Koripallo.com

Korihait 2019-2020

Viestejä
496
Niin, Juste olisi ollut sellainen valmentaja, jonka johdolla KH olisi voinut aloittaa divarikaudenkin ensi syksynä ja lähteä rakentamaan uutta nousua hänen johdollaan. Herra on profiloitunut nuorten kehtitäjänä, sai joukkueeseensa paljon nuoria raakileita. Kehitystyö jäi kesken ja tulokset ulosmittaamatta, olisi toivottavaa notta Juste olisi muutamien näiden kanssa jatkanut tämän ja tulevankin kauden.
 
Viestejä
1 168
Huonon alun ja epäonnistuneiden hankintojen jälkeen alkoi näyttää paremmalta - niin kuin tuossa edellä todettiin. Juste sai käännettyä kurssia, hitaasti mutta käänsi kuitenkin. Toisinaan valmentajapotkut ovat paikallaan mutta tämä ei tunnu viisaalta valinnalta. Kiinnostava nähdä miten peli kehittyy Nikulan johdolla.
 
Viestejä
111
No niin nyt annettiin valmentajalle potkut! Minkä tähden? En ymmärrä tätä juttua alkuunkaan? No joka tapauksessa Cook yllätti jopa itsensä eilen! En usko että tilanne tästä paljon muuttuu mutta toivotaan nyt sitten että niitä voittoja tulee ja käyn edelleen katsomassa ja kannustamassa kotijoukkuetta:)
 
Viestejä
365
No nyt en kyllä ymmärrä tätä porukkaa täälä joka justen perään vinkuu. Näyttäkää joku muu joukkue joka tuolaisen tappio määrän jälkeen jatkaisi samalla koutsilla. Nyt pitää myös muistaa se tosiasia, että hän oli antanut jo periksi. Tarpeeksi katsonut ihan vierestä mitä pelin aikana sanoo porukalle. Uskokaa nyt kun sanon hän oli antanut periksi, lisäksi hän valitsi ne vahvistukset. Se asia ei muuksi muutu vaikka kuinka asiaa kääntelis ja kehuisi työtä. Hän valitsi pelaajat. Eikä se paketti ole toiminut. Tietty harjoittelu aikaa ei ollut, mutta olisi jo paljon aikaisemmin koutsin pitänyt rekoida vaihtaa pelaajia ja saada edes puolustus toimimaan.

Justella jatkaminen ajatellen divarissa nousemisesta pohjautuu sille olettamukselle, että seura on vielä olemassa. Mikä ei ole näissä oloissa välttämättä todellista, Joten mitä siinä sitten voitetaan pitämällä miestä palkka listoilla. Koocille oli jo lentolippu hankittu kun miestä ei pelaaminen kiinostanut. Vaihdot ovat kalliita ja sera on varmastikin pudjetoinut lipputulonsa 400-500 katsojan mukaan. Nyt kun seura on hyljätty ja katsojia on ollut viime otteluissa alle 200. Niin voi olla että Justesta oli pakko päästä jostain piti säästää eikä tulostakaan ole tullut.

Tilanne on kaukana ideaalista, Nikula sai selkäänsä todella pahoin viime yrittämällä. Todelakin kunnioita miestä joka hyppää puikoihin tietäen täysin seuran ja joukkueen tilanteen. Ei tämä siirto nyt lupaa kovin helppoja aikoja kun taas ollaan tilantessa ilman apu koutsia. Tämän takia olisi ehkä voitu odottaa Justelta ihmettä parin ottelun verran. Se olisi kaiketi ollut viisain teko viime ottelun perusteella. Mutta päätöshän oli tehty jo aikaisemmin kun mitään toivoa ollut näkyvissä. Seuran piirissä Justeen oli todennäköisesti luotto menetetty. Tai pahimmasa tapauksessa yleisökato yhdistetty huonoon mainosmyyntiin, niin oli vain pakko jostain karsia. Ja hänellä oli isoin palkka pussi ja heikoimmat tulokset.

Niin tai näin kertoo se kuitenkin yhden asian, Seura ei ole halvaantunut se yritää vieläkin ratkoa ongelmia. Emme tiedä kaikkea ja paljon on arvailuja ja huhuja. Mutta viime ottelu oli viihdyttävä toivottavasti se toisi lisää katsojia, loisi se ainakin uskoa myös pelaajinki. Se on täältäkäsin helppo huudella, ne jotka oikeasti tekevät työn ovat kovien paineiden alla. Ei voi muuta kun toivottaa parasta.
 
Viestejä
496
Hetki piti mietiskellä, että kenelle. Koocielle? Mutta siis Anton Cookille?

Olihan Juste turhautunut ja luovuttaneen oloinen. Ehkäpä tilanne jollaiseen saapui pääsikin yllättämään, vaikka kuinka vakuutteli, että Ruotsissa oli ihan sama tilanne kuin täällä. Vähän rahaa, vaikeuksia saada kotimaisia pelaajia pikkukaupunkiin viime vuosine menestyksen vuoksi jne. jne. Oli joutunut tekemään seurassa myös hommia, joiden ei kokenut kuuluvan hänelle. Eli ilmeisesti jenkkien opettamista kentän ulkopuoliseen elämään. Muistelen Grönroosin, tai Kutilan, maininneen jossain lehdessä jotenkin näin: "muutoksia on vielä tulossa, mutta katsotaan ajan kanssa kuka lähtee ja kuka ei". Ja tämä lausonto oli silloin kuin Zeigler ja Henry oli molemmat jo hankittu. Lokakuun lopulla siis. Eli ei tämä ole hetken mielijohteesta tehty päätös, vaikkakin silti mielestäni väärä ja hätiköity. Lisäksi siihen en usko, ettei valmennussopimus olisi "no cut" diili, eli KH kyllä joutunee maksamaa loppukauden palkan Justelle jokatapauksessa.

Mitä Nikulaan tulee, niin onhan se nyt turha muistella vanhoja. Annetaan työrauha aloittaa tiukkaakin tiukemmassa paikassa niin puhtaalta pöydältä kuin se vain suinkin on mahdollista. Lisäksi Länsi-Suomen haastattelussa Grönroos mainitsee, ettei Nikulan vetovastuu jatku koko kautta. Päivätyötkin jo sen estävät.
 
Viestejä
980
Se tässä koko kuviossa on typerää, että jokainen koripalloa ymmärtävä näki että joukkueen peli parani, pelaajat pelasivat edelleen valmentajalle ts. tilanteesta huolimatta koutsilla oli uskottavuutta. Tämän parempaa perustaa ei voi kuvitella rakentamiselle jotn joku hyvin valittu pelaajahankinta, ajatus pidemmälle ja keskittyminen myyntiin, kumppaneihin jne.
 
Viestejä
19 536
Mitään järkeä ei ollut vaihtaa, jos kerran palkkaa joutuu maksamaan loppukauden. Liekö varma tieto?
 
Viestejä
5 329
Jarnolla aika isot paineet . Miten Me autetaan. Me mennään pohitulliin. Ja kupittaalle.. ja jelekäine minä kirjoitan . Vaikka Tämä on meidän temmelys kentä .
 
Viestejä
1 352
Ei ainakaan Ukin sanomien mukaan Grönroos kertoi ettei Korihait hae aktiivisesti uutta valmentajaa vaan mennään Nikulan voimin eteenpäin
 
Viestejä
5 329
Ei ainakaan Ukin sanomien mukaan Grönroos kertoi ettei Korihait hae aktiivisesti uutta valmentajaa vaan mennään Nikulan voimin eteenpäin


Kuka niin on väittänyt . ?
Kaikki jotka on pilkillä tarvii heti usko .
 
Viestejä
365
No tämä nyt on tieto eikä arvuuttelua. Justelle ei jouduta maksamaan palkaa loppu kausi. Ja Jarmolla mennään, tiedossa ei ole ainakaan nyt ketään toista. Se on tilanne nyt, ainahan se voi muuttua mutta toistaiseksi tilanne on tämä.

Ja todellaki toivon Jarmolle onnistumisia, tarkoitin vain ja kaikella kunnioituksella. Viimekerta homma ei toiminut sitten alkuunkaan. Silloin veikkasin/luulin, etemme koskaan näkisi miestä valmentamassa sm korisliigassa. Jos hän nyt onnistuu se olisi kuin fiiniks linnun tarina. Ja mikäkli tämä tapahtuu, on tämä se suola jota urheilussa janotaan.

Pohjimmiltaan ihmiset rakastavat, kun altavastaaja voittaa. Nyt voi vain toivoa odottaa ja katsoa mitä tapahtuu. Korihaitten kohtalo on sidottu vahvistuksiin, he osaavat pelata siitä ei ole kyse. Kyse on haluavatko he cook :) vai kooc. on hyvä esimerkki, jannu oli ilmiliekeissä viimeksi. Jos jatkavat tuolla lailla niin aivan kaikki on mahdollista.
 
Viestejä
168
Ei sen näin pitänyt mennä - Jarno Nikula harkitsi pitkään välivuotta koripallosta, mutta hän on Korihaiden päävalmentaja. ★ Ei sen näin pitänyt mennä - Jarno Nikula harkitsi pitkään välivuotta koripallosta, mutta hän on Korihaiden päävalmentaja.

Pikkupätkä yo. artikkelista: "Korihaiden henkilöstö- ja talousjohtaja Jouni Grönroos vahvisti torstaina Länsi-Suomelle, että Nikulan kanssa on sovittu ainakin aluksi tietty ajanjakso, jonka hän ainakin toimii päävalmentajana."

Nikula ei todellakaan ollut suoriltaan halukas ja valmis ottamaan vetovastuuta. Valmennuksellisia muutoksia ei ole tulossa isosti, Justeen kanssa samoilla linjoilla. Johtajana Juste oli Jarnon mukaan todellinen herrasmies.

Meanwhile in Twitter. Juste avautuu, että oli väärässä paikassa väärien ihmisten ympäröimänä sekä homma oli menetetty jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Jo lokakuun alussa mainitsi seurassa olevan paljon työnsarkaa terveen toimintaympäristön luomiseen, muttei aio itse luovuttaa asian kanssa. Vaikutti olevan aika loppu ja vain varjo siitä iloisesta miehestä, joka tänne saapui. Itse luulen kommenttien tarkoittavan sitä, että vaatii myös seuralta ja ympäristöltä samanlaista ammattimaista suhtautumista koripalloon kuin itseltäänkin ja hänellä oli erittäin kova vaatimustaso ammatillisesti. Ehkä seura voisi miettiä miten viedä toimintaa ammattimaiseen suuntaan, lähtien jo niistä pienimmistä nyansseista mitkä Justeakin on painanut ja ehkäpä tulehduttanut henkilösuhteet pääkoutsin ja vastuuhenkilöiden välillä. Peliasut myöhässä, tiedonkulku ottelusiirroista ja peliluvista jne jne. Tekisi varmasti seurajohdollekin hyvää katsoa peiliin ja miettiä mitä tehtiin väärin, että saatiin kaikkien pitämä herrasmies turhautettua ja välit viilennettyä?

Edit. Niin, ja ei kai edes täällä olla niin hyväuskoisia, että tehdään sitova sopimus ulkomaisen valmentajan kanssa, jonka meriitit ovat Irlannista ja Ruotsin "korihaista". Muussa tapauksessa Juste olisi kyllä pidetty seurassa valmentamassa vaikka junioreita ja naisten joukkuetta.

PS. Juste on vielä Suomessa, vielä ehtii sopimaan ;)
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 352
Nimenomaan seuran hallituksen pitäisi katsoa peiliin onko toimittu oikein ja viety asioita yhteisymmärryksessä eteenpäin.Viime kauden jälkeen puheenjohtaja lupasi uudistaa seuraa kohti juhlavuotta jolloin pitäisi pelata muusta kuin jumbo sijasta nyt tuntuu että kaikki oli sanan helinää ja Seura vajoaa alemmaksi.Kohta vuodenvaihde eikä joukkueella edelleenkään kuin yhdet peliasut eli valkoiset ja muilla seuran joukkueilla vain vanhat eli tässäkin kohti joku mättää imagon rakentamisessa.Ei katsojat kaupungissa paljon vaadi kuten viimeisessä pelissä nähtiin nyt vaan oltu jopa viimekauteen kaukana esityksistä.Pitää toivoa että ihan ensin seuran johto alkaa puhaltamaan yhteen hiileen jotta päästään eteenpäin kohti parempaa tulevaisuutta
 
Viestejä
168
Mitä tulee Korihaiden tilanteeseen, niin kyllähän peli luovutettiin jo heinäkuussa. Itse odottelin kauden alkuun asti koska tulee ilmoitus, että Hait vetäytyy viime hetkillä sarjasta tai jotain muuta yhtä radikaalia. Sellaista ilmoitusta ei koskaan tullut, vaan lähdettiin mopolla moottoritielle.

Harmillinen tilanne Korisliigalle ja ukilaiselle yleisölle. Enpä tiedä, ymmärsikö Justekaan sopimusta tehdessään täysin, mihin veneeseen hyppäsi.

Heinäkuussa nimenomaan, eikä kotimaisiin hankintoihin vaan siihen, että Juste tuotiin maahan vasta elo- syyskuun vaihteessa. Olisi pitänyt tuoda jo heinäkuussa ja myös järjestää kotimaiset paikkakunnalle. Tämä on niitä mistä täällä jo mainittiin, ei köyhän kannata ostaa halpaa.

Juste ainakin syksyllä väitti, että KH oli rehellisesti kertonut tilanteen olevan haastava eikä rahaa ole liikaa käytettävissä. Länsi-Suomessa tai Ukin Sanomissa olleessa haastattelussa.

Tätäkin taustaa vasten potkut ihmetyttävät yhä enemmän. Seuran omatkaan odotukset eivät ole olleet korkealla ja koutsikanditaattia jopa varoiteltiin tilanteesta. Juste halusi isoa haastetta ja roolia, siksi lähti kelkkaan. Ihmiset on aina toinen juttu, niistä ei ikinä tiedä millaisia vastaan tulee.

Edit. Länsi-Suomessa ★ Katalaani uudessa kodissa – Jordi Juste kaipaa Korihaihin tarkkaheittoista ulkomaalaislaituria
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös