Koripallo.com

Läntinen Miesten 2. divisioona

Viestejä
1 238
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Jorkani sanoi:
Biisonit ilmoittautuneet 2-dirreen Lokoko-Bisons nimellä!!! :eek: :eek: :eek: Montakohan ulkomaanapua joukkueesta tänä vuonna löytyy??? Viime kauden aikana VAIN 13kpl...Hill, Sparks, Clark, Taylor, Arhangelski, Franke, Zeno, Jackson, Maynard, Coleman, Burtschi, Edwards ja Udanoh!!! Mikä mahtaa joukkueen tavoite olla? Lähtevätkö heti tavoittelemaan nousua?

Yhdellä ulkomaalaisella lähdetään sarjaan.

Pelaajasopimuksia on tehty ja nimet ovat tuttuja viime kauden Forssa-Loimaa akatemia joukkueesta ja Lokokon A-pojista. Muutama konkaripelaaja harkitsee paluuta koriksen pariin. Käsittääkseni viime kauden Bisons-joukkueesta jatkaisi ainakin yksi pelaaja.
 
Viestejä
1 060
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

mielenkiintoisia uutisia. Forssassa jatkaa Henttonen ja muut, eli ketä sieltä suunnalta lainataan?
 
Viestejä
5
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Pelur175 sanoi:
mielenkiintoisia uutisia. Forssassa jatkaa Henttonen ja muut, eli ketä sieltä suunnalta lainataan?
Lukemisen ymmärtäminen erittäin arvokas lahja. Ilma sitä asiat käsitetään väärin, mutta toimitaan sen mukaan. Ei kukaan ole maininnut sanaakaan, että FoKoPo'sta olisi pelaajia tulossa. Tekstissä mainitaan nimenomaan "Forssa-Loimaa Akatemia". Nämähän on kaksi täysin eri asiaa: FLA oli/on Forssan ja Loimaan yhteinen A-junnujoukkue, joka pelasi viimeksi ikäistensä I-divaria. "Henttonen ja muut" eivät pelanneet FLA:ssa.
 

Valansa Rikkoja

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Jos olisin vorssalainen niin laittaisin loimaa yya-sopimuksen välittömästi poikki. Asetelma on muuttunut, forssa ei ole enää mikään loimaan farmi kun pelaa korkeammalla tasolla kuin bisonin jätökset. Loimaa on nyt niin kuraa ettei forssa tarvitse sitä mihinkään. #cama #prööt #jätös
 
Viestejä
83
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Jos kaksi toisistaan 38 kilsan etäisyydellä, maakuntien rajamailla sijaitsevaa minikaupunkia pärjää koripalloskenessä paremmin yksikseen kuin yhteistyössä niin... Hieno homma. Itse näkisin että viime kauden lakoamisesta huolimatta parhaaseen lopputulokseen tällä seudulla johtaisi erittäinkin tiivis yhteistyö. On sitten kärkenä kumpi tahansa. Ja komea nähdä että parketti ensi kaudellakin tömisee niin Forssassa kuin Loimaalla.
 

16-17

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Hienoa, että sarjaan on pitkästä aikaa saatu näin iso nippu jengejä, ja ilmeisesti ihan suhteellisen tosissaan pelaavia porukkojakin vielä, saa pitkästä aikaa vähän spekuloida tätäkin sarjaa.

Eniten odotan, millaisen sakin "Biisonit" juoksuttavat kentälle, ja onko Loimaan korisinnostuksesta rippeitäkään jäljellä. Loimaan ja Vorssan kannattaisi mielestäni ehdottomasti hyödyntää yhdessä tarjolla olevia pelipaikkoja. Kakkosdivarin (kärki)matsit ovat yllättävän hyviä ja kehittäviä matseja nuorille pelaajille, jotka eivät pääse divarissa kunnon minuuteille, varsinkin nyt kun ei pelata mitään 6+Mesuca -tyylistä masentavaa kautta vaan ihan asiallista 11 tasaisen joukkueen sarjaa.

Pelkästään junnuilla ja parilla konkarilla ei kuitenkaan divariin nousta (jos sellainen nyt edes on kellään oikeasti tavoitteena), eteläisellä alueella on sen verran korkea taso. Saa nähdä ryhtyykö LoKoKo oikeasti scouttailemaan jenkkejä kakkosdivariin. Mikä mahtaa muuten olla BC Nokian visio tälle jengille, koitetaanko hilata parin vuoden sisällä divariin vai onko kyseessä vain nippu kolmosdivarin tahkoamiseen kyllästyneitä, edarista erillään olevia pelaajia?

Jatkaako Sisun runko, vai onko joukkueeseen tullut muutoksia? Jos samat konkarit jatkavat, parilla vahvistuksella ei varmasti olisi divaripaikkakaan kaukana. Olisi mielenkiintoista nähdä Pori pitkästä aikaa valtakunnallisessa sarjassa. Resursseja (ja/tai mielenkiintoa?) ei vaan taida olla kakkosdivaria korkeammalle?

Raisio on jo pari kautta ollut hyvin lähellä sarjavoittoa. Viime kaudella se lipui käsistä kalkkiviivoilla, kun kotimatsissa tuli Boyseilta käkättimeen ja Sisu kiitti. Tällä kaudella tuskin nähdään mitään shokkiyllätyksiä rosterin tai pelitavan suhteen? Palloa ilmaan joka asennosta ja kovaa ravaamista, modernia korista ;)

Hunks juoksuttaa varmasti kehiin taas muutaman uuden, Turkuun opiskelemaan muuttaneen naaman. Yleensä osaavat vielä pelatakin kohtuullisen hyvin. Tuskin ainakaan hirveästi huonompi kuin viime kaudella? Pieni ja intiimi educarium ei varmasti ole tälläkään kaudella helppo paikka vierasjoukkueille. Malisen lähtö on tietenkin iso menetys tälle tasolle jos aiempi Äänekoski-heitto pitää paikkansa.

Boys jatkaa varmasti samanlaisen, tasaisen ailahtelevan koriksen merkeissä. Välillä pistetään sarjakärkeä neniin 20 pinnaa, sitten seuraavana viikonloppuna käydään häviämässä sarjajumbolle. Kokoonpanon suhteen on tuskin tapahtunut mitään mullistavaa? SaTolla on peli aika paljon kiinni parista ukosta. Onko rosterimuutoksia? Tasaisen varma jengi, joka aiheuttaa varsinkin kotona varmasti ongelmia joukkueelle kuin joukkueelle. Rahola menee aika lailla samaan kategoriaan, vaikkakin taso riippuu varmasti paljon päivästä ja siitä, onko edarin matsia tiedossa. Saa nähdä, kuinka paljon päästävät divariraakkeja pelaamaan kakkoseen. Sama kysymys leijuu myös TuNMKY:n yllä. Jos mennään pelkästään edariringin ulkopuolisilla ukoilla, voi kyyti olla aika kylmää.

Liedosta ei mitään hajua. Ketkä siellä oikein pelaa? ;D ovatko saaneet Turun lähikuntien konkareita houkuteltua nippuun? Pyrintö on taas varmasti sarjan ärsyttävin joukkue. Tullee välillä viidellä ukolla vierasmatseihin, ja pelaa taas kotimatsinsa sunnuntai-(tai tiistai-)iltaisin nihkeisiin aikoihin. Pelaa kuitenkin aina pyrintömäisen kovaa, vaikka settipelejä ei ehkä olisi yhtä monta kuin vastustajilla. Eikä niitä tässä sarjassa hirveän monta kyllä tarvikaan, jos rehellisiä ollaan. Joko täksi kaudeksi kuvioihin ilmaantuu valmentaja ja yhtenäiset peliasut? ;D

Sekalaista spekulointia ja ajatuksen virtaa. Heitetään vielä loppuun mutu-ranking tulevan kauden voimasuhteista:

1. LoKoKo
2. Sisu
3. Hunks
4. RaiPS
5. Boys
6. SaTo
7. Nokia
8. Namika
9. Rahola
10. Lieto
11. Pyrintö
 

plsd

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Viime vuosina 2. divari on ollut huono. Joukkueita on ollut vähän ja alemmilta sarjatasoilta ei ole haluttu nousta reissaamaan huonotasoisiin peleihin (Viri). 3. divarin Tampereen alueen lohkosta ainakin Viri ja Tanmky olisivat menneet ainakin 2. divarin keskikastissa. Joka tapauksessa sarja näyttäisi parantuneen paljon ainakin joukkuemäärän perusteella, esimerkiksi Nokia tuo hyvän lisän aiemmin Turku-painotteiseen sarjaan.
 

Lamar

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Noniin, herätetäänpä tämä taas!

Kausi käynistyy ensi viikolla. Onko ollut treenipelejä tai kuultu uusia huhuja?

Hyvältä näyttää tuo joukkuemäärä, vihdoin! Miten mahtaa käydä?
Loimaa tosissaan? Entä TuNMKY?
 
Viestejä
1 238
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Loimaan pitäisi olla tosissaan liikkeellä, mutta hiljaista tuntuu olevan...
Pelaajia on julkaistu vasta 5kpl. Lammela, Lahti, Seppälä, Kivinen ja Valkama.

Jenkki (tai kaksi) piti olla tulossa. Huhuissa pyöri 185 senttinen jenkkitakamies. Aikaa kauden alkuun on alle kaksi viikkoa. Muutaman lisänimen julkaisu ei olisi pahitteeksi...
 

Huhuh

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

"Tässä he vihdoin ovat!
Tiukan tryout jakson jälkeen kokoonpano on nimien osalta valmis. Valintaprosessi ei ollut helppo, mutta hyvältähän tämä lista näyttää!

KY-Hunks 2016-2017 roster:
Dariush Hazrati
Olli Alonen
Jarno Helminen
Lauri Kuuluvainen
Joni Silvennoinen
Santeri Valjanen
Kristian Kulmala
Klaus Troberg
Elias Saren
Henri Tuliniemi
Niko Malinen
Antti Kaatiala
Oskari Immonen
Lauri Tuomela
Erik Aro
Henri Hyyppönen"

Suora lainaus KY:n Facebooksivulta. Tosissaan näyttäisivät olevan.
 
Viestejä
127
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Layup sanoi:
Loimaan pitäisi olla tosissaan liikkeellä, mutta hiljaista tuntuu olevan...
Pelaajia on julkaistu vasta 5kpl. Lammela, Lahti, Seppälä, Kivinen ja Valkama.

Jenkki (tai kaksi) piti olla tulossa. Huhuissa pyöri 185 senttinen jenkkitakamies. Aikaa kauden alkuun on alle kaksi viikkoa. Muutaman lisänimen julkaisu ei olisi pahitteeksi...

Tässä on hieman ristiriitaiset fiilikset, huhuja on tosiaan paljon liikkeellä liittyen mahdollisiin ulkomaanapuihin mutta mitään konkreettista ei tiedoteta. Myöskään minkäänlaista infoa tai mainontaa ei ole näkynyt ottelutapahtumiin liittyen vaikka kauden alkuun enää alle kaksi viikkoa...

Ymmärtäähän sen että organisaatio kapeni merkittävästi, mutta kyllä nyt kannattaisi hoitaa markkinointi kunnolla niin saataisiin varmasti 2.div. tasolle kovia katsoja lukuja heti alkukaudesta. Ainakin aktiivisimman faniryhmän keskuudessa intoa riittää sarjatasosta riippumatta.

Jatkuvuuden kannalta olisi erittäin tärkeää että seuraavalle sarjaportaalle nousua juhlittaisiin heti ensi keväänä.
 

Lainaus

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Suora lainaus Lieto-Koriksen nettisivuilta :

Joukkue 2016-2017:

Antti Heikkinen

Eppu Seppinen

Erik Manelius

Henri Skyttä

Joni Järvinen

Juho Aaltonen

Kai Palomäki

Mairo Rumm

Markus Mäkelä

Sakari Korpela

Saku Koskilahti

Teemu Luotonen

Timo Humalamäki

Toomas Luht

Vesa Jyrkkänen
 

uusikatsija

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Kiitos "16-17":lle mainiosta alustuksesta sarjaan.
 
Viestejä
2 819
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Bisons on kuin onkin hankkinut amerikkalaispelaajan kakkosdirreen:

http://www.bisons.fi/ajankohtaista/devonte-jones-biisoneiden-ensimmainen-ulkomaalaispelaaja/

Spalding University on minulle aiemmin tuntematon suuruus, mutta uskaltaisin silti sanoa, että Jones, Jani Kivinen ja Tero Valkama on paperilla läntisen kakkosdirren paras takamiestroikka.

Markus Lammelan pitäisi olla myös nuoresta iästään huolimatta tekijämies kakkosdirretasolla junnumaajoukkuetaustoineen kaikkineen. Mieluusti olisin nähnyt tämän kaverin tässä vaiheessa esim. pelaavan FoKoPossa Divari A:ssa tai treenaavan Vilppaassa Korisliiga-ympäristössä, mutta isot peliminuutit divari B:hen nousua hakevassa porukassa on ihan ok vaihtoehto.

Pitkä kalusto kun vielä osuu kohdalleen ja jostain isketään riveihin vielä yksi kotimainen ex-liiga/ykkösdivarijyrä, niin Divari B:n luulisi olevan enemmän kuin Biisonien saavutettavissa. Ja sen jälkeenhän homma menee mielenkiintoiseksi.

Ihan tulee lämmin ja kotoinen olo, kun pääsee taas katsomaan kakkosdivaria Loimaalla <3
 

avaus

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Nokia voitti kotipelinsä SaToa vastaan 75 : 54. Vain kuudella pelaajalla reissussa ollut Sato (josta yks vielä muljautti nilkkansa) piti pelin pitkään tasaisena, mutta luonnollisesti väsy iski loppupuolella peliä.
 
Viestejä
561
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Sohvisti sanoi:
Bisons on kuin onkin hankkinut amerikkalaispelaajan kakkosdirreen:

http://www.bisons.fi/ajankohtaista/devonte-jones-biisoneiden-ensimmainen-ulkomaalaispelaaja/

Spalding University on minulle aiemmin tuntematon suuruus, mutta uskaltaisin silti sanoa, että Jones, Jani Kivinen ja Tero Valkama on paperilla läntisen kakkosdirren paras takamiestroikka.
<3

Yhdysvaltain kansalainen Jones kyllä on, mutta osaako hän pelata ? Tietääkseni ei ole koskaan mahtunut Spaldingin 3.div koulun kokoonpanoon, harjoitusringissä kyllä on ollut jossain vaiheessa. Kuuleman mukaan hengaillut kesällä BC Nokian miesten treeneissä, suurimpana saavutuksena kuitenkin tyttöystävän löytyminen seuran naisten joukkueen riveistä.
Oletettavasti kykyjen ei Nokialla katsottu riittävän edes seuran 2.div joukkueen tarpeisiin. Voisi olettaa, että oli tyrkyllä myös Pyrinnön ja Raholan divarijoukkueisiin ??

Loimaalla tilanne voi olla se, että pelaajista on pulaa, joten mukaan mahtuu vähän heikompaakin kalustoa. Arvioni on , että Jones on sellainen läntisen alueen 3.div tason pelaaja, joka ei todellakaan tule nostamaan Loimaata divari B:hen. Mutta hienoa kuitenkin, että mieheltä löytyy itseluottamusta, viitaten tähän > "Odotan innolla ensimmäistä kauttani Loimaalla Biisoneissa ja eurooppalaisen koripallon parissa. Uskon pystyväni tuomaan joukkueeseen johtajuutta ja auttamaan joukkuetta sen tavoitteessa raivata tiensä takaisin ylemmille sarjatasoille"

Aika näyttää olinko oikeassa.
 

Salon Toverit

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Bc Nokia - SaTo tosiaan 75-54 ja niin kuin aikaisemmin jo mainittiin niin 2,5 erää ilman vaihtureita on näissä peleissä yleensä lähes aina mahdoton tehtävä! Pääasia että kausi on avattu ja onhan se hienoa taas viilettää parketeilla!

https://www.facebook.com/SalonToverit/
 

Garcianjutut

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

;D Ihmettelen kyllä suuresti jos Loimaa jotain tuolle Devonte Jonesille MAKSAA pelaamisesta ??? Taipaapi olla kyseessä pelkkä media-temppu, jolla yritetään antaa "ammattimainen" vaikutelma ilman rahaa...
 
Viestejä
2 819
Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Banker sanoi:
Yhdysvaltain kansalainen Jones kyllä on, mutta osaako hän pelata ? Tietääkseni ei ole koskaan mahtunut Spaldingin 3.div koulun kokoonpanoon, harjoitusringissä kyllä on ollut jossain vaiheessa. Kuuleman mukaan hengaillut kesällä BC Nokian miesten treeneissä, suurimpana saavutuksena kuitenkin tyttöystävän löytyminen seuran naisten joukkueen riveistä.
Oletettavasti kykyjen ei Nokialla katsottu riittävän edes seuran 2.div joukkueen tarpeisiin. Voisi olettaa, että oli tyrkyllä myös Pyrinnön ja Raholan divarijoukkueisiin ??

Loimaalla tilanne voi olla se, että pelaajista on pulaa, joten mukaan mahtuu vähän heikompaakin kalustoa. Arvioni on , että Jones on sellainen läntisen alueen 3.div tason pelaaja, joka ei todellakaan tule nostamaan Loimaata divari B:hen. Mutta hienoa kuitenkin, että mieheltä löytyy itseluottamusta, viitaten tähän > "Odotan innolla ensimmäistä kauttani Loimaalla Biisoneissa ja eurooppalaisen koripallon parissa. Uskon pystyväni tuomaan joukkueeseen johtajuutta ja auttamaan joukkuetta sen tavoitteessa raivata tiensä takaisin ylemmille sarjatasoille"

Aika näyttää olinko oikeassa.

Kuten sanottua, täysin tuntematon kaveri mulle, ja Google-hiljaisuus kieltämättä herätti kysymyksiä aikakautena, jolloin jokaisesta suomalaisesta kakkosdivarijyrästä on junnusarjatilastotkin kronikoituna Baskethotelliin.. kertomus BC Nokia -tryoutista on silmiä avaava.

Amerikkalaispelaajien suhteen meneillään on jo ties kuinka monetta vuotta ostajan markkinat. Suomeen raahautuu vuodesta toiseen kourallinen jenkkejä omalla kustannuksellaan, ja liigassakin on pelannut ainakin kaudesta 2006-07 lähtien amerikkalaisia sohvannurkka-, lounas- ja tossupalkalla. Kun kuulin Bisonsin värväävän amerikkalaispelaajaa, tuo oli perusoletukseni: kämppä, safkat, toimiston pyykinpesukone ja vähän karkkirahaa, ja jos kaveri ei osaa pelata, hänelle on helppo antaa lähtöpassit.

Tämä on myös paradoksi: läntinen kakkosdirre on sen verran alhainen sarja, että hyväkuntoisen amerikkalaisen pelaajan pitäisi pärjätä siellä, jos osaa juosta, hypätä ja pakittaa, ja on yhtään pelannut korista aiemmin. Kuitenkin samalla läntisen kakkosdirren parhaat joukkueet ovat sen verran hyviä, että NCAA:n kolmostason jengin walk on -pelaaja syödään elävältä entisten liiga- ja divaripelaajien toimesta.

Amerikkalaispelaajan rekrytointi kakkosdirreen on muuten varmasti riskialtista puuhaa. Jos joillain amerikkalaisilla on käpy lähellä palamispistettä jo divari A:ssa tai B:ssakin, koko kausi M2D:ta voi olla hyvinkin, tuota, eksoottinen kokemus.
 

Taustoilla

Vs: Läntinen Miesten 2. divisioona

Hyvin kiteytti Sohvisti 2div läntisen alueen !! Parhaat ryhmät tälläkin kaudella lienevät KY-Sport, Raips, Sisu, Ura-boys ja Bisons?? Mutta, jos Bisonsilla vasta 5 suomipeluria + jenkki (loput junnuja??), niin tuolla ryhmällä ei kovin helposti tätä lohkoa voiteta. KY-Sportin pieni sali sellainen kotietu, ettei sieltä montaa vierasvoittoa haeta. KY kaatoi harj.matsissa jopa !divB nousseen JyWen. Myös muut kärkijoukkueet hyviä erityisesti kotonaan. Eiliset tulokset osoittivat, että SaTo napannee kotivoittoja pääosin (eilen 6 peluria Nokialla) ja Rahola2/Pyrintö Jr eivät kai viime kaudesta kovinkaan paljoa ole vahvistuneet (63-62 tuskin kertoo joukkueiden tiukasta puolustuksesta, vaan ehkä korin teon vaikeudesta). Nokia teki vain 75 pistettä kotonaan SaToa vastaan, joka pelasi yli puolet matsista 5 ukolla. Eli Nokia jäänee kanssa sinne keskikastiin. Lieto muutaman konkarin varassa. Turun Namika ilmeisesti junnupitoinen yhdistelmä. Ura-boys jatkanee suurin piirtein samalla ryhmällä kuin viime kaudella, Niemisen Tapa pistää pojat kyllä kuntoon. Sisu jatkanee samalla rungolla ja vierasmatsit lienevät joukkueen heikkous tällä kaudella. Kuka nyt sitten tämän lohkon voittaakin, niin nousukarsinnoissa kyyti voi olla kylmää....Ei tuo Kerava ainakaan heikentynyt ole viime kaudesta :)
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös