Koripallo.com

Lahti Basketball 2023-2024

Viestejä
23
Meinasin tästä ihan samasta tulla tänne mainitsemaan. 9kk raskauden jälkeen voi tulla isojakin yllätyksiä ja silloin siitä isästä on paljon isompi apu kotona, kuin Lapuan palloiluhallilla.
En tiedä tästä kyseisestä tapauksesta siis yhtikäs mitään, mutten kovin hakoteillä voi olla, jos jaksamisia toivottelen Palotien perheelle. Sitä siellä nimittäin jatkossa ainakin tarvitaan
Kolmen lapsen kokemuksella: kahden kanssa olisin voinut tehdä koripallovalmentajan epäsäännöllistä ja aikaa vievää työtä. Keskimmäisen kanssa ensimmäinen vuosi valmennustyötä olisi ollut todella epäreilua äidille. Itse asiassa jäin hetkeksi virkavapaalle sellaisista hommista, jossa olisi pystynyt sopimaan hyvin joustavat työajat ja kevennytty rooli, toisin kuin valmennuksessa.

On asioita joista meidän tietämättömien ei oikein pitäisi spekuloida ja tämä on yksi niistä.
 
Viestejä
77
Kolmen lapsen kokemuksella: kahden kanssa olisin voinut tehdä koripallovalmentajan epäsäännöllistä ja aikaa vievää työtä. Keskimmäisen kanssa ensimmäinen vuosi valmennustyötä olisi ollut todella epäreilua äidille. Itse asiassa jäin hetkeksi virkavapaalle sellaisista hommista, jossa olisi pystynyt sopimaan hyvin joustavat työajat ja kevennytty rooli, toisin kuin valmennuksessa.

On asioita joista meidän tietämättömien ei oikein pitäisi spekuloida ja tämä on yksi niistä.
Olet täysin oikeassa, Vauva-foorumi on oikea kanava.
 
Viestejä
218

Matti Kosken kolumni Kristian Palotien lähdöstä: Uusi kausi ei ole vielä edes alkanut, mutta Lahdessa on jo täysi sekamelska valmennuksessa ja sen myötä koko seurassa.

Kylläpä on iso ullatus. Sama kundihan huuteli sairaslomaa Kobe Bryantin kuoltua. Vieläkö joku tämän säätäjän palkkaa jonnekin? Jo Kaarinassa työn jälki oli heikkoa ja sitten vaihtelun vuoksi vielä hiukan heikompaa. Ehkä tällä kertaa selvitään ilman käräjillä käymistä? Mikä tietenkin on selvää edistystä. Eteenpäin on menty!
 
Viestejä
283
Näyttäs Cleary ja Lniemi olevan GTD25 merkattu. Ei hyvältä näytä pelaaminen huomenna Kouvoja vastaan.
Cleary ei ole Suomessa ollessaan ollut kuin muutamissa harjoituksissa, ennenkuin olkapää hajosi.
 
Viestejä
5 439
Taas sama homma kuin Thomasin kanssa. Tällä rosterilla ei todellakaan ole varaa vetää kolmella jenkillä.
 
Viestejä
63
Sellainen alku kauteen.

Cleary on kyllä aikamoinen, kun verrataan muihin pieniin takureihin joita Lahden paidassa on viime vuosina näkynyt. Bryant, Gilder ja Thomas olivat kaikki aivan eri tason pelaajia, kuin miltä Cleary ainakin näin ensimmäisen pelin perusteella vaikuttaa.

Harden ei myöskään mikään ideaalinen vahvistus, kun verrataan vaikkapa Iversoniin tms. Jostain syystä pidän kuitenkin miehen tekemisestä vähän enmmän verrattuna Clearyyn. Yrityksen makua oli, mutta vähän huolestuttaa mm. miehen viimeistelyt minkäänlaista haastoa vastaan, kun kontaktin ottamisen sijaan väistetään kaveria ja tehdään sitä kautta korinteosta itselle erittäin vaikeata. Sitten layup ohi ja maasta ihmetellään, että kuinka ei vihellystä tullut.

Planutis on tästä ulkomaalaisryhmästä selkeästi positiivisin lisä omaan silmään. Ihan pirteätä liikkumista ilman pallo ja nopeissa hyökkäyksissä kentän juoksua. Ei toki mikään MVP ehdokas, mutta koen että vähän parempien pelaajien ympäröimänä voisi olla ihan kelvollinen extra jenkki. Esim Bryant + Iverson ja uskoisin että Planutis sopisi siihen oikein mainiosti hyvine leikkauksineen ja heittovoimansa kanssa. Nyt kun niitä edunluojia ei löydy, niin tekeminenkin näyttää toki vaikeammalta.

Sebreen laittaisin jonnekkin Clearyn ja Hardenin väliin. En ehkä ensimmäisenä lähtisi laittamaan, mutta aika pian kuitenkin.

Sajantila taitaa olla tällä kaudella ihan oikeasti se juokkueen paras pelaaja, eikä ainoastaan paras kotimainen. Ja jos viime kaudella oli yksi korisliigan parhaimmista kotimaisista, niin haastakohan nyt sitten tällä kaudella vihdoin sitä parhaan kotimaisen paikkaa. Pallonkäsitelyn ja viimeistelyn kanssa on toki vielä työtä tehtävänä, mikäli haluaa siihen suuntaan kehittyä. Kuitenkin jos tarkoitus on mahtua tuollaiseen Kanervo/Koivisto tyyppiseen rooliin, niin paketti alkaa olla jo aika hyvässä kasassa. Puolustukseseen mahtui pari nukahdusta, yksi erityisen paha kulma leikkauksesta. Kuitenkaan sitä en lähtisi vielä yhden pelin perusteella liikaa tuomitsemaan, sillä on ollut aikasempina kausina mielestäni hiljaisesti yksi parhaista suomalaisista takureista pakki päässä.

Saarijärvi pysynyt terveenä mikä tietty hyvä. Monissa muissa tilanteissa voisi olla se pelaaja, jonka tilalle pyrittäisiin kesän aikana etsimään upgradea, mutta uskoisin että Lahdella ei rahallisesti tai muutenkaan ihan liikaa vaihtoehtoja ole. En odota Saarijärveltä mitään ihmeitä, mutta hänen panoksensa on kyllä tälle kaudelle erittäin tervetullutta. Vaikuttaa myös, että on vähän rauhoittunut parista viime vuodesta mm. kolmosten kanssa mikä on hyvä juttu! Jos Lahti toivoo kääntävänsä tämän kauden positiiviseen suuntaan, niin yksi sitä kohti auttava tekijä voisi olla jos nähtäisiin Saarijärveltä puolustuspäässä kova kausi.

Karvonen on takaisin, ei tähän voi vielä hirveästi kommentoida. Varmastikkin positiivinen juttu lahdelle, kun tarvitsee kaiken avun mitä voi saada. Ei tehnyt mitää ihmeellistä, muttei myöskään mitään erityisen huonoa. Sanoisin että fiksu aloitus Villeltä.

Koivunen hurja alku kyllä korisliiga uraan, joskaan ei ehkä niin positiivisesti. Jos jotain hyviä puolia tuosta katsoo, niin ihan hyvä ottaa tuollainen heittopeli otteluun, jossa ei muutenkaan ollut jakoa ja oli hienoa nähdä että itseluottamus ei vaikuttanut katoavan epäonnistumisten myötä. Harvoin voin todeta 0-11 heittopelin jälkeen, että odotan innolla mitä nähdään pelaajalta tulevaisuudessa, mutta ehkä tässä on se poikkeus.

Homanen ei mitään erikoista, defaulttina odotan samaa mitä viime kaudella. Vähäisiä minuutteja ja silloin tällöin positiivisia väläytyksiä.

Yleisesti pitää todeta, että huolestuttava alku, mutta se oli tietty tiedossa että nyt ollaan aika niukalla budjetilla liikeellä ja vähän veikkaan, että raha-asiat näyttävät kulissien takana erityisesti tälle kaudelle vielä huonommilta, kuin mitä ulospäin. Sillä perusteella onkin mielenkiintoista miten tähän nyt sitten tullaan reagoimaan ja mikäli alku nyt erittäin huonosti tästä lähtee, niin päästään näkemään kuinka sidottuja ne kädet tosiaan ovat. Olettaisin että tarvittaessa on yksi pelaaja varaa vaihtaa, mutta useammasta en tiedä. Isoin ongelmahan tuossa on tällä hetkellä se, että niitä edunluojia ei oikein löydy, jonka takia vaihtavaa puolustusta vastaan on erittäin vaikea pelata. Sajantila, Karvonen ja Koivunen ovat varmaan ryhmästä ne joilta sitä etujen luontia voisi eniten toivoa, mutta se kertoo tosiaan siitä kuinka epätoivoinen tilanne on. Cleary, Harden ja Sebree ovat kaikki sellaisia joilta sitä pitäisi pystyä odottamaan, mutta tuosta kolmikosta Harden on ainoa jolta sitä uskallan toivoa edes jossain määrin.

Tähän hetkeen rosteri vaikuttaa jotakuinkin seuraavanlaiselta suhteessa pelaajien rooleihin/statukseen.

Hyviä pelaajia: Sajantila, Planutis(?)
Ok pelaajia: Saarijärvi, Harden, Karvonen(?), Koivunen(?)
Heikkoja lenkkejä: Cleary, Sebree
 
Viestejä
77
Suonio nyt näköjään valmennuksessa mukana, katsotaan miten pitkään.
Tätä menoa kun jatkuu niin Suonio on sentterinä myös kohta, vihko takataskussa. Juha Luhtanen myös lämmittelee jo.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
128
En ikinä olisi uskonut Lahdessa nähtävän tälläistä rypemistä, jo pitkin kesää reilusti ennen kauden alkua.
Oliko Pieti niin kallis koutsi, että kaikki seuran hillot menee joogagurulle eikä tämän kauden joukkueeseen jäänyt kuin hiluja?
Ketjussa aiemmin on osuvia kommentteja: Hardenilla hyviä ajoja, mutta viimeinen layupin askel onkin väistö korista poispäin ja siitä kauhea roiskaisu ja persiilleen maahan levittelemään käsiään. Clearly on ball hog, joka ei vaan riitä. Planutis ei ikinä ole 205 cm, vaikka silleen on raportoitu. Saarijärvi vitosena, pakkoraossa hätäratkaisu.
Tulee pitkä ja kylmä talvi Lahdessa.
 
Viestejä
77
En ikinä olisi uskonut Lahdessa nähtävän tälläistä rypemistä, jo pitkin kesää reilusti ennen kauden alkua.
Oliko Pieti niin kallis koutsi, että kaikki seuran hillot menee joogagurulle
Palkkabudjetti 306000, jos katselee joukkuetta missä puolet on "junnuja"

Niin kyllä taitaa Joogille mennä melkoinen siivu.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös