Koripallo.com

Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Koripallon Suomen mestaruutta 2017 juhlii?

  • Salon Vilpas

    Ääniä: 24 51,1%
  • Joensuun Kataja

    Ääniä: 23 48,9%

  • Äänestäjiä
    47
Viestejä
622
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

RahanKeruuMies sanoi:
... todistaa itsensä totaaliseksi pässiksi jos väittää että Salossa on käynnissä jokin pitkä prosessi.
Silläkin uhalla, että minut liitetään sarvellisiiin, väitän Salossa olevan käynnissä jokin pitkä prosessi. Vaikka Vilppaassa on mukana monia "sisään kasvaneita" ja "aina mukana" olleita, ei Vilppaan prosessi henkilöidy samalla tavalla kuin Kouvoissa Lehtoseen.

Vilppaan periaate on ollut "finding the best affordable solution" ja toimintaan on tullut mukaan uusia ihmisiä ja toimia on perustettu koripallotoiminnan kehittämisen ammattimaistuessa.

On helppo vedota siihen, että "saivat konkurssipesän halvalla". Ne on kuitenkin eri jätkät (ja mimmit), jotka niistä aineksista tekevät voittavan kombon säälisellä jatkuvuudella.

erittäin keskinkertaiseen runkosarjan tasoon tällä kaudella

Ottamatta kantaa korisliigan tasoon sinänsä on Vilpas tällä kaudella kiistatta runkosarjan voittanut. Kukaan toinen joukkue ei pystynyt parempaan, vaikka se olisi ollut helpompaa tänä vuonna kuin aikaisemmin. Logiikka?

Nyt pelataan finaaleja. Ensimmäinen oli varsin tasainen. Toinen tänään, kovaa taistelua.
Uskoisin kotiedun riittävän tänään.
 
Viestejä
336
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Onhan Vilppaalla menossa pitkä prosessi. Hienoa työtä Salossakin ollaan tehty ihan niinkuin Kouvolassakin. RKM vois nyt vähän rauhoittuu, vaikka oikeessa olikin finaalien lopputuloksesta. Provolla vastataan provoon ja sotahan siitä syttyy...
 
Viestejä
1 358
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Salon Vilppaalla on koko seuran yhteinen prosessi käynnissä, joka saattaa huipentua jo tänä vuonna Suomen mestaruuteen. Kouvolassa Jyri Lehtosella oli oma henkilökohtainen prosessi, jossa hän kehitti joukkueen pelaamista ja omia junnuja. Lehtosen lähdettyä häipyi pitkäkestoisen prosessin myötä myös menestys. Viime vuoden Salon Vilpas oli jo hyvä joukkue, ja Iisalo on jatkanut siitä mihin viime vuonna jäätiin. Vilpas on Katajan tavoin rakentanut joukkueen huolella, valinnut joukkueeseen sopivan valmentajan eikä ole hakenut pikavoittoa isolla rahalla. Nyt kumpikin joukkue on taloudellisesti sekä koripalloilullisesti erinomaisessa tilanteessa, ja ovat ansaitusti taistelemassa mestaruudesta. Kummankin joukkueen tulisi olla suomalaisen pääsarjakoripalloilun ylpeydenaihe.

Tämän päivän ottelu voi olla jopa ottelusarjan tärkein. Jos Kataja voittaa, on Vilppaalla todella iso takamatka nousta takaisin kamppailuun mestaruudesta. Jos Vilpas voittaa, pääsevät salolaiset aloittamaan käytännössä uuden, paras viidestä, ottelusarjan kotonaan kovan voiton jälkeen.

Kataja on myynyt aivan törkyisästi lippuja illan otteluun. Toivotaan että tunnelmaa on vähintään samalla tavalla kuin Salossa.
 
Viestejä
1 683
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Espoon Nash sanoi:
Salon Vilppaalla on koko seuran yhteinen prosessi käynnissä, joka saattaa huipentua jo tänä vuonna Suomen mestaruuteen. Kouvolassa Jyri Lehtosella oli oma henkilökohtainen prosessi, jossa hän kehitti joukkueen pelaamista ja omia junnuja. Lehtosen lähdettyä häipyi pitkäkestoisen prosessin myötä myös menestys.

Koko seuran prosessi on Salon osalta pelkkää höpöhöpöä. Enemmän se Kouvoilla oli koko seuran prosessi kun omat junnut oli avain rooleissa, voidaan nähdä että parin vuoden takainen A-poikien mestaruus oli yksi osa sitä. Eikä Jyri mihinkään häipynyt, mies oleili tiiviisti Manskarilla mutta piti valmennusvastuusta välivuoden. Tämä prosessi olisi joka tapauksessa huipentunut viime vuoteen vaikka mestaruutta ei olisi tullut ja joukkue olisi hajonnut sammalla tavalla.

Espoon Nash sanoi:
Viime vuoden Salon Vilpas oli jo hyvä joukkue, ja Iisalo on jatkanut siitä mihin viime vuonna jäätiin.

Viime vuoden Vilpas oli juuri niin huono kuin aina aiemminkin. Kun valmennus ja joukkue vaihtuu niin ei siinä mitää vanhaa prosessia enää jatketa. Uusi valmentaja, uusi pelikirja, uusi joukkue = uusi prosessi. Samalla tavalla Kouvot oli uuden edessä Pietin visiitin aikana.

Espoon Nash sanoi:
Nyt kumpikin joukkue on taloudellisesti sekä koripalloilullisesti erinomaisessa tilanteessa

Vilppaalla ei ole vuosiin ollut taloudellisesti mitään erinomaista tilannetta. Jenkit ovat yleensä olleet sarjan halvimpia, eikä todellakaan kummoisia. Sitä se sarjasijoitustenkin keskiarvo kertoo. Nyt tilanne kyllä kohenee Salossa kun lipputulot ovat mukavalla tasolla muihin verrattuna vaikka talousalue muuten on heikossa hapessa.
 
Viestejä
2 089
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Hienoa että RKM on takaisin!

Hyvä että jollakulla on jotain kantojakin asioihin eikä lässytä mitään yleisesti hyväksyttäviä jargoneita tyyliin "teillä on ihanat fanit, eikun teillä eikun teilläpäs..."

Eikä todellakaan katsele pelejä minkään jonkin joukkueen fanin lasien läpi vaan kehuu muitakin jos syytä ja antaa omilleenkin kyytiä jos näkee siihen syytä, syyttä tai suotta.

Oli hieno 1. finaali ja toinen voitti. Kataja roikkui huonommallakin pelillä (hyökkäys etenkin) mukana ja nousi 12p tappiosta voittoon. Mutta harvemmin finaaleissa mitään rallattelua hyökkäyksessä nähdään kun toisellakin puolella on kova porukka vastassa.

Tänään ei kannata Katajankaan etumatkoja jaella mutta jos jaetaan niin sieltä on sitten taas noustava. Riittää jos johdettas vaikka minuutin verran nyt niin ei mene turhan kireeks.

Bradleylle toivoisi jääpaloja housuntaskuun, kävi turhan kuumana Salossa kuten kävi Nokia peleissä ja jossain Gulls pelissäkin.
 
Viestejä
242
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

RahanKeruuMies sanoi:
Salon pikkupojat käy kuumana. :D Fani Fanipoikanen todistaa itsensä totaaliseksi pässiksi jos väittää että Salossa on käynnissä jokin pitkä prosessi. Käytännössä koko joukkue ja valmennus vauhtui tälle kaudelle. Yllättävä menestys runkosarjassa ei perustu mihinkään muuhun kuin erittäin keskinkertaiseen runkosarjan tasoon tällä kaudella. Salo oli helisemässä jo välierissä kun pelit meni vähän totisemmiksi. Tämän kertaisen liigavisiittinne sarjasijoitusten keskiarvo ennen tätä kautta oli alle 8. Se kertoo enemmän siitä laadusta siellä Salossa. Menestyksenne tällä kaudella vaikuttaa hyvin vahvasti suonenvedolta.

Kouvojen osalta pitkän prosessin tuomaa mesnestystä et voi kieltää koska se on fakta. Ja välivuoden jälkeen Moppi aloittaa taas uuden rakentamisen ensikaudella.

"Viime kaudelta on tuore esimerkki, kuinka Kouvolan Kouvot voitti Suomen mestaruuden kuuden vuoden prosessilla, jossa luotettiin vahvan päävalmentajan Jyri Lehtosen näkemykseen ja vietiin suomalaisia nuoria eteenpäin. Ratkaisijarooleissa oli myös pitkäaikaisia amerikkalaispelaajia"

http://www.urheilulehti.fi/koripallo/ulkomaalaiskysymyksissa-paljon-huuhaata-liiankin-moni-suomalainen-saa-peliaikaa

Mestaruus Katajalle 4-0. 8]

Ahahaha, mikä hahmo, mahtavaa! Nyt sä voisit taas mennä takas sinne kalliin teleskooppikatsomon alle. Tulet sitten taas käymään kesän jälkeen kun uusi kausi ja Kouvojen pitkä prosessi jatkuu.

t: pikkunen poika
 
Viestejä
6 217
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Finaalitaisto nro 2 luvassa siis tänään, kun karavaani saapuu Joensuun mehtimäelle ja jäähalliin. Istumapaikat on myyty loppuun, joten ainakin se 2 500 katsojaa lienee tänään paikalla. Tunnelmaa pitäisi siis riittää. Kataja otti kotiedun heti itselleen ryöväämällä onnellakin arvokkaan vierasvoiton tiistaina Salossa, nyt olisi loistava tilaisuus ottaa kotona jo toinen voitto. Toisen voiton hakeminen Salosta on vaikeampaa, joten kotona ei mielellään kannattaisi hävitä. Faktahan on se, että kotivoitot Katajalle tästä eteenpäin riittäisi mestaruuteen. Uskon, että kova ja tasainen matsi tulee tänäänkin. Kataja toki jos saa hurmostilan päälle, niin Kataja voi selvänkin voiton ottaa, kuten on nähty.

Vesku saattaa puuttua tänäänkin, muuten kokoonpano on ennallaan.

Sellainen fiilis on, että tämän illan jälkeen Kataja johtaa sarjaa 2-0. Ja eihän tässä muuta vaihtoehtoa toki olekaan! ;)
 
Viestejä
19 546
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Vaihtoehtoja on muitakin. Kataja voi olla hyvinkin hopealla, jos huonosti käy. Ei pidä aliarvioida Vilpasta yhtään.

Olikos muuten Salosta sitä kuuluisia Ultraporukkaa tulossa tänne esittelemään kunnollista katsomokulttuuria?
 
Viestejä
1 656
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

RahanKeruuMies sanoi:
Viime vuoden Vilpas oli juuri niin huono kuin aina aiemminkin.

Ymmärräthän sä, että viimevuoden vilpas oli suunnilleen 5sek päässä välierästä ja mestarijengin tiputtamisesta?
 
Viestejä
1 598
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Vilppaan faneja ei varmaan tänään tule, mutta sunnuntaina sitten. Makoisa tilanne, kun kotiedun pitäminen riittää. Lisäksi Vilppaan fanit taitaaa olla jo hiukan väsyneitä, joten lauantaina Katajan fanit valloittaa uudelleen Salohallin eikä Salon fanit enää jaksa taistella. Eikä siten myöskään Vilpas.

No tosiasiassa kaukana ollaan vielä sarjan voitosta, mutta aika ratkaiseva peli tänään. 2-0 olisi jo Salolle lopun alkua. Katajahan oli runkosarjan aikana melkein kaikissa tilastoissa parempi, joten ei ollut mikään ihme, että Kataja voitti heti eka pelin. Tilastot ei tietenkään lopulta ratkaise, mutta jotain viitteitä toki luovat. Henkinen kantti on kuitenkin varmaan se ratkaisevin tekijä ja Salolla se varmasti horjui katkeran eka tappion myötä.

Jos Kataja saa vyörytettyä heti alussa 10 pisteen johdon uskon, että peli on selvä. Mielenkiintoinen peli tulossa.
 
Viestejä
60
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Osaako joku Joensuulainen kertoa, onko D-katsomo Mehtimäellä miten kaukana kentästä? Kartassa näyttää, että se olisi selvästi päätyrajan takana.
 
Viestejä
386
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

clikc sanoi:
Ymmärräthän sä, että viimevuoden vilpas oli suunnilleen 5sek päässä välierästä ja mestarijengin tiputtamisesta?

Ja samalla kaikella todennäköisyydellä mestaruudesta.

Salossa on luotu organisaation tasolla loistava, kestävä pohja menestymiselle viimeisten 5-6 vuoden aikana. Se on tehty ilman minkään suuntaisia taloudellisia riskejä, toisin kuin joillain muilla paikkakunnilla. Tämä on johtanut siihen, että nyt kun rahaa tulee ovista ja ikkunoista, on seuralla ollut varaa esim. palkata valmennuspäällikkö.

Harmittaahan se kun tollanen kyläjengi saattaa jatkossakin pärjätä, mutta minkäs teet.
 
Viestejä
55
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Kook sanoi:
Osaako joku Joensuulainen kertoa, onko D-katsomo Mehtimäellä miten kaukana kentästä? Kartassa näyttää, että se olisi selvästi pääty rajan takana.
Kyllähän ne laitimaiset paikat ovat hiukan päätyrajan takana.Kuitenkin sieltäkin ottelun näkee.
Hyvä vaihtoehto on päätykatsomot ja päätykatsomon yläpuolella/takana on piippuhyllyllä penkkejä.Itse änkeän sinne fanikatsomoon.
Asiasta toiseen.Pikkusen ihmetyttää,että Joensuun nuoriso loistaa poissaolollaan jos verrataan esim Salon katsoja joukkoja.Joensuussa kori-ja lentopallo katsomot ovat täyttyneet lähes pelkästään seniori-ikäisistä papparaisista ja mummeleista. Joensuu ei ole edes jääkiekko-kaupunki.Missä nuoriso luuraa?

Pitkävedossa tälle illalle laitoin Vierastasoitus -7,5 1,85 .Katajalle ja nyt tulee ottelussa korejakin yli 156,5,jossa kerroin 1,72
 
Viestejä
127
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Thank god Mäkynen selostaa :)
 
Viestejä
70
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Voi pyhä isä miten Vilpas puolustaa Bristolia. Ja Kataja kiittää kyllä
 
Viestejä
1 683
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Nauttings.
 
Viestejä
78
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Mitä tekee Selkee aina paikalla, kaukaa viheltäen jotain??????????????????
 
Viestejä
1 358
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Pelin ei pitäisi olla edes näin tiukka. Vilppaan hyökkääminen kamalan näköistö, eikä puolustuslevypallot tartu käsiin millään. Palloskreenien puolustaminen todella vaikean näköistä. Nopeisiin olisi päästävä.

Kolmannen erän alku ratkaisee paljon. Vilpas oli toissapäivänä silloin parempi, saman toistuttava nyt. Järvi ollut vaarallinen palloskreenistä, Mikko Koiviston voi istuttaa penkille ja laittaa mullat päälle.
 
Viestejä
3 513
Vs: Korisliigan Finaalit 2017: Salon Vilpas vs Joensuun Kataja

Vilpas puolustaa noita Rannikon palloscriinejä juuri niinkuin niitä ei pidä puolustaa. Aikaisempina vuosina ainakin Pyrintö imi niistä tehot pois pakottamalla Rannikon ajamaan ja päättämään ajot floateriin tai häirittyyn kakkoseen. Vilpas puolustaa ne niin että Rannikko saa kolmosen tai Bristol donkin.
Pakottakaa Rannikko häirittyyn layuppiin, kolmoset ja donkit pois !
Samoin Nenonen, kun joutui muutaman vaihdon jälkeen puolustamaan Rannikkoa: otti ajon pois ja antoi kolmoset. Tee juuri päin vastoin, ota heitto pois ja pakota ajamaan. Rannikko on PALJON huonompi ajamaan ja heittämään floatereita kuin heittämään kolmosia ja ruokkimaan rullaajaa.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös