Koripallo.com

Lahti Basketball 2020-2021

Viestejä
4 166
Eikös Linnalaakso sanonut, että Myer jatkaa opintojen pariin? Mutta juu, mukavahan ku ois joskus pariki vuotta samoja jenkkejä.
 
Viestejä
5 504
Ei missään tapauksessa jatkoa samoille ulkomaalaisille. Veroetukin kun lähtee alta pois, niin miksi maksaisi näille kavereille vieläpä extraa? McCullough on varmaan ollut niin halpa, että palkkapyyntö nousee tuntuvasti. Peel voisi ehkä mennä, mutta pahasti jäi usein isompien jalkoihin. Pearson saa jatkaa sankaripalloilua jossain muualla. Myer oli taustoihinsa nähden yllättävän tasokas kaveri, mutta jatkosopparia?! Ei kai nyt sentään.

Ensi kaudella pitäisi olla käytössä enemmän pelimerkkejä, joten kovempia tekijöitä tarvitaan. Prioriteettina pitäisi olla kovan jenkkipointin löytäminen. Sellaisen McCullumin kaltaisen kaverin, joka on viimeisen päälle joukkuepelaaja, mutta taso riittää myös henkilökohtaisiin ratkaisuihin.
 
Viestejä
465
Ei missään tapauksessa jatkoa samoille ulkomaalaisille. Veroetukin kun lähtee alta pois, niin miksi maksaisi näille kavereille vieläpä extraa? McCullough on varmaan ollut niin halpa, että palkkapyyntö nousee tuntuvasti. Peel voisi ehkä mennä, mutta pahasti jäi usein isompien jalkoihin. Pearson saa jatkaa sankaripalloilua jossain muualla. Myer oli taustoihinsa nähden yllättävän tasokas kaveri, mutta jatkosopparia?! Ei kai nyt sentään.

Ensi kaudella pitäisi olla käytössä enemmän pelimerkkejä, joten kovempia tekijöitä tarvitaan. Prioriteettina pitäisi olla kovan jenkkipointin löytäminen. Sellaisen McCullumin kaltaisen kaverin, joka on viimeisen päälle joukkuepelaaja, mutta taso riittää myös henkilökohtaisiin ratkaisuihin.
Yleensä Jaakko sun mielipiteet spot-on, mutta nyt täytyy olla Peelistä ja Väinöstä eri mieltä. Minusta molemmat oli erinomaisia vahvistuksia!
Peel pärjäsi hyvin isompiakin vastaan ja melkein 10 levyä per peli on kultaa. Erittäin hyvä iso yleismies.
Väinö oli parhaimmillaan loistava. Välillä meni puskemiseksi ja heitto vähän kateissa loppukaudesta, mutta esimerkillinen taistelija ja taisi tosiaan tulla vähän Campbelin kylkiäisenä.
Nämä kaksi olisi minusta hyvä saada jatkolle. MCCulloughia varmaan kyllä viedään isompiin liigoihin.
Myerille taisi tosiaan olla uran vika peli ja Pearson ei ole LaBan kaltainen pelaaja vaikka välillä osuikin kivasti. Alkukaudella, täysillä mukana olleen, Cambelin johdolla peli oli selvästi parempaa joukkuepeliä kuin Pearsonin johtamana.
Jos Peel ja Väinö jatkaisi, niin itse toivoisin tilalle myös erittäin hyvää ja kokenutta pointtia, joka lopussa pystyy kuitenkin skoraamaan kuten Campbell alkukaudesta. Toiseksi joku enemmän hyökkäyspäähän tehoja tuova isomies. Nyt Myerin tehot hyökissä jäi aika olemattomiksi - kaikkien suomalaisten ohella. Eikä Myer pystynyt, Veskun poissaollessa, puolustamaan isoja. Pearson, MCCullough ja Peel vastasivat pääosin korinteosta loppukaudesta. Toki lähes joka pelissä pisteitä oli riittävästi voittoon, joten puolustus ehkä kuitenkin jätti eniten toivomisen varaa. Agressiivista duunarikorista ei saatu peliin kuin ajoittain.
Nuori runko on hyvä: Vento, tervehtyvä Saarijärvi, Karvonen, Ali, Waxlax, Byman, Sajantila ja Luukkonen. Noinkohan Vesku oikeasti jatkaa? Jos ei niin rahaa pitäisi tosiaan olla paremmin käytössä joko kovempiin jenkkeihin tai Alaseen? ;)
 
Viestejä
138
Kausi paketissa. 0-4 hävittiin puolivälierät Vilppaalle. Suurin tappio 7p, pienin 2p, 1 jatko-aika.
5s sija runkosarjassa hieno saavutus.
4 kärki-joukkuetta edellä muita sekä jenkkien laadussa että pelillisesti.
Pieti totesi loppu-haastattelussa että projekti jatkuu. Vesa M jatkaa, Sjärvi jatkaa, jenkeille tarjotaan jatko-soppareita. (Mitä?).
Luultavaati runko säilyy samana mikä helpottaa joukkueen tekemistä.
Hyvää koronatonta kesää....
Syksyllä jatketaan taas....

Minä tulkitsin tuon loppuhaastattelun eri lailla kun valmentaja sanoi että kotimainen runko jatkaa Vesaa lukuunottamatta. :)
 
Viestejä
1 945
Ymmärtääkseni Vesa ottaa parin kuukauden miettimistauon ennen lopullista päätöstä.

Juho Vesasta:
 
Viestejä
428
Pietillä selkeä ja varmasti totuudenmukainen tilinpäätös kaudesta.
Kuitenkin 5s runko-sarjassa heti 4n kovan perässä.
Lähtökohdat olivat huonot kun Vesa ja Arttu loukkaatuivat molemmat kauden alla. Molempien varaan oli laskettu paljon.
Ilmeisesti kotimainen kalusto pysyy hyvin kasassa, Vesku miettii viellä jatkoa...
Pietin mukaan "osa" jenkeistä jatkamassa. Jos McC ja Peel jatkavat
niin kova joukkueen eteen pelaava takuri ja kenties suht iso 4/5 paikan pelaaja jenkeiksi, jos ens kausi jatkuu 4llä vahvistuksella.
Tavoitteena täytyy olla parantaa rs sijoitusta koti-etuun eli 4 parhaan joukkoon.
Saas nähdä onko joukkue taas kasassa ennen Jusseja!
Toivotaan että syksyllä korona on mennyt menojaan ja päästään taas katsomoon!!!
 
Viestejä
428
Vesku ilmoitti lopettavansa mittavan uransa.
Harmi että yleisö/fanit emme päässeet tällä Veskun lyhyellä viimeisellä kaudella seuraamaan seura-ikonin edes-ottamuksia. 15 kautta ammattilaisena on kova saavutus.
Hyvää jatkoa siviili-elämässä ja kenties viellä jossakin roolissa Laban riveissä!
 
Viestejä
214
Vesa Mäkäläisellä hieno ura. 14 SM-kaudesta 9:ssä Lahden paidoissa. 2 SM-kultaa, 2 hopeaa, ja 1 pronssi. Näistä 1 kulta ja 1 hopea Lahdessa. 4 x vuoden puolustuspelaaja, 1 x tulokas, 1 x 6. pelaaja, 1 x kehittynein, 1 x finaalien MVP. 35 maaottelua (1,7 p ka). Vuosi myös Ruotsin liigassa.

Hän on osoittanut myös hienoa seurahenkeä osallistumalla LaBa-talkoisiin. Nämä tuovat aina lisänostetta pelaajan kunnioitukseen. Muutenkin hienoa, että vanhat sotaratsut ovat jaksaneet pelata liigassa niin pitkään kuin koneesta tehoja lähtee. On lajille ja liigalle tärkeää, että mukana on kotimaisia profiilipelaajia.

LaBa twiittasi, että Vesa on seurahistorian tärkein pelaaja. Viitattiinkohan tällä kuitenkin vain uuden LaBa-organisaation melko nuoreen historiaan, vai koko Lahti-koriksen historiaan, Namika mukaanlukien?

LaBa-historiassa tämä on ihan selviö.

Lahti-koriksen historiassakin Vesa on varmasti TOP 5:ssa, mutta ei ehkä ihan se kaikkein tärkein?

Timo Lampen on valittu 2 kertaa Suomen parhaaksi koripalloikijaksi. Voitti 5 kertaa SM-sarjan korintekijätilaston. Pelasi myös vuoden USA:ssa Brigham Youngin yliopistossa. Pelasi 132 maaottelua menestyneessä 60-luvun maajoukkueessa, usein aloitusviisikossa, 13 pisteen keskiarvolla. Koko Suomen ura Lahdessa.

Juha Luhtanen, lahtelaiskasvatti, jonka ura vei myös useaksi vuodeksi maailmalle USA:n yliopistoon ja Saksan ammattilaiskentille, sekä Vesan tapaan välillä myös muihin suomalaisseuroihin. Oli myös tuomassa Lahteen SM-kultaa, -hopeaa ja -pronssia. 111 maaottelua n 8:n pistekeskiarvolla.

Teemu Laine. Koko 12-vuotinen SM-sarjaura Lahden paidassa lähes 10-pisteen ottelukeskiarvolla, usein aloittavana takamiehenä. Tähän rupeamaan mahtuu 2 mestaruutta, 4 hopeaa ja 1 pronssi. Sekä 1 Cup-mestaruus. Teemu kävi myös pelaamassa 7 miesten maaottelussa. Todellinen seuraikoni ja aiheesta arvostettu.

Nämä nyt ainakin itselle tulivat mieleen. Hattu nousee jokaiselle.

EDIT: Jos yllä on 4 Lahden kaikkien aikojen TOP 5-pelaajasta, niin tämä olisi muuten aika tasapainoinen viisikon pohjaksikin: Laine PG, Luhtanen SG, Lampen SF/PF?, Vesa Mäkäläinen PF/C.

Mutta kuka täydentäisi TOP 5:n?

Jos nykymalliin olisi hyvä ottaa viidenneksi 'jenkki', niin olisiko se Marcus Grant, vai joku muu? Vai vaaditaanko viisikkopaikaan useampia kausia joukkueessa? Grant pelasi Lahdessa 3 kautta, joiden aikana tuomassa yhtä SM-kultaa, yhtä hopeaa ja yhtä pronssia. (Lisäksi oli Suomivuosinaan mestaruuden takuumiehenä myös Kouvoissa ja Hongassa.)

Olisiko Markku Larkio hyvä musta hevonen? Vain 5 kautta Lahdessa, mutta kotimaassa ei muualla pelannut. Muu ura tehtiin ulkomailla, kausi Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa ja 7 kautta Saksan Bundesliigassa. Oli myös maajoukkueessa avainpelaajia 85 maaottelun verran. Seuralegendaksi pääsyä saattaa haitata lyhyen Lahti-uran lisäksi se, ettei päässyt leikkaamaan sukkaa. Hopeaa ja Suomen Cup-voitto kyllä tulivat.

Vai pitäisikö kyseessä olla joku Lahden juniorimyllyn ja katukenttien oma kasvatti, että pääsisi viisikkoon?

EDIT 2: Tai kun Lahdessa ollaan, niin voidaan tietysti laittaa vaatimukseksi, että sukunimi alkaa L:llä, jolloin viisikkona Laine-Luhtanen-Lanki-Larkio-Lampen. OK, vitsivitsi.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
977

Iso kiitos Veskulle myös Joensuun Kataja Basketissa pelatuista neljästä kaudesta, mestarit muistetaan aina!!! 2009 juotit meille joensuulaisille katkeraa kalkkia mutta 2017 juhlittiin sitten mestaruutta Joensuussa, tässäpä ne mieleenpainuvimmat muistot Veskun pelaajauralta joensuulaisen fanin näkökulmasta. Toivottavasti näemme Veskua koriskatsomossa, myös joskus Joensuussakin.
 
Viestejä
428
Koko kausi viittä vaille paketissa. Vilpas-Kjoki sarja ratkeaa lähiaikoina.
Pakko tuoda esiin se että sarja Lahti-Vilpas oli kuitenkin kaikkien neljän matsin osalta kovaa, tasaista vääntöä. Suurin tappio Lahdella oli 7p, pienin 2p, 1 matsi jatko-ajalle. Eli Lahti pelasi hyvän sarjan vaikka tuli turpiin 0-4. Kohta ehkä voidaan sanoa että uusi Suomen Mestari (Vilpas) tiputti Laban puoliväli-erissä.
Huomenna saatetaan juhlia Kjoella Vilppaan mestaruutta?
Vesku ja Antero Lehto ovat hyvä asiantuntija kaksikko tv lähetyksissä. Puhuvat asiaa ja selittävät hyvin tapahtumia ja spekulaatioita. Luulempa että ainakin Veskua (ura ohi), tullaan kysymään jatkossakin tuohon hommaan.
Huominen päivä meneekin telsun ääressä kun tule sekä naisten että miesten finaali.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös