Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
1 152
Viestejä
1 977
Pakko jatkaa tällä, "en nyt ota kantaa muuhun, mutta..." linjalla.

Kylläpä laittoi herra "Lihakeskusliiton puheenjohtaja" varsinaisen ässän pöytään: "Käsipalloa harrastava mies on sitä mieltä, että huippu-urheilija tarvitsee ilman muuta lihaa. Soijaa ja hernettä hän pitää luonnottomampana proteiinin lähteenä."

Herneet on luonnottomia, makkara ei ("Suosikkiliharuuaksi hän nostaa makkaran eri muodoissa ja välikyljyksen.")?

Ei. Ei minustakaan makkara ole luonnotonta ruokaa, mutta jos pitää vertailla, niin en ihan näe, miten herne on "luonnoton" ja makkara ei...

Opiskelijoille usein muistutan vanhan sanonnan uusversiosta: "aina kun kuulen sanan 'luonnollinen' poistan pistoolistani varmistimen". Jos joku käyttää tuota sanaa ilman selitystä, kyseessä on yleensä joko a) joku joka yrittää kusettaa (esim. mainostaja), tai b) joku joka ei ymmärrä itsekään mitä sanoo (esim. homofoobikko).
 
Viestejä
419
"aina kun kuulen sanan 'luonnollinen' poistan pistoolistani varmistimen". Jos joku käyttää tuota sanaa ilman selitystä, kyseessä on yleensä joko a) joku joka yrittää kusettaa (esim. mainostaja), tai b) joku joka ei ymmärrä itsekään mitä sanoo (esim. homofoobikko).
100% kierrätysmateriaalista valmistettu t-paita = luonnollinen?
 
Viestejä
220
EI ollut tarkoitus mitenkään kuvalla kaivaa mitään vastakkainasettelua muuta kuin heittää pieni zoukki, kun nämä Laurin vegaani- ja kasvissyöntijutut pulpahtaa eri foorumeilla tietyin väliajoin esille. Itse asiassa pointti oli että meidän Lauri näyttäis olevan varsin hyvässä tikissä kuten olettaa saattaa kun kuukausitolkulla on saanut treenata. Toivotaan ettei lihas hidasta liikkumista vaan sitä on tullut esim keskivartalon lihaksiin tuomaan "kestävyyttä" pitkään kauteen. Nyt ei muuta kuin siihen break out -seasoniin ja lunastamaan franchise cornerstone-positiota, jolle miestä ei suomalaismedian hehkutuksesta huolimatta ole vielä pultattu.


 
Viestejä
2 459
Muistan lukeneeni joku vuosi sitten (Kobe pelasi vielä Läkersissa) pitkän artikkelin siitä että Lakers oli pikku hiljaa siirtynytvähähiilihydraattiseen ravintoon eli monelle tuttuun karppaamiseen. Monet pelaajat, Kobekin kehuivat oloaan todella hyväksi. Joukkueella oli vieraskiertueilla oma kokkikin mukana ja pelaajat ostivat kokonaisia nautoja ja jakoivat lihat kekenään pakastimeen.Mielenkiintoinen aertikkeli ja ihan sattumalta huomasin tuon kauden jälkeen ettei Lakersilla ollut koskaan ollut niin paljon loukkaantumisia kuin tuolla kaudella. En tiedä oliko ruokavaliolla mitään tekemistä asian kanssa enkä tiedä onko samoilla resepteillä menty edelleen.
 
Viestejä
1 977
EI ollut tarkoitus mitenkään kuvalla kaivaa mitään vastakkainasettelua muuta kuin heittää pieni zoukki, kun nämä Laurin vegaani- ja kasvissyöntijutut pulpahtaa eri foorumeilla tietyin väliajoin esille.
Se oli musta ihan hauska heitto.

Ongelma vaan on, että ihan kaikilla ei ole käsitteet tai aatteet aina hanskassa ja siitä seuraa kaikenlaista väärinymmärrystä ja ohipuhumista.

Vegaani = ei käytä mitään eläinkunnan tuotteita millään tavoin - ei syö (myöskään maitoa, juustoa tai "piilotuotteita" kuten liivatetta jne.) eikä muutenkaan käytä niitä (vaatteet). Lauri ei ole vegaani.

Vegetaristi = ei syö eläimiä (ei mitään eläimiä: ei kalaa, ei kanaa - liha on lihaa - uusin hyönteissyöntitrendi on herättänyt paljon keskustelua vegetaristien piirissä, ymmärrettävästi). Lauri ei ole vegetaristi.

Tehotalouden vastustajat = ei syö "teollisesti tuotettua" tai "kestämättömästi pyydystettyä" lihaa eli esim. riista ja villikala käy (joillekin jopa luomuliha), mutta niin tehotuotantobroilerit, kassilohet kuin troolatut katkaravutkin on ei-ei). Lauri ei tietääkseni ole näitäkään.

Punaisesta lihasta kieltäytyjät (ei taida olla parempaa termiä) = ei syö nautaa, sikaa, lammasta tms. "punaista lihaa" (lienee suunnilleen sama kuin nisäkkään lihaa), mutta kala, äyriäiset ja siipikarja käy (riippumatta miten ne on "tuotettu"). Lauri on ymmärtääkseni juuri tätä porukkaa.


Ihminen on melkoinen organismi joka tulee toimeen kovin monenlaisella ruokavaliolla ja kukoistaakin monilla eri dieeteillä.

Lihan etu on aina ollut tehokkuus: liha on tiivistettyä energiaa. Siksi toiset valittaa siitä, että sen tuottamiseen menee niin paljon energiaa. Totta kai menee: yhdestä tomaatista voi saada ehkä desin tomaattimehua, mutta tomaattipuretta vain teelusikallisen - koska tomaattipure on tiivistettyä kamaa samoin kuin nauta tiivistää syömänsä kasvikset lihaksi. Toisaalta myös esim. pavut on aika tiukkaa kamaa ihan "luonnostaan" (pun intended / vrt. ed. keskustelu).

Tehokkuuden kääntöpuoli on sitten juuri se "raskaus" jonka niiden (eritoten liiallinen) nauttiminen tuottaa. Siis juuri se, miksi kasvissyöjät / ei punaista lihaa syövät urheilijat kehuskelevat tuntevansa olonsa niin hyväksi, energiseksi ja kevyeksi. (Okei, myös hiilihydraateilla on helppo vetää itsensä päiväunikuntoon, mutta jätetään nää pastanjauhannat toiseen kertaan.)

Onko liha- / kasvisruokavaliolla sitten muita ulottuvuuksia, kuten vaikkapa tuo mainittu kohonnut loukkaantumisriski tai vaikutukset vaikkapa lihaksien pitkäkestoiseen toimintaan jne. lienevät asioita joia ei käsittääkseni vielä tunneta tarpeeksi hyvin, että niistä voisi sanoa jotakin lopullista tai varmaa.
 
Viestejä
220
Tietämättömän ihmisen mielessä tuo punaisen lihan syömättömyys, joka Laurin osalta on tullut vahvistetuksi moneen otteeseen ja vieläpä suurelle yleisölle Veitolan ohjelmassa, kääntyy kasvissyönniksi tms. Somekirjoittelussa tästä ajatuksen polusta löytyy äkkiä syy moneen. Kun mies suhtautuu kaikkeen uraansa liittyen todella kunnianhimoisesti niin varmasti ravintopuolikin on selvillä ja jonkun ulkopuolisenkin tarkkailussa, kokkaili osan itse tai ei. Jostain luin myös että Advocate Centerissä on jatkuvasti toimivat keittiöt ja kokit jotka valmistavat pelaajien toivomuksesta ateriat ja välipalat, joten eiköhän tuo ravintopuoli hoidu.
 
Viestejä
1 977
Tottakai nyt kaikelle on oma terminsä oltava.. :)
No tietenkin!

Tosin ton listan laatijalla on käynyt yksi kämmi, kun pescovegetaarin listalta löytyy kanamunat (ovo) - eli pitäis olla "pesco-ovo-vegetaristi" jos syö myös munia. Pollovegetaristi mennee ilman "ovo" lisäystä: jos jollekin käy kana ruuaksi, se tuskin sitten karttaa sen muniakaan... :)

Okei. Aletaan olla aika kaukana koriksesta toki... toisaalta NBA on nyt aidosti lomalla, että mistä muustakaan sitä puhuisi? :cool:
 
Viestejä
220
Mutta että kastikkeen nimi on Hook? Eihän tuo ole miehen vahvuuksia. Parempi oli ollut esim "Drag Step". Joo kesä on kivaa aikaa ja kyllä, se on ravintolan nimi.
 
Viestejä
2 138
Mutta että kastikkeen nimi on Hook? Eihän tuo ole miehen vahvuuksia. Parempi oli ollut esim "Drag Step". Joo kesä on kivaa aikaa ja kyllä, se on ravintolan nimi.
Kai ne alunperin yritti saada Kareem Abdul Jabarin tuohon mannekiiniksi, mutta se kieltäytyi.

Joka tapauksessa, jos ne tekee tuosta telkkarimainoksen, niin siihen pitää ehdottomasti saada Stacey King kuuluttamaan.
 
Viestejä
2 138
Tuoreimmat NBA 2K-rankingit ovat kiinnostavaa luettavaa. Eurohoops on listannut parhaat eurooppalaiset tämän rankingin mukaan. Friikki on tietenkin ykkönen (97 pistettä) ja Jokeri kakkonen (90). Sitten tulee Gobert (90), Porzingis ja Luka (87), Vucevic (86) ja Capela (85). Tämän jälkeen neljä pelaajaa on tasoissa: Lauri, Bogdan Bogdanovic, Nurkic ja Gallinari (83). Old school äijät tietenkin nauraa videopelirankingeille, mutta kyllä tuo ihan järkevältä ja paikkansapitävältä näyttää. Tai on ainakin hyvin suuntaa antava. Kyllä tämä ranking kertoo, että Lauria arvostetaan varsin korkealle. Ensi vuonna sitten pari pykälää ylemmällä!


Top 10 Europeans in NBA 2K20 | Eurohoops
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
220
Ja Strotmaniin analyysi (mies johon @Henke :n linkkaama juttu referoi) Laurista. Kehitystarpeina ovat mm. syöttötaidon/-näkemyksen kehittyminen ja 2p-ratkaisujen viimeistely, sekä puolustuspää yleensäkin. CC-podcastissa pitkälti samaa asiaa.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
419
Kunnian päivä MTV3 22.9 klo 16:00 Lauri Markkanen: Ensimmäinen kotiottelu Chicago Bulls -paidassa 2017. Antero Mertaranta lentää Chicagoon muistelemaan Laurin ensimmäistä NBA kotiottelua. Näemme miten urheilulupauksesta tuli tähti.

Kuinkahan hirveä tuo ohjelma voi olla, uskaltaisikohan sitä vilkaista?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös