Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

XOX

Viestejä
415
En usko että Felicio oli mitenkään huonossa kunnossa syksyllä.. Kyse on vaan pelitaktiikasta eli tuo nykyinen aloitusviisikko pyrkii juoksemaan kenttää kaikissa tilanteissa niin paljon kuin mahdollista. Se on toki myös jarkevää, kun hitaat hyökkäykset ovat aika tuskaisia kun kentällä on kolme pelaajaa joiden kaukoheittoa vastustaja ei kunnioita.
Kyllä se Felicio aika hyvin syöneeltä kesäloman jälkeen näytti. Jossain vaiheessa syksyä oli vetreämpi, kunnes taas oli ilmeisesti ollut ruoka-aikoina kotona. En oo muutamaa viime peliä katsonut, ehkä hän on taas vetreytynyt.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 711
Markkasen karannut heitto palasi, Bullsille silti rujo tappio – Koripallo.com

Muutaman heikomman matsin jälkeen tulosta tuli jälleen paremmin. Tosin kauempaa Lauri ei paljon heittänyt, vaan pinnat tulivat korin alta - mitä nyt jeesasi, että Markkaselle sinne paikkoja pelattiin. Vika neljännes menikin pääosin penkillä, kun Bulls varmisteli, että Nets menee sarjataulukossa ohi.

Jarrett Allenin Laurista tekemä juliste oli kyllä aika ikävä :eek:
 
Viestejä
2 336
Pakko jatkaa tätä mediakatsausviikkoa, tällä kertaa Suomikoris.comin otsikoinnillla. Markkanen mursi tulokasmuurin – komea pistesaldo tappio-ottelussa!

Otsikko on jo sellaisenaan hilpeyttä herättävä, mutta kaiken lisäksi itse juttu alkaa vielä näin:
"Lauri Markkasen pari peliä kestänyt hieman vaisumpi pistesaldo katkesi viime yönä, kun Markkanen palasi tasolleen heitettyään 19 pistettä.
Markkanen löysi kahden vaisumman pelin jälkeen jälleen vireensä, kun suomalaistulokas heitti 19 pistettä Chicago Bullsin vierasottelussa.
"

Että kaksi heikompi-pisteistä peliä on "Rookie Wall" ja se "murretaan" tekemällä yhdessä pelissä useampi kori? Tää on kyllä musta jopa kotimaisen koris-zurnalismin kontekstissa noloa. Klikkiotsikoita ja rahan tekoa juu, tottahan toki, mutta luulisi toimittajilla olevan joku roti. Vaikka mainostihan Ilta-Lehtikin "lumi-infernoa" tammikuussa kun satoi muutaman sentin lunta.


Sinänsähän tää "nyyppäseinä" on musta kiinnostava kysymys. Sitä on kenties vaikea määritellä tarkasti, mutta siitä puhutaan paljon ja joku pointtikin siinä selvästi on. Huikea pelimäärä, henkinen ja fyysinen rasitus, uudet olosuhteet... ei kai se ole ihme, että monelle aloittelijalle tulee jonkinlainen jumi vastaan kun kautta päästään tarpeeksi pitkälle.

Markkasella on mennyt jo pidemmän aikaa (löyhästi sanottuna tän vuoden puolella) peli vähän alakanttiin vaikka välissä on ollut muutama yksittäinen ottelu, jossa peli - tai nimenomaan heitto - on kulkenut vähän paremmin. Lisäksi Markkasella on tietty ihan oma erityinen elämänmuutoksensa menosssa tässä samassa kun on varsin nuoressa iässä tullut myös isäksi.

Eikä kahta sanaa siitä, etteikö ole tärkeämpää, että saa onnistumisen kokemuksia isänä kuin pelikentällä.

Mutta Markkasen kohdalla on musta kiinnostavaa huomioida myös se (sen tarkemmin nyt tilastoja kaivelematta), että kun Lauri pelaa Dunnin (ja/tai pelasi Miroticin) kanssa, Laurin peli näyttää hyvältä ja tulosta syntyy - mutta heti kun LaVine on kokoonpanossa, Laurin peli sakkaa. Tai tältä ainakin vähän tuntuu. Myös Laurin levypallopeli kärsii selkeästi Lopezin poissaolosta - tai on Laurin "oikealla tasolla" nyt kun Lopez ei tee likaista työtä Markkasen puolesta?

Täytyy toivoa, että LaVine ja Markkanen löytää kevään kuluessa jonkinlaisen yhteisen sävelen, että osaavat hyödyttää kumpikin toistensa pelaamista. Periaatteessahan noiden kahden pelityylien luulisi toimivan hienosti yhdessä - kun siis puhutaan hyökkäyksestä?
 
Viestejä
1 970
Toivotaan todella että löytävät (tai että LaVine alkaa löytää Markkasen) mutta tosta levarijutusta kantsii huomata sekin, että nyt se on usein niin päin että Laurilla on isompi rooli sulkea vastustajaa pois levareista ja antaa muiden noukkia hedelmä.

Ja pistesaldo ei tosiaan oo komea jos heittoprossa on alle 50%, Laurin tasoiselle heittäjälle siis. Vähän ilkeästi jos ajattelee, niin normaalilla heitolla viime peleistä ois voinut olla voitto–pari lisää.
 
Viestejä
593
Tuo poster-tilanne. Henkilöt, jotka puolustavat loppuun saakka joutuvat joskus vastaanottajaksi noihin tilanteisiin, mutta arvostan noita pelaajia paljon enemmän kuin pelaajia, jotka systemaattisesti yrittävät välttää noita. He sentään yrittävät pysäyttää vastustajan korin teon eli yrittävät oikeasti voittaa ottelun eivätkä luovuttaa.

Ei tuo viime öinen peli ollut Laurilta mikään ihmeellinen. Parempi kuin nuo aikaisemmat ottelut, mutta oli vastuskin heikompi. Puolustajat olivat tällä kertaa selkeästi pienempiäja kirjanpitäjät olivat kilttejä, kun antoivat Laurille vain yhden menetyksen. Vieläkin tuo Laurin pelaaminen tuntuu siltä, että hän etsisi vieläkin omaa roolia ja mitä hänen siellä pitäisi kentällä tehdä. Ehkäpä ensi kautta ajatellen voisi Laurille noita post tilanteita treenauttaa, mutta erittäin tehoton Lauri niissä on. Kun ei ole voimaa niin ei ole voimaa. LaVine:n puuttuminen näkyy nyt lähinnä siinä, että jonkun muun pitää ottaa ne heitot ja Lauri tai Dunn ovat ne loogisimmat vaihtoehdot, joten Laurin heittomäärät kasvaa.
 
Viestejä
1 692
Milloinkas Lauri aikoo suorittaa intin? Siitä ei ole ollut mainintaa missään.

Mielestäni huippu-urheilijat voisivat suorittaa palveluksensa uran jälkeen jonkilaisena toimistosotilaana ettei lääkäreiden tarvitse työkseen valehdella ja keksiä kaikenlaisia vammoja jotka estävät palveluksen mutta mahdollistavat silti ura urheilijana.
 
Viestejä
1 922
Urheilijoilla on uransa jälkeen paikat niin hajalla että ei sitä silloin inttiin enää mennä. Ja ne urheilija jotka uran jälkeen keskittyvät päihteiden käyttämiseen niin aa-kerho on parempi paikka kuin intti.
 
Viestejä
1 970
Kunhan pysyy ulkomailla niin ei sieltä hakemaan tulla. Paha toki siinä ettei kelpaa Suomeen palata (asumaan) vielä kymmeneen vuoteen. Miksi palaisikaan.
 

Ylläpito

Ylläpidon jäsen
Viestejä
4 711
 
Viestejä
608
Jälleen yksi äärimmäisen vaikea peli Laurille nyt Detroitia vastaan.
Bulls tappiolla puoliajalla 49-47 vaikka johtikin peliä ihan alusta saakka.

2 erän lopulla Detroit sai hengen päälle tuli rinnalle ja ohi.
Tahtipuikkoa Detoritin suunnalta heiluttivat Blake Griffin ja kumppanit etenkin Griffin on kovassa iskussa heitettyään Detroitin pisteistä 15. Bullsin paras pistemies on Robin Lopez 9:llä pinnalla.

Lauri teki ainoan korinsa 1 erän alussa donkilla tämän jälkeen Laurin heitot kolisivat rautoihin hyvistäkin paikoista. Laurin tilastoihin merkitty tähän mennessä 2 pinnaa 3 levypalloa 2 syöttöä sekä teholukema -4.
Vaikka Laurilla heittopeli tökkii ( taas kerran) niin yrityksen puutteesta häntä ei voi syyttää.
 
Viestejä
2 026
Jälleen yksi äärimmäisen vaikea peli Laurille nyt Detroitia vastaan.
Bulls tappiolla puoliajalla 49-47 vaikka johtikin peliä ihan alusta saakka.

2 erän lopulla Detroit sai hengen päälle tuli rinnalle ja ohi.
Tahtipuikkoa Detoritin suunnalta heiluttivat Blake Griffin ja kumppanit etenkin Griffin on kovassa iskussa heitettyään Detroitin pisteistä 15. Bullsin paras pistemies on Robin Lopez 9:llä pinnalla.

Lauri teki ainoan korinsa 1 erän alussa donkilla tämän jälkeen Laurin heitot kolisivat rautoihin hyvistäkin paikoista. Laurin tilastoihin merkitty tähän mennessä 2 pinnaa 3 levypalloa 2 syöttöä sekä teholukema -4.
Vaikka Laurilla heittopeli tökkii ( taas kerran) niin yrityksen puutteesta häntä ei voi syyttää.

Siellä nyt ei myöskään häntä löydetä ja ottaa vaikeita heittoja
 
Viestejä
608
Siellä nyt ei myöskään häntä löydetä ja ottaa vaikeita heittoja

Bullsin takamiehet on kaljaliiga tasoa ja ikävä kyllä se näkyy.
Millä halvatun ilveellä Hoiberg aikoo saada Dunn, Lavine, Markkanen kolmikon toimimaan tulevaisuutta ajatellen kun nämä kaksi herraa eivät nytkään Lauria löydä.

Bullsin pelinjohto huutaa Luka Doncicia.
Mutta tuolla sarjataulukon sijoituksella joka Bullsilla nyt on Doncicin varaaminen jää haaveeksi.
 
Viestejä
608
Ei kovin häävi peli Laurilta peliaikaa 26min ja vain 6 pinnaa sekä 8 levypalloa + 2 syöttöä miinusta teholukemaan 17 pykälää.

Toki täytyy antaa tunnustusta Detroitin puolustukselle joka piti Laurin tiukasti vartioituna.
Bullsin peli 2 erän lopusta saakka sellaista oksennusta että hyi helvetti ( anteeksi rivo ilmaisu).
Bullsilla ei onnistunut tänäyönä yhtään mikään muu paitsi turpaanotto.

Joojoojoo tank mode Bullsilla päällä mutta saa tuolla kentällä kunnollakin pelata vaikka voittaminen ei niin tärkeetä juuri nyt olekaan. No jospa Atlantaa vastaan sujuisi paremmin.
 
Viestejä
2 026
Joo, asia näyttäisi olevan selvä. Markkanen ei pelaa kesällä, Miroticille sanottiin samaa ja jätti kesän pelit väliin
 
Viestejä
2 336
En sanoisi ehkä "selväksi", mutta paineet jäädä kesäksi Chicagoon Laurilla kyllä kasvaa. Jos valmentaja sanoo asian noin suoraan julkisuudessa, niin kahden kesken on varmaan jo sanottu paljon suoremmin.

Sitten on sekin kysymys, mikä olisi Markkkasen itsensä kannalta paras ratkaisu? Suomalainen korisväki tietenkin toivoo Laurin tulevan pelastamaan Susijengin MM-toiveet - ei vain ne kesäkuun pelit vaan myös ne kaksi ekaa jatkolohkon peliä loppukesästä (jos esim. vastassa on Ranska ja tai Venäjä, niin Markkasta kyllä voittojen toivossa tarvittaisiin ). Ja uskon kyllä, että Markkanen itse haluaisi pelata Susijengissä - sen verran useinhan Lauri on sitä haastatteluissa toistellut, että haluaa aina pelata maajoukkueen riveissä kun mahdollista.

Mutta on kyllä ainakin pari syytä, miksi Laurin kenties kannattaisi pysyä Chicagossa ensi kesä.

Ensiksikin, jos nuo orastavat selkälkivut uhkaavat pahentua ilman kunnon lihasrakennusta (minähän en urheilu-fysiologiasta mitään tiedä, mutta niinhän tuossa jutussa vähän viitataan, että selän lihasten treenaamisella selän voisi yrittää pitää kunnossa), niin ihan oman uransa - siis terveytensä ja pelikuntonsa - kannalta Laurin kannattaisi varmaan keskittyä siihen ensi kesänä eikä katsoa meneekö tilanne pahemmaksi ensi kaudella.

Toiseksi valmennusjohto varmaan patistaa Dunn, LaVine, Markkanen -kolmikkoa treenaamaan ensi kesällä mahdollisimman paljon yhdessä. Jos ja kun ton kolmikon varaan on nyt alustavasti laskettu aika paljon, haluaa seuran johto tietenkin tehdä kaikkensa, että siitä myös saadaan jotakin irti. Ja on ilmeistä, että yksi perusongelma on siinä, ettei kolmikko ole saanut vielä minkäänlaista selvää työn-/roolinjakoa aikaiseksi eikä ylipäänsä oppinut löytämään toisiaan kentältä kun pelitavat ei ole tarpeeksi tuttuja. Tiukka yhdessä vietetty kesä voisi muuttaa näitä asioita.

Samoin ensi kauden draft-pickien kanssa pitäisi päästä edes kokeilemaan peliä ennen kauden alkua, eritoten jos varauksena tarttuu haaviin joku pelaaja josta ajatellaan nimenomaan Laurin aisaparia isoon päähän.

Noi on tietty joukkueen toiveita / vaatimuksia, mutta on niillä merkitystä Laurillekin, muutenkin kuin painostuksena. Tämä kausihan on ollut aikalailla rajattomaan luottamukseen perustuvaa vapaalaskettelua ilman tulostavoitteita. Ensi kaudella Laurilta varmasti halutaan jo tuloksiakin ja treenaaminen muun joukkueen kanssa varmasti parantaisi sen mahdollisuuksia. Jos Markkanen löytäisi ensi kaudella selkeän toimivan roolin ja sitä kautta aseman - mieluiten muutaman muun pelaajan kanssa - niin se lupaisi Laurin uralle paljon hyvää.

Jos Markkanen putoaa ensi kaudella kakkoskentällliseen tai edes osittain jopa rotaation ulkopuolelle - vaikkapa siksi että pelikaverit ei vieläkään löydä Markkasta koska se ei "ole jengissä" - niin sillä voisi olla ikäviä seurauksia koko uran kannalta. Sen sijaan jos Markkanen pystyisi ensi kaudella vakiinnuttamaan paikkansa joukkueen ytimessä, niin kesämatkailu vaikkapa Susijengi-peleihin tulisi seuraavina vuosina helpommaksi.
 
Viestejä
2 453
En sanoisi ehkä "selväksi", mutta paineet jäädä kesäksi Chicagoon Laurilla kyllä kasvaa. Jos valmentaja sanoo asian noin suoraan julkisuudessa, niin kahden kesken on varmaan jo sanottu paljon suoremmin.
Tuo sävy tällä hetkellä on tosiaan sellainen, että ainakin vahvasti "kannustetaan" keskittymään treeniin, eikä Susijengiin.

Bulls olisi varmasti joka tapauksessa tehnyt tarkat voimaohjelmat kesälle ja niitä olisi seuran valmennuksen tarkassa seurannassa viety läpi. Mutta nuo selkävaivat ja ennen kaikkea niiden "kroonisuus" saattoivat olla se naula arkkuun. Bulls tietysti haluaa Laurille lisää habaa, mutta se on sitten näkemysasia paljonko sitä pitäisi tulla. Sen sijaan se on ihan itsestäänselvää, että kropan pitää olla 82 pelin kunnossa ensi kaudella, ja siitä ei voi joustaa.

Pahin asiahan Markkasen itsensä kannalta olisi, jos nuo selkäongelmat tosiaan muodostuisivat jatkuvaksi vaivaksi ja estäisivät ihan huipputasolle nousun.
 
Viestejä
593
Laurilla on kyllä niin paljon opittavaa kesällä ettei millään ehdi tekemään kaikkea. Uran pohjan kannalta voima harjoittelu on kyllä tärkeää. Jos Lauri ei lisää voimaa saa niin hänestä tulee stretch-4 pelaaja. Voiman avulla pääsee toimimaan tehokkaammin lähellä koria. Ei nyt mitään tankkia tarvitse tulla. Ei Dirk tai Porzi mitään ihmeellisiä voimapesiä ole, mutta riittävän vahvoja pystyäkseen suojelemaan asemaansa lähellä koria ja siihen Laurinkin pitäisi pyrkiä. Joten henkilökohtaisella tasolla Laurin pitää vahvistaa omaa kehoa, oppia pelaamaan paremmin lähellä koria ja oppia heittämään varmemmin tai tasaisemmin, nykyinen keskimääräinen heittotaso ei ole riittävä NBA:han Laurin roolilla.

Ehkäpä pitäisi ensiksi saada sopimus LaVine:n kanssa ennen kuin aletaan pyytämään yhdessä harjoittelua. Totta on ettei tuo kolmikko oikein ole löytänyt yhteistä säveltä, mutta tuon syypää on yhtä paljon valmennus kuin pelaajatkin. Jotta tuo kolmikko pystyisi toimimaan yhdessä pitäisi Lauria tunkea niihin pick&roll/pop tilanteisiin ja nykyisellä pelityylillä sitä ei tapahdu. Joten niin kauan, kun Laurin tehtävä on seisoa nurkassa, niin yhdessä harjoittelulla ei ole minusta kauheasti merkitystä.

Onko pakko harjoitella Susi-jengin kanssa? Jos ei ole uusia kuvioita niin pari viikkoa kesällä susi-jengille ei ole paljoa. Siinähän on vain 2 peliä. Varmaankin yhdelläkin viikolla selviäisi. Ei kuitenkaan ole kyse EM-kisoista tai muusta suuresta, joten 2 pelin pelaaminen ei pitäisi olla suuri asia eli ei kyllä vaikuta siihen minkälainen pelaaja Laurista tulee vaikka NBA joukkueelle se voi olla, mutta se on enemmänkin arvovalta kysymys, kuin 'pelaajan taidon kehittyminen' -kysymys.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös