Koripallo.com
Viestejä
1 652
Ihan solidi esitys pääosin. Vaihtamisessa näytti olevan vähän uusia ajatuksia (tai ainakin porukka välillä aika hukassa sen kanssa), mutta tuskin lokit montaa peliä häviävät, joissa kaaren takaa uppoaa yli puolet yrityksistä. Lassilta "ihan kiva" 7/9 kaaren takaa ja ennätys pisteet joiden ohessa 9 syöttöä. Coleman osui kaarentakaa, oli aktiivinen, mutta sai tilaston mukaan 0 2p heittoa ja kivitta vaparit 3/7.

Pelaamisessa vähän samaa kuin viime kauden lopulla. Rotaatio todella kapea, avaus varsin laadukas ja kun onnistumia tulee pysyy intensiteetti ylhäällä. Penkiltä pitäisi kuitenkin saada enemmän kuin 37min, jos voittaminen halutaan pitää jotenkin jatkuvana.

En ollut paikalla, mutta Sjolundin kommenttiin nostettu vertaus yleisön suheen kuullostaa aika kovalta "Tämä oli intensiivinen ottelu ja pakko sanoa, että poikkeuksellisen äänekäs yleisö teki ottelun alkuun sopeutumisesta poikkeuksellisen. En ole kokenut vastaavaa tunnelmaa sitten Duken yliopistojoukkueen kohtaamisen."
 
Viestejä
1 652
Osaako joku muuten sanoa, millä perusteella se Luukkosen(?) saama ilmeisesti Okon korkeahko kyynärpää levypallotilanteessa käytiin katsomassa videolta tuomarien toimesta? En itse tiedä sääntökohtaa joka mahdollistaisi viheltämättä jääneen mahdollisen virheen kelailun jälkikäteen pelaajan kommenttien tai muunkaan perusteella.
 
Viestejä
184
Osaako joku muuten sanoa, millä perusteella se Luukkosen(?) saama ilmeisesti Okon korkeahko kyynärpää levypallotilanteessa käytiin katsomassa videolta tuomarien toimesta? En itse tiedä sääntökohtaa joka mahdollistaisi viheltämättä jääneen mahdollisen virheen kelailun jälkikäteen pelaajan kommenttien tai muunkaan perusteella.
En muista tarkkaa pykälää, mutte se menee jotenkuinkin näin: Erotuomarilla on milloin tahansa pelin kuluessa mahdollisuus tarkistaa mahdolliseen väkivaltaiseen tilanteeseen osallistuneet pelaajat. Tarkistuksen tarpeellisuus tulee todeta ja toteuttaa, kun erotuomarit keskeyttävät pelin ensimmäistä kertaa tilanteen jälkeen.

Näitä on muutamia tarkisteltu tälläkin kaudella ja yleensä syynä on ollut liian korkealla heiluneet kädet ja sen tahallisuus.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
3 510
En muista tarkkaa pykälää, mutte se menee jotenkuinkin näin: Erotuomarilla on milloin tahansa pelin kuluessa mahdollisuus tarkistaa mahdolliseen väkivaltaiseen tilanteeseen osallistuneet pelaajat. Tarkistuksen tarpeellisuus tulee todeta ja toteuttaa, kun erotuomarit keskeyttävät pelin ensimmäistä kertaa tilanteen jälkeen.

Näitä on muutamia tarkisteltu tälläkin kaudella ja yleensä syynä on ollut liian korkealla heiluneet kädet ja sen tahallisuus.
Juuri näin. Tähän vielä sellainen lisäys että valmentaja voi halutessaan vaatia tuollaisen tilanteen tarkistamista (ja saada ylimääräisen aikalisän ottelun lopussa) vaikka ilmiselvästi mitään ei olisi tapahtunutkaan.
Tämä osuus nykyisessä valmentajan haastossa on kyllä mielestäni sellainen, joka tulisi pyyhkiä pois.
 
Viestejä
184
Samaa mieltä ja muutenkin näkisin, että voisi olla parempi, kun epäonnistuneesta haastosta olisi jokin seuraus. Esim. Aikalisän menettäminen niin nämä taktiset haastot jäisivät pois. Toisaalta kamerakulmat on sen verran surkeita, että selviä tilanteitakin menee väärinpäin tarkistuksen mahdottomuuden takia ja sen takia rangaistus on tavallaan kohtuuton, jos tilanne menee väärin ja menettää vielä aikalisän.
 
Viestejä
622
Samaa mieltä ja muutenkin näkisin, että voisi olla parempi, kun epäonnistuneesta haastosta olisi jokin seuraus. Esim. Aikalisän menettäminen niin nämä taktiset haastot jäisivät pois. ---8<---
Mielestäni haasto on hyvä työkalu ja pikemminkin pitäisi menettää haastomahdollisuus ainoastaan epäonnistuneen haaston tapauksessa.
 
Viestejä
1 652
Kyseinen sääntökohta lienee

"F3.3......
Mahdolliseen väkivaltaiseen tilanteeseen osallistuneiden pelaajien ja joukkuepenkillä istumaan oikeutettujen henkilöiden määrittäminen.
o Erotuomarit voivat pysäyttää pelin heti tarkistaakseen mahdollisen väkivaltaisen tilanteen.
o Mahdollisen väkivaltaisen tilanteen jälkeen erotuomarien tulee todeta videotarkistuksen tarpeellisuus ja tarkistus tulee toteuttaa, kun erotuomarit ovat ensimmäisen kerran pysäyttäneet pelin mistä tahansa syystä"

Säännöt Fiba tulkinnat kuuluvat:
"F-4.15 Esimerkki: A1 ja B1 alkavat lyödä toisiaan, ja muitakin pelaajia ja joukkuepenkillä istumaan oikeutettuja henkilöitä tulee mukaan tappeluun. Muutaman minuutin kuluttua erotuomarit ovat saaneet palautetuksi järjestyksen kentälle.

Tulkinta: Kun järjestys on palautettu, erotuomarit voivat käyttää videotarkistusta milloin tahansa pelin aikana määrittääkseen väkivaltaiseen tilanteeseen osallistuneet pelaajat ja joukkuepenkillä istumaan oikeutetut henkilöt. Kerättyään selvän ja ratkaisevan todistusaineiston tilanteesta, päätuomarin tulee raportoida lopullinen päätös selkeästi toimitsijapöydän edessä ja tiedottaa se molemmille päävalmentajille.

F-4.16 Esimerkki: Kaksi eri joukkueiden pelaajaa alkavat puhua aggressiivisesti ja töniä toisiaan. Erotuomarit keskeyttävät pelin. Kun järjestys on saatu palautetuksi, erotuomarit eivät ole varmoja, ketkä pelaajat olivat kyseessä.

Tulkinta: Kun järjestys on palautettu, erotuomarit voivat käyttää videotarkistusta milloin tahansa pelin aikana määrittääkseen väkivaltaiseen tilanteeseen osallistuneet pelaajat. Kerättyään selvän ja ratkaisevan todistusaineiston tilanteesta, päätuomarin tulee raportoida lopullinen päätös selkeästi toimitsijapöydän edessä ja tiedottaa se molemmille päävalmentajille."


En ole tuomari, mutta ymmärrän kyseisen säännön mahdollistavan tarkistuksen siihen mitkä pelaajat osallistuivat väkivaltaiseen tilanteeseen, eivät varsinaisesti sitä, tapahtuiko väkivaltainen tilanne vai "normaali levypallo tilanne"? Onko käytetty tulkinta kuitenkin se, että mahdollisia väkivaltaisia tilanteita voi kelailla aina jälkikäteen seuraavalla pelitauolla? Tuleeko tuomarin jotenkin indikoida tällainen "mahdollinen tarkistus" pelin aikana?
 

42

Viestejä
3 372
Mahdollisen väkivaltaisen tilanteen tai tapahtuman voi milloin tahansa pelin aikana käydä seuraavalla katkolla tarkastamassa. Seuraus, jos sellainen tulee, on oltava UF, DQ tai TF, ei voi olla tavallinen virhe.
 
Viestejä
1 652
Tänään vastassa Kataja kotiAreenallaan. Viime pelien ilmeellä saatanee hyvä matsi täydellä kokoonpanolle pelaavaa, mutta vielä todennäköisesti rytmiä hakevaa kotijoukkuetta vastaan. Kahden hyvän pelin jälkeen lienee yhtä iso todennäköisyys viime kerran kivityksen toistamiselle.

Isossa roolissa taas Nikkarinen, jonka kuorma hyppäsi noin 10min/peli Grantin tippuessa pois. Toivottavasti kesällä on tehty pohjia niin, että kroppa kestää tämän rasituksen myös bussijaloilla. Taktisesti mielenkiintoista nähdä, onko lokki treeneissä haettu tähän ratkaisuja, vai vieläkö riittää usko, että huilauttaja saadaan markkinoilta haalittua.


Vaikka aikaa on vielä 2 viikkoa siirtorajan sulkeutumiseen, tuntuu ajatus uuden pointin ajamisesta sisään jengiin kolmessa pelissä ennen pleijareiden alkua jossain määrin hurjalta. Vähintään yhtä hurjalta tuntuu ajatus, että puolustava mestari lähtisi kevääseen vapaaehtoisesti kolmella jenkillä ja 7 pelaajan rotaatiolla. Mielenkiintoinen ajatusleikki on pohdinta Gulls:n kevään tavoitteista ja niiden vaatimuksista. Jos jengiin tuodaan heikosta markkinasta 7-12min/peli pointti, on jää paine viedä jengi päätyy asti isosti Nikkarisen onnistumisen ja jaksamisen varaan. Uskalletaanko toimistolla lähteä tuplaamaan, ja hakemaan neljänneksi jenkiksi esim 4 paikan isoa skoraajaa, pointin sijaan? Pleijareiden ohjelman perusteella kevät taidetaan pelata pääosin joka kolma päivä, riittääkö Vertion velhous loihtimaan sen 10min/peli voittavaa koripalloa ilman pointtia? Leikitäänkö tässä kuviossa jo Nikkarisen terveydellä ja millaista "fyysistä puolustusta" ja iso hyökkäystä Nikkarista vastaan vastustajat lähtevät pelikirjoihin piirtämään jos Lassi jengin ainut pointti?

Mielenkiintoisia aikoja, Kouvoja vastaan tippuminen ensimmäisellä kierroksella olisi jonkun sortin kruunu cup kiroukselle.
 
Viestejä
1 652
Aivan ok esitys ja kun vajaamiehinen Nokia hävisi Kauhajoella näyttävät mahdollisuudet pleijareihin piikkipaikalta lähtemiseen (ja Kouvojen ensimmäisellä kierroksella välttämiseen) synkemmän jakson jälkeen taas aivan hyviltä.

Nikkariselta "normaali Ok" peli, skoraamisen puolesta ei aivan samanlaista lentoa kun edellinen, mutta 6 syöttöä ja 33% kaaren takaa aivan solidia. Coleman löytänyt hyökkäyspäässä roolia aivan uudella tavalla Grantin tiputtua pois, 10 yritystä kaaren takaa on aika paljon, mutta jos niitä upottaa 40+% tarkkuudella, niin antaa lentää. Ohams hyökkäyspäässä hyvä, pari hyvää suoritusta pakissa, mutta yleisellä tasolla hyppäsi jokaiseen heittoharhautukseen korin lähellä ja Nikkarisen kanssa skriinit jotenkin aivan hukassa.

Katajan puolella Hirvonen 1/9 kaaren takaa, syöttö/ menetys suhde 8/5 kertonee jotain siitä, että pakissa onnistuttiin tiettyjä sekoiluja lukuunottamatta ihan ok. Pack alkaa päästä vauhtiin, mutta ei vielä selkeästi ihan rytmissään.

Pelin jälkeinen Vertion maininta pelaaja uutisista ensiviikolla lienee se eilisen mielenkiintoisin juttu. Odotellaan.
 
Viestejä
5 500
Itse huutelin Gilbertiä labaan tuossa taannoin. Vapailla markkinoilla ei montaa pätevää pointtia tai komboa ollut, mutta tämä kaveri on sellainen. Uskoisin, että istuu joukkueeseen hyvin.
 
Viestejä
1 652
Markkina ei tosiaan liene liian hyvä, kun tällaisen odottelun jälkeen haaviin jää tällä kaudelle 6 peliä pelannut ja varsin loukkaantumis herkän oloinen kaveri. Ihan pelimies vaikuttaisi olevan kyseessä aikaisempien meriittien ja vanhojen videoiden perusteella. Toisaalta nopealla viimeiseksi Romaniassa jääneen pelin selailulla päätös jengistä tipputtamisesta ei vaikuta erityisen kohtuuttomalta. Toivottavasti asenne ja fitti osuu paremmin Lokeissa. Onnistuessaan nostaa ehdottomasti Lokkien sisäkattoa ainakin Grantin jälkeiseen kokoonpanoon nähden, mutta mielenkiintoista nähdä onko rooli lähempänä Grantin vai Hallin esimerkkiä. Ohamsin apupuolustuksen haasteet yhdistettynä Gilbertin kokoon saattaa olla jonkun sortin haaste, ainakin niissä hetkissä kun Rene ei ole kentällä paikkaamassa.
 
Gulssit tarvii ehdottomasti jenkkipointin jolla nopeus riittää vastustajan ohittamiseen ja siitä aiheuttaen puolustuksen rotaation. Vertaa esim. meidän Cleary...

t: Slerba
 
Viestejä
503
Gilberthän oli lukioaikoinaan yksi vuosiluokkansa parhaita pelintekijöitä ja valittiin parhaiden lukiopelaajien McDonalds-tähdistöpeliin. Yliopistoura taisi mennä suurimmaksi osaksi UConnin konttausvuosina, mutta ihan mielenkiintoisen polun kautta mies saapuu nyt Helsinkiin. Näinkin ne huippulupausten ja lukiotähtien urat joskus menevät.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös