Koripallo.com

Chicago Bulls: Rebuild

Viestejä
566
Näytti ihan kauden ensimmäiseltä peliltä. Paljoa ei tämän pelin perusteella voi sanoa, muuta kuin sen, että Bulls:n tulevaisuus ei ole tällä rosterilla niin ruusuinen kuin uskottiin. Vuc vaikka onkin all star tason hyökkäyspään pelaaja on myös Razzie tason puolustaja. Jos joukkue haluaa menestyä Lavine + Vuc yhdistelmällä niin muut pelaajien pitää olla hyviä puolustajia. Muutokset, jotka tekisin on se, että aloittaisin Theiss:lla ja jollain toisella henkilöllä kuin PWill:llä, jonka taso on kyllä pahasti tippunut ja joka oli alkukaudesta myös yliarvostettu. Lavine ja Vuc tarvitsevat ympärilleen 3 hyvää puolustajaa, ja sekään ei välttämättä ole tarpeeksi. Vastustajat tulevat hyökkäämään Vuc:n puolustusta vastaan, kuten Spurs teki tässä pelissä ja kuten vastustajat tekivät niinä vuosina kun Orlando pääsi playoffeihin. Paras PF puolustaja on Theiss, paras SF puolustaja on viime pelin pohjalta Brown Jr, joten heidän pitäisi aloittaa. Sato jo taitaakin olla paras takamiespuolustaja joukkueessa.

Tämä myös tarkoittaa, että Laurin ei ole mitään mieltä jäädä Bulls:iin. Lavine ja Vuc kumpikin on hyviä esimerkkejä siitä, että jos haluat rahoille NBA:ssa niin puolustuksella ei ole väliä. Ja jos Lauri haluaisi tulla sopivaksi pelaajaksi Vuc:n ja Lavine:n rinnalle niin hänen pitäisi uhrata hyökkäyspelinsä puolustuksen kehitykseen ja se on taasen uran kannalta huono asia. Samassa tilanteessa on Coby:kin. Kummallekin uran kannalta olisi parempi päästä pois Bulls:sta. Miltein minne tahansa tai no on varmaankin niitä muitakin huonosti sopivia joukkueita.

Kokonaisuutena Bulls on edelleen sama joukkue kuin aikaisemminkin. Puolustamalla ei voiteta yhtäkään peliä.
 
Viestejä
1 392
RealGM on kyllä hauskaa luettavaa. Chicagosta ei tullutkaan yhtäkkiä sarjan parasta joukkuetta. :)
Redditissä ehdittiin verrata jo Kobe+Shaq komboon Lavinea ja Vucia. Tosin reddit on sellanen takapajuisten chicagolaisten keskustelupalsta. Siellä fantasioidaan Jordan tyyppisistä pelaajista.
 
Viestejä
296
Näyttää, että Laurilla on nyt vaan liian kovat paineet ja itseluottamus nollassa heiton kanssa. Ei ole varmaan helppo tilanne pelata, kun tietää, että on nyt käytännössä kauppatavaraa. Samalla on betsattu tulevaisuuten muutaman miljoonan takia ja mikään ei ole varmaa perheelliselle.

Oli viime pelissä sentään lopun runissa pieni toivonkipinä, että voisivat saada Vucevicin kanssa jotain aikaan. Se tosin vaati nyt sen, että Lavine oli penkillä ja Brown toi tilalle puolustusosaamista. Aika kankealta Vuce siellä pakissa näytti.
 
Viestejä
419
Uijui... HugiM kiteytti sen hyvin; näytti Bullssien osalta kauden ensimmäiseltä peliltä. Ja senhän aivan hyvin ymmärtää. Hyökkäyspää ihan sekametelisoppaa, myös siksi että ei vieläkään ole sitä osaavaa, ja kaikki muut pelaajat näkevää orkesterinjohtajaa yhdessäkään kentällisessä. Satoransky on kai lähin vastaava, mutta Laurin kanssa se ei kyllä tykkää pelata yhtään. Välillä oli suorastaan koomista katsoa, kun kaikki äijät yrittivät hyökkäyksessä epävamasti arvailla, mihin tässä uskaltaa siirtyä, ettei törmäillä vahingossa omiin. Välillä arvaukset osuivat paremmin kohdalleen, välillä huonommin. Puolustuspää.... voi ristus mun vereni. Jos Bullssien hyökkäyksen voikin olettaa asettuvan hiljalleen edes vähän paremmin uomiinsa, niin puolustuspää tarvitsee kyllä jotain ihan kunnon tehohoitoa. Vaikea nähdä miten aika yksin näitä ongelmia korjaisi.

Jos Laurin kolmoset – tai oikeammin; edes jonkun Chicagon pelaajan kolmoset; Bulls 8/34 – olisivat pudonneet vähän paremmin edes, tästä olisi kaikesta huolimatta voinut tulla ihan ottelu. Ainakin katsojaa vaihtelu joka tapauksessa vähän virkisti, ei tullut ketään poistreidattua pelaajaa yhtään ikävä.
 
Viestejä
2 275
Oli kyllä karmeaa. Ei vaikuttanut vain kauden ekalta peliltä, vaan seuran historia ekalta peliltä, missä pelaajat tapaavat ensi kertaa keskiympyrässä.

Ok, ihan ymmärrettävää, kun mitään yhteisiä treenejä ei ole ehditty pitää, mutta ei se myöskään siltä näyttänyt, että siellä jotain "luontaista kemiaa" olisi pelaajien välillä ollut.

Markkanen on avausviisikon pelaaja enää vain nimellisesti. Tokalla jaksolla vaihtoon kolmen minuutin jälkeen - ei minkään oman tekemisen takia. Neljännessä erässä peliaikaa tuli enemmän, kun Bulls sai jonkun kirin näköisen aikaiseksi ja Donovan ei tehnyt koko sinä aikana mitään vaihtoja. Ilman sitä Lauri peliaika olisi jäänyt varmaan alle 20 minuutin.

Nyt niitä omia numeroita pelkästään koko loppukausi. Tuo jengi ei ole tällä kaudella menossa yhtikäs mihinkään ja Markkanen ei myöskään Bullsissa jatka. Hakemaan se pallo handuun ja sitten töihin ja heittoa ilmaan, ja niitä levareitakin voisi hakea kunnon carlosboozer-grabdatshit! hengessä.
 
Viestejä
997
Jos ei Markkanen ala kohta aktiivisemmin pelaamaan jää hän penkiltä tulevaksi 3-pisteen heittäjäksi nyt ja tulevaisuudessa, VIelä voisi offseasonilla kehittää jotain muuta kuin ajo + 3pisteen heitto (ei edes kakksoai heitä)
 
Viestejä
1 862
Tosiasiahan on etteivät ole yhdessä pelanneet yhtään vielä minkä lisäksi treenejäkään ei ollut yhtään
Kun saavat kemiaa ja yhteisiä kuvioita hiottua yhteen, hyvää tulee. Rotaatio hiukan hukassa myös kun peluutettii ekalla puoliskolla jopa 10 kaveria
Olisi tämä peli pitänyt aloittaa vanhalla tutulla aloituksella että oltaisiin saatu sitä kunnon rytmiä käyntiin alusta lähtien
Sitten kun olisi ollut tarpeeksi treenejä takana,olisi muutoksia tehty. Parasta oli viimeinen neljännes jolloin Bulls kuroi parhaimmillaan alle 10 eron.
Mutta tosiaan, kemian parantaminen ja puolustus on ne asiat mitkä pitää korjata, ja tämän myönsi suoraan myös Donovan
 
Viestejä
1 390
Laurilla raportoitu pohjevamma eli kaksoiskantalihaksen venähdys(strain) . Status Dubs-peliin probable, eli varmaan pelaa, toivon mukaan ei siinä sitten retkahda. On haurasta tekoa tämä suomalaisnuorukainen. LaVinellakin nilkka pyörähtänyt (näkyi jo edelleisessä) mutta ilmoitellut pärjäilevänsä sen kanssa. Voihan se olla että jotenkin Laurilla liittyis siihen aiempaan jossa WCJ potkaisi pohkeeseen. Tiedä näistä, varmaan vaan pitää tottua.
 
Viestejä
4 064
Tuo on tosiaa harmi, että Latella ei oo sitä "yksi pomppu ja hypäri" -heittoa, toki harvalla isolla miehellä on. Olisi aikamoinen ase, ku usein pääsee kuitenkin omasta miehestään ohi.
 
Viestejä
419
No itse asiassa juuri tämän viimeisen Spurs matsin lopussahan tällainen ihme todella pitkästä aikaa nähtiin; Lauri otti kakkosen omasta kuljetuksesta! Ihanaa. En tiedä miksi ei ota näitä heittoja enemmän, kuten NBA-uran alussa teki, varsinkin jos eteen on sattunut pienempi puolustaja ja korin alus on tukossa. Se olisi semi-varmat kymmenen pojoa joka matsissa lisää. Näitä heittoja Lauri voisi koko loppukauden otteluissa harjoitella. Niille on takuulla kysyntää useammassakin joukkueessa.
 
Viestejä
3 505
No itse asiassa juuri tämän viimeisen Spurs matsin lopussahan tällainen ihme todella pitkästä aikaa nähtiin; Lauri otti kakkosen omasta kuljetuksesta! Ihanaa. En tiedä miksi ei ota näitä heittoja enemmän, kuten NBA-uran alussa teki, varsinkin jos eteen on sattunut pienempi puolustaja ja korin alus on tukossa. Se olisi semi-varmat kymmenen pojoa joka matsissa lisää. Näitä heittoja Lauri voisi koko loppukauden otteluissa harjoitella. Niille on takuulla kysyntää useammassakin joukkueessa.

Nämä omasta kuljetuksesta otetut kakkoset oivat Boylenin aikana kielletty, samoin Laurille aikoinaan tehokas poustista poppaaminen ja siitä keskimatkan kakkonen ilman kuljetusta mutta muutaman feikin jälkeen.
Laurin hyökkäystehoista osa on hävinnyt kun vastustaja pistää nopeamman ja vahvemman 6-7 pelaajan vartioimaan Lauria. Noissa tilanteissa Laurin nopeus ei vain riitä. Uran alkupuolella siellä oli 6-11 vastassa ja niitä vastaan Lauri oli kaarella aina vapaana.
Vanhan koiran on opittava uusia kikkoja.
 
Viestejä
2 089
Eipä ollut hääppöstä Bullsin peli uudella avausviisikolla.

Ekaan 5,5 minuuttiin omissa soi 130 pinnan tahtiin.

Markkasen vika kai? Ai niin, ei ollut avauksessa. Mutta kyllä se silti, kuten tappiokin, oli Markkasen vika.

Lähtisi kävelemään tuolta ja pelaisi vaikka Euroopassa terveellisen Välimeren ruokavalion äärellä.
 
Viestejä
1 939
Niin, onhan se toki vähän koomista ett kun ongelma on puolustuksessa niin vahvistetaan hyökkäystä. Mut ehkä tässä on joku syvempi joukkueenrakennusfilosofia joka alkaa selvitä vasta ens kaudeksi. Kun muuan Marksmankin on jo vaihtanut paikkakuntaa.
 
Viestejä
1 390
Se on selvää ettei Vuceviciä ja Lauria voi oikein samaan aikaan peluuttaa. Niinpä näyttää kuten arvattiin, että Laurin kohtalo on sinetöity Bullsissa ja tuossa 22 minuutissakin oli joku 3-4 min garbagea lopussa. Toki viimeistely oli tehokkaampi taas, mutta näillä otteilla aika sama missä pelaa. Jotain täytyy tapahtua. Puolustuspäässä Lauri vienissä, mutta kokonaan hänen piikkiinsä ei noita voi laittaa jos takurit tulee läpi kuin tyhjää vaan kaarelta, tai joutuu heti puolustamaan Curry yms. Ei varmaan häviö ollut Markkasen vika, muttei mitenkään auttanutkaan. Laurin kannalta ehkä harmillisesti Theis näyttää häntä paremmalta ja nykyään nakkelee kolmosiakin ja tietysti puolustaa intensiteetillä. No ehkä vähmmät minuutit sopii Laurille ja pelaa loput pelit. Tuollaiset tehostatsit kuin tänään hyökkäyspäässä olisi hyvä pitää (siis prosentit). Korintekoyritysten määrähän tulee olemaan melko erilainen kun tähän asti. LaVine on hyytynyt aika pahasti, nyt ehkä lepuutus olisi paikallaan ennemminkin kuin että peluutetaan nilkka kipeänä. En vielä sanoisi Bullsista juuri mitään, mutta jos 5 ottelun päästä näyttää samalta, niin AK:lla hyvt neuvot ovat kalliita.
 
Viestejä
566
Se on selvää ettei Vuceviciä ja Lauria voi oikein samaan aikaan peluuttaa. Niinpä näyttää kuten arvattiin, että Laurin kohtalo on sinetöity Bullsissa ja tuossa 22 minuutissakin oli joku 3-4 min garbagea lopussa. Toki viimeistely oli tehokkaampi taas, mutta näillä otteilla aika sama missä pelaa. Jotain täytyy tapahtua. Puolustuspäässä Lauri vienissä, mutta kokonaan hänen piikkiinsä ei noita voi laittaa jos takurit tulee läpi kuin tyhjää vaan kaarelta, tai joutuu heti puolustamaan Curry yms. Ei varmaan häviö ollut Markkasen vika, muttei mitenkään auttanutkaan. Laurin kannalta ehkä harmillisesti Theis näyttää häntä paremmalta ja nykyään nakkelee kolmosiakin ja tietysti puolustaa intensiteetillä. No ehkä vähmmät minuutit sopii Laurille ja pelaa loput pelit. Tuollaiset tehostatsit kuin tänään hyökkäyspäässä olisi hyvä pitää (siis prosentit). Korintekoyritysten määrähän tulee olemaan melko erilainen kun tähän asti. LaVine on hyytynyt aika pahasti, nyt ehkä lepuutus olisi paikallaan ennemminkin kuin että peluutetaan nilkka kipeänä. En vielä sanoisi Bullsista juuri mitään, mutta jos 5 ottelun päästä näyttää samalta, niin AK:lla hyvt neuvot ovat kalliita.

No tämä ottelu myös todisti sen että Vucevic:ia ja Theis:ia ei voi peluuttaa samaan aikaan tai sen että Vucevic:iä ja Thad:iä ei voi peluuttaa samaan aikaan tai sen että Vucevic:iä ja PWill:iä ei voi peluuttaa samaan aikaan. Bulls puolustus ongelmat ei ole Laurista kiinni. Kun siellä kentällä on Orlandon huonoin puolustaja Vuc ja Bulls:n huonoin puolustaja Lavine, niin jotta tuo joukkue toimisi niin muiden 3:n pitäisi olla jumalallisia puolustajia. Mutta sekään ei minusta ole Bulls:n ongelmien syy. Vaan Bulls:n puolustusidea on typerä, jonka ensimmäinen tarkoitus on laittaa PnR:n puolustuksessa iso mies näyttämään surkealta puolustajalta. Ja jokainen iso joka Bulls:ssa tänä vuonna on ollut niin on onnistunut tuossa eli näyttämään huonolta. Niin kauan kun joukkue puolustus on tuolla tasolla, missä se on Bulls:ssa niin alkaa olemaan aika turhaa syyllistämään yhtä pelaajaa. Kuitenkin fakta on se, että tämän kauden aloitusviisikosta Lauri on tilastollisesti paras puolustava pelaaja. Taakse jäävät PWill, WCJ, Lavine ja Coby, joten jotain Laurin on tehtävä oikeinkin siellä kentällä.

Theis ja Lauri on muutenkin ihan erilaisia. Theis on puolustusexpertti ja Lauri on hyökkäyspään pelaaja. Vaikka Theis:n hustle kivalta näyttääkin puolustuksessa niin tämäkin ottelu todisti sen, että se oli täysin turhaa. Koska joku siellä puolustuksessa kuitenkin pettää.

Laurin kannalta olisi hyvä jos pääsisi tuolta Bulls:sta pois. Lauri ei tosiaankaan sovi Vucevic:n vierelle. Hyökkäyksessä voisi toimia, mutta puolustus ei. Jos Bulls haluaa menestyä Vucevic ja Lavine pari valjakolla niin heidän pitää laittaa kokojoukkue ihan uusiksi. Tarvitsevat loistavat puolustajat SF ja PF positioihin. PWill ei ole tarpeeksi hyvä jalalla SF positioon ja ei ole tarpeeksi hyvä rimprotector että sopisi Vucevic:n rinnalle PF positioon. Ball olisi sopiva takamies, mutta maksanee sen 20M (on minusta sen arvoinen koska ymmärtää, että pitää pelata hyvin molemmissa päissä voittaakseen). Kenet laittaa PF tai SF paikkoihin niin sitä en osaa sanoa tai voi olla että Bulls nopeasti ymmärtää, että et voi rakentaa joukkuetta kahden surkean puolustajan ympärille elleivät he ole Harden tasoa.
 
Viestejä
997
Oikeutetusti Lauri aloitti penkiltä toista kertaa NBA-urallaan, tosin nyt oli ensimmäinen kerta ku pelilliset syyt vaikutti päätökseen. Vamaan siellä piilossa on taas joku loukki ja kauden jälkeen paljastuu että pelasi puolikuntoisena (huomiona laurin liikkuminen)
 
Viestejä
1 862
Markkanen tuli penkiltä heti kun Theis saapui. Olisi varmasti jo tullut edellisessäkin jos Theis olisi pelannut. En ole ottelua katsonut mutta sopimusneuvotteluiden osalta negatiivinen asia että tulee penkiltä.Tunnetusti penkkipelaajille ei paljoa makseta. Viime aikaisten suoritusten valossa saattaa koko NBA-ura vaarantua jos ei tulosta synny. Katsotaan kesällä mitä ottajia on, toivoisi pääsevän menestyvään joukkueeseen. Tuossa iässä ja kokemuksella ei välttämättä enää missään huonossa joukkueessa haluta pelata,ja tuskin myöskään sellainen joukkue Lauria ottaisi. Lauri tosin ei ole mitenkään vanha vieläkään,23v vasta,niin voisi uudelleenrakentavaan joukkueeseenkin liittyä rahan takia,jos aloituspaikka.Tätä en kuitenkaan toivo Markkaselle
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
419
Laurilla ei ole mitään hätää! JO TOINEN OTTELU PERÄJÄLKEEN kun otti hallitun midarin. Näitä ei tällä kaudella ole nähty siis yhtään ennen kahta viimeistä peliä. Yhdellä pompulla sopivasti väljemmille vesille – ja siellä lepää. Tietenkin. Laurin heittotekniikka on hyvä ja fysiikka riittää mennen tullen siihen että korjaa kovastakin vauhdista heittoasentonsa ilmassa. Näitä vaan LISÄÄ, ja lisää, koko loppukausi, nyt kun tämä heitto on taas sallittu (Laurilla meni näköjään vaan helvetin kauan ennen kuin todella uskoi sen). Se olisi puolivarmat 10 pojoa joka matsissa. Loput 10-20 pistettä voi sitten kerätä niistä catch and shoot-kolmosista ja ajoista. Kevin Durant lite. Let's go. Liigasta löytyy helposti monta joukkuetta, jotka on kiinnostuneita tällaisesta pelurista.
 
Viestejä
997
Eihän tässä olisi mitään valittamista jos nba-ura olisi alkanut penkiltä ja kolmen pisteen heittäjänä. Ollaan kuitenkin nähty aika paljon muuta Laurin nba-uralla, neljä kautta antaa jo jonkinlaisen kuvan. Se tässä k*etuttaakin eniten että ollaan nähty mihin hän pystyy kun on aggressiivinen. Tuntuu kuin potentiaali huuhtoisi pois tällä hetkellä tai melkein että "tyydytään tähän". Olen huomannut tilanteita jossa Lauri on tekemässä ajoa korille mutta jostain syystä ei kuitenkaan suorita sitä loppuun vaan melkein ensimmäisten askeleiden jälkeen syöttää pallon mieluummin joukkuekaverille. Sä pelaat nyt sopimuksestasi, ei niitä vapareita tule jos ei mene röyhkeästi korille. Niitä ajoja on ehkä 1-2 ottelussa jossa oikeasti menee loppuun asti, tuntuu että siihen rahkeet on mutta ei voi tehdä niitä 10 ottelussa koska itsekäs joukkueelle silloin. Ehkä tässä joku loukki taas päällä kun on niin aneemista toi meno.

Lisäksi se että jos Lauri ei sen takia tee niin paljon omia juttuja kun haluaa niin tunnollisesti noudattaa joukkueen kuvioita, niin luulisi että valmennus staffilla olisi sen verran tilannetajua ja dataa että olisivat sanoneet Laurille että "hei kiva että noudatat niin hyvin meidän juttuja, mutta me tarvitaan sua enemmän ku oot hieman itsekkäämpi joten noudata kuvioita mutta me kannustetaan sua toteuttamaan omia ratkaisuja"

Niin en usko että tässä nyt ihan sekään ole argumentti miksi Lauri ei aja korille niin paljon. Joku muu murhe.
 
Viestejä
296
Valitettavasti tosiasia on, että Lauri on ansainnut viimeaikaisilla otteillaan tämän penkkikomennuksen. Vaihdosta tuleminen voi tosin olla Laurin loppukauden kannalta hyvä juttu. Laurin on nyt pakko heittää se joukkuepelaajan identiteetti syrjään ja alkaa laittamaan palloa itsekkäästi pussiin, jos mielii rahoille. Ei siellä kukaan muu pelaa joukkueelle, niin miksi itse pitäisi? Itsekkyydellä ne Laurin agentin joulukuussa kaipaamat 4 lisämiljoonaa/kausi tulevat. Toivottavasti eri joukkueesta, kuin Bulls.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös