Koripallo.com

Miro Little - Utahissa tähdeksi?

Viestejä
682
Viestejä
1 322
4 päivää sitten uploadattu kokonainen peli. Miro avausviisikossa niin kuin kuuluukin olla. Statseja en mäkään googlettamalla löytänyt.

Sunrise Christian Academy Elite vs. Colorado Prep Elite

 
Viestejä
1 234
4 päivää sitten uploadattu kokonainen peli. Miro avausviisikossa niin kuin kuuluukin olla. Statseja en mäkään googlettamalla löytänyt.

Sunrise Christian Academy Elite vs. Colorado Prep Elite


Paljon syöttöjä oli kun kelaillen katselin, pisteitä sen sijaan itse näin vain 4...
 
Viestejä
519
Sunrisen pelit ovat jatkuneet kahdella tappiolla. Ensimmäinen tappioista tuli sijoittamatonta American Fork -koulua vastaan ja toinen kakkossijoitettua AZ Compassia vastaan. Sunrise on 4. sijoitettu tällä hetkellä koko maassa.

Varsinkin Compassin lukiojoukkueessa on yksilölaatua ESPN-rankkauksen mukaan - neljä pelaaja top100 joukossa. Parhaiden pelaajien yliopistot ovat ensi vuonna muun muassa Auburn, Arizona, UCLA.


Tilastoja näistä peleistä on aika vaikea löytää, mutta jälkimmäisessä pelissä Miro Littlelle 8p. Oheinen video kertoo kuitenkin enemmän.Kovin pitkälle kantavia johtopäätöksiä tuosta klipistä on ehkä turha tehdä, mutta puolustuksessa pari selkeää tilanteen häviämistä ja hyökkäyksessä pelipaikkana taitaa olla heittävä takamies. Siinä mielessä vähän omituinen tilanne, että Little näyttäisi olevan joukkueen paras syöttäjä ja toisaalta tuo paljon pallossa oleva pelaaja (Brown?) taas näyttäisi olevan parhaimmillaan juuri heittäjänä.

Itselleni on ollut kyllä ihan mielenkiintoista hieman perehtyä tuohon Yhdysvaltojen lukiokorismaailmaan. Hauska myös seurata tulevaisuudessa, miten näiden teinilahjakkuuksien urat aukenevat. Tuossakin klipissä on varmasti muutama tuleva NBA-pelaaja, mutta luultavasti myös pelaajia joiden koripalloura ei aukene ihan sillä tavalla kuin he itse ehkä unelmoivat.
 
Viestejä
519
Ja korjataan sen verran, että AZ Compassin jotkin pelaajat ovat sitoutuneet Oregoniin, North Carolinaan, Missouriin ja Cincinnatiin. Katsoin ensin erheellisesti viimevuotisia ESPN rankkauksia.

Sunrisen kovimmat nimet ovat sitoutuneet Ohio Stateen (Scotty Middleton), Arkansasiin (Layden Blocker) ja G-Liigan G-league Unitediin (Liettuaa edustava Matas Buzelis). Miro Littleä ei tuossa ESPN rankkauksessa mainitakaan, mutta en tiedä miten tarkkaan tuota listausta voi lukea. Ruotsin ja kolmanneksi rankatun Link Academyn Elliot Cadeau on esimerkiksi vuoden 2024 rankingin #11. Hän on kuitenkin menossa yliopistoon jo ensi vuonna ja taitaa olla vuonna 2004 syntynyt.
 
Viestejä
1 956
Kappas. Sellainen havainto tähän väliin, että ESPNPlayer näköjään näyttää ainakin Sunrisen NIBC-turnauspelit, ihan laadukkaat tuotannot. Viimeisimmässä Mirolla syöttöjen ja minuuttien lisäksi vaihteeksi enemmän pisteitäkin, 17. Peli näyttää kulkevan enimmäkseen Miron kautta, vaikka scorauksessa ei olekaan ykkös- tai kakkosoptio. Hienosti tekee peliä, en ihmettele että pallo pelataan jatkuvasti Mirolle, kun palkintona on hyviä tekopaikkoja. Tässäkin matsissa ois hyvin voinut tilastoida kolmen syötön sijaan vaikka kuusi…

 
Viestejä
1 234
Itsekin noita koosteita peleistä/joitain kokonaisiakin pelejä katsonut, ja kyllähän miron päätöksenteko on aivan eriluokkaa moneen muuhun pelaajaan verrattuna. Oikeastaan ainoa pelaaja koko joukkueessa joka pystyy pelaamaan kunnon pickandrollia niin, että rullaukseen tulee oikeasti joskus pallokin.

Ei sitten taas Miroon liity, mutta tuo joukkueessa pelaava Matas Buzelis, jota jossain kaavailtu jopa -24 draftin ykkösvaraukseksi, tuntuu menettävän palloa aivan liikaa ja aivan liian helposti, ihan kun ei oikein kiinnostaisi aina. Loistava pelaaja, mutta hieman itse ollut pettynyt niihin menetyksiin mitä häneltä nähdään
 

3PO

Viestejä
193
Tuolta NIBC:stä löytyi myös tilastoja:
Kun katsoo Miron tilastoja tuolla, niin helposti joukkueen kahden tärkeimmän ja parhaimman pelaajan joukossa.
Uskon, että tuota peliälyä kuitenkin arvostetaan siellä, eikä kaikki ole vain tuijottamassa nopeita ISO ratkaisuja.
 
Viestejä
2 400

MIRO LITTLE (Baylor) – Little will be breaking into the rankings next week regardless of what happens at Hoophall but will have every chance to improve his debut spot over the weekend, as his Sunrise Christian squad is set to take on Montverde Academy in Springfield. The 6-foot-4 guard, who arrived in America from Finland before the season, is one of the more versatile prospects in the country and is capable of giving Baylor big minutes at multiple positions next season. He’s already made his case for a lofty national ranking but playing on the big stage against famed Montverde, which boasts a roster chock full of high-major prospects, will provide him with an opportunity to slam an exclamation point on an impressive first season in the States. The top-25 is not out of reach for Little, who has been every bit as good as advertised since arriving from overseas.

Miro raivaa tietään kohti top25.
 
Viestejä
103
NIBC La Porte Invitational Takeaways

Miro Little

The finnish national closed the weekend with a modest 9 points, 4 assists and 4 rebounds per game, but it was all he does that doesn't find it's way into the box score that was the most glaring. In his first season since coming over, there was certainly an adjustment period early but the 6-4 guard has steadily settled for Sunrise. Came away highly impressed by Little's feel as a connector on the offensive end, ability to guard up on the defensive end given his strength and overall acumen for when to pick his spots versus when to get into the flow of offense. Tough schedule on the weekend led to a pair of contested games, and it was the Baylor bound guard calling out plays and asking Barnwell and co. to run specific sets down the stretch. At 6-4 with a pass, dribble, shoot skillset to go with a high basketball IQ and noteworthy intangibles, it's no secret as to why Little was so highly touted at the next level prior to playing a single game in the United States.


Mirolla rullaa kyllä peli tällähetkellä mukavasti, mutta mikä on ollut hienoa nähdä on se, että Miro on ottanut jälleen isoja askeleita eteenpäin hänen heittotaitonsa kanssa. Miron heittäminen on alkanut näyttämään erittäin luontaiselle ja varmalle ja se on näkynyt myös prosenteissa.

Miron 7 nibc ottelun heittotilastot.

Fg 50% / Ft 73% / 3P 46% (11/24)
 
Viestejä
485
Mirolle "nomination" McDonald's All American peliin. En tiedä miten tuo systeemi tarkalleen toimii, mutta ilmeisesti lukiovalmentajat nimeävät useamman sata pelaajaa, joista sitten valitaan 12 kahteen eri joukkueeseen. Itse peliin pääseminenhän on jo kova saavutus sinänsä ja nostaa pelaajaan kohdistuvaa kiinnostusta.
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös