä vuonna liiku. Se on pienen ja keskisuuren ihmisen ainoa tapa vaikuttaa siihen, että tähän rahastukseen tulisi jonkinlainen tolkku jatkoa ajatellen. Ehkäpä finaaleihin sitten tulee mentyä ihan paikan päälle :)

Ja on-topic: Hyviä pelejä välieriin!
 
Viestejä
38
Tämä Koristv-hölmöily on kyllä suurin karhunpalvelus suomalaiselle koripalloilulle ja sen näkyvyydelle pitkiin aikoihin. Kun koko skaala liigasta divareihin näkyi Ruudusta, tuli katseltua kaikenlaista korista. Ja se kai on liitolla tavoitteena? Kiinnostus suomalaista korista kohtaan? Nyt kun joka pelistä saa erikseen maksaa, jää pudotuspelitkin katsomatta, ja näkyvyys ainakin tässä huushollissa on nolla. Joku parinkympin pudotuspelipaketti olisi ollut harkittavissa, mutta tällä rahastuksella no go.
 
Viestejä
115
Tämä Koristv-hölmöily on kyllä suurin karhunpalvelus suomalaiselle koripalloilulle ja sen näkyvyydelle pitkiin aikoihin....Nyt kun joka pelistä saa erikseen maksaa, jää pudotuspelitkin katsomatta, ja näkyvyys ainakin tässä huushollissa on nolla. Joku parinkympin pudotuspelipaketti olisi ollut harkittavissa, mutta tällä rahastuksella no go.
Valitettavasti näin. Samalla tavoin kiinnostavaa korista kuin Liiankin pelit, mutta jos niistäkin pitäisi maksaa peli peliltä, katsomatta jäisi. Nyt tulee katsottua erä pari sieltä täältä liigaa yksittäisten matsien lisäksi. Nämä pudotuspelit olisivat ihan kiinnostavia katsoa, mutta sekä automaattikameralaatu että tämä kertapelimaksut tällä tasolla on selkeä no-go ja tämän vuoden ostot on nyt ostettu.
 
Viestejä
343
Tämä Koristv-hölmöily on kyllä suurin karhunpalvelus suomalaiselle koripalloilulle ja sen näkyvyydelle pitkiin aikoihin. Kun koko skaala liigasta divareihin näkyi Ruudusta, tuli katseltua kaikenlaista korista. Ja se kai on liitolla tavoitteena? Kiinnostus suomalaista korista kohtaan? Nyt kun joka pelistä saa erikseen maksaa, jää pudotuspelitkin katsomatta, ja näkyvyys ainakin tässä huushollissa on nolla. Joku parinkympin pudotuspelipaketti olisi ollut harkittavissa, mutta tällä rahastuksella no go.
Juuri tämä. Viime vuonna tuli katsottua miesten kaikkia näkyneitä sarjoja, sekä lisäksi naisten divaria ja liigaa. Aivan joka kierroksella, ainakin pätkiä peleistä. Tänä vuonna tasan 0 sekuntia, eikä tulevaisuudessa yhtään sen enempää jos sama jatkuu…toivottavasti joku herää liiton lämpimässä officessa asiaan.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös