Koripallo.com

Lauri Markkanen - mies ja legenda

Viestejä
595
MJ lyö kortit pöytään, samalla kun napauttaa sikarista tuhkat ja vetää kunnon röhönaurun. Kuittaa Reinsdorfia rahallisista panoksista jotka ovat pistäneet Laurin rookie vuosiin tietäen ettei Bullsilla ole rahaa millä mätsätä vaan joutuvat päästämään Laurin ulos ilman vastinetta :)
 
Viestejä
349
Kysymys; kun en näitä NBA-diilien sääntöjä oikein tunne niin onko Laurilla mahdollisuus hylätä Bullsin QO 9M ja esimerkiksi siirtyä Eurooppaan vuodeksi.
On mahdollisuus siirtyä Eurooppaan, mutta tuo restricted FA vain siirtyy vuodella eteenpäin. Eli tuosta statuksesta ei pääse eroon.
 
Viestejä
349
Charlotten cap-tilanne tuntuu olevan kaikille aika epäselvä. 13.5M pitäisi olla varma mutta voi olla jonkin verran enemmänkin, aina 20 asti. Eli siihen saumaan voisi pahvia odottaa. Charlotten ei tarvitse antaa juuri mitään (s&t) jos eivät halua. Yhden lähteen mukaan Eversley on sanonut etteivät mätsää.
Luulen, että tuo Eversley:n kommentti liittyi toiseen twiittiin, jossa sanottiin, että tarjottava sopimus olisi 3 vuotta ja 60M.

Charlotte ei ole ainakaan pointtien suhteen ollenkaan huono vaihtoehto ja peliaikaa tulee. Mukavasti itärannikolla, jos itse haluaisi käydä zekkaamassa tilanteita. Sen verran on rahaa palanut että Laurin sainaus jollain 15M/v veisi Bullsin tosi lähelle veroja. Ja ensi vuonna veroja maksetaan joka tapauksessa Lavinen max-sopparin myötä, niin ettei Bulls vaaranna mitään repeater-rangaistusta sen osalta.
Bulls:lla on myös Hard cap tänä vuonna, johtuen Lonzon S&T:stä. Tuo hard cap taitaa olla 143M. En nyt jaksa katsoa pitääkö tuo olla vasta kauden lopussa.
 
Viestejä
2 227
Charlottella näyttää siis tosiaan olevan alakerrassa Terry Rozier ja LaMelo Ball - ja juuri hankittuna back-uppina Ish Smith. Lisäksi juuri ekalla kierroksella (11.) draftattu James Bouknight (SG). Devonte Grahamin tilanteesta en tiedä mitään (RFA).

Laiturin paikalle (tässä 3-4) on laittaa ihan kovaa kalustoa myös, kuten Gordon Hayward ja Miles Bridges, sekä ainakin mun mielestä, melko kova PJ Washington + kasvua odottamassa draftin pick 19. Kai Jones (josta Hornets maksoi tulevaisuuden ekan kierroksen varauksen Knicksille).

Mason Plumlee lienee ainoa sentteri jengissä - mikä nostaakin sitten sen kiinnostavan & hiukan pelottavankin ajatuksen, että ajatteleeko Hornets saavansa Markkasesta sentterin - tai pitääkö Laurin pelata jonkinlaista sentteriä saadakseen minuutteja?

Tämä pätkä Luke Adamsin jutusta nappaa musta tilanteen aika hyvin (boldaus mun):

The seventh overall pick in the 2017 draft, Markkanen showed a ton of promise during his first two NBA seasons, posting a career-high 18.7 PPG and 9.0 RPG on .430/.361/.872 shooting in 52 games (32.3 MPG) in 2018/19. However, his development trajectory has leveled off since then, as he has battled a series of injuries and given the Bulls up-and-down production.

Still, the Finnish forward is only 24 years old and is a legitimate floor-spacing big man, having knocked down 40.2% of his three-point attempts this past season. Charlotte has plenty of talent in its backcourt (LaMelo Ball, Terry Rozier, James Bouknight) and on the wing (Gordon Hayward, Miles Bridges, P.J. Washington) and may view Markkanen as a nice fit up front.
Ei olisi Laurin paikka avauksessa ihan varma Hornetsissakaan... mutta tulevaisuus ehkä hiukan valoisampi kuin Bullsissa? Mene ja tiedä.

Bulls toki tulee olemaan ensi kaudella näistä kahdesta parempi joukkue, riippumatta siitä, kummassa Markkanen pelaa... :oops:
 
Viestejä
701
Oubre Hornetsiin, siinä meni ainakin offersheet-raha. S&t ainoa mahdollisuus Hornetsin osalta. Saas nähdä toteutuisko tuo kolmen kauppa. @Vitalstatistix , Graham menee Pelsuun. Eli tuo kolmen s&t johon yllä viitataan voisi hyvinkin olla keino.

E: Hornetsillahan on PJ Washington ja Miles Bridges jotka molemmat ovat olleet 4-paikan pelaajia (myös). Ihan paraatimarssia Lauri ei avaukseen sielläkään tee. Laurin etuna on pituus, koska molemmat ovat suurinpiirtein kaksmetrisiä.Ellei sitten jompaa kumpaa kaupata pois.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
349
On tehty, mutta nuo ei tule voimaan vasta kuin myöhemmin tänään, joten noita voi vielä muuttaa.
 
Viestejä
701
Niin, eiköhän tässä ole se että sign&trade on vaan rakenne joka vaikuttaa cap-tilaan. Näistähän voi rakennella ja palikoita lisätä. Siinä sitten TPE:t jne muuttuu tai yhdessä kaupassa syntyneen TPE:n voi käyttää toiseen s&t:hen. Toki yksittäisten s&t:n osalta asiat kahden osapuolen kesken täytyy olla sovittu, eli mitä assetteja vaihtuu jne. Esimerkkinä epäselvästä tilanteesta vaikka Caruso/Theis-kuvio. Tästä ei ole selvää tietoa miten tehdään, ja keskusteluissa useat optiot auki suorasta sainauksesta MLEn kautta s&t:hen. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

Ja tämähän on päivä jolloin sopparit voidaan allekirjoittaa, ei niin että ne pitäisi tänään tehdä.
 
Viestejä
1 019
Vissiin sellainen meininki, että seura on ihan oikeasti vaihtumassa, kun tuollaisia kommentteja esittää julkisuudessa. Tai sitten harvinaisen huono harkintakyky.
 
Viestejä
13
<iframe width="640" height="360" src="
" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 
Viestejä
1 176
Siellä on monta joukkuetta mukana kaavailuissa, riippuu täysin onko pelkkä sopimustarjous johon Bulls voi mätsätä vai onko sign&trade-diili eli tehdään sopimus ja vaihtokauppa Markkasen haluamaan joukkueeseen, sekä myös tietysti itse palkka.
 
Viestejä
1 824
Nyt tuo Ylen uutisen sanoma oli valunut jenkkimedioihinkin..

NBA free agency: Lauri Markkanen wants off Bulls, has multiple offers

Vaikka nyt ei ole enää juurikaan joukkueita, joilla on cap spacea, niin uskoisin että Laurilla on vielä hyvinkin paljon mahdollisuuksia.. Kun katsoo Bullsin isojen miesten tilannetta, niin heidän on ihan pakko saada jotain täytettä sinne. Tällä hetkellä heillä on PF paikalla oikeastaan ainoastaan Patrick Williams, joka on myös ihan kokematon tuolle pelipaikalle. Tony Bradley on sentteri, jonka voi ajatella pelaavan menestystä hakevassa joukkueessa ehkä n. 10-15 min/peli. Bradley peluuttaminen Vucevicin kanssa samaan aikaan tuntuu myös vähän huonolta idealta, kun Bradleylla ei ole heittouhkaa juurikaan. Bradley on 4 kautta kestäneen uransa aikana heittänyt 7 kolmosen yritystä. Jos halutaan olla menestyvä joukkue, niin Simonovicin voi myös ihan unohtaa. Hän on tulevana kautena vasta totuttelemassa nba-elämään ja korvaa Felicion Bullsissa. :)

Eli Bullskin varmasti ottaisi ilolla vastaan sign-and-traden, jolla se saisi Laurista vastineeksi täytettä tuohon PF paikalle. Parhaimmassa tapauksees useamman pelaajan. Bulls saattaa jopa olla aktiivisesti hakemassa tuollaista kauppaa. Enkä yhtään ihmettelisi, jos myös Coby White siirtyisi samassa kaupassa mukana.
 
Viestejä
701

Ihmettelisin kyllä kovasti jos White siirtyisi yhtään mihinkään nyt. Nythän paska lentää ja Lauri sekä agentti saavat kyytiä kaikilta, mutta itse odottaisin päivän tai muutaman ennen lopullista tuomiota. Jos tämä huonosti päätyisi niin agentti vaihtoon. Jos onnellisesti niin: hyvä Mike jatka samaan malliin. Lopputulos ratkaisee, eikä itse prosessi, joka tässä ei oikein kyllä vakuuta. Veikkaan edelleenkin Laurin löytävät itsensä Hornetsista.

Kyse on nyt lähinnä siitä mihin Bulls tyytyy s&t:ssä.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös