Koripallo.com

Helsinki Seagulls 2018-2019

Viestejä
1 104
Tuukka painoi tänään kolmosen pohjaan Pohitullissa, jos jollain siitä laittaa klippi niin mielellään näkisin. Viimeksi muistan vastaavan tempun kun pelasi Vilppaan paidassa..
On se niitä nyt vanhoilla päivillään pudotellut silloin tällöin.

Apropos, jälkipuoliskolla ihan oli koripallopeliä Gullseilla. Johtuiko pelkästään seisovilla jaloilla puolustamisesta Hai-päässä vai voisiko jopa toivoa että ois käänne parempaan.
 
Viestejä
283
Ei eiloe toivoa myös teiläkään, pahoitteluni. Kyse oli kumpi esittää epävarmempaa koripalloa. Uki voitti mutta lokit taisteli tiukasti kakkoseksi. Siis oikeesti kaikki kolmen kauden pelit ja siltikin tuntui, että huonompaa koripalloa puolin jos toisin olisin nähnyt. En ainakaan muista, yleensä kun me ollaan ollut paskoja niin edes kaveri on esittänyt hienoja syöttöjä tai ajoja. Juu u ei mitään.

Katsojia alkoi jo viimisen kympin aikana valua pois enkä syytä yhtään. Korihait pelas 8 pelaajalla just joo. ainut joka pelas ihan ok teillä oli 12 ortiz ei oikein kukaan muu. Omassa päädyssä ei edes keltaista korttia kunnialla voinut antaa kellekkään. Siis liian kapea penki nyt koutsi joka ei handlaa ja ehdi hoitaa asiaansa. Jätkät koittaa ja kyl ne koittaa pulustaa mutta usko alkaa ollut mennyt pelaajilta ja suurin syy on valkku. Jos ois rahaa voitais vaihtaa mut ku ei ole niin tällä mennään. Karsitaan keväällä ja toivotaan, että fyrkat rittää hoitaa velvoitteet. Vituttaa ja masentaa ja itkettää, on siis taas joulu meilä kohta käsillä.

ps tuukan tulos paperilla näyttää hyvältä siis plusat ja miinukset ja sillain. Mutta katsomosta katsottuna herra oli tosi vaisun oloinen ikävä tunnustaa.
 
Viestejä
1 977
Taisin sanoa tuossa viikko sitten, että on lopultakin hyörinää Lokkitoimistolla - no niin tosiaan. Ainakaan passiivisuudesta pelaajamarkkinoilla ei Lokkeja voi syyttää - tai haluttomuudesta yrittää muuttaa alkukauden apeata kurssia.

Jackson tulee alustavasti koeajalle tuuraamaan Blackshearia tämän kuntoutuksen ajan. Lokkitoimistolla on selvästi laskettu, että tuossa tulee menemään sen verran aikaa, ettei muille joukkueille kannattaa tarjota etua peluuttamalla vain kolmea jenkkiä, varsinkaan tilanteessa jossa alkukauden tappioputken jälkeen olisi syytä nousta sarjataulukossa ylöspäin nyt eikä sitten joskus aikanaan.

Jos / kun Blackshear vielä tuosta palaa pelikuntoon (viime vuosien loukkaantumishistorian perusteella ei olisi yllätys sekään jos ei palaisi), niin sitten on kiinnostavaa nähdä, kuka saa lähtöpasssit, vai viekö Gulls kauden loppuun viidellä jenkillä?

Sitten kun vielä saataisiin jengiä vähän lisää Kisikselle... Huomenna kaikki katsastamaan Jalen Jacksonia!
 
Viestejä
1 977
Jäin miettimään joku päivää sitten, kuinka paljon vain näyttää tai tuntuu siltä, että Ricky Waxlax on kehittynyt pelaajana viime vuosina ja miten paljon siitä on myös tilastollisesti todennettavissa? Nuori mies on ottanut aikamoisia harppauksia myös tilastojen perusteella.

Takana on siis kaksi kokonaista kautta joista ensimmäisenä Waxlax pääsi peliin 15:ssä ottelussa (/46 – eli kolmasosassa pelejä), toisella kaudella 30:ssä (/49 – eli kahdessa kolmasosassa pelejä). Tällä kaudella Waxlax on pelannut 7/7 pelissä (eli jokaisessa).

Peliminuutit ovat kasvaneet vähintään samassa tahdissa kausi kaudelta:

04:39 -> 09:44 -> 23:41

Samoin on tietysti käynyt muidenkin statsien kanssa. Tässä muutama.

pistekeskiarvot: 0,7 -> 2,3 -> 6,9

levypallot: 0,1 -> 1,3 -> 3,0

syötöt: 0,1 -> 0,7 -> 0,6 (tässä ei vielä parannusta tänä vuonna)

riistot: 0,2 -> 0,5 -> 0,9

teholukema: 0,2 -> 2,8 -> 8,0

Myös heittoprosenteista löytyy merkittävä kasvukäyrä, mitä nyt vaparit vähän heittelee (alla kausien kaikki heitot koska ekalla kaudella ei tullut tarpeeksi heittoja pelikohtaisten prosenttien laskemiseen – viimeisenä tämä kausi siis vain 7 pelin perusteella / vrt. eka kausi 15 ja toinen 30 ottelua kokonaismäärät):

1p.: 8/10 (80%) -> 10/21 (47,6%) -> 8/11 (72,7%)

2p.: 0/6 (0%) -> 20/44 (45,5%) -> 11/21 (52,4%)

3p.: 1/5 (20%) -> 6/19 (31,6%) -> 6/13 (46,2%)


Joku voisi kuitenkin nyt aiheesta valittaa, että totta kai muut statsit paranee, kun saa olla enemmän aikaa kentällä. Laskeskelinkin nopeasti vielä noita suhteellisia parannuksia – tai siis onko niitä?

Sekunnit muutettuna sadasosiksi & pyöristettynä laskemisen vuoksi ekan ja tokan kauden välisen peliaikaeron kerroin on 2,1: koska tokan kauden sadasosallinen peliaika 9,75 (9m44s) jaettuna ekan vuoden peliajalla 4,66 (4m39s) on 2,1. Tän kauden ja viime kauden eron osoittava kerroin on puolestaan 2,4: koska 23,68 (23m41s): 9,75 (9m44s) = 2,4.

http://instagr.am/p/Bqedm-hBV3M/
Let’s go.

Kertoimet siis 2016-17 vs. 2107-18 x 2,1 ja 2017-18 vs. 2018-19 x 2,4

Esimerkkitapaus: pistekeskiarvot.

ekan kauden pisteet -> tokan kauden -> kolmannen kauden
0,7 -> 2,3 -> 6,9
ekan kauden pisteet x tokan kauden peliminuutttikerroin (2,1) = montako pistettä olisi pitänyt syntyä jos tahti olisi ollut sama per peliminuutti vs. mitä oikeasti teki
0,7 x 2,1 = 1,5 vs. 2,3
tokan kauden pisteet x kolmannen kauden peliminuuttikerroin (2,4) = montako pistettä olisi pitänyt syntyä samalla tahdilla per peliminuutti vs. mitä oikeasti on tullut
2,3 x 2,4 = 5,5 vs. 6,9

Siis:
0,7 -> 2,3 -> 6,9
0,7 x 2,1 = 1,5 vs. 2,3
2,3 x 2,4 = 5,5 vs. 6,9

Samalla kaavalla...

levypallot:
0,1 -> 1,3 -> 3,0
0,1 x 2,1 = 0,2 vs. 1,3
1,3 x 2,4 = 3,1 vs. 3,0

syötöt:
0,1 -> 0,7 -> 0,6
0,1 x 2,1 = 0,2 vs. 0,7
0,7 x 2,4 = 1,7 vs. 0,6

riistot:
0,2 -> 0,5 -> 0,9
0,2 x 2,1 = 0,4 vs. 0,5
0,5 x 2,4 = 1,2 vs. 0,9

teholukema:
0,2 -> 2,8 -> 8,0
0,2 x 2,1 = 0,4 vs. 2,8
2,8 x 2,4 = 6,7 vs. 8,0

Näiden laskelmien mukaan Waxlax nosti kaikkia peliminuutti-korjattuja tilastojaan ensimmäisen ja toisen kautensa välissä merkittävästi (ainoastaan riistoissa kasvu oli vain pientä). Viime ja tämän kauden välissä samaa ei ole kuitenkaan tapahtunut kaikissa tilastoissa. Esimerkiksi Waxlaxin levypallotilastot nousivat railakkaasti ekan ja tokan vuoden välillä (0,2:sta 1,3:een samalla peliajalla), mutta ovat tämän vuoden alussa pysyneet melko samoina viime kauden peliaikasuhteutetun tuloksen kanssa (3,1 vs. 3,0). Pallonriistoissa Waxlax on tällä kaudella jopa ottanut nimellisesti takapakkia viime kauteen verrattuna (1,2 vs. 0,9) ja syötöissä suhteellisen paljonkin (1,7 vs. 0,6). Pienehkö tämän vuoden otanta (7 peliä) ei tietty kerro kaikkea – kumpaankaan suuntaan.

Mutta on siellä, niitä systemaattisia nousujakin. Yleinen pistekeskiarvo on noussut selkeästi: tokan kauden pistekeskiarvolla / pelatut minuutit tällä kaudella olisi pitänyt syntyä vain 5,5 pistettä, mutta on syntynytkin 6,9 pistettä. Myös teholukemat on pompanneet hienosti ylös: viime kauden tehoilla ja tän kauden minuuteilla olisi pitänyt syntyä teholukemat 6,7, mutta onkin syntynyt 8,0. Tähän oman lisänsä tuo tietenkin merkittävä kehitystekijä eli pelitilanneheittoprosenttien selkeä nousu.


+/- tilastot on monellla tapaa hankalia ja varsinkin kausien vertaaminen keskenään on käytännössä mahdotonta, mutta aina pelaajan sijoittuminen joukkueen sisällä kertoo jotakin (vaikka ei kaikissa tapauksissa, esim. kun joku pelaa pelkkiä roskaminuutteja jne.).

Ricky Waxlax oli ekalla kaudellaan joukkueen ehdottomasti kehnoin +/- pelaaja, reilusti pakkkasella yhdessä Jyri Eboreimen kanssa. Kaverukset pelasivat toisaalta selkeästi joukkueen pienimmät minuutit – juuri siksi?

Viime kaudella Waxlax pääsi plussalle (0,03/min.) lähes koko tiimin kanssa. Vaenerberg (reilu tuplat peliaikaa) ja Basabe & Niskanen (melkein sama peliaika) jäivät miinukselle. Granlundin, Laakson ja Eboreimen +/- tulokset olivat hiukan paremmat, mutta näiden minuutit jäivät niin vähiin, ettei niitä voi ehkä verrata. Samaten esim. Abell, Locke ja Kanervo jäivät aika lailla samoihin +/- lukemiin per minuutti, mutta pelasivat ihan toisia minuuttimääriä ja käytännössä vastustajan parhaita vastaan.

Tällä kaudella Waxlax on aloittanut jopa avauskentällisessä ja on koko joukkueen surkean alkukauden jälkeen kaikki pelit pelanneista +/- tilaston kakkonen (kun yhtä voittopeliä pelannutta Statenia ja yhtä ja puolta peliä pelannutta Blackshearia ei lasketa), edellään vain Tyler Thornton (joka on mulle suuri yllätys joukkueen ykkösenä!) tuloksella -0,02/minuutti (yhteensä -4). Ja nyt kyse ei ole satunnaispeluutuksesta, vaan Waxlax on pelannut viidenneksi eniten minuutteja: Waxlaxin edellä ovat peliminuuteissa vain Kotti (-0,08), Spight (-0,20), Heinonen (-0,21) ja Thornton (+0,06).

Tässä uskaltaisinkin sanoa, näkyy nyt +/- tilastossa jotakin siitä muutoin tilastoissa näkymättömästä työstä jonka silmä kyllä kentällä näkee ja jonka vuoksi Waxlax pelaa niinkin isoja minuutteja tällä kaudella kuin pelaa. Useinhan näkee, että siellä missä Waxlax puolustaa, jää vastustajalta heitto heittämättä, drive tekemättä tai syöttö päätyy huonoon paikkaan / tulee pallonmenetys.


Että onhan tämä hienoa kehitystä, vaikka ihan joka ikinen statsi ei olekaan tällä kaudella (vielä?) paukkunut taivaisiin suhteessa viime kauteen. Seitsemän peliä takana, että ehkä ei voi pomppia mihinkään suuntaan vielä. Mutta hienoa on silti se, että kun Waxlax on tunnettu hyvänä puolustajana, niin tänä vuonna statseissa näkyy selkeiten kehitys sekä Waxlaxin asemassa joukkueen sisäisessä +/- rankingissä että nimenomaan korinteossa, varsinkin heittoprosenttien nousuna.

Että kyllä, pitäisin tätä oikeana kehityksenä. Hieno juttu.

http://instagr.am/p/BnIjixAnue_/
 
Viestejä
912
Joko lokit kuvaa omaa dokkari leffaansa ”täynnä lokin paskaa” kun meno alkaa olla samaa noiden jenkkien osalta kuin Tarmossa aikanaan. 6 jenkkiä rosterissa, monta tulossa koneissa?
 
Viestejä
1 323
Ja sitten heitä oli kuusi. Jotenkin kuvaavaa, että jenkkejä on jo niin monta, ettei toimisto saa tiedotteen "Syntyneen sopimuksen myötä Helsinki Seagullsin kokoonpano on seuraava: " kohtaa oikein. No try-outtien jälkeen toivottavasti rosteri ja kassa vielä kunnossa. Pessimistiä voisi pelottaa.

Posin kautta, nyt alkaa olemaan palikoita kasassa, joilla kyllä hommien kohdalleen loksahtaessa väännetään taas keväällä mitalleista, vaikkei se nyt kauden alussa olisikaan ollut suunnitelmana. Mielenkiintoisia aikoja edessä, montako käännöstä pitää Larkaksen palikoita vääntää, ennenkuin sopivat niille varattuihin koloihin. Eiköhän sieltä ainakin Rickylle ja Alexille löydy se 10min/peli huilautettavaa.
 
Viestejä
283
Posin kautta, nyt alkaa olemaan palikoita kasassa, joilla kyllä hommien kohdalleen loksahtaessa väännetään taas keväällä mitalleista
No jos ny kuitenkin odotettaisi edes pari ottelua, ennen mitalli kaffeeta. Siinä sielu lepäisi kun aloitus viisikko olisi kokonaan amerikan aapoja. sitävartenhan meilä liiga on jotta poijat saa harjoitella. Kuka nyt haluu nähdä kotimaisia pelaajia. gou usa
 
Viestejä
1 323
No jos ny kuitenkin odotettaisi edes pari ottelua, ennen mitalli kaffeeta
Juu, kyllä tässä on vielä sinne pleijareihinkin matkaa sarjataulukossa. Kotti, Staten kaksikon päälle pitäisi kuitenkin olla rakennettavissa ihan tosissaan välieräpaikasta vääntävä korisliiga jengi, jos vaan homma saadaan pelaamaan ja ne kolme muuta jenkkiä varaa ottaa muualta kuin sieltä "ei kelvannut" muualle sangosta.
 
Viestejä
232
No jos ny kuitenkin odotettaisi edes pari ottelua, ennen mitalli kaffeeta. Siinä sielu lepäisi kun aloitus viisikko olisi kokonaan amerikan aapoja. sitävartenhan meilä liiga on jotta poijat saa harjoitella. Kuka nyt haluu nähdä kotimaisia pelaajia. gou usa
Nyt on mennyt todella pahasti tunteisiin
 
Viestejä
1 977
Siinä sielu lepäisi kun aloitus viisikko olisi kokonaan amerikan aapoja. sitävartenhan meilä liiga on jotta poijat saa harjoitella. Kuka nyt haluu nähdä kotimaisia pelaajia. gou usa
Mäkään en lähtis nyt ihan vielä näitä kauhukuvia maalailemaan. Lokeilla on ollut koko historiansa ajan varmaan sarjan kotimaisin ykköskentällinen (tai ainakin yksi kotimaisimmista) ja tämäkin syksy on taidettu mennä aika systemaattisesti kaksi kotimaista & kolme ulkomaalaista avausviisikolla (vrt. varsin yleinen 1+4 tai Karhu 0+5).

Seagullsiakin edelleen varmaan myös koskee toi sääntö, että peliin saa kirjata max. neljä jenkkiä.
 
Viestejä
1 977
Jackson tänään mukana?
Ainakin Seagullsin tiedotteessa sanottiin, että pelaa jo tänään.

Myös Lokkien otteluennakko sanoo: "Kisahallin parketilla nähdään myös Seagullsin uusin vahvistus Jalen Jackson! Urheilullisen laiturin meriiteistä löytyy viime kaudelta Romanian pääsarjan korintekijätilaston toinen sija, jonka 24-vuotias Little Rock yliopiston kasvatti ansaitsi pelaamassaan 17 ottelussa tehoin 17,2 pistettä ja 5,5 levypalloa ottelua kohden."

Voittoputkessa liihottavat lokit vs ärsytetyt Kouvot!
 
Viestejä
1 479
No jos ny kuitenkin odotettaisi edes pari ottelua, ennen mitalli kaffeeta. Siinä sielu lepäisi kun aloitus viisikko olisi kokonaan amerikan aapoja. sitävartenhan meilä liiga on jotta poijat saa harjoitella. Kuka nyt haluu nähdä kotimaisia pelaajia. gou usa
Jos kotimaisia kentällisiä kaipaat, niin tervetuloa vaikkapa HNMKY:n, MuKin tai Tapiolan Hongan M1DA/B matseihin. Totuus nyt vaan on se, että liigassa voittaa joukkue, jolla on paras kokoonpano ulkomaisia (amerikkalaisia) vahvistuksia, koska jotkut visionäärit ovat niitä neljä “herrasmiesmäisesti” kokoonpanoon sallineet.
 

Tulikomistäänmuutakaan

Miksi se ei onnistu teiltä?

Ottelu

Miten saatte Tuomas Hirvosen pelaaman yli 40min, jos ottelussa ei ole jatkoaikaa?
 
Viestejä
1 014
Ortiz taas hyvä, mutta kuka tuon Waxlaxin opetti tai siis oikeestaan jätti opettamatta heittämään? Niin ruma hypäri ja tehoton, että ei tosta mitään tule. Ehkä oikea paikka divarissa.
 
Viestejä
283
Nyt on mennyt Lipahasti tunteisiin
Ei ei ole mennyt tämä asia tunteeseen, itse vain on innostunut niin monta kertaa pelaaja vaihdoista ja odottanut, että tästä tää lähtee. Ihan hyvällä tahdolla toppuuttelin notta ei tulisi niin pahaa pettymystä jos homma ei alakaan toimimaan. En koe mitään iloa jos muut ei pärjää, esim tänään lokkien hävitty ottelu kouvoille. Oikeasti harmittaa itseäni, koska tiedän miltä tuntuu kun oma joukkue on tappio kierteessä. Korihaitten kannattajana TIEDÄN mistä puhun :)

Lisäksi uskon että on tärkeää liigan kannalta, että pääkaupunki seudulta tulisi vahva joukkue joka saisi vedettyä katsojia. Tämä auttaisi koko koris perhettä enemmän näkyvyyttä enemmän rahaa ja niin edelleen.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös