Koripallo.com

Korona & Korisliiga

Viestejä
550
Pahin skenaario olisi jos joukkueesta yksikin sairastuisi niin silloin alkaisi pelien siirto rumba kuten jääkiekon puolella nähty.Riskit kasvaa kun joissain joukkueissa pelaajia jotka sukkuloi divarin ja liigan välillä tekemisissä isomman joukon kanssa.Onkohan joukkueen sisällä jotain sääntöjä kapakka kierroksista.
 
Viestejä
306
Ei täällä ole Kansanradio vaan realistien maailmankonferenssi ( turvavälein).
Takana, kaukana takana ovat ne ajat, kun Seppo Eskola hankki Salon Palloilijoille miljoona markkaa Mobiralta kiittämällä siitä.
Nyt on toiset ajat. Ja pysyvät. On heräämisen aika.
 
Viestejä
1 987
Jaahas, täällä on tunnelma kuin Kansanradiota kuuntelisi. Pelkkää itkua ja valitusta, lienee ohjelman kuuntelijakunta pitkälti paikalla.
Vaikka eipä tuossa Koronassa paljon hauskuutta olekaan. Paitsi se kun persujen Teuvo Hakkaraisen haitilainen tyttöystävä ei päässyt Suomeen, koska vihervasemmisto pisti rajat kiinni. :D
Haksu hakee moottorisahan kanssa sormuksen takaisin! :D
 
Viestejä
662
Mitään syytä ei ole vielä tällä hetkellä ripotella tuhkaa päälleen. Tilanne on Suomessa hyvin hallussa, toistaiseksi.

Mutta vaikka kuinka monta kertaa vakuuttelisi jotain "virus taittuu / heikkenee / katoaa", se ei siitä todeksi muutu. Tieteelliset faktat kannattaa vain hyväksyä ja sitten eletään sen mukaisesti. Missään päin maapalloa tällaista ei ole tapahtunut, päinvastoin nyt on jo ensimmäinen maa (Israel), mikä on toisessa täydessä lockdownissa.
 
Viestejä
1 005
Espanjan tauti oli n.100 vuotta sitten. Kesti n.2,5 vuotta, ja hävisi itsestään. Ei ollut rokotteita. Samoin tälle käy, ja nyt kun se vielä jylläilee, niin elellään sen mukaisesti, pietään turvavälit ja jytkytellään koripallon parissa :)
 
Viestejä
662
Niin. Ja kolmen miljoonan väestöstä Suomessa kuoli kyseiseen tautiin 20 - 25 000. Vähän ikävä verrokki. Ei jytkytelty silloin.
 
Viestejä
11
Niin. Mutta eiköhän kausi saada silti hyvin vietyä läpi, kun porukalla on järki päässä ja turvavälit pidetään jatkossakin, vaikka lokakuun alusta yleisörajoitukset poistuisivatkin, ei mun mielestä kannattaisi enää rajoittaa ihmisten määrää tapahtumissa, tää suomen talous on jo nyt aivan suossa, ja enemmän menee, jos rajoituksia jatketaan. Ja urheilu on kuitenkin aika isolle osalle porukkaa melkoisen tärkeä henkireikä ns, että saa kannattaa omiaan. Ei tuo tauti rajoituksilla poistu, se pyörii aikansa ja sitten häviää, eihän tuo enää niin paha tuo ns.toinen aalto ole kun ensimmäinen. Ja rokotekin tulee aikanaan. Mutta kuitenkin, katsojilla järki päässä ja turvavälit, käsidesit ja käsien pesu, niin eiköhän sillä päästä kausi viemään hyvin läpi :)
Pelkällä käsipesulla homma ei varmaan ratkea. Lätkän/Jukureiden U20 case osoittaa että herkästi tuntuu tarttuvan joukkueurheiluhommissa. Urheilujoukkueiden talouden tai ylipäätään talouden kannalta kaikki rajoitukset hankalia, mutta perimmäinen syy rajoituksille on tehohoitokapasiteetin riittävyys. Ei ole odotettavissa, että sairaalat täyttyy ammattiurheilijoista, mutta ei voida sallia että urheilun kautta tartuntoja tulee haavoittuvaisemmalle kansan osalle. Se voi olla pelaajien omaisia, joukkueen johtoa, pelitapahtuman toimihenkilöitä, yleisöä jne. Näin niitä tartuntaketjuja syntyy. Lätkän puolella vissiin liigajoukkueet alkaneet eristäytymään jo. Ehkä koriksen puolella pitää tosiaan miettiä samaa. Liikenne farmi- ja junnujoukkueiden kanssa jäihin syksyksi saattaisi olla ensimmäisiä toimenpiteitä. Ehkä myös liigajoukkueiden opiskelevien pelaajien pitäisi harkita etänä opiskelua. Toivotaan uhmettä ja kausi läpi ilman koronaongelmia.
 
Viestejä
168
Nyt saattiin sitten laajempi ja realismia edustava näkemys asiaan. Terveys edellä talouden realiteetit muistaen. Jos pelaajalla tartunta niin kyllähän se melkoisella prosentilla joukkueessa leviää. Ja kun kuplaan eivät riitä varat edes lätkässä, koriksesta puhumattakaan, niin haastavalta näyttää tämä kausi.

Luotan kuitenkin korisväen luovuuteen ja joustavuuteen ja jos mikään ei riitä niitä kokemukset talteen ensi kautta varten, sekin tulee yllättävän äkkiä. Ja jos virustilanne vuoden päästä jostain syystä nykyisellään niin korispelit eivät sitten sieltä huolten kärkipäästä.
 
Viestejä
1 056
Koripallolle tulee todella hankalaa tasapainotella urheilun ja terveyden välillä. Pitäisikö esimerkiksi rinnakkaislisensseistä luopua täksi kaudeksi kokonaan, jotta liigajoukkueet voitaisiin eristää mahdollisimman paljon muista joukkueista? Monelle nuorelle pelaajallehan tämä olisi aika iso isku kehitykseen.

Tavallaanhan tämä ottelumäärien pienentäminen tuli hyvään saumaan. 44 ottelun kaudella olisi ollut vielä hankalampi siirtää matseja.
 
Viestejä
306
Hallitus rahoittaa testaamista ensi vuonna 1,5 miljardilla eurolla. Se on paljon se. Testin hinta on noin 200 euroa.
Monessa lajissa eri maissa testataan pelaajia vähän väliä ja etenkin ennen vierasmatkoja.

Korisliigasta oiisi nyt hyvä kuulla tapa toimia. Harjoitusottelut ovat jo käynnissä ja korkea aika saada järjestelmä kuntoon, käsidesi tuoksumaan ja kausikortit kaupaksi.
 
Viestejä
520
Mielenkiintoinen uutinen on laajemminkin suuntaa antavana brittien hokiliigan peruuttaminen ilmeisesti nyt sitten toinen kausi peräkkäin. Yleisökeskiarvo on ollut n 2800 ja he ovat siis mieluummin kokonaan pelaamatta. Tällä on vaan se vaikutus että näin toimimalla ei tule olemaan mitään harrastajiakaan. Tuloista selkeästi suurin osa on tullut yleisötuloista, mutta sama kuviohan on selkeästi valtaosassa urheilua. Koriksen pääsarjoissa euroopassa ei muuten ole kovinkaan kummoisia yleisökeskiarvoja mutta rahoitukselle varmastikin kaiken a ja o ja puhutaan sisätilaurheilusta joka on siis selkeästi suurempi virusriski mitä ulkoilmaurheilu. Fifa arvioi koronan talousvaikutukset futikseenkin peräti 12 miljardia ja kyllä se näkyy pelaajamarkkinoilla hiljentymisenä ja päättyneiden sopimusten jatkamattomuutena. Samalla lailla kuin muillakin aloilla on työntekijöiden määrät vähentyneet, niin olisi hullua kuvitella ettei urheilun saralla kävisi samoin. Ammattilaisuuden rajatapaussarjat kuten brittien hokiliiga yms. jää joko pelaamatta kokonaan tai kuten jo koronan alussa tuli kirjoitettua ne pelataan amatööripohjalta.
Kylmenivien ilmojen tiedetään lisäävän flunssatyyppisiä sairastumisia, suuntaus tartunnoissa on pakostikin kiihtymässä. Viruksen katoamisiin ja toimiviin rokotteisiin uskovat foliohatut soittakoot sinne kansanradioonsa.
 
Viestejä
1 056
En tartuntojen puolesta tällä hetkellä näe, että alle kolmen viikon kuluttua voidaan mitenkään pelata Korisliigaa yleisölle.
 
Viestejä
825
Maskipakko peleihin, simple as that!

Jos onnistuu ulkomailla ja lentokoneissa, miksei koripallo-ottelun katsomoissa? Ja voin sanoa, kokemusta on. Tietysti ensimmäisellä kerralla tuntuu hieman hankalalta (etenkin lentokoneessa/-kentällä), mutta kyllä se siitä helpottaa.

Toivon, että seuroilla on rohkeutta vaatia maskia. Nehän tässä yleisötulot tarvitsevat. Yleisöllä on taas täysi vapaus valita saapuuko tapahtumaan.

Ja keskinkertaisena vertauksena: jos asuntonäytöllä vaaditaan siniset kenkäsuojat, miksei muka voida vaatia maskia käytettäväksi sisätiloissa?
 
Viestejä
1 056
Ei tätä ongelmaa ratkaista maskipakolla. Pointti on se, että massatapahtumia sisätiloissa ei pitäisi järjestää lainkaan. Maskit eivät ole mitään kondomeja, jotka toimivat 99,99%:sti. Ne ovat laadultaan vaihtelevia ja niiden käytön laatu vaihtelee suunnattomasti.
 
Viestejä
1 056
Ei tätä ongelmaa ratkaista maskipakolla. Pointti on se, että massatapahtumia sisätiloissa ei pitäisi järjestää lainkaan. Maskit eivät ole mitään kondomeja, jotka toimivat 99,99%:sti. Ne ovat laadultaan vaihtelevia ja niiden käytön laatu vaihtelee suunnattomasti.
Lisätään vielä, että maskin käyttöä suositellaan yleisötilaisuuksissa joissa turvaetäisyydet eivät toteudu ja esim. museoissa, kirjastoissa, ostareilla, konserttisaleissa.

Eli maskisuositus Korisliigaankin tulisi. Toivottavasti pakko.
 
Viestejä
2 049
Itse olen myös vähän pessimistinen korisliigan alkamisen suhteen. Epidemia on nyt selkeästi kiihtymisvaiheessa ja ensi viikolla kun Liiga runnottaneeen käyntiin saattaa tahti tästä vielä kiihtyä.
Vaikka erittäin suurella todennäköisyydellä Covid olisi esimerkiksi omallakohdalla flunssan veroinen niin vaikutukset muihin voisivat olla suuret.

Esim mahdollisesta parin kolmen viikon saikku haittaisi työnantajaani sekä työkavereita jotka joutuisivat tekemään minun työni.
Huonolla tuurilla tartuttaisin töistä vielä yhden tai useamman jolloin pk-yritykseen alkaisi tulla jo enemmän vaikutuksia.
Todennäköisesti vaimo saisi myös taudin ja hänen työnsä onkin sellaista että covid tartunta vaikuttaisi jo useampaan ihmiseen.

Tietenkin sen taudin voi muualtakin saada, mutta yleisötapahtumat on kuitenkin omiaan tautia levittämään.
Itse pidän korisliigaa tärkeämpänä, että noi juniorisarjat saataisiin pidettyä käynnissä ja lapset harrastustensa parissa.
 
Viimeksi muokattu:
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös