Koripallo.com

MM-kisat, Kiina 31.8.-15.9.2019

Viestejä
469
Toivottavasti Serbia pääsi jo näkyville tulleesta pienestä ylimielisyydestään ja palautuu taistelemaan vakavissaan mestaruudesta. Niinpä uskon että tänään voittavat ja toivon että toisessa Ranska. Ei mitään USA.ta vastaan mutta tämä yleinen eurooppalaisen pelaajan stereotypian esittely ehkä vähän tasoittuisi (esim. Chicago Starin Cowley muutama päivä sitten: Satoransky isn’t the typical Euro...if he gets punched, he’s punching back.). Ei tässä nyt mikään NBAn ykköstiimi ole tietenkään mutta hyvän tason pelaajia kuitenkin.

E: pidän myös Tsekin voittoa edelleen mahdollisena. Paljon riippuu saako Schilb nilkkansa pelikuntoon.
E2: ei ollutkaan Boylen vaan jutun tehnyt toimittaja kun tarkkaan katsoo.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
469
Marjalta hieno judoheitto 7 sekunnin pelin jälkeen!
Mitä kun vähän nykäs olkapäästä ja heikkotekoinen naapuri floppas selälleen. Nyt oli kyllä Bobanilta niin heikko stintti kentällä, että jopa hc fani joutuu myöntämään miehen olevan sittenkin vain ihminen. Toki hyvä sellainen.

Serbit on vaikeuksissa kun serbeihin verrattuna smurffin pituinen Argentiinan takuri laittaa järkyttäviä passeja. Mutta sano Pieti mitä tahansa 1.5 Ast/To ei ole kyllä hyvä. Argentiina pelaa kyllä hienoa peliä, mutta luotetaan että Serbit saa kohta pelinsä käyntiin.
 
Viimeksi muokattu:
Viestejä
1 921
Serbia sitten tipahti mitalipeleistä, saapa nähdä tuleeko panosta matseihin sijoista 5-8. Tsekin tai Ranskan voittaessa oman puolivälieränsä, nähdäkseni ei.

Euroopasta valitaan kaksi joukkuetta olympiakarsintoihin niiden lisäksi, jotka ovat jo vähintään karsintoihin päässeet. Nämä kaksi valitaan (epämääräisillä kriteereillä) listalta, jolla ovat ainakin Kroatia, Slovenia, Montenegro, Israel, Latvia ja Suomi. Mahtaisko fanipohja auttaa taas? Henkkahan taisi puhua jotain olympialaisista Venäjä-tappion jälkeen? ;)
 
Viestejä
22
Pikaisella vilkaisulla NBA:ssa joukkueet tekee n. 10-12 % pisteistään fast breakeista.
NBA-koris ja Fiba-koris kaksi eri asiaa, mm kolmen sekan puolussääntö NBAssa suosii yksi vs yksi hyökkäystä ja hyökkäyspään taitoja. Joukkuepuolustustukselle heikommat saumat Aika hyvin Antetounkompo laitettiin kuriin joukkuepuolustuksella ja riisuttiin hyökkäystehot.
 
Viestejä
469
NBA-koris ja Fiba-koris kaksi eri asiaa, mm kolmen sekan puolussääntö NBAssa suosii yksi vs yksi hyökkäystä ja hyökkäyspään taitoja. Joukkuepuolustustukselle heikommat saumat Aika hyvin Antetounkompo laitettiin kuriin joukkuepuolustuksella ja riisuttiin hyökkäystehot.
Kannattaa katsoa Transion points-osuutta joka (ymmärtääkseni) sisältää sekä fast breakit (yleensä ylivoima) että hyökkäykset jotka päätetään ennen kuin puolustus ehtii järjestäytyä pallonhallinnan vaihduttua. Silloin ollaan luokassa 20% kaikista pisteistä. Tokikaan ei ilman hyvää hyökkäysosaamista mestaruuksia voiteta, mutta joka sanoo ettei esim. Raptors tehnyt ratkaisevaa eroa aikakin Bucks- ja Dubs-sarjoissa juuri tiiviillä puolustuspelillä, ei varmaan katsonut niitä. Tilastotkin osoittaa että Raptorsia vastaan vastustajien pistekeskiarvot putosivat luokkaa 5-10p verrattuna vastustajan aiempiin sarjoihin.
Mutta nyt mennään ketjun aiheesta jo melkoisesti sivuun (kaikki siis lähti Pietin toteamuksesta) eikä hyvä puolustus ole tietenkään sama kuin hillitön määrä nopeita hyökkäyksiä, vaikka suunta pelin nopeuttamiseen onkin nähtävissä (NBAssa).
 
Viimeksi muokattu:

42

Viestejä
3 151
Ihmettelin jo kun pelaajat on olleet kovin siivosti eikä valituksia ole juurikaan kuulunut. Heti kun tosipelit alkoivat, alkoi suukin käydä. Luvattoman tiuhaan leviteltiin käsiä, ihmeteltiin suureleisesti ja pideltiin päätä tänään molempien joukkueiden toimesta ARG-SRB matsissa. Tuomarityöskentely kuitenkin oli mun silmään ihan samalla tasolla kuin turnauksessa tähän asti. Jotain pikku säätöä, mutta iso kuva kunnossa.
 
Viestejä
930
Suomihan joskus voitti Ranskan ja Tsekille pärjättiin myös jotenkin, eli jos Suomi olis kisoissa ollu niin neljän joukossa olis ollut helposti. Laskelmat jatkuu...
 
Viestejä
162
Kyllähän toi USAn tippuminen teki kansainväliselle korikselle hyvää. Jotenkin tuntuu, että taso on laajentunut edellisistä kisoista. USAn pelaajat vaikuttivat koko kisojen ajan hengettömiltä ja suuri pelillinen liideri porukasta puuttui. Jos eivät ihan 1-2 miehistöä saa ens kesän kisoihin, niin näkisin, että sielläkin voivat saada kuonoonsa. Ei tosta yhtään pelaajaa mahu ainakaan 1-miehistöön.

Tulee kyllä hyvät välierät ja lisäksi vielä USA-Serbia huomenna. Pistetään FRA-AUS uusinta finaaliin.
 
Viestejä
1 596
Kyllähän toi USAn tippuminen teki kansainväliselle korikselle hyvää.
Oli kyllä koripallon kannalta ihan loistava juttu, että Usa tuollaisella "joukkuepelin" irvikuva ryhmällä ei voittanut turnausta.. Tämän päivän pelissä Usa:n "joukkuepeli" oli ihan karmeaa. Viimeinen viisi minuuttia pelistä Mitchell tai Walker pelasivat 1-vs-1 ja aikaisemmin pelissäkään koko porukka ei saanut juuri muuta tehtyä kuin yhden pick-and-rollin per hyökkäys. Kaverit ovat pari kuukautta yhdessä ja silti tänäänkin näytti siltä kuin kaverit eivät olisi koskaan ennen olleet pelanneet yhdessä. Ihme ettei Popovickaan saanut porukkaa pelaamaan yhteen lainkaan. Tosin tämä turnaus on näyttänyt sen, että eurokoris alkaa olemaan taktisesti paljon edellä nba:ta. Yhtenä esimerkkinä tästä on kuinka useampi joukkue pystyi tekemään Antetokuompon pelaamisen tehottomaksi.

Jatkossa on kyllä pakko olla Campazzo/Scola -akselin kelkassa mukana.:) Olisi ihan huikeaa, jos Argentiina pystyisi menemään päätyyn asti tuolla ryhmällä.. Eilinen Argentiina vs Serbia -peli olikin melkoinen Daavid vs Goljat -vääntö ja harvoin on noin innoissaan katsonut peliä. Erityisesti Campazzon pelaaminen oli ihan huikeaa! :D Heti pelin alussa se selän takaa syöttö oli ihan kiva..

 
Viestejä
12
Olipas kyllä herkkua, kun Ranska pesi jenkit :) Suomalaisen selostuskopin kommenteissa kiinnitti huomiota, että heidän mielestään USA:lla olisi pitänyt olla enemmän kokoa ja lihasta korin alla. Ne kuitenkin pärjäs parhaiten pienellä viisikolla, joka pystyi peittämään syötöt Gobertille.

Yhdysvaltalaisten penkillä istui lisäksi samaan aikaan 4,2 metriä ja 240 kiloa lihasta, nimittäin Brook Lopez ja Mason Plumlee. Heitä ei kuitenkaan peluutettu, vaikka Lopez on verrattain hyvä viskomaan kolmosia, minkä avulla Gobertin olisi voinut saada pois omaa koria suojelemasta. Plumlee puolestaan päättää pick n' rollit aika hyvin raudan yläpuolelta. Sen stintin aikana, kun hän oli kentällä, pääsi pari kertaa vapaaseen paikkaan korin alle, mutta syöttöä ei tullut.

Ehkäpä heidät oli tuomittu jo ennalta Fiba-pelitapaan soveltumattomiksi, mutta vähän kuitenkin ihmettelin, miksi Popo jätti nämä kortit katsomatta. Tai ehkä se on niin ovela, että putosi tahallaan Ranskalle, jotta supertähdet motivoituisivat puolustamaan uuden manteren kunniaa seuraaviin arvokisoihin.

Mitä kun vähän nykäs olkapäästä ja heikkotekoinen naapuri floppas selälleen. Nyt oli kyllä Bobanilta niin heikko stintti kentällä, että jopa hc fani joutuu myöntämään miehen olevan sittenkin vain ihminen. Toki hyvä sellainen.
Muakin harmitti Bobanin puolesta. Kun syliväli on tuota luokkaa, niin hänen kannattaisi ottaa kontakti rinnalla ja puolustaa kädet ylhäällä / sivuilla eikä käyttää superlonkeroitaan vastustajan työntämiseen.
 
Viestejä
513
Itse en näe Usan surkeutta pelkästään hyvänä asiana. Saattaa hyvnkin vaikuttaa amerikkalaisten kiinnostukseen korista kohtaan kun heille jankataan ettei nba-pelaajista ole mihinkään ja ettei taso riitä muita vastaan. Sama kuvio kävi jo hokin puolella, sm-liigapelaajien murjottua nhl-starat. Kommentointi ja ilkkuminen amerikkalaisille nba-faneille ja nba:n tason totaalinen lyttääminen vie mielenkiintoa heiltä koska heille on uskoteltu sen olevan ylivoimaisesti maailman kovatasoisinta korista. Rahaa nba:ssa on vain jos sille löytyy kiinnostusta ja jos kiinnostuu vähenee niin vaikuttaa myös euroopan korikseen negatiivisesti. NBA:lle ja NHL:lle tapahtui valtavat imagotappiot, koska niitä on mainostettu lajien selkeästi parhaina liigoina. USA oli huono, nba:n parhaaksi valittu Antetounkoumpo oli huono. Meni ns. täysin perseelleen ja tälläisten tulosten takaa on aika helppoa kyseenalaistaa yhtä sun toista.
 
Viestejä
1 753
Itse en näe Usan surkeutta pelkästään hyvänä asiana. Saattaa hyvnkin vaikuttaa amerikkalaisten kiinnostukseen korista kohtaan kun heille jankataan ettei nba-pelaajista ole mihinkään ja ettei taso riitä muita vastaan.
Ei ole näköpiirissä vielä tälläinen ja koripallokulttuuri on siellä niin älytön (turha jääkiekkoon verrata). Jos ens keväänä olympialaisissa konttasi uudestaan, saattaisi ehkä jotain USA:ssa jo huolettaakin.
Kuten Silver sanoi, ymmärtää pois jäännit tähdiltä. Nyt oisit leirittänyt kesän ja pelannut MM-kisat, sitten perään pitkän NBA-kauden, sitten perään Olympialaisten leiritykset ja pelit...
Veikkaan muuten, että USA voittaa olympiakultaa 2020. Onko hyvä kerroin vedonlyönnissä?
 
Jotta voit kirjoittaa viestejä, sinun täytyy rekisteröityä foorumille. Rekisteröityminen on ilmaista, helppoa ja nopeaa. Rekisteröidy tästä.
Ylös