Koripallo.com

Miro Little - Baylorin karhu

Viestejä
10
Ihan hirveästi noita samanikäisiä vertailukohtia ei tosiaan ole. Teemu ja Petskukin menevät jo turhan kauaksi historiaan, sarjatasokin oli eri. Mutta jos ja kun laittaa 17-vuotiaana tiskiin kovemmat numerot kuin Suomen kaikkien aikojen paras koripalloilija samanikäisenä, niin voidaan täysin kiistattomasti puhua Markkasen ohella viime aikojen kovimmasta suomalaisesta korislupauksesta. Ei lupauksia pidäkään arvioida valmiina pelaajina ellei kyse ole generational talenteista. Noin 20-vuotiaana ja siitä pari vuotta eteenpäin voidaan sitten arvioida miten hyvin lupaus on lunastanut odotukset ja onko kehityskohteissa tavoitteet saavutettu.

Tulipa muuten eräs päivä Jaden Iveyn kohokohtapätkää katsoessa mieleen, että muistuttaapa pelityyli ja osa vahvuuksista Miroa. Liekö Iveylla kuitenkin myöhään kypsynyt fysiikka kun ei jäänyt 17-vuotiaan tasolle, kuten ilmeisesti Mirolla tulee jäämään :)

Little on lupaus, eihän sitä kukaan kiellä. Mutta onhan se lajin ymmärtämisen osalta älyllistä vajavaisuutta ilmentävää, jos vertailee divarissa onnistumisen pohjalta Markkasta ja Littleä.

Mitä tulee kaltaistesi wannabe-tietäjien videoiden katsomiseen, niin moni juniori muistuttaa myös paljonkin fysiikaltaan, liikumiseltaan ja perin eriskummallisilla heittotyyleillään Larry Birdiä, ja ei niistä kaikista aina tule NBA-pelaajia...
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
237
Niinpä, 2021 Miro esiinty susta paremmin kun Cadeau, mutta EM-kisoissa Cadeau vei totaalisesti kaksinkamppailun nimiinsä. Miron tekeminen oli melko tuskaista kun vastassa oli kovemmat joukkueet. Ja pitää muistaa, että pelattiin B:tä.

Totta, fysiikassa ja taidossa on aina ja kaikilla kehitysvaraa, mutta kuinka paljon osa-alueilla, jotka vielä vie peliäkin eteenpäin?

Enhän mä verrannut näiden kahden suorituksia, nimesin vain pyynnöstäsi turnauksen (PM-kisat 2021), joka nosti NCAA-joukkueiden kiinnostusta Littleen.

Jos pystyisit käsittelemään Littlen pelaamista objektiivisesti, niin huomaisit, että kehitystä on tapahtunut "peliä edistävillä osa-alueilla" viimeisen vuoden aikana.

Joo, Little on saanut ansaitsematontakin hypeä, mutta sitä saa kaikki lahjakkaat pelaajat. Annetaan hänen nyt itse kehittyä ja näyttää millainen pelaaja hänestä tulee.
 

3PO

Viestejä
179
Paljon on Littlestä sanoja kirjoitettu tännekin.
Jos lähdetään miettimään, miten lähes kaikki tähtipelaajat tai tähtipelaajista seuraavan kategorian pelaajat on tehty, niin hypetys kuuluu olennaisena osana sitä. Se saattaa osan kohdalla jo lähteä junnuvuosista. Toisilla se syttyy teini-iän jälkeen.
Se kuitenkin kuuluu menestymisen tarinankulkuun.
Toki sitten niitä pitää lunastaa palanen kerrallaan ja näen, että Miro on näin tehnytkin. Eihän se nyt hyvänen aika ole mitenkään valmis kaveri. Puutteita on niin heitossa, kuin pallonkäsittelyssä. Vaan sen tuntuu porukka unohtavan, joka on yksi kaikista olennaisin osa-alue... Basketball IQ, mikä täällä jossakin kohtaa mainittiin. Kun se on riittävän korkealla tasolla, pystyy kehittymään jatkuvasti ylöspäin ja paikkaamaan niitä sen hetkisiä heikkouksia, jonka jälkeen pelaajasta tulee vain entistä parempi.

Itse uskon Miron olevan meidän seuraava nba draftattu pelaaja, vaikka se pieni pelko on aina ilmoilla, että yliopistossa ajautuu väärille raiteille joko oman päänupin (jota Miron tapauksessa en usko) tai valmennuksen johdosta.

Nuorelle miehelle rauha ja pidetään pieni hypetys päällä hänelle, koska se vie eteenpäin. ;)
 
Viestejä
102
Aika paljon on Miroa kritisoitu hänen heittotaidonsa takia. Eikä siinä mitään. Miron heitto erottuu hänestä itsestään aika helposti, koska kaikki muut pelitaidot ovat hänellä erittäin korkealla tasolla. Mutta itse halusinkin nyt perehtyä tuohon heittämiseen, koska se ei minusta ole läheskään niin huonoa mitä täällä ollaan asiasta manailtu.

Miron heitto ja peliaika tilastot kahdelta viime vuodelta.
20-21 (16v). Min 21.7 Vaparit 61.4% Kolmoset 34.9%
21-22 (17v). Min 29.9 Vaparit 68.9% Kolmoset 39.4%

Nuo heittoprosentit ovat nousseet vuodessa ihan älyttömästi vaikka ottelukohtainen rasituskin on noussut yli 8 minuutilla ottelua kohden. Tarkoittaa sitä että taustalla on treenattu heittoa paljon ja oikeaoppisesti.

Vertailuksi saman ikäisen Koposen vastaavat tilastot korisliigasta. (38 ottelua)
05-06 (17v). Min 13.4 Vaparit 72.7% Kolmoset 33.3%

Täällä joskus puhuttiin siitä, että vapaaheitot ovat se, mikä kertoo eniten heittäjän tasosta, koska siinä tilanne on aina sama. Kesän u18 maajoukkue turnauksessa Little heitti vapaaheitot 17/24 (70.8%). Tuo lukema oli joukkueensa toiseksi paras noteeraus.

Nopeasti yritin tuossa googletella, että minkä ikäisenä on mikäkin vapaaheitto prosentti hyvä. Lainaus sivustolta breakthroughbasketball.com; ”On the college level, players who shoot above 75% are considered good shooters; while high school players should shoot over 70%”. Tosiaan Little pelaa ikänsä puolesta vielä yhden kauden highschoolissa ennen siirtymistään Baylorin yliopistoon.

Tekstin tarkoitus ei ollut hypettää Littlen heittotaitoa vaan enemmänkin tuoda realismia tuon ikäisten heittotaitoon. Tuskin Littlestä tulee ikinä mikään Steph Curry, mutta kovalla harjoittelun määrällä hän voi luoda heitostaan laadukkaan aseen isompiinkin sarjoihin.
 
Viestejä
4 054
Miro on kyllä oikein viihdyttävä ja lahjakas pelaaja, toivottavasti NBA-varaus vielä tulee. Siihen kyllä pitää silti kehittymistä tapahtua, mm. tuon mainitun heiton suhteen. Kilpailu on tuon pituisilla kavereilla aika paljon kovempaa kuin Laten pituisilla. Toki on tässäkin ketjussa asia mainittu.
 
Viestejä
168
Mitenkäs Miro Littlen kausi on edennyt? Osaako joku heittää asiantuntevaa ja ajankohtaista rapsaa siitä mitä miehelle kuuluu? Onko pelit edes alkaneet vielä?
 
Viestejä
447
Onko pelit edes alkaneet vielä?
Ei. Lukiokoriksessa kausi alkaa osavaltiosta riippuen aikaisintaan lokakuun lopussa, suurimmassa osassa osavaltioista marraskuussa ja myöhäisimmillään joulukuun puolivälissä. Miron joukkuehan ei tosin pelaa mitään paikallista runkosarjaa, vaan ainoastaan kovimpia kutsuturnauksia, mutta luulisi niidenkin alkavan samoihin aikoihin kuin runkosarjojen.

Samoinhan myös NCAA-kausi alkaa aina vasta lähempänä marraskuun puoliväliä.

edit: Näemmä Sunrisen kausi alkaa 11.11. Colorado Prepiä vastaan.
 
Viestejä
483
Miro Littlen lukiopelit ovat näemmä lähteneet hiljattain käyntiin erilaisilla scrimmageilla:
Henkilökohtaisesti en pidä high school pelien highlight -estetiikasta, äänistä, heiluvasta kamerasta, kuvakulmista. Näiden pätkien perusteella on myöskin täysin mahdoton sanoa, miten Little on peleissään pärjännyt. Pelin tasosta on siitäkin hankala vetää kovin kattavia johtopäätöksiä. Laji näyttää kuitenkin kovin erilaiselta verrattuna Eurooppalaiseen koripalloon, tai oikeastaan mihinkään muuhun koripalloon, mitä olen nähnyt.

Lahjakkuutta tuntuu olevan tuossa Sunrisen joukkueessa sekä myös vastapuolen pelaajissa. Kaikissa yliopistopeleissäkään tuskin tulee kentälle yhtäaikaa noin paljon raakaa urheilullisuutta ja lahjakkuutta, ikään suhteutettuna. Toki Baylorin joukkueessa asetelma tulee olemaan vielä kilpaillumpi ja monet Big-12 joukkueista ovat koottu huippuyksilöiden varaan.

On varmasti opettava kokemus elää teini-ikäisten tähtien kanssa ja tottua raakaan yksilökeskeisyyden maailmaan, etenkin suomalaisen yhteistyön ja vaatimattomuuden kulttuurin tottuneena. Pelillisesti voi kuitenkin olla haastavaa tottua olemattomaan joukkuetekemiseen, mutta ehkäpä miehelle on pidemmän päälle hyväksi kokea tuollainen USA:n koripallokulttuuri nuoresta asti. Tuleehan tuosta maailmasta edelleen ylivoimaisesti parhaat yksilöt. Tsemppiä Mirolle - ehkä sitä syöttöoption valintaa voi hieman rajoittaa, vaikka helpoin tapa tuolla varmasti onkin erottautua syöttöjen kautta!
 

3PO

Viestejä
179
Itse näkisin, että jos tuolla aivan älyttömässä 1vs1 maailmassa, jossa kuitenkin katseet enemmän omissa (jenkit) haluaa pärjätä ja nousta nimenä heti alussa esiin... on se tehtävä puolustuksen kautta.
Stoppaat ne taitavimmat kaverit, kun ne ajaa kuitenkin ja nollaat ne kovalla puolustuksella. Siihen pari täsmä osumaa hyökkäyksessä, niin mahtaa olla se kaikista paras tapa erottautua meidän vaatimattomien Suomalaisten.

Jos yrittää lähteä kisailemaan pisteissä ja ajoissa, sekä haastoissa, niin sitten pitää erottautua niin taitavana, isona, vahvana yms. että nousee esiin.

Se on raaka maailma ja opettaa melkoisesti, mutta tuo myös varmasti järkyttävän määrän elämyksiä, kokemuksia ja sitä, mitä sitten joskus muistella... vaikka uraa ei aukeisikaan.

Ja Mirolle tuonne hullut tsempit. Tarvii kaiken tuen.
 
Viestejä
666
Ekassa pätkässä Miro taisi olla lähinnä pujottelukeppinä. Toisessa vähän paremmin mukana pelissä ja vaikka ei selvästi ole joukkueen ykkösoptio pallonkäsittelyssä niin antoi useita koriin johtaneita syöttöjä. Tekeminen on aika eleetöntä. Puolustuksessa nopeita takamiehiä vastaan on parannettavaa.
 
Viestejä
157
Itse näkisin, että jos tuolla aivan älyttömässä 1vs1 maailmassa, jossa kuitenkin katseet enemmän omissa (jenkit) haluaa pärjätä ja nousta nimenä heti alussa esiin... on se tehtävä puolustuksen kautta.
Ei tällä ajattelutavalla saada kun "vain" Elias valtosen tyylisiä täytemiehiä.
Show koripallosta kun on kuitenkin kyse, niin ne kovat scoraajat muistetaan aina toisin kuin hyvät puolustujat. Jos Mirosta aletaan luomaan mielikuvaa hyvänä puolustaja, niin siinä kohtaa voi unohtaa sen NBA unelman.
 
Viestejä
131
Ei tällä ajattelutavalla saada kun "vain" Elias valtosen tyylisiä täytemiehiä.
Show koripallosta kun on kuitenkin kyse, niin ne kovat scoraajat muistetaan aina toisin kuin hyvät puolustujat. Jos Mirosta aletaan luomaan mielikuvaa hyvänä puolustaja, niin siinä kohtaa voi unohtaa sen NBA unelman.

Mutta kuinka hyvin muistetaan vaikka 20. paras skoraaja? Oletan, että pointtina aiemmin oli se, että kun USAn koulukoriksesta tulee ihan älyttömästi kovia skoraajia ja lähestulkoon kaikki haluaa olla niitä, niin jotta siitä porukasta erottuu, niin pitää olla aivan älyttömän kova. On helpompi kisata siellä, missä on vähemmän kilpailua.

Jos on 100 kertaa enemmän pelaajia, jotka koittaa erottua hyökkäyksellä, kuin puolustuksella, niin on lähtökohtaisesti helpompi sijoittua kärkeen jälkimmäisessä joukossa. Ja vaikka paras skoraaja saa varmasti enemmän näkyvyyttä, kuin paras puolustaja, niin saako 78. paras skoraaja saman näkyvyyden, kuin top 5-puolustaja?

Riippuu tietty myös vähän siitä, että mihin tähtää. Puolustukseen panostamalla ei ikinä tule nousemaan NBA:n ykköstähtiin, mutta pääseekö helpommin NBA:han? Ei Draymondia ikinä nähdä sellaisena tähtenä, kuin Harden, mutta ihan kohtuullisen uran hänkin on tähän mennessä tehnyt.
 
Viestejä
1 434
Mistä on lähtenyt tämä melko käsittämäton ajatus, että Miro Little on jollain lailla erityisen hyvä puolustaja? Varsinkaan Amerikan mittapuulla?
 

3PO

Viestejä
179
Ei tällä ajattelutavalla saada kun "vain" Elias valtosen tyylisiä täytemiehiä.
Show koripallosta kun on kuitenkin kyse, niin ne kovat scoraajat muistetaan aina toisin kuin hyvät puolustujat. Jos Mirosta aletaan luomaan mielikuvaa hyvänä puolustaja, niin siinä kohtaa voi unohtaa sen NBA unelman.
Juuri kuten tuossa mskomu ko. viestin jälkeen laittoi. Tuota ajan takaa.
Jos Miro haluaa erottautua yhtenä parhaimmista scoraajista, niin hei vain... se tehtävä onkin jo pikkusen vaikeampi temppu. Vaan yhtenä koiramaisimmista puolustajista, niin se onkin tehtävissä.

Joten sanompahan vain, että jos halutaan Mirosta huikeaa scoraajaa, niin NBA:n voi unohtaa.
Huikea syöttelijä ja älytön puolustus.. niin silloin ovet ovat auki.

Mistä on lähtenyt tämä melko käsittämäton ajatus, että Miro Little on jollain lailla erityisen hyvä puolustaja? Varsinkaan Amerikan mittapuulla?
Ei Miro tällä hetkellä tuolla olekaan. Keskinkertainen, mutta helpompi nousta huippu puolustajaksi, kuin älyttömäksi scoraajaksi.
 
Viestejä
1 322
Miron joukkueen ohjelma/ottelut:


Pelit alkaa näköjään kolmella kotipelillä 11.11 Amerikan aikaa, eli noin kahden päivän päästä. Vastassa on kaksi eri Coloradon joukkuetta ja sitten TACA Academy. Sen jälkeen Utahissa on pari vieraspeliä. Markkanen voisi tulla moikkaamaan Miroa :).
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös