Koripallo.com

Kouvot 2023-2024

Viestejä
54
Tämä on kyllä ihan hyvä kysymys ? Olisiko agenttina joku Jyrin luotto agenteista joka tietää Jyrin nuorten pelaajien kehittäjänä tämä siis vaan oma villi veikkaus.. Rahan vuoksi ei varmasti Kouvoihin päätynyt
Näköjään saman agentin (toimiston) alta löytyy muutama tuttu nimi korisliigasta. Quan Jackson (Kouvot) Jeffrey Carroll (Gulls) Ike Smith (Pyrintö) Ehkä pojalle on jotain osattu kertoa mitä Suomessa voi odottaa .. No syksyllä ollaan viisaampia
 
Viestejä
276
Hyvän oloinen prospekti. Tästä tietysti pitkä matka siihen, että olisi Korisliigassa minkään tason pelaaja, mutta jos jossain voi onnistua, niin veikkaan että Kouvot on yksi ainoista vaihtoehdoista.

Luulen että syyskauden Bowman tulee pelaamaan maltillisella 15-20 min peliajalla Lehtosen ajaessa miestä sisään systeemeihin. Ihan turha luulla nuorta miestä heti miksikään sateentekijäksi. Jos yltää ensi kaudella suunnilleen noihin Overtime Eliten avauskauden statseihin (12/7/2), niin tämä olisi jo ihan hyvä suoritus.
 
Viestejä
1 686
Nyt on kyllä jännittävä haku korisliigaan, puolin ja toisin.

Jos kaverin mindset tosiaan on "Kauden jälkeen haluan olla valmis pelaamaan NBA:ssa." saattaa tulla yllätyksiä Suomen talvessa. Jos valmiudet ottaa vastaa organisoidun koripallon valmennusta ovat suunnilleen olemassa, voi olla kovakin kaveri korisliigaan. Mutta luohan tämä taas yhden mielenkiintoisen seurattavan asian korisliigaan taas ensi talveksi.
 
Viestejä
1 422
Myöhemmin tänään luvassa pelaajauutisia…

”Hyökkäyksessä hän pystyy pelaamaan riman yläpuolella tai levittämään kenttää” - Jyri Lehtonen
 
Viestejä
1 422

Ricky Lindo Jr Kouvojen sentteriksi​

elo82023
Kouvot Unelmia yhdessäPelaajauutisetKouvot uutiset
IMG_2183.jpeg

Kouvot on solminut 1-vuotisen pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen 203-senttisen Ricky Lindo Jr:n kanssa. Lindo pelasi viimeiset viisi kautta yliopistokoripalloa kahdessa eri joukkueessa joten uusin kouvo aloittaa ammattilaisuransa Kouvolasta. Lindo saapuu Kouvolaan samaan aikaan jo aiemmin Kouvoihin sopimuksen tehneen Malik Bowmanin kanssa.
Ricky Lindo Jr, 22, aloitti yliopistokoripallon Marylandissa syksyllä 2018. Seuraavat kaksi vuotta Lindo pelasi Marylandin Suokilpikonnien -paidassa, mutta vastuu punanutuissa jäi melko vähäiseksi: peliaikaa vajaa 10 minuuttia ottelua kohden tehoilla 1.7 pistettä ja 2.8 levypalloa. Rooli ja peliminuutit eivät olleet sitä mitä nuorukainen oli lähtenyt Marylandista hakemaan.
Lindo ja Bowman ovat molemmat Washingtonista ja tuntevat toisensa entuudestaan – Jyri Lehtonen
Apu löytyi yllättävän läheltä. Kaudeksi 2020-21 Ricky Lindo Jr siirtyi kotikaupunkinsa George Washingtonin yliopistoon jonka Colonials -paidassa monipuolinen sisäpelaaja viihtyikin seuraavat kolme vuotta. Siirto oli onnistunut sillä heti ensimmäisellä GW -kaudellaan Lindo makusteli keskiarvoikseen tupla tuplan, 11.4 pistettä ja 10.7 levypalloa ottelua kohden ryyditettynä 2.1 riistolla.
Keväällä 2023 päättyneellä viimeisellä yliopistokaudellaan Lindo nakutti 10.6 pistettä, napsi 7.6 levypalloa sekä riisti ja torjui 1.2 kertaa ottelua kohden. Kaiken kaikkiaan aika Washingtonissa oli onnistunut ja tilastot tasaisen hyvät: 66 ottelua joista avauksessa 55 kertaa, 9.5 pistettä, 8.0 levypalloa, 1.4 riistoa ja 1.3 torjuntaa. Hyvällä syyllä voitaneen puhua melko monipuolisesta sisäpelaajasta.
Ricky Lindo Jr syntyi Yhdysvalloissa Washingtonissa syksyllä 2000, mutta hänen vanhempansa ovat syntyjään panamalaisia. Lindo juniorilla on näin myös Panaman passi ja hän on pelannut Panaman maajoukkueessa useampaan otteeseen. Edellisen kerran Lindo puki Panaman maajoukkueasun ylleen kesällä 2022 jolloin joukkueensa osallistui MM-karsintoihin. Lindo pelasi tuolloin kolmessa ottelussa tehoin 5.3/5.0/1.0r/1.0t. Panama voitti näistä otteluista kaksi, ainoa tappio tuli Argentiinalle (77-88).
IMG_2184-300x200.jpeg
Ricky Lindo JR:n mietteet ammattilaisuran käynnistyessä Kouvoissa: “Tuntuu hyvältä tulla Suomeen aloittamaan ammattilaisurani. Ensimmäisellä kaudella ammattilaisena tavoitteeni on tehdä asiat päivittäin mahdollisimman hyvin ja pelata potentiaalini ylärajalla auttaakseni joukkuettamme saavuttamaan paljon voittoja.”
“Olen hyvin iloinen päästessäni pelaamaan Kouvoihin ja odotan jo suurella mielenkiinnolla kauden aloitusta” – Lindo heittää Kouvojen kannattajien suuntaan.
Kouvot on pelannut viime kausina paljon nojautuen perinteisen tyylin sentteriin. Viimeiset kaksi kautta joukkue kannattajineen sai nauttia Finn Tower -duon, Hannes Pöllän ja Ilmari Toikkasen esityksistä ja ennen tätä kolme kautta härkämäisen Thomas Gipson III:n työnäytteistä. Gipson viihdytti kouvolalaisyleisöä kausilla 2015-16 sekä 2017-19. Tulevalle kaudelle joukkue lähtee kuitenkin edellisistä poikkeavalla sentterillä.
Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen: “Ricky on monipuolinen pelaaja. High schoolissa ja Panaman maajoukkueessa hän on pelannut laituria ja yliopistossa molempia sisäpelipaikkoja. Meillä hänet istutetaan modernin sentterin rooliin. Puolustuksessa hän sopii hyvin vaihtavaan puolustukseen, mutta kovana urheilijana häntä voi käyttää vaikkapa renkaan suojelijana paikkapuolustuksessa. Hyökkäyksessä hän pystyy pelaamaan riman yläpuolella tai levittämään kenttää.”
“Kahta takamiestä vielä etsitään. Pelaajamarkkinat ovat olleet hyvin haastavat. Etenkin G-liigan parantuneet palkat ja supersenioreiden uusi palkkiojärjestelmä iskevät meidän palkkahaitarin joukkueisiin.” – valottaa Lehtonen tilannetta.
Kouvojen pelaajasopimukset kaudelle 2023-24: Malik Bowman, Joel Mäntynen, Aapeli Alanen, Ricky Lindo Jr, Aarni Korkiatupa, Henry Boyd, Veeti Helakorpi, Teemu Kristeri, Eemeli Salmi ja Topias Jokela.
Kuvat: George Washington Colonials ja Ricky Lindo Jr

Yhden ottelun kooste:
Ricky Lindo Jr #4 19 points + 9 rebounds vs Howard 11/11/2022

Lue myös...​

 
Viestejä
544
En ole täydellisen perehtynyt Korisliigaan tulevien amerikkalaisten NCAA-uriin, mutta Kyle Loftonin yliopistonäyttöjen täytyy olla yhdet parhaista, mitä Korisliigassa on nähty moneen vuoteen, vai?

Toki viime kaudella Katajassa esiintynyt Lamonte Turner tuli Suomeen hämmentävän hyvän yliopistouran jälkeen, mutta hänelläkin taisi olla siinä hieman vaisusti menneitä ammattilaiskokeiluja alla ennen kuin Joensuunhun päätyi.

Loftonin NCAA-ura lyö selvästi esimerkiksi Shawn Huffin ja Mikael Jantusen (hänellä NCAA:ssa toki vain kaksi kautta) NCAA-näytöt. Konferenssin, joukkueen laadun ja jonkin verran tilastojenkin (ei pelipaikan) kautta lähin suomalainen vertailukohta lienee Mustapha Amzil, jossa monet kaiketi näkevät tulevaisuudessa hyvän tason koripalloammattilaisen, joka ei tule Korisliigasta vauhtia hakemaan.
 
Viestejä
115
Vaikuttaa poikkeuksellisen hyvältä kolmikolta. Toivottavasti osaavat tukea hyvää joukkuepeliä.
Kokonaisuus on nyt jo sellaisella mallilla, että veikkausten 6. sija alkaa vaikuttaa aliarvioinnilta.
Jos tähän porukkaan saadaan sama yhteishenki kuin viime vuonna, tämä porukka voi nousta korkealle.
 
Viestejä
326
Kovaa duunia painava kaveri. Ei mikään huippuheittäjä, mutta fiksu monipuolinen pelaaja. Se nyt ilmenee noista huikeista peliminuuteistakin. Jos Taylor oli viime kaudella selkeä scoraaja, niin nyt ollaan selkeästi haettu enemmän joukkuepelaajia ja sitä kautta peliin uusia ulottuvuuksia. Tietysti vielä yksi vahvistus puuttuu, mutta sangen mielenkiintoiselta joukkueelta näyttää. Rookie-ukoissa tietysti omat riskinsä, joten voisi kuvitella, että neljäs olisi jo muualla palloillut kaveri?
 
Viestejä
115
Voisi kuvitella, että Jyri ja tiimi ovat keskustelleet tuosta. Taylorin yksinyrittäminen oli iso ja ilmeinen ongelma ja vastoin miten joukkue selvästi on valmennettu pelaamaan.
Kuvittelisi myös että tulosta tulee kum pelataan peleissäkin samaa peliä, mitä treeneissä hinkataan kohdalle.
 
Viestejä
1 692
Viestejä
418
Näinköhän on joku jenkkinelikosta jo osoittautunut hutihankinnaksi, kun Jyrillä näyttää Facebookissa olevan edelleen pelaajahaku päällä. Tuskin on resursseja viiteen vahvistukseen..
 
Viestejä
1 692
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös