Koripallo.com

Miro Little Sunrisessa & Baylorissa

Viestejä
2 106
Sivuten Koposta... Oma näkemys on, että jos tarjotaan NBA sopimusta, vaikka pienellä peliajalla, niin tartu. Petterin kohdalla kävi tuuri sinällään, että sai tuon eurouran siitä urkenemaan hyvin.

Joten 2-3 vuotta 1,2milj.€/v nba:ssa --> epäonnistut ja takas eurooppaan saat kuitenkin kovan diilin 1-tasolta.
2 vuoden soppari 1milj.€/v euroopassa (luultavasti pienempi) --> epäonnistut, niin pelaat kakkostasolla 200t€/v ja hankala enää nousta ylös.
Karkea esimerkki, mutta lähellä sitä totuutta.

Koposen kohdalla ei voi kyllä puhua mistään tuurista Eurouran osalta. Koponen varattiin nba:han vuonna 2007, mutta sinne Koponen ei lähtenyt heti kun Portland halusi 19v Koposen pelaavan "vuoden-pari" Euroopassa.

Koponen pelasi vuoden Hongassa ja 2008 siirtyi Virtus Bologaan, josta sai jo suunnilleen saman palkan kuin nba:n rookie -sopimus olisi ollut 30. varaukselle.. Tuohon aikaan 30. varauksen nba-sopimus olisi ollut n. 800 tuhatta dollaria eli sen ajan kursseilla vähän yli 600 tuhatta euroa.. Koponen pelasi 4 vuotta Bolognassa ja vuonna 2012 siirtyi Venäjän Khimkiin, jossa ilmeisesti palkka oli 1,5 miljoonan euron luokkaa.. Nba:sta oli edelleen tarjolla tuo sama 800 tuhatta dollaria (eli n. 600-700 tuhatta euroa).

Eiks Koposella ollut se, että Portlandinkin suunnitelmiin sopi ja kuului Petterin kasvaminen vielä ulkomailla.

Joo. Tuo oli Portlandin suunnitelma parin ekan vuoden osalta. Mutta uskoisin, että parin kauden jälkeen molemmin puolinen kiinnostus Koposen nba:han tuloa kohtaan hiipui ja Koposen oikeudet kaupattiin vuonna 2011 Dallasille.

Mutta kuten aikaisemmin kirjoitin, niin halutessaan Koposelle olisi varmasti löytynyt nba-seura hänen prime-aikanaan 2012-2015. Eikä sen olisi tarvinnut olla edes Dallas, vaan oikeudet olisi helposti voitu nimellistä korvausta vastaan siirtää mille joukkuelle tahansa.. Mutta Koposelle oli palkan ja peliroolin osalta parempaa tarjolla Euroopasta.

Kuten tuumasin, niin tuossa kävi onneksi pieni tuuri Petterillä matkassa ja onnistui eurokentillä heti ja ura oli hyvä nba:stä huolimatta. Mirolla on varmasti enemmän itsevarmuutta ko. ikäisenä, että uskon käyttävän nba kortin, jos sellainen lyödään eteen.

Ei kyse varmaankaan ole mistään paremmasta itseluottamuksesta, mutta toki Miron tavoite on tällä hetkellä vain ja ainoastaan nba. Ja sinne toki menee, jos se mahdollisuus avautuu.
 
Viestejä
1 678
Koposen kohdalla ei voi kyllä puhua mistään tuurista Eurouran osalta. Koponen varattiin nba:han vuonna 2007, mutta sinne Koponen ei lähtenyt heti kun Portland halusi 19v Koposen pelaavan "vuoden-pari" Euroopassa.

Koponen pelasi vuoden Hongassa ja 2008 siirtyi Virtus Bologaan, josta sai jo suunnilleen saman palkan kuin nba:n rookie -sopimus olisi ollut 30. varaukselle.. Tuohon aikaan 30. varauksen nba-sopimus olisi ollut n. 800 tuhatta dollaria eli sen ajan kursseilla vähän yli 600 tuhatta euroa.. Koponen pelasi 4 vuotta Bolognassa ja vuonna 2012 siirtyi Venäjän Khimkiin, jossa ilmeisesti palkka oli 1,5 miljoonan euron luokkaa.. Nba:sta oli edelleen tarjolla tuo sama 800 tuhatta dollaria (eli n. 600-700 tuhatta euroa).Joo. Tuo oli Portlandin suunnitelma parin ekan vuoden osalta. Mutta uskoisin, että parin kauden jälkeen molemmin puolinen kiinnostus Koposen nba:han tuloa kohtaan hiipui ja Koposen oikeudet kaupattiin vuonna 2011 Dallasille.

Mutta kuten aikaisemmin kirjoitin, niin halutessaan Koposelle olisi varmasti löytynyt nba-seura hänen prime-aikanaan 2012-2015. Eikä sen olisi tarvinnut olla edes Dallas, vaan oikeudet olisi helposti voitu nimellistä korvausta vastaan siirtää mille joukkuelle tahansa.. Mutta Koposelle oli palkan ja peliroolin osalta parempaa tarjolla Euroopasta.Ei kyse varmaankaan ole mistään paremmasta itseluottamuksesta, mutta toki Miron tavoite on tällä hetkellä vain ja ainoastaan nba. Ja sinne toki menee, jos se mahdollisuus avautuu.
Ei voinut Miron ikäistä Petskua itseluottamuksen puutteesta syyttää. Jos siellä jonkinlaista notkahdusta itseluottamuksen suhteen tuli, se koitti paljon myöhemmin - Euroliiga-tasolla, jossa kilpailu on Petskun pelipaikoilla melko veristä. Näin ainakin ulospäin, korvien väliin en ole kurkistanut.
 
Viestejä
1 188
Harmi homma. Ehkä liian paljon oli takamatkaa, kun Miro ei kenenkään tutkalla ollut ennen kauden alkua.

Ensin katsoin rosteria ja huomasin, ettei yhdestäkään joukkueesta ole kahta pelaajaa - ja Sunrisen Buzelis on ollut 2024 lottery pickiksi povattu jo varmaan pari vuotta. Mutta aiempina vuosina on saman joukkueen pelaajia ollut kyllä useasti, myös Sunrisen ja erityisesti agenttifirman IMG Academyn.

Se shortlist taisi olla ~100 pelaajan luokkaa.
 
Viestejä
2 494
Joo harmillinen homma, että Miro ei mahtunut mukaan. Hän oli hyvin todennäköisesti kuitenkin varsin lähellä valintaa. Nyt kun vertailin tuotoa All American-listaa, niin sehän on melkein identtinen tämän ESPN100-listan kanssa, kun siinä katsoo kärkinimiä. ESPN-listan top 25 pelaajista 22-23 näyttää olevan tuossa All American-listassa. Miro on ESPN-listalla tällä hetkellä sijalla 33 (Bronny James on muuten sijalla 28), joten ei Miron valinta mitenkään kaukana tainnut olla. Todennäköisesti oli tosiaankin niin paljon takamatkaa, kun tuntematon suomalainen on vasta muutaman kuukauden olla tarkemman syynin alla.

 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös