Koripallo.com

BC Nokia 2022-23

Viestejä
466
Miten tämä persaukinen ja halliton Nokia kasaa näin kovaa jengiä? Hyviä kotimaisia ja vahvan oloisia jenkkejä. Mitaliainesta?
 
Viestejä
283
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ei nämä valinnat Gibsonillakaan aina ole nappiin menneet. Viime kaudella Nokialla kävi seitsemän ulkomaalaispelaaja + Kokko. Toissa kaudella viisi ja sitä edeltävällä kaudella kuusi.

Nokian tämän kauden hankinnat kieltämättä vaikuttavat tähän mennessä ihan hyviltä, mutta paljon voi vielä tapahtua. Perusongelma Korisliigassa taitaa olla, että palkkataso ei kohtaa sarjan tason kanssa, jolloin riittävän hyvien ulkomaalaispelaajien hankinta on todella vaikeaa.
 
Viestejä
2 531
Perusongelma Korisliigassa taitaa olla, että palkkataso ei kohtaa sarjan tason kanssa, jolloin riittävän hyvien ulkomaalaispelaajien hankinta on todella vaikeaa.
Eikö kuitenkin n. pääpiirteittäin Korisliigan taso ole = siellä pelaavien jenkkien taso.

Suomessa veroedut osaltaan ohjaavat siihen, että yhdysvaltalaiset pelaavat vain yhden kauden. Suomessa ollaan myös ehkä muita valmiimpia ottamaan riskejä l. palkkaamaan ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaavia jenkkejä - jotka sitten joko epäonnistuvat tai onnistuessaan riittää ottajia Euroopassa.

Jos joka jengillä edes kaksi neljästä olisi keskimäärin jatkavia pelaajia, sirkusta olisi vähemmän. Kun liki kaikilla vaihtuu vuosittain kaikki neljä, kasvaa se todennäköisyys että vähintään yksi ukko lähtee vaihtoon.
 
Viestejä
283
Eikö kuitenkin n. pääpiirteittäin Korisliigan taso ole = siellä pelaavien jenkkien taso.

Eikös tämä ole enemmän kymmenen viidentoista vuoden takainen ajatus? Kyllä minusta Korisliigan suomalaistenkin taso alkaa olla jo sen verran korkea, ettei perusjenkeillä ole ihan helppoa tässä sarjassa. Lisäksi taktinen vaatimustaso on jo parempaa keskitasoa eurooppalaisista sarjoista.

Olen kuullut juttuja, että monet agentit eivät edes halua enää lähettää pelaajiaan Korisliigaan, koska palkkataso on niin kehno ja jos pelaajat epäonnistuvat, niin seuraavan työpaikan löytäminen on entistäkin vaikeampaa. Siksi on helpompaa lähettää pelaajia heikompaan sarjaan vastaavalla tai hieman jopa paremmalla palkalla.
 
Viestejä
6 498
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin ei nämä valinnat Gibsonillakaan aina ole nappiin menneet. Viime kaudella Nokialla kävi seitsemän ulkomaalaispelaaja + Kokko. Toissa kaudella viisi ja sitä edeltävällä kaudella kuusi.
- Viime kaudella Thomas ja Shabazz huteja. Kahden matsin tuuraaja-Agderia en hutiksi laskisi, ymmärtääkseni ei ollut edes Gibsonin haku. Jenkkisekoiluhan alkoi jo ennen kautta, kun eka pointti Hemsley käännytettiin Turkissa takaisin kotimaahansa.
- Toissa kaudella Spicer oli huti, vaikka Gibson oli miestä aiemmin valmentanut. Garrett-Francis-Washpun -kolmikko oli sen sijaan mielestäni kauttaltaan hyvä. Kaikki neljä syksyllä tullutta vapautettiin koronan takia kiertoon, ei tekemistä GG:n kanssa.
- Sitä edeltävällä kaudella Stacy Davis yksi parhaista Nokia-paidassa esiintyneistä skoraajista, mutta muuten vähän hajutonta porukkaa. Holland lähti Bundesliigaan ja Flack loukkaantui eli yhtään ukkoa ei peliesitysten takia laitettu kilometritehtaalle.

Yhteenvetona: Gibsonilla keskimäärin hyviä ja suht tasalaatuisia hankintoja + perinteisesti yksi todella kova vahvistus (Toro, Washpun, Davis) jokaisella kaudella, mutta huteja sattuu silti Gregillekin. Tuomis-Villen aikana tuli huomattavasti värikkäämpää porukkaa, ehkä jopa turhankin (Kwame Alexander, Felton yms.) värikästä.
 
Viestejä
1 737
Gibson. Milloin Gibson olisi rekrytoinut arpalippuja tai hommannut alelaarin tusinajenkkejä? Itselle ei ainakaan muistu mieleen.
Jonnet ei muista.

Todiste 1: Daniel Bejarano, Kataja. Heittäjät heittää ja myös Daniel heittää. I rest my case.

Kyllähän tämä uusi kaveri näyttää koosteessa todella vahvalta jässikältä ja Israelin sarja on korva, mutta vilkaiskaapa vielä kerran ne viime kauden tilastot.

Juu, ja näillä taustatiedoin vaihtaisin Katajan takamiehen tähän.
 
Viestejä
467
1660295639344.png
 
Viestejä
6 498
Nyt täytyy sanoa, että ei ole mitään huhuja kuultu, mutta vedetään sellainen nimi kuin Justin Springs jenkkispekulaatioihin mukaan. Nimi esiintyi eilen eräässä täysin randomissa Nokia-yhteydessä ja speksien mukaan voisi olla hyvinkin sopiva osa tämän hetken palapeliin. Mutta tämä siis 100 % arvaus.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös